Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='feliksik'][B]Energy[/B], miejscowości z ogłoszeń już usunęłam[/QUOTE]

Bardzo dziękuję:loveu::loveu::loveu:

[B]Kamilawa[/B] bardzo proszę usuń miasta z ale.gratka. Czy mogę Cię prosić o zrobienie ogłoszeń dla pozostałych pudelsów?:cool3:
[B]Dogo07[/B]kto może udzielić informacji o tej młodziutkiej suńce z nr 8???Jakie namiary do ogłoszeń?:roll:

[B]Witaj Marysia55[/B] świetnie, że jesteś:loveu:nie ukrywam, że liczymy na Twoje wspaniałe teksty:loveu:

Posted

Kontakt do osoby doglądającej tyskie psiaki, prowadziła na dogomanii wątek zbiorczy jeśli się nie mylę , psiaków ze [B]schroniska w Tychach[/B]. To [U]grazyna9915[/U], Grażyna, tel.601 294 064.

Jeśli natomiast chodzi o [B]rudą sunie 7mc[/B] to osoba z dogomanii to [U]lolka[/U]. Ja już pytałam na pw o info o suni, ale tam też nie jest tak łatwo o info, dwie chyba wolontariuszki mieszkające kawałek drogi od schroniska.

Posted

[quote name='Dogo07']Kontakt do osoby doglądającej tyskie psiaki, prowadziła na dogomanii wątek zbiorczy jeśli się nie mylę , psiaków ze [B]schroniska w Tychach[/B]. To [U]grazyna9915[/U], Grażyna, tel.601 294 064.

Jeśli natomiast chodzi o [B]rudą sunie 7mc[/B] to osoba z dogomanii to [U]lolka[/U]. Ja już pytałam na pw o info o suni, ale tam też nie jest tak łatwo o info, dwie chyba wolontariuszki mieszkające kawałek drogi od schroniska.[/QUOTE]

Dzięki za kontakt do Tych:lol:

A gdzie to schronisko jest, w jakim mieście jest ta młodziutka suńka?

Nie mamy też namiarów do ogłoszeń psiaczka z Palucha, kogo namiary podawać???

Posted

[quote name='coronaaj']Pudle doskonale dla starszych czyli seniors...zobaczcie.zdjecia tych strszych amerykanek no solidnie starsze..i poczytajcie ale po angielsku (sa tlumacze)

[URL]http://www.le-poodles-guide.com/dogs-for-seniors.html[/URL][/QUOTE]

Na razie chodziło o starsze małżeństwo w Polsce, trzeba zrobić wizytę przedadopcyjną, zobaczyć czy psem miałby się kto zająć w razie choćby wyjazdu, pójścia do szpitala, itp. Za dużo psów ląduje w schroniskach z takich powodów - sama mam w domu 4-letnią sunię oddaną do schronu bo starsza pani szła do szpitala.
W Polsce niestety warunki nie są adekwatne do amerykańskich. Rodzina nie zawsze chce zająć się psem, a ludzi na emeryturze po prostu nie stać na hotelik dla psa.
Zgłosił się już ktoś na tą wizytę w Zabrzu?

Posted

[quote name='Energy']Dzięki za kontakt do Tych:lol:

A gdzie to schronisko jest, w jakim mieście jest ta młodziutka suńka?

Nie mamy też namiarów do ogłoszeń psiaczka z Palucha, kogo namiary podawać???[/QUOTE]

Psiaczka z Palucha podawała chyba APSA.
A ruda sunia 7mc jest z Dłużyny koło Zgorzelca.

Posted

Dzwoniła pani z Gliwic w sprawie Cekinka - czeka na kontakt w sprawie wizyty. Wszystkim mówię o kastracji/sterylizacji żeby od razu odstraszyć rozmnażaczy. Wysyłam kontakt do pani do Dogo07, pani pytała czy piesek nie gryzie i chciała go wcześniej obejrzeć, ale powiedziałam że najpierw wizyta

Posted

[quote name='Dogo07']Psiaczka z Palucha podawała chyba APSA.
A ruda sunia 7mc jest z Dłużyny koło Zgorzelca.[/QUOTE]

Dzięki:lol:
Wysłałam sms z nr tel do Grazyna9915 Coronaaj, bo nie ma teraz dostępu do dogo.

Posted

Dzwoniła pani z Katowic w sprawie Kudłacza i Cekinka, miała już wcześniej 2 pudle i sznaucera (wszystkie odeszły ze starości). Pani na emeryturze, chce starszego, nie młodego psiaka i [U]kudłatego[/U] (gładkowłosy nie). Robi super wrażenie, taka spokojna, bardzo ciepła osoba. Jeśli nie Cekinek to może być inny kudłaty, np Bunia. Ale pani nie ma internetu więc trzeba wydrukować zdjęcia i iść na wizytę. Domek w centrum Katowic. Wysyłam namiary do Dogo07

Posted

[COLOR=darkslateblue][B]Wiadomosc nt. naszej mieleckiej Buni.[/B][/COLOR]
[QUOTE] [B]Temat: Re: Bunia pudelka[/B]
[B]Data: Pt Stycznia 22 2010, 1:31 pm[/B]
[B]Do: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Mielcu [/B]

[SIZE=3][COLOR=navy][B]Pudelka ma około 7 kilo wagi i wysokość w kłębie 36 cm.[/B] [/COLOR][/SIZE][/QUOTE]
Z wydawaniem psow do ludzi mocno starszych bylabym ostrozna, kilka dni temu wrocila do schroniska suczka Zajaczek, ktora pani juz nie miala sily sie opiekowac.

Posted

[quote name='Dogo07']A to jedna osoba dzwoniła i w sprawie Kudłacza i Cekinka ?[/QUOTE]

Dzwoniła w sprawie Kudłacza, ale powiedziałam że ma już dom, więc zapytała o Cekinka. Pani myślała że Kudłacz jest wielkości pudla. Można pokazać pani też inne kudłacze

Posted

[B]Dogo07[/B] - tak namiary na Grażyne są aktualne ona nadal jest jednoosobowym wolontariatem w [B]Tychach[/B].

Nic nowego o pudlach nie wiem :shake:- jedynie [B]Atos[/B] jest powyżej kolana a [B]Cekinek[/B] troszkę większy od miniatury.

Posted

Czyli Atosek średni, a Cekinek mini:cool3:
Bunia też jak się okazuje mini, a nie średnia.

Wysłałam do Lolka prośbę o info i dane do ogłoszeń suńki tej 7-miesięcznej z nr 8.

Czarnula poproszę o dane do ogłoszeń dla psiaczka, którego wstawiałaś na wątek:p
Edit: wysłałam prośbę o dane do ogłoszeń Asior.

Posted

Jutro mamy akcję adopcyjną w katowickiej Silesii, będzie trochę wolontariuszy to popytam.

[B]Dogo07[/B] - podaj mi proszę na PW miasto + ulicę

Rozumiem, że wszystkie domki dla pudelków ? - muszę towarzystwo jakoś zachęcić :razz:

Posted

[email][email protected][/email]
tel: 698-684-638
To dane Asior do ogłoszeń dla psiaczka z nr 6:p
[B]Feliksik[/B] :cool3: bardzo prosimy o cafeanimal dla niego:loveu:
GPoolCLD nie ma w weekend internetu, jak wróci to wklei na 1 stronie:p

[quote name='JOMA']Jutro mamy akcję adopcyjną w katowickiej Silesii, będzie trochę wolontariuszy to popytam.

Rozumiem, że wszystkie domki dla pudelków ? - muszę towarzystwo jakoś zachęcić :razz:[/QUOTE]

Dzięki JOMA:loveu:dla pudelków:lol:

Posted

[quote name='JOMA']Jutro mamy akcję adopcyjną w katowickiej Silesii, będzie trochę wolontariuszy to popytam.

[B]Dogo07[/B] - podaj mi proszę na PW miasto + ulicę

Rozumiem, że wszystkie domki dla pudelków ? - muszę towarzystwo jakoś zachęcić :razz:[/QUOTE]

Joma, dzięki. Domki zainteresowane pudelkami, oprócz Katowic - pani szuka kudłatego w średnim lub starszym wieku, przygotujemy listę z Renatą które kudłacze można jej zaproponować, tylko pani nie ma internetu więc jeśli ktos mógłby wydrukować zdjęcia. Pozostałe domki dzwoniły w sprawie Cekinka.

Najfajniejsza wydała mi się w rozmowie ta pani z Chorzowa - małżeństwo w średnim wieku, mają już 2 psiaki po sterylce i kastracji.

edit: ten domek w Katowicach też super, może pani Bunię zaproponować skoro piesek ma być starszy?

Posted

[quote name='leni356']edit: ten domek w Katowicach też super, może pani Bunię zaproponować skoro piesek ma być starszy?[/QUOTE]

Bunię, pewnie byłoby super:loveu:
Jeszcze starszy jest Jazon gdyby miał być piesek nie sunia, albo sunia w Szczecinie, trójłapek też już chyba starszy, ech:roll: