Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='karolayna']to kto to w koncu pisze dzidtka czy Kasjana :roll:[/quote]

Ciekawe czy Kasjana w ogóle wie, że pisze na forum. Może Dzitce pomyliły się tym razem loginy:evil_lol:

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to Kasjana!!!! zresztą jak przystało podpisuje się, ja od wczoraj nie miałam netu (kto ma mnie na gg wie) kiedys pisałam z komputera Markety ale zawsze jako Dzidtka i ustawienia zostały, a że Marketa stwierdziła że tu pipipiiiipioii pip to pisz Kasja

Dzidtka jest tylko jedna ;)

Posted

Fotki lhasaków z Radomia :p :

[IMG]http://img354.imageshack.us/img354/4766/dsc0128412ul.jpg[/IMG]
[IMG]http://img354.imageshack.us/img354/4492/dsc0131012jt.jpg[/IMG]
[B]Ringo Starr Dar Tibetu[/B]

[IMG]http://img354.imageshack.us/img354/3564/dsc0128710df.jpg[/IMG]
[IMG]http://img400.imageshack.us/img400/3621/dsc0130913pt.jpg[/IMG]
[B]Fido-Dido Lhamco Laco[/B] (nie był tam wystawiany)

Autorką zdjęc jest Marta - bardzo jej za nie dziękuję :)

Posted

dzisiaj piesek i suczka po DJu i Axie wyjechały do Helsinek (tu podziękowania dla pewnej Pani sędziny :) ) a tam zostaną odebrane i trafią do swoich nowych włascicieli w Norwegii!!!
i niech im się powodzi :)

Guest marketa2312
Posted

Znów znalazłam chwilkę czasu, bo tak to Kasjanka atakuje forum i mnie informuje. Tak faktycznie jestem wdzieczna za pomoc ale chyba bardziej nabywcy szczeniaków z Norwegii. :multi: :multi: :multi: Ja z Radomia z wystawki mam też dwie fotki bo robiłam tylko telefonem.

:cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: zaraz wkleje.

Acha wszystkim lhasakamoniakom chciałąm przekazać, że PAni Bożena Młodożeniec jest w szpitalu i jest bardzo chora, więc przydałoby się życzyć jej szybkiego powrotu do zdrowia i na FORUM jak tez na RINGI. :razz: :razz: poniżej dwie fotki [IMG]http://img342.imageshack.us/img342/5644/liko12a7bn.jpg[/IMG]
To chyba Liko Azurowa Amhara bo ja dostałam te fotki bo ktos myślał że to Rocki.[IMG]http://img342.imageshack.us/img342/9841/liko4a2oa.jpg[/IMG] A to chyba już z ringu z oceny.

Posted

[quote name='marketa2312']
Acha wszystkim lhasakamoniakom chciałąm przekazać, że PAni Bożena Młodożeniec jest w szpitalu i jest bardzo chora, więc przydałoby się życzyć jej szybkiego powrotu do zdrowia i na FORUM jak tez na RINGI. :razz:
[/quote]
Wiemy, wiemy mamy informacje z pierwszej ręki.
Myślę, że wszyscy tego jej właśnie życzą.

Posted

[quote name='marketa2312']

[IMG]http://img342.imageshack.us/img342/9841/liko4a2oa.jpg[/IMG] [/quote]
Super fotka. Piękny wyskok, widać że dynamiczne futerko.

Posted

Poniewaz pojawily sie tutaj fotki mojego psa, czuje sie zobowiazana napisac o nich tutaj pare slow.
Jak napisala Marketa sa to zdjecia z Radomia i to [B]jedyne prawdziwe stwierdzenie[/B] w jej poscie. Poza tym w dwoch zdaniach sprzeczne info - w koncu fotki z telefonu, czy od kogos???:cool3: Ciekawe....

Zdjecia nie zostaly jej wyslane z cala pewnosci przez pomylke - poniewaz Liko rozni sie od Rokiego bardzo - to raz.
Dwa - nie sa to fotki robione telefonem, tylko normalnym aparatem cyfrowym (bodajze firmy Nikon).
Trzy - fotki robil moj narzeczony Tomasz, aparatem pozyczonym od Dzidtki.
Teraz pytanie a propo niedawnej klotni tutaj na temat praw autorskich - KTO jest wlascicielem tych zdjec i praw do nich? Ja, jako ze jest na nich moj pies? Tomek - poniewaz je robil? Czy Dzidtka, bo byly robione jej aparatem????

A to, ze Liko odbilo i zaczela podskawiwac? Miala prawo... przeciez to dopiero mlodziez i mogla. Poza tym chyba kazdy wystawiajacy mial taki przypadek ze swoim psem - jak sie kladzie, ucieka, podskakuje itd.

Posted

No wlasnie ja chcialabym zapytac o zachowanie na ringu,poniewaz wystawiacie bardzo czesto wasze psiaki a ja czytam regularnie wasz watek:lol: .
Mam problem ze swoim psem (rasa pokrewna ) jak nie chce czegos zrobic to nie ma sily na niego :mad: A w ringu niestety trzeba sie pokazac w ruchu ,jednak moj psiak nie ma na to najmiejszej ochoty.Nie wiem czy jest to spowodowane tym,ze nic nie widzi (na codzien chodzi w kitce,bo sie obija) czy ogolnym stresem wystawowym.Skonczylismy ml.ch....ale teraz to nie przelewki i tak sie zastanawiam czy dalej hodowac jemu futro czy :roll: sciac go i odpuscic sobie wystawy skoro on i tak nie daje mi sie pokazac w ruchu.Bede wdzieczna za rade.

Posted

bardzo często lhasaki (podejrzewam że TT też) nie chcą chodzić bez spiętych włosów, nic nie widzą, metodą są małe "żabki" (takie ludzkie do włosów) oczywiście najlepiej w kolorze psa by sie nie rzucały w oczy ;)
więc w domu niech chodzi w kitce a na wystawie w żabkach

i jeszcze jedna rzecz, czy na codzień Twój psiak chodzi na smyczy czy chodzi luzem ??? masa psów, szczególnie tych co mieszka w domkach i ich spacery to ogród nie zna smyczy i na wystawie nie chce chodzić więc trzeba ćwiczyć, do tego ringówka może być za cieńka i wrzynać się psu, na to też jest metoda, cieńka ringówka z tasiemka na podgardlu

Posted

Uwielbiam czytać o lhasa apso, widać tu tyle złosliwości i nienawiści dwóch hodowli do innych, że śmieć juz się chce.Ja dałam takie zdjęcie, to ja dam takie. A jeżeli ktos pisze, że robił fotki telefonem, to niech potem nie struga wariata pisząc "to chyba z ringu oceny", bo przeciez robił to do ch...y wie co robił.:shake: Atmosfera bardzo ciężka w tym temacie-jeszcze raz nienawiść i nienawiść. Psy są różne jedne ładniejsze, drugie brzydsze (co widać zreszta, choćby ze zdjęć w Radomiu).Żebyście miały monopol na same czampiony to bym zrozumiała o co się bijecie.Całe szczęście, że mam jakieś znajomości i moja lhasaczka przyjedzie z Holandii.I chyba nigdy nie odważę się jej wystawić, bo się Was poprostu boję, strach mieć lepszego psa niz Wy(nie mówię oczywiście, ze tak musi byc, tzn.nie musi być lepsza). Troszkę pokory .... hodowcy

Posted

[quote name='nefesza']
A to, ze Liko odbilo i zaczela podskawiwac? Miala prawo... przeciez to dopiero mlodziez i mogla. Poza tym chyba kazdy wystawiajacy mial taki przypadek ze swoim psem - jak sie kladzie, ucieka, podskakuje itd.[/quote]

Myślę, że większość przerobiła w ringu jakiś wariant "głupawki" lhasa:
1) lhasa leżące na żabę,
2) lhasa leżące i machające łapkami,
3) lhasa słup soli - będę tu stać i koniec,
4) lhasa siedzące - ja posiedzę, ty pobiegaj jak masz ochotę,
5) lhasa uciekające - nie widzi mi się tu, spadam,
6) lhasa galopujące - ale fajna zabawa,
7) lhasa cierpiące - iść mogę, ogona nie podniosę
8) lhasa walczące - nie dotykać, mam zęby.
Widziałam wszystkie warianty w naturze, osobiście zaliczyłam 5,6 i 7.

Posted

[quote name='sylv']Myślę, że większość przerobiła w ringu jakiś wariant "głupawki" lhasa:
1) lhasa leżące na żabę,
2) lhasa leżące i machające łapkami,
3) lhasa słup soli - będę tu stać i koniec,
4) lhasa siedzące - ja posiedzę, ty pobiegaj jak masz ochotę,
5) lhasa uciekające - nie widzi mi się tu, spadam,
6) lhasa galopujące - ale fajna zabawa,
7) lhasa cierpiące - iść mogę, ogona nie podniosę
8) lhasa walczące - nie dotykać, mam zęby.

Hahaha ... Sylv uwielbiam czytać Twoje wypowiedzi, cenię ludzi z poczuciem humoru. Potrafisz rozładować atmosferę.

Posted

Masz rację EmiTofik,dobrze że ktoś ma poczucie humoru, bo gdyby nie to, byłyby tu same obelgi, poniewaz widzę, ze nie wszyscy moga znieść krytyke pod swoim adresem.A podszywanie się pod swoje dziecko to chwyt poniżej pasa.Ja również mam dziecko , ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby w ten sposób to wykorzystać.

pozdrowienia
Olka

Posted

a czy teraz nie obrażasz Markety ? kiedy ona pisze to ona, kiedy Kasjana to Kasjana (podpisuje się) to kolejny atak na szczęscie Marketa nie często tu bywa... ale jak Ty atakujesz to jest ok ??? tego nikt nie zauważy, jak zwykle...

Posted

Najlepsza jest moja Lhara na spacerze. Idzie sobie do pewnego miejsca, staje i ani rusz ... :evil_lol:

Lhasa ma swoje zdanie (i to w nich jest super :diabloti: ), jak zawołam moją sunię, to nie zawsze przyjdzie bo po co? Jak sobie leży to po co ma się męczyc i wstawac :lol:

Posted

[quote name='bognik']Najlepsza jest moja Lhara na spacerze. Idzie sobie do pewnego miejsca, staje i ani rusz ... :evil_lol:

Moja Kiara też czasami zapiera się po jakimś czasie na spacerze, jakby chciała mi powiedzieć, że nam razem nie po drodze. Noszę jednak ze sobą "przekonywacze" :evil_lol: , teraz nie robi mi już takich numerów zbyt często ale........ :painting: bywało ciężko czasami ;) . Agata

Posted

to ja tak miałam z Boogi, kiedy uczyłam ją do wystaw... no "ni" jak szła (szalała albo podskakiwała chcąc sie wyrwać) na ringówce albo sie kładła tym bardziej byłam załamana, że przeciez tyle psów, tak róznych ras uczyłam do wystaw... przed debiutem w klasie baby w Opolu byłam załamana (nawet dzień wczesniej nie przeszła metra normalnie) a na wystawie... zachowała sie tak jak by urodziła sie na ringówce, slicznie szła, normalnie, nie swirowała, nie ciagneła, nie skakała i na szczęście tak jej zostało :) do tej pory nie wiem jak to sie stało :)

Posted

[quote name='EmiTofik']Hahaha ... Sylv uwielbiam czytać Twoje wypowiedzi, cenię ludzi z poczuciem humoru. Potrafisz rozładować atmosferę.[/quote]
Niektórzy mawiają, że u podstaw poczucia humoru leży umiejętność śmiania się z samego siebie :lol: .
Ogólnie, to z racji wieku i wykonywanej profesji jestem bardzo poważną osobą.:evil_lol:

Posted

[quote name='nefesza']Jak napisala Marketa sa to zdjecia z Radomia i to [B]jedyne prawdziwe stwierdzenie[/B] w jej poscie. Poza tym w dwoch zdaniach sprzeczne info - w koncu fotki z telefonu, czy od kogos???:cool3: Ciekawe....

Teraz pytanie a propo niedawnej klotni tutaj na temat praw autorskich - KTO jest wlascicielem tych zdjec i praw do nich? Ja, jako ze jest na nich moj pies? Tomek - poniewaz je robil? [/quote]
To tak własnie jest, ze jedni mogą i jest to OK, a inni jak zrobią to samo to jest duże fe ... ( i to nie tylko w tym temacie ):evil_lol: :evil_lol:
A tak wogóle to kojarzy mi sie to z poziomem szkoły podstawowej:lol:

A może ogłosić konkurs na "najgorsze fotki lhasa z wystaw" ? Bez jakichkolwiek zasad.Wszystko dozwolone :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='marketa2312'] [IMG]http://img342.imageshack.us/img342/9841/liko4a2oa.jpg[/IMG] [/quote]

Fotka jest superasta .
Ta oczywiscie nie kwalifikuje sie do konkursu:evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='olam'] Całe szczęście, że mam jakieś znajomości i moja lhasaczka przyjedzie z Holandii.I chyba nigdy nie odważę się jej wystawić, bo się Was poprostu boję, strach mieć lepszego psa niz Wy(nie mówię oczywiście, ze tak musi byc, tzn.nie musi być lepsza). Troszkę pokory .... hodowcy[/quote]

Mogą zapytać z jakiej hodowli planujesz swoje maleństwo ?
Nie bój się , myślę ze tak od razu nikt Cię nie pogryzie.:lol:
A swoją drogą ,Uważam że każdy z nas ma swój własny punkt widzenia i powinien potrafić w normalny sposób go wypowiedzieć bez obrażania innych.
Warto mieć swój plan hodowlany, wystawowy..., który nie musi przecież podobać się wszystkim, bo to utopia. Ale nie oznacza to jednak, ze trzeba od razu wszystkich i wszystko dyskredytować tylko dlatego, że jest inne od naszej wizji.

Posted

nie wiem czy tylko ja to zauwazyłam ale ostatnio mamy troche nowych, szkoda ze to anonimy pojawiajace się tylko gdy jest "akcja" wezwane przez kogoś... później juz nie pisza ja juz naliczyłam 3 (tak na szybko i nie chodzi o ostatnie dyskusje) a moze nawet 4... oczywiście zaraz będzie że nie pisza bo nie miła atmosfera... ale same do dyskusji nic nie wnoszą (oprócz kolejnych prowokacji)

Posted

[quote name='Dzidtka']nie wiem czy tylko ja to zauwazyłam ale ostatnio mamy troche nowych[/quote]

Nie dało się nie zauważyć. Mam swoje typy nawet:lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...