Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ammounie']Lulka, proponuję Ci wzięcie kilku głębokich oddechów i zaprzestanie rzucania bezpodstawnych oskarżeń. Panią Iwonę, jak i mnie dziwi to co tutaj piszesz.

[B]ja jestem spokojna, a Ty zwyczajnie mijasz się z prawdą ;-) W rozmowie ze mną Iwonę nic nie dziwi, wszelkie info tu napisane jest bezpośrednio od niej, więc nie wiem co mogłoby ją dziwić.[/B]

Jestem w ciągłym telefonicznym kontakcie z panią Iwoną. Nigdy nie umawiałyśmy się z panią Iwoną na kilka dni DT dla Frani. Pani Iwona przed wakacjami sygnalizowała mi że nie będzie mogła dalej trzymać u siebie Frani, ale z racji tego że kilku tymczasowiczów znalazło domki Frania mogła u niej zostać. Na początku października pani Iwona prosiła żebym znalazła dla Frani DT na zimę i tak jak ustalałyśmy znalazłam dla Franeczki DT na zimę. ( po kosztach utrzymania; choć warunkiem przyjęcia jej jest brak cieczki/sterylizacja, więc czeka nas decyzja do podjęcia ).

[B]Jesteś w stałym kontakcie od czasu kiedy pierwszy raz pojawiłam się na wątku, wcześniej wątek urwał się w czerwcu po informacji od Iwony, że sukę należy zabrać do końca czerwca. Czyli od czerwca do września/października kontaktu nie było ;-)

Ja mam bezpośrednią informację od Iwony, że DT miał być na kilka dni - jaka jest prawda tylko Wy dwie wiecie.[/B]

Wcześniej dzwoniłam do wielu osób i niestety nawet DT zaproponowany przez panią Iwonę w końcu odmówił ze względu na to że Frania załatwia swoje potrzeby w domu. Frania ma ciągle odnawiane ogłoszenia u Bounty, choć do tej pory dzwoniła tylko jedna osoba.

Co do cieczki Frani, proponowałam pani Iwonie 2 rozwiązania: sterylizację psa z którym Frania przebywa w kojcu na mój koszt lub zastrzyk przeciwko cieczce z pieniędzy uzbieranych dla Frani. Pani Iwona nie zaakceptowała żadnego z tych rozwiązań.

Co do pomocy pani Iwonie, to pani Iwona nie chciała nigdy przyjąć pomocy w postaci pieniędzy, założyłam więc wątek dla jej tymczasowiczów aby pomóc jej w znajdowaniu domków dla innych piesków i z pieniędzy uzbieranych na bazarku opłacałam ogłoszenia dla piesków. Proponowałam też pomoc dla jej suczek związaną ze zwrotem kosztów za sterylizację na Sterylkowej Skarbonce. Pośredniczyłam też w szukaniu karmy i koców dla psów Pani Iwony.

[B]ok to się chwali, tylko że żadna pomoc nie trafiła nigdy do Iwony. Jedynie esperanza przekazała karmę - ale to też dopiero jak o tym napisałam na wątku. A Frania to od kwietnia była na utrzymaniu Iwony ;-) i nikt w tym nic złego nie widział. Uważam tylko, że tak się nie postępuje, ale to moje zdanie ;-)
[/B]
Nie pisałam o tym wcześniej bo miałam problemy z internetem, a ostatni tydzień byłam za granicą i nie miałam dostępu do internetu.

Lulka, jeśli chcesz w jakiś konkretny sposób pomóc np. zorganizować dla Frani transport od Pani Iwony do DT pod Kozienicami to proszę daj znać.

[B]Już chyba pomogłam - konkretnie Iwonie - bo jednak udało się znaleźć inny DT :p[/B]

[/QUOTE]

[B]P.S. Esperanza - ja nie do Ciebie pisałam ;) czytałam wcześniej wątek i wiem, że Frania nie była pod Twoją opieką, więc sorry jeśli to Cię uraziło.

[/B]

• Replies 862
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zareagowałam, by nie było wątpliwości :-)
Awit napisała, by zwracać się do mnie, więc wolałam, by wszystko było jasne.

Czekam na opinię moich wetek co do sterylizacji Frani, bo wyjścia są dwa: albo sterylka i ryzyko powikłań podczas zabiegu albo zastrzyki blokujące cieczkę- tyle, że to rozwiązanie na wiele lat, bo Frania jest dosyć młoda. Tak źle i tak niedobrze. :-(

Posted

[quote name='Awit']Hmmm, poczytałam i widzę przedstawione przez dwie osoby, dwa odmienne fakty, przeciwstawne rzekłabym.[/QUOTE]

Awit, masz telefon do Pani Iwony, zawsze możesz do niej zadzwonić i dowiedzieć się jak to wygląda z jej strony.

Posted

[quote name='Lulka'][/B] [B]Już chyba pomogłam - konkretnie Iwonie - bo jednak udało się znaleźć inny DT[/B] [/B][/QUOTE]

Lulka, domek tymczasowy udało się znaleźć bez Twojego oceniania i oskarżeń.

Posted

Po konsultacjach zdecydowałam się na zastrzyki powstrzymujące cieczkę dla Frani. Pani Iwona skontaktuje się jutro ze swoim weterynarzem i mam nadzieję że uda mu się już jutro podać Frani zastrzyk.

Posted

[quote name='Marta67']Ammounie jeśli rzeczywiście masz dla Frani te 600 zł, to przecież można opłacić transport na dt[/QUOTE]

Marto, na pierwszej stronie są rozliczenia Frani. Opłacenie transportu nie jest problemem, chodziło mi bardziej o znalezienie chętnej osoby z samochodem która by mogła zawieźć Franeczkę.

[B][SIZE=3][COLOR=teal]Wpłaty dla Frani:[/COLOR][/SIZE][/B]

[COLOR=teal][B]300 zł[/B] - pieniądze zebrane przez Ammounie na warsztatach [/COLOR]
[COLOR=teal][B]38,57 zł[/B] - Kami_23 [/COLOR]
[COLOR=teal][B]50 zł[/B] - Obraczus87 -Kundelkowa Skarbonka [/COLOR]
[COLOR=teal][B]11, 43 zł -[/B] Aldrumka [/COLOR]
[COLOR=Teal][B]10zł[/B] - Awit [/COLOR]
[COLOR=Teal][B]100zł [/B]- Leyla [/COLOR]
[COLOR=Teal][B]10zł[/B] - Kami_23[/COLOR]

[COLOR=Teal][SIZE=3][B]Wydatki: [/B][/SIZE]

[B]9.04.2010[/B] - wizyta u veta [/COLOR][COLOR=Teal][B]-40zł[/B][/COLOR]

[COLOR=Teal][B]28.04.2010[/B] - tekst, ogłoszenia i allegro dla Frani ( [URL="http://www.dogomania.184526-Bazarek-us%C5%82ugowy-TEKSTY-OG%C5%81OSZENIA-na-Froda-i-Pekina-do-12.05"]http://www.dogomania.pl/threads/1845...ekina-do-12.05[/URL] ) [B]- 20zł [/B][/COLOR]

[COLOR=Teal][B]28.06.2010 [/B]RUTKOWSKA ZOFIA wpłaciła 200zł dla Franeczki - dziękujemy! [/COLOR]

[B][COLOR=teal]SALDO +660zł[/COLOR][/B]

Posted

Weterynarz Pani Iwony odmówił podania Frani zastrzyku. Pojadę więc w piątek do Frani i sama dam jej zastrzyk.

Szkoda że na tym wątku robi się tłoczno tylko wtedy kiedy można kogoś pooskarżać.

Posted

[quote name='Awit']Gdzie Frania jedzie? Do schronu spowrotem?[/QUOTE]

Awit, jak napisałam w poście #374 znalazłam Frani DT w domku. Domek jest pod Kozienicami u AnnyA. Nikt nie chciał przyjąć psa który załatwia swoje potrzeby w domu, ale kochana Ania się zgodziła. Tymczas jest do wiosny.

Co do transportu, rozmawiałam z kilkoma osobami i czekam na odpowiedź.

Posted

Już miałam pisać że jedziemy jutro z Franeczką do Ani pod Kozienice z ajlii, ale dramatyczna sytuacja ciężarnej suni która pilnie potrzebuje transportu na jutro spowodowała że za zgodą pani Iwony i AnnyA, ustąpiłyśmy jej miejsca.

Jedziemy do Ani w poniedziałek.

Posted

[quote name='esperanza']Poduchy i ręczniki dla p.Iwony są do odbioru tylko do jutra.
Ammounie może dałabyś radę odebrać z okolic pl.Bankowego i zawieźć p.Iwonie w poniedziałek?[/QUOTE]

Niestety, nie dałam rady, ale dziś zawiozłam pani Iwonie koce i dywaniki.

Posted

Franeczka jest już u Ani w domku. W drodze była spokojna, dopiero kiedy pies sąsiadów Ani obszczekiwał samochód którym jechaliśmy też zaczęła szczekać :-). Pobiegała i pozwiedzała cały teren, obwąchała się z pieskami Ani, zjadła pierwszy posiłek w nowym domku i położyła się w salonie.