Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asiaczek']Noooooo, chapeaux bas!
Czy to było rozpoczęcie sezonu?

Pzdr.[/QUOTE]

Tak Asiu :-) Dziękujemy !

A to my :)
[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1359.snc4/163108_1608784094300_1077125471_31425326_3936460_n.jpg[/img]

I moja Franciszka
[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs018.snc6/166856_1815172742109_1323802158_3811939_943215_n.jpg[/img]

I Frania z Nufką
[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs058.ash2/36255_1815173262122_1323802158_3811941_7734686_n.jpg[/img]

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']To co z kondycja? Gdzieś przepadła?

Pzdr.[/QUOTE]

Przepadła, przepadła, została w Nowym Dworze Mazowieckim, gdzie strzeliło mi kolano i nie może się pozbierać do dziś, co utrudnia mi klękanie i wystawianie bostonów, o biegu nie wspomnę. :D

No i.. Od Świąt choruję :(

• 4 weeks later...
Posted

My to już jak wpadamy, to z wielkim impetem ;-)

W każdym razie.... Jesteśmy po weekendzie w Brnie i przyjeżdżamy z wynikami (wystawiałam tylko moją Nufkę i jako handler bernardyna długowlosego)

Nufka:
Sobota: V1, CAC, CACIB, Cruft's Qualification, BOB, BOG V (zgłoszonych 20 bostonów) - rozpoczęła Grand Ch. Czech
Niedziela: V1, CAC, CACIB

Wystawiany przeze mnie Bernardyn - DRAB Suchogórski Raj
Sobota: V1/2, CAC, CACIB, Cruft's Qualification - zakończył INTERCHAMPIONAT (!!!!!!) To już trzeci pies w moich rękach który otrzymuje ten tytuł :) Drab zaczął też Ch. Czech.
Niedziela: V1/2, CAC, CACIB

A to my z Nuficzkiem :)
[img]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs062.snc6/167249_1859943261344_1323802158_3894725_2246683_n.jpg[/img]

• 11 months later...
Posted

[quote name='marymek']Hej Kasiu :multi:
U mnie też z bernardynami była miłość od pierwszego wejrzenia. Tyle że ja od razu zakochałam się w olbrzymach a nie sceniokach. :p Pierwsze jakie zobaczyłam to były psy duuużo większe ode mnie, w hodowli Lenartówka w Czechowicach Dz., miałam wtedy bodajże 6 lat :cool3: Pamiętam jak dziś. Najbardziej to mnie zauroczyły swoją delikatnością :loveu: Teraz już ich nie ma :(
Ale teraz to ja mam rolfka :loveu:

Noo, daj jeszcze Bena :multi:[/QUOTE]
Witam. Dopiero co przypadkiem tu trafiłam:p Orientujecie sie czy ta hodowla jeszcze istnieje? Dawno temu mielismy Basiorka stamtąd. Nie umiem znaleźć na necie, stąd pytam:p

Posted

[quote name='MagdaH']Witam. Dopiero co przypadkiem tu trafiłam:p Orientujecie sie czy ta hodowla jeszcze istnieje? Dawno temu mielismy Basiorka stamtąd. Nie umiem znaleźć na necie, stąd pytam:p[/QUOTE]

[url]http://www.ben.aplus.pl/halszka/[/url]

Posted

[quote name='MagdaH']Witam. Dopiero co przypadkiem tu trafiłam:p Orientujecie sie czy ta hodowla jeszcze istnieje? Dawno temu mielismy Basiorka stamtąd. Nie umiem znaleźć na necie, stąd pytam:p[/QUOTE]

Ale to na pewno nie jest mowa o mojej Hodowli :)

Jestem ! Ale przelotem, bo na DGM zaglądam już tylko na części, w których moderuję. Brak czasu, ale też i chęci, chyba.

U nas wszystko w porządku.
Benio w listopadzie obchodził swoje 8-me urodziny. Dopiero kilka tygodni temu zauważyłam u niego siwego włosa na kufie, także jemu starość nie w głowie. Kilka dni temu miał poważne problemy z wstawaniem. Podczas wstawania wył z bólu, sikał jak panienka, bo lewa tylna noga strasznie go bolała. Bogu dzięki, że istnieją środki, które pomagają psom przy takich przypadłościach i obecnie po 5-ciu dawkach końskich Benio z powrotem biega niczym młodzieniaszek.
Pozostałe bąble ze stada mają się bardzo dobrze. A 1 lutego przybyło nas o jednego chłopaczka Bostonka o imieniu EPI :-)

To chyba tyle o nas .. w takim telegraficznym skrócie.

[B]Asiaczek[/B] ma rację, moją aktywność można oglądać na Facebook'u i tam też wszystkich zapraszam :)

Pozdrowienia !
Kasia & ferajna

Posted

[quote name='panienkabubu']Ale to na pewno nie jest mowa o mojej Hodowli :)

Jestem ! Ale przelotem, bo na DGM zaglądam już tylko na części, w których moderuję. Brak czasu, ale też i chęci, chyba.

U nas wszystko w porządku.
Benio w listopadzie obchodził swoje 8-me urodziny. Dopiero kilka tygodni temu zauważyłam u niego siwego włosa na kufie, także jemu starość nie w głowie. Kilka dni temu miał poważne problemy z wstawaniem. Podczas wstawania wył z bólu, sikał jak panienka, bo lewa tylna noga strasznie go bolała. Bogu dzięki, że istnieją środki, które pomagają psom przy takich przypadłościach i obecnie po 5-ciu dawkach końskich Benio z powrotem biega niczym młodzieniaszek.
Pozostałe bąble ze stada mają się bardzo dobrze. A 1 lutego przybyło nas o jednego chłopaczka Bostonka o imieniu EPI :-)

To chyba tyle o nas .. w takim telegraficznym skrócie.

[B]Asiaczek[/B] ma rację, moją aktywność można oglądać na Facebook'u i tam też wszystkich zapraszam :)

Pozdrowienia !
Kasia & ferajna[/QUOTE]
Też myślę, że to nie Twoja...Tamta hodowla była z Czechowic-Dziedzic,naszego benka kupiliśmy w roku 1994. Puchata klucha wsadzająca wszędobylski pysior gdzie tylko mozna, potem "dorósł" do 75kg i pysk nie wszędzie się mieścił ;)