Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do przytuliska w Buku trafił kilka dni temu labek - biszkoptowy samiec, mocnej budowy - typowy labrador - młody. Paweł ocen ił go na około 2 lat maksymalnie.
Kręcił się koło jednej z okolicznych posiadłości.
Nie potrafi chodzić na smyczy - prawdopodobnie był psem wychodzącym na ogród, podwórko.

Łagodny i miły.
Jak tylko będą fotki - wstawię, ale już piszę, żeby był sygnał, gdyby ktoś szukał.

Raczej bez tatuażu - Paweł nie zeznawał, żeby miał, a pilnuje tego.

Wielka prośba - na wątku labków napiszcie proszę - bo ja tam nie jestem - że taki psiak szuka właściciela. Może jakoś wspólnie znajdziemy.
Jak nie, to za około tygodnia będzie szukał domu.

Posted

Labrador jest sliczny. Paweł nazwał go Rob.
Oto co o nim napisał

[FONT=Arial]Labrador ROB-ok.2 lat,przybłąkał się do gospodarstwa w ok. Buku.Dosyć energiczny,nie umie chodzić na smyczy,na razie nie biega z innymi psami, w kojcu szczeka. Do ludzi ok ale ma odruch kopulacyjny czyli może być troche dominujący.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

POmóżcie nam szukac mu domu.
Czy może ktos wstawic na labki???

Posted

trzeba chłopaka wykastrować, czy tam są warunki??
Przydałby się dt a tu jak zwykle echo :shake:

Posted

Dzięki. Wymiziałam Robcia ostatnio - tak bardzo wciskał mordencję w dłonie. Tak chciał wyjść.
Mega super pies.
Paweł wypuścił go z cała ferajna, nawet z Rokim, duzym psem rezydentem prawie. I zabawa szła na całego. Biegi ganianie, Rob to w zachowaniu jeszcze dzieciak.
Nie wiem czemu nikt nie szuka takiego psiaka.
Piękny labuś z niego.

I moje ulubione, cudne fota - nawet musze poprosić kogoś o zrobioenie z niej zdjęcia cegiełki z odpowiednim napisem..

Posted

Jaki bidul.. Ostatnio nawet zainteresowanie labami jest duzuuużo mniejsze..

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

NIkt nie pyta oprócz oszołomów. Jak wysyłam ankietę - już nie ma kontaltu. A ROb nadal w schronisku. BYłam dzisiaj w odwiedzinach, zawiozłam smaczki, z których zwierz wszelaki się cieszył, nikt nie pogardził.
Rob także.
To kilka dzisiejszych fotek:

URL=http://img412.imageshack.us/i/rob4.jpg/]

A to Rob z Rokim na spacerniaku

Posted

Kastracji nie będzie póki nie ma domu - nie mamy miejsaca na przetrzymanie, a w kojcu schroniska strach po zabiegu go zostawić - bez nadzoru.
A tymczasu dla niego nie mamy.
Tyle, że bez kastracji do adopcji nie pójdzie.

Guest ambird
Posted

Napisz mi trochę o jego charakterze, może coś się uda wykombinować ...

Posted

Rob jest chyba typowym labkiem, jeśli dobrze znam labki, a pewnie nie. To nie jest blablador - jak bnazwał rase mój znajomy, ale pies z temperamentem. Łagodny do ludzi, uległy do zwierząt - z wielkim Rokim spokojnie biega na spacerniaku. Z innymi psami też. Można go ustawić.
Nie nadaje się pewnie do domu małych dzieci - bo jest duzy, silny i z tej chęci zabawy może przewrócić.
Młodziak, ok. 2 lat.
Niewiele więcej o nim wiemy, niestety. Słabo chodzi na smyczy - tzn. ciągnie - a niestety nie ma kto go uczyć - w przytulisku psiaki biegają na spacerniaku luzem, bo ludzi i czasu nie ma na stałe spacery.

• 5 weeks later...