psyt Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [SIZE="5"]Jestem pięknym szczeniakiem, który miał kiedyś dom, ale mój "pan" zostawił mnie wtedy gdy najbardziej go potrzebowałem - kiedy potrącił mnie samochód on odwrócił się i odszedł. [SIZE="3"]Nazywam się Elmo, jestem malutki i przeszedłem poważną operację, która miała na celu poskładanie mojej połamanej żuchwy. Teraz muszę przez jakiś czas chodzić z szyną, która usztywnia mi żuchwę, ale jestem bardzo dzielny. Poza tym jestem zdrowy, a przede wszystkim bardzo kochany. Jestem jeszcze szczeniakiem, ale bardzo grzecznym, nauczonym czystości - nie brudzę w domu, tylko proszę o spacer. Nie sprawiam żadnych kłopotów, bardzo lubię się przytulać, świetnie dogaduję się z innymi psami i kocham wszystkich ludzi - jeśli tylko ktoś chce mnie pogłaskać, zaraz ochoczo macham ogonkiem, bardzo lubię dzieci. Przebywam teraz w domu tymczasowym, gdzie dochodzę do zdrowia, ale potrzebny jest mi dom na stałe - gdzie będę mógł być szczęśliwy i na pewno wyrosnę na kochanego i bardzo wiernego psiaka - obiecuję. W przeciwnym razie będę musiał trafić do schroniska, a nie jest to dla mnie najlepsze miejsce. Ja naprawdę zasługuję na to, żeby ktoś dał mi szansę na normalny, ciepły dom. [SIZE="4"]Pilnie poszukujemy dla ELMO domu stałego lub tymczasowego ponieważ w obecnym DT może pozostać do 10 lutego. Elmo najgorsze ma już za sobą, jest naprawdę bardzo dzielny i mało wymagający jak na psiaka po takich przejściach. Wyrośnie na niedużego pieska. Bardzo potrzebne są mu ogłoszenia. inne zdjęcia ELMO można znaleźć tutaj Kontakt w sprawie adopcji: azyl Cichy Kąt w Tarnowskich Górach (Śląsk) tel. 602 318 518 - Marcelina tel. 600 634 303 - Krzysiu (tel. po 16:00) e-mail: [email protected] www.schroniskodlazwierzat.com.pl Quote
Emigrantka Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 czesc malutki.... zo ca bida z Ciebie sliczniaku......zaraz tu kogos do Ciebie zawolamy...trzymaj sie dzielnie Quote
olalolaa Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 coz za piękna mordeczka.. misiaczku trzymaj się i zdrowiej szybciutko! Quote
obraczus87 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 zapisuje sobie na razie. Psiak jest pięknyyyyyyyyyyyyyy Quote
Emigrantka Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Do gory psi bejbiku - zeby Cie ktos zauwazyl.... Ola, Obraczus - dzieki ze zajrzalyscie do malucha .... Quote
OlaLola Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Napisałam do Pani Teresy Borcz, może coś wymyśli dla małego... Quote
psyt Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 mała zmiana, ELMO może pozostać w DT do 10 lutego Quote
Emigrantka Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Uffffffffffffff to chociaz mam troszke wiecej czasu maluszek... Quote
TERESA BORCZ Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 JESTEM. trochę póżno ale lepiej niż wcale. Wczoraj sprawdzilam pewien pomyśł i czekam na decyzję . jak dobrze pójdzie to będzie dt a może i ds, jeśli nie to przylączę sie do intensywnych poszukiwań, zależy mi na pozytywnej odpowiedzi, bo blisko mnie i miałby super opiekę w doleczeniu pyszczka i specjalnym karmieniu. trzymajcie kciuki.!!!! Quote
OlaLola Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Trzymamy!!! Bardzo się cieszę że Pani jest :) Dziękuje za przybycie ;):) i Trzymam kciuki :):) Quote
psyt Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Trzymam kciuki aby mu naprawdę trafił się wspaniały domek. Wczoraj Elmo musiał znowu przejść zabieg, a to oznaczało kolejną narkozę. Niestety jeden z gwoździ w jego szczęce kaleczył mu język co sprawiało małemu ogromy ból. Ale wszystko już jest dobrze, gwóźdź został spiłowany i Elmuś ochoczo wrócił do jedzenia. Całe szczęście, że ma cudowny DT i nie musiał męczyć się w schronisku :loveu: Quote
psyt Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Widziałam Elmusia w niedzielę, jest CUDOWNY :loveu: Zachowuje się jak każdy szczeniak: biega, psoci, dokazuje, naprawdę jest uroczy. Grzeczny i straszna z niego przylepa, do tego załatwia się już na podwórku. Pilnie jest potrzebny mu dom, nawet DT bo w obecnym może zostać do 10 lutego. Wielka prośba jeśli może ktoś pomóc w ogłoszeniach bo nie ma żadnego. Quote
psyt Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 zrobiłam wyróżnione allegro do Elmo, kto może zrobić kolejne ogłoszenia? Elmo - szczeniak z połamaną żuchwą szuka domu Quote
OlaLola Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Mam nadzieję że 10 lutego to on będzie już w DS ;P:) Quote
psyt Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 ELMO nadal w tym samym domu tymczasowym, ale ma naprawdę fajne widoki na stały domek. Narazie został mu usunięty stabilizator z żuchwy i wygląda na to, że będzie z niego fajny, zdrowy psiaczek. Quote
Blue_ Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Trzymam kciuki z cała rodzinką za szybki powrót Elma do zdrowia.I dobry stały domek :) Quote
TERESA BORCZ Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Miałam widoki na stały domek dla elma obok mnie ale to niezdecydowanie rodzinki i codziennie inne decyzje nie są zachecąjace i nic dobrego nie wróżą . Mam jeszcze inna możliwość ktora sprawdzam. Nie mam odwagi takim ludziom dać psa , bo jak potem znowu zmienia zdanie? A psiak jest cudowny. Quote
OlaLola Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Hmmm zgadzam sie z Panią Pani Tereso, decyzja musi byc przemyślana to na pewno, ale lepiej myśleć dłużej i wiedzieć na 100% niż sie zdecydować a potem rozmyślić. Domek musi być pewny. Trzymam więc nadal kciuki za Elmusia. Quote
TERESA BORCZ Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 dziewczyny jest pewna szansa na domek. trzeba aby ktoś skontaktował się z miłą kadydatką w Jaworznie, porozmawiał i ewentaualnie przeprowadził wizytę przedadopcyjną. jest to zgłoszenie w sprawi PINKI, z Żor ale ten już poszedł do szczęśliwego domku, a Elmo jest taki śliczny że jest możliwość zawojowania serca. Jest nawet podobny do Pinki ale mniejszy. podaje na pw telefon .proszę się skontaktować i zaprezentować psika. może na mail. Quote
Recommended Posts