Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

eria napisał(a):
niufy to moja największa miłość:loveu::loveu::loveu: więc może być :cool3:

Tiaaa :eviltong: Ja tam zdecydowanie wolę bernardyny :loveu: Niech już będzie mrozik albo wiosna totalna, bo ja z tym błotem nie wytrzymam :placz:

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marymek napisał(a):
Piratkę? Współczuję :mdleje:
Ty sobie może jakiś cosmodisc spraw czy jak to się tam nazywa, bo Ci kręgosłup nie wytrzyma :shake: 3 psy naraz kąpać :shake:
Kciukasy będą, ale musi być też mnóstwo fot z wystawy :loveu::loveu:

Nareszcie koniec! Nie czuję kręgosłupa :shake::shake::shake:
A Kosmodysk mógłby się przydać, ale chyba wolę masaż zrobiony przez Marcina :loveu::loveu::loveu:
Tylko, że na ten masaż to ja do niedzieli muszę czekać :roll: A przede mną 500 km w samochodzie, wystawa, emocje, o matko.......
Toż to takie fajne hobby a tyle stresu i pracy, że po prostu szok :eviltong:
Dzisiaj np. cały dzień spędziłam na praniu i suszeniu psów (Piratka w kąpaniu super, ale suszenie.... :mdleje:), tata wieczorem przyszedł i mówi "dziecko mi zwariowało".
Nie wiem jak mam to rozumieć :eviltong::eviltong::eviltong:

eria napisał(a):
niufy to moja największa miłość:loveu::loveu::loveu: więc może być :cool3:

Tylko jest mała różnica, niuf czarny jest ot tak, a bern od błota, jak bern się otrzepie, to Bethoveen gotowy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

marymek napisał(a):
Tiaaa :eviltong: Ja tam zdecydowanie wolę bernardyny :loveu: Niech już będzie mrozik albo wiosna totalna, bo ja z tym błotem nie wytrzymam :placz:

Mnie nie obchodzi nic, ale to lodowisko z ulic, działki i placu MA ZNIKNĄĆ :placz::placz::placz:

Posted

O 500 strona :pepsi: :pepsi: :pepsi:
Ja tak skromnie sobie pepsi piję, bo zaraz na urodzinki się będę wybierać :evil_lol:

Kciuki trzymam w dalszym ciągu :loveu: Masz wrócić minimum z BISem :loveu:

Posted

Sieeeeeeeeeemano ziomy :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Nastrój po prostu nie wiem jaki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Mam taki ból kręgosłupa po wczorajszych kąpielach psów i dzisiejszych 6ciu godzinach za kółkiem, że nie mogę się wyprostować :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Na wystawie było BŁOTO i jeszcze raz BŁOTO :evil_lol: Suki wysiadły z auta i.... czorne :evil_lol: HELP - musiałam organizować wodę, mydełko i SZOROWANIE, bo ja z brudasami nie chce mieć nic wspólnego :evil_lol:

Na ocenę czekaliśmy bite 5 godzin, bo Bernardyny (jak zapomniałam) w Czechach to Svatobernadsky pes :evil_lol:, a że sędziują w kolejności alfabetycznej... to mieliśmy przed sobą ponad 6o psów :mdleje:

Na pierwszy ogień poszła Piratka, która jak zobaczyła czerwony dywan, to zaczęła uciekać hahahaha
Halszka zresztą też :p
Ale poćwiczyłyśmy na wolnym ringu i wybiegała wybitnie obiecującą i pucharek :loveu:

Potem Franka - wybitnie obiecująca, Najlepsze Szczenię w Rasie i pucharek :loveu: Na BISie nami pogardzono i powiedzieli, że Frania jest NIEZWIĄZANA :mdleje: toż suka w wieku 7 miesięcy nie może być związana!!!! Bo to za wcześnie na takie rzeczy!!!! Nieważne :evil_lol:

Natomiast Halszka przerosła moje najśmielsze oczekiwania, po wszystkich nieudanych wystawach z bardzo dobrymi ocenami, po walkach o Championa Polski, które zawsze spełzały na niczym, dzisiaj serce znowu zabiło mocniej :loveu:

Halszka: doskonała, 1 miejsce, CAC, Najlepsza Suka w Rasie, Zwycięstwo Rasy, Narodni Vitez (jak dobrze tłumaczę, to Zwycięzca Czech)!!!!!
Na wyborze Best Of Group pogardzono nami :p Nikt nie lubi Bernardynów hehehe

Mimo to Halszka też przywiozła pucharek za Zwycięstwo Rasy :)

To moje pierwsze pucharki od początku kariery :loveu: I to tyle w tak krótkim czasie :multi:
Pięęęęęęknie się rok zaczął!!!!!!!!!! :multi::multi::multi::multi:

Zdjęcia jutro!

Posted

Wracam Ci ja z urodzin, a tu taaaaaakie nowiny :-o
Gratulacje ogromne dla Ciebie Kasiu i dziewczyn ogoniastych :loveu::loveu::loveu:
Piratka i Franka super się spisały :multi: O Halszce nie wspominam, bo ona od zawsze mi się podobała :oops::loveu: Graaaaaaatki :loveu::loveu::loveu:

Posted

eria napisał(a):
Halszka :-o z tym zielonym karkiem ?! :-o :evil_lol:

ale Piratce i Frani gratulujemy :loveu::multi::multi::multi:

:evil_lol:

Nie miała zielonego karkuuuuu :multi::multi:

zuzolandia napisał(a):
Gratki Za Pucharki !!!!!!!!!!!!
I Za 500 Stronke !!!!!!!!!!!!!

dziekujemy!!!! :loveu::loveu::loveu:

marymek napisał(a):
Wracam Ci ja z urodzin, a tu taaaaaakie nowiny :-o
Gratulacje ogromne dla Ciebie Kasiu i dziewczyn ogoniastych :loveu::loveu:
Piratka i Franka super się spisały :multi: O Halszce nie wspominam, bo ona od zawsze mi się podobała :oops::loveu: Graaaaaaatki :loveu::loveu:

:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu:

własnie dostałam płytkę ze zdjęciami, 4 GB :loveu:
Wrzucę jak zrobię selekcję