panienkabubu Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 [quote name='a_ga.isk']O kurczaki kiedy ta Twoja 'mała' tak urosła ? :shock:[/QUOTE] Nie wiem :evil_lol: Quote
eria Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 JESUUUUUUUU HALSZKA :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: :mdleje::mdleje::mdleje: Quote
panienkabubu Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 [quote name='eria']JESUUUUUUUU HALSZKA :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: :mdleje::mdleje::mdleje:[/quote] Nie mow ze jest tak zle :shake::shake::shake::shake: Quote
eria Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 TRAGICZNIE wygląda, ale bardziej przez tą zieleń - mam nadzieję że w praniu zejdzie;), niż przez masę Quote
panienkabubu Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 [quote name='eria']TRAGICZNIE wygląda, ale bardziej przez tą zieleń - mam nadzieję że w praniu zejdzie;), niż przez masę[/QUOTE] czepiasz się :p zejdzie zejdzie ale przy kąpieli :p za zimno zeby teraz kapac :p poczekamy jeszcze :p Quote
marymek Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 O rany :mdleje: No troszkę jej w boczki poszło, nie ma co ukrywać :eviltong: Ale całkiem ładnie się prezentuje :loveu: Pokaż Halszke stojącą, zobaczymy jak wygląda :loveu: Quote
panienkabubu Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 [quote name='marymek']O rany :mdleje: No troszkę jej w boczki poszło, nie ma co ukrywać :eviltong: Ale całkiem ładnie się prezentuje :loveu: Pokaż Halszke stojącą, zobaczymy jak wygląda :loveu:[/QUOTE] Najpierw to ona ustać musi :evil_lol: hahaha, [B]żartuje!!![/B] zrobie jutro, bo dzis sie juz ciemni :p Quote
sota36 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Sierotka tak siakos se siendla!l Ale mordzia i tak slodziuchna!! Quote
panienkabubu Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 Najnowsze wieści! Dzisiaj na wystawie szczeniaków w Helsinkach, w Finlandii, Tassu, czyli My Beautiful Dreams Become A Reality FCI zdobył: [B][SIZE=6][COLOR=red]ocena wybitnie obiecująca, lokata pierwsza, Best Baby in Breed, Best of Babygroup II!!!!![/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=6][/SIZE][/B] [COLOR=black]Innymi słowy zgarnął (prawie) wszystko oprócz BISa!!!![/COLOR] Zasady na tej wystawie były podobne jak na zwykłych wystawach, ale startowały tylko szczeniaki. Z każdej rasy było wybrane najlepsze szczenię, później to szczenię szło na wybór najlepszego szczenięcia w grupie FCI. Jak wygrał grupę, to szedł na finał, czyli BIS :) Tassu wygrał grupę, ale na BISa się nie załapał, mimo wszystko jestem BARDZO DUMNA!!!! :multi::multi::multi: Fotki będą jak wrócą do domu :multi::multi::multi: Quote
moon_light Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 ALE SUPER !!!!!! Ogromne gratulacje dla Ciebie, i halaszki, że takiego pieknego synka zmajstrowała :razz: czekamm na foto. Quote
panienkabubu Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 Zapomniałam dodać, że Tassu waży 48 kilo :) moon - dzięki :loveu: DUMA MNIE ROZPIERA :loveu: Quote
panienkabubu Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 Jest pierwsza fotka!!! [img]http://www.ben.aplus.pl/halszka/halszka/photos/tassu_helsinki01.jpg[/img] Quote
moon_light Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Jaka to musi być radość dla hodowcy (i w dodatku poczatkujacego!), ..chyba nawet wieksza niz dla wlasciciela :))) Super...zazdraszczam tego bisa:loveu: Quote
marymek Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 moon_light - ale on nie zgarnął bisa :eviltong: Gratki dla Tassu :multi: I dla Ciebie Kasiu, dla Halszki, Ambera :loveu: Tassu pięknie rośnie. Jakiż on proporcjonalny się zrobił :loveu: Quote
eria Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 super !!!!! Gratulacje!! Tassu bardzo wypiękniał od ostatniej foty:cool3: :loveu::loveu::loveu: Quote
panienkabubu Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 [quote name='moon_light']Jaka to musi być radość dla hodowcy (i w dodatku poczatkujacego!), ..chyba nawet wieksza niz dla wlasciciela :))) Super...zazdraszczam tego bisa:loveu:[/quote] Miałam wczoraj odpisać, już chciałam wysyłać wiadomość, ale wyłączyli mi prąd:mad: Dlatego dzisiaj odpiszę ponownie, hehe. On nie zgarnął BISa, tylko BOG, czyli Best Of Group. Zasady na tej wystawie były takie same, jak na każdej jednej, tzn. najpierw wybierany był najlepszy szczeniak w rasie, no i Tassu go wygrał. Potem szedł na grupę, czyli konkurował ze wszystkimi najlepszymi szczeniakami z grupy II. Na BISa się nie załapał, ale nie rozpaczamy z Mari z tego powodu, bo tak jak napisała mi w mailu - to pierwszy Bernardyn, który wygrał u tej sędziny grupę :loveu: Także jesteśmy bardzo zadowolone, jak zobaczyłam zdjęcie, to łzy ze wzruszenia napłynęły mi do oczu, chyba czułam się lepiej, niż po zgarnięciu BIS Baby z Franią w Nitrze :loveu: To cudowne uczucie, zwłaszcza, że chłopczyk był jeden, zawsze taki okruszek, maluszek, on ma niedociągnięcia i ja je widzę, ale nie o to chodzi, to może się zmienić w przyszłości, ale nie musi, w każdym razie kątowanie, górna linia, klatka piersiowa są w idealnej formie, grubokościsty, pięknie przygotowany do wystawy - widać, że jest mu tam dobrze. Mój tato zastanawia się, czy jak przyjadę do niego i zawołam Misiek, tak jak zawsze na niego wołaliśmy, to czy zareaguje :loveu: Dziękuję za gratulacje :) [quote name='marymek']moon_light - ale on nie zgarnął bisa :eviltong: Gratki dla Tassu :multi: I dla Ciebie Kasiu, dla Halszki, Ambera :loveu: Tassu pięknie rośnie. Jakiż on proporcjonalny się zrobił :loveu:[/quote] Dzięki :) Zrobił się proporocjonalny, ale do pełnej perfekcji brakuje mu kilku rzeczy. Ja to zawsze krytyczna jestem wobec moich psów, a teraz jeszcze wobec szczeniąt, które wychodzą z mojej hodowli. Owszem, są piękne (:diabloti:), ale jeżeli czegoś brakuje, albo czegoś mają za dużo, to to widzę. Może nie wszyscy bedą to w przyszłości widzieć, ale co tam, takie się już ma oko hehe [quote name='eria']super !!!!! Gratulacje!! Tassu bardzo wypiękniał od ostatniej foty:cool3: :loveu::loveu::loveu:[/quote] Dzięki :loveu: Tassu po prostu jest przygotowany hehe, jest w doskonałych rękach i jestem bardzo zadowolona, że właśnie Mari jest jego właścicielką, bardzo dumna jestem z tych szczeniaków, mam nadzieję, że reszta rodzeństwa też zaszaleje na ringach wystawowych, a jeżeli nie, to nic złego się nie stanie, w końcu chodzi o to, żeby były kochane i żeby miały dobre domy, a nie o ilość pucharów czy medali na półkach. Ja za to nie mogę się już doczekać stycznia, bo wtedy odwiedzi mnie Piratka :loveu: A w wakacje pewnie wyląduję w Finlandii :) Quote
marymek Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Kasiu ale nie zapominaj że on się jeszcze rozwija, jeszcze się wszystko może zmienić, i jakieś drobniejsze wady z biegiem czasu nie będą tak widoczne dla oka. ;-) Z tym wołaniem Tassu będzie taka różnica, że nie przybiegnie do Ciebie mała klucha, a wyrośnięty bernardyn :loveu: No i na pewno nie będzie szczekał już po Polsku :lol: Quote
panienkabubu Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 eria jaki banerek i avatar :evil_lol: Marysiu, to się okaże jak dorośnie :) Mam nadzieję, że będzie dumnie mnie reprezentował na świecie :) Quote
moon_light Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 ojooj no wiedzialam ze BOG, tylko mi sie napisalo BIS. co by nie bylo, wielkie gratulacje. BOG wg mnie tez OGROMNY !! sukces! Quote
panienkabubu Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 W naszym mniemaniu także :loveu: Wrzucam kilka fotek: [img]http://img220.imageshack.us/img220/1340/0712021138180115uc0.jpg[/img] [img]http://img258.imageshack.us/img258/9035/0712021138240116ho6.jpg[/img] [img]http://img411.imageshack.us/img411/5253/0712021138300117gd4.jpg[/img] [img]http://img411.imageshack.us/img411/1699/0712021138360118ov5.jpg[/img] [img]http://img259.imageshack.us/img259/5244/0712021138430119mj9.jpg[/img] Quote
alive Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 GRATULACJE!!! :) To jeszcze czekam na osiągnięcia 2 szczeniaczków!!! :) Quote
eria Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 co tam u Was? Franciszka pewnie już waży 50 ?? :diabloti: Quote
panienkabubu Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 Gosiu, taak, nie wiadomo kiedy, ale to wyjdzie w praniu, jak zadecydują właściciele :-) Tak naprawdę na wystawy nikogo nie namówisz, a z drugiej strony to nie o to chodzi, żeby wszystkich namawiać, priorytetem jest dobry, kochający dom. eria - no właśnie nie!! Nie chce jeść małpa wredna, no i schudła trochę. Chyba czas na dopalacze :lol: jakiś citropepsin może :hmmmm: Quote
natija Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 pekne fotki:)to i tak super,ze tyle jezdzi na wystawy dziaciaczkow waszych:) Quote
Recommended Posts