bognik Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 Gośka, Keira CUDNA !!!!! :angel: nefesza: no to powoli mała się będzie oswajać :wink:
nefesza Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 [b]Dzidtka[/b] A gdzie fotki Twojego malenstwa? Mam nadzieje, ze nie przeoczylam, jesli juz je gdzies wkleilas?
Baha Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 Witajcie Fotki sa śliczne, gartuluje maluszków, Gosia - Keira rośnie bardzo łanie:-), maluszki sa słodziutkie, ja juz zapomnialam, jak to jest z takimi podrostkami (no w takim małym rozmiarze - bo teraz mam takiego 5 miesiecznego podrostka, co waży 30 kg:-)) Bardzo lubie oglądac zdjęcia lhasaczkw, jestem w miare na czasie..:-)
Dzidtka_Gl Posted July 22, 2005 Author Posted July 22, 2005 przeoczyłaś :) fotki moich lhasaczków szcególnie Beauty w galerii
nefesza Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 [quote name='Dzidtka']przeoczyłaś :) fotki moich lhasaczków szcególnie Beauty w galerii[/quote] Ooooo! to lece szukac!
nefesza Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 [quote name='Dzidtka']zapraszam, zapraszam :)[/quote] Juz bylam!!!! Super sunia! :angel: Kurcze, w koncu gdzie teraz wklejac fotki??? :stupid: Bo powtarzac sie to chyba bez sensu.....
Dzidtka_Gl Posted July 22, 2005 Author Posted July 22, 2005 ja sie nie powtarzam zdjęcia moich lhasa są w galerii a zdjęcia moich PONów są w gr I w PON :)
anii Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 Nefesza, to jak bedziesz chciala sie spotkac daj znac. :wink:
anushka Posted July 23, 2005 Posted July 23, 2005 [quote name='anii'][quote name='Gośka']Mam jeszcze takie swoje, znaczy Keiry. [img]http://img83.imageshack.us/img83/84/1107200527nf.jpg[/img] [/quote] Gosia Przeciez to zdjecie jest super, ale masz piekna sunie!! Wydrukuj i opraw w ramki! [/quote] Popieram [b]Anii[/b] :ylsuper: i resztę dziewczyn,ona jest słodka,ma śliczne kolorki,[b]Gosia[/b] mam jeszcze pytanie takie malutkie do ciebie: [quote name='Gośka']Za to na noc ukróciłam im spanie z nami, bo jak się [b][color=red]5 psów [/color][/b] :o uwaliło to nie było nawet jak nóg rozprostować [/quote] proszę oświeć mnie w tej kwestii....co to za stadko??? :angel: :angel:
anushka Posted July 23, 2005 Posted July 23, 2005 [quote name='Gośka']3 pudle, 2 lhasa :lol:[/quote] [b]Gosia[/b] :o super stadko,dogadują się jakoś??trzeba mieć sporą wiedzę,żeby je wszystkie utrzymać w "ryzach" :lol: dla mnie "2 szt." to już marzenie.... :lol:
Gośka Posted July 23, 2005 Posted July 23, 2005 Akurat wybrałam sobie takie rasy żeby nie mieć żadnej wiedzy :wink: A tak poważnie to pudle są bardzo spokojne i układowe, można mieć całe stado i będzie spokój, nie walczą o przywództwo, mogą jeść z jednaj michy i jest ok. Lhasa szybko je sobie podporządkowują, ale i lhasa też nie są psami dominującymi, wystarcza im że drugi pies nie wchodzi im w drogę i też jest spokój w stadzie. Gorzej by było gdyby do tego stadka dokupić psa rasy bojowej, wtedy faktycznie trzeba by mieć niezłą wiedzę żeby utrzymać w ryzach towarzystwo, gdyż ani lhasa ani pudel nie dadzą sobie w kaszę dmuchać i jeśli doszedł by do nich pies który byłby typowym dominantem i na każdym kroku dawałby w łeb to już nie byłoby tak różowo. Dobrym przykładem jest duży pudel dla którego szukaliśmy domu w zeszłym roku, babka kupiła najpierw pudla, potem dwa kaukazy, które lały pudla, a ten im oddawał tyle że pudel nawet duży w porównaniu z kaukazem nie miał szans, następnie pani dokupiła sobie do domu bullteriera i buldoga angielskiego, więc pudel nawet w domu nie miał spokoju i były ciągłe walki. Na szczęście udało się znaleść psu cudowny dom.
anushka Posted July 23, 2005 Posted July 23, 2005 czy ta kobieta była normalna?? :o :stupid: :wallbash: [quote name='Gośka'] babka kupiła najpierw [b]pudla[/b], potem [b]dwa kaukazy[/b], które lały pudla, a ten im oddawał tyle że pudel nawet duży w porównaniu z kaukazem nie miał szans, następnie pani dokupiła sobie do domu [b]bullteriera i buldoga angielskiego[/b], więc [/quote] czasem to mi się wydaje,że ludzie przeadzają,kieruje nimi bardziej "chęć zysku" niż miłość do zwierząt :evil: dobrze,że pies trafił w dobre ręce :P
Gośka Posted July 23, 2005 Posted July 23, 2005 Mnie też się wydaje że ona tak całkiem normalna nie jest, może mieć i 20 psów, tyle że ras które żyją w zgodzie, ale tu to już zupełnie bez pojęcia. Piesek do tej pory ma problemy, ale na szczęście trafił do dziewczyny która jest psychologiem od dzieci, więc ma podejście :D
Karka Posted July 23, 2005 Posted July 23, 2005 Gosia świetna jest Keira.Bardzo podoba mi się jej kolorek :angel: I wielkie brawa dla nefeszy za fotki z wystawy :klacz:
Gośka Posted July 23, 2005 Posted July 23, 2005 Mnie też jej kolorek bardzo się podoba, mam nadzieję że dużo nie zjaśnieje. Nefeszę chyba zatrudnię następnym razem na jakąś sejsę zdjęciową :wink:
Karka Posted July 23, 2005 Posted July 23, 2005 Bardzo podobają mi lhasa o takim kolorze :fadein: Koniecznie z nefeszą pogadaj :wink:
Baha Posted July 23, 2005 Posted July 23, 2005 Witajcie Dzis od 8.45 w 40 minut moja sunia urodziła swoje dzieci z Jowo, tatuś może być dumny - cztery córki i jeden SYN:-) Wszystkie w kolorze złotym (no teraz sa brązowe, ale jak to z lhasa - kolorek sie zmieni) Mama czuje się bardzo dobrze, po porodzie juz zjadła, byla na spacerku. Dzieci tez szybciutko zajęły bar mleczny. Mam pierwsze foty - moge przesłac zainteresowanym na priv:-) mój e-mail: [email][email protected][/email]
Gośka Posted July 23, 2005 Posted July 23, 2005 Gratulacje dla dumenej mamy i dla taty, że tak ładnie się spisał
Gośka Posted July 23, 2005 Posted July 23, 2005 A to trochę starsze dzieło taty :wink: [img]http://img260.imageshack.us/img260/6688/20050720119eo.jpg[/img] [img]http://img274.imageshack.us/img274/269/20050720132hl.jpg[/img] [img]http://img347.imageshack.us/img347/5512/20050720142tm.jpg[/img]
nefesza Posted July 23, 2005 Posted July 23, 2005 [quote name='Gośka'] Nefeszę chyba zatrudnię następnym razem na jakąś sejsę zdjęciową :wink:[/quote] Do uslug Gosiu!
nefesza Posted July 23, 2005 Posted July 23, 2005 [quote name='Baha']Witajcie Dzis od 8.45 w 40 minut moja sunia urodziła swoje dzieci z Jowo, tatuś może być dumny - cztery córki i jeden SYN:-) Wszystkie w kolorze złotym (no teraz sa brązowe, ale jak to z lhasa - kolorek sie zmieni) Mama czuje się bardzo dobrze, po porodzie juz zjadła, byla na spacerku. Dzieci tez szybciutko zajęły bar mleczny. Mam pierwsze foty - moge przesłac zainteresowanym na priv:-) mój e-mail: [email][email protected][/email][/quote] GRATULACJE! Tyyyyyle dziewczynek! :o A fotki to nie na priv, tylko tutaj dawaj, dla publiki!
Baha Posted July 23, 2005 Posted July 23, 2005 Keira Małgosiu to piekna suczka, myślałam, że i tu uda się taki kolor, bo to w sumie takie samo połącznie, ale raczej będą inne kolorki:-) zobaczymy. Będę śledzić występy Keiry - i trzymać kciuki:-)
Recommended Posts