Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

URATUJCIE DWA PSIAKI!!!!

Szczenięta dokładnie takie same czekają w schronisku we wrocławiu na nowego właściciela. Jeśli nikt ich nie przygarnie na dniach zostana uśpione. :-(

Posted

Byłysmy dziś z Xmatrix w schronie, te młodziachy siedzą w szczeniakarni. Jeden puchaty , drugi gładszy. Goldenka skąd informacja o ich uśpieniu ?

Posted

Tak to jeden z nich, chyba że ten jest jakiś wyjątkowo podobny....
Nie wyciągałyśmy ich ze szczeniakarni, ale na zdjęciu wyszły o wiele większe niż są w rzeczywistości, chociaż do najmniejszych też nie należą. W pn będę może w schronie to obczaję. Też mi się z niufkiem ten kudłaty skojarzył ;)

Posted

Porta Nigra napisał(a):
Czy to jeden z nich jest na zdjęciu? Jakie one są duże? Bo on wygląda trochę jak mix niufka.

Dzisiaj byłam w schronisku i widziałam te dwa maluszki Ten na zdjęciu jest puszysty drugi ma gładką sierść oba to niemowlaczki Bardzo przestraszone Ten ze zdjęcia jest bardziej odważny ale oba są cudne.

Posted

A no właśnie , nie są póki co typem szczeniaków drących się w niebogłosy "wyciągnij mnie z klatki" , tylko leżą skulone , wystraszone......

Posted

cała akcja wyszła od mojego kolegi który zamieścił info z fotką na NK a że ja mam konto i udzielam sie na dogo i chociaz tak moge odrobine pomóc... zamieszczając posta z maluszkami. Ja narazie więcej nie wiem :( jak sie dowiem zaraz napisze. Kolega napisał ze to cocker spaniele ale coś mi sie za bardzo w to niechce wierzyc ...

Posted

Gdybym miała więcej fotek, to poogaszam maluchy na niufowych forach. Może ktoś zechce podobnego szczeniaka.

Wziełabym chociaż jednego, ale Tośka tak daje do wiwatu, że nie damy rady raczej.
Dzisiaj ją zaczniemy ogłaszać i jeśli znajdzie się fajny domek, a maluchy jeszcze będą ... ;-)

Posted

Mam nowe informacje

kolega napisał :

"jeden juz znalazl dom kolezanka przygarnela
oddane zostaly do schroniska bo niemial wlasciciel co z nimi zrobic,(:angryy:) sa to szczeniaki - chlopaki, sa odrobaczone ale nie zaszczepione bo jeszcze za wczescnie na szczepienie,
jeszcze jeden jest w schronisku we wrocku jakby co to dzwonic do schroniska i pytac o kokerspaniela bialo czarnego. wiecej zdjec nie bede mial bo to kolezance pomagam znalesc wlascicieli ona je tam wychaczyla a jesli nie znajdzie wlasciciela to go uspia."

:roll:

Posted

To dziś w takim razie ze schroniska poszedł jeden do nowego domku, bo rano były jeszcze dwa...nadal nie rozumiem , dlaczego mają usypiać szczenięta, czy ktoś w schronisku tak powiedział ? czy to sprawdzona, pewna informacja

Posted

ja tylko przekazuje info... A tez mnie to zastanawia dlatego czekam az odezwie sie ktos bardziej doinformowany. Ta dziewczyna nie mogla wziasc dwóch? I szukac w miedzy czasie domku dla szczeniora? :(

Posted

Kurcze no szkoda, widocznie nie mogła, ale nie wydaje mi się , żeby szczeniora uśpili, bo takie małe kule są bardzo adopcyjne i raz dwa powinny dom znaleźć. Zobaczymy co będzie w przyszłym tyg, a na razie jestem dobrej mysli :)

Posted

Kurcze no szkoda, widocznie nie mogła, ale nie wydaje mi się , żeby szczeniora uśpili, bo takie małe kule są bardzo adopcyjne i raz dwa powinny dom znaleźć. Zobaczymy co będzie w przyszłym tyg, a na razie jestem dobrej mysli :)

Posted

Niestety nie dotarłam dziś do schronu więc nie wiem czy szczyle są tam nadal, w każdym razie tak jak pisze Agnieszka (Visenna) nie będą uśpione. Ciekawe czy w ogóle jeszcze są? Był ktoś dziś może w schronie ?

Posted

Jak byłam w schronie w poniedziałek to był szczenior-czarno-biały, podobny do tego na focie...i przyszedł z "łapanki" szczenior, puchaty i biszkoptowy...przyszła babka, chciala szczeniaka-nie mogla sie zdecydowac, na jedego z nich wiec ja...wcinełam jej oba:D oczywiście nie na siłe, pogadałam na spokojnie, poradzilam, doradzilam...jednego wziela sobie, drugiego dla siostry. Mysle, ze to byl ten szczeniak (czarno-bialy)-innego w tym typie tam nie widzialam.