goldenka Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 URATUJCIE DWA PSIAKI!!!! Szczenięta dokładnie takie same czekają w schronisku we wrocławiu na nowego właściciela. Jeśli nikt ich nie przygarnie na dniach zostana uśpione. :-( Quote
Porta Nigra Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 To są te szczeniaki ?? Coś więcej na ich temat ? Ktoś był w schronie i widział je? Quote
yuki Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Byłysmy dziś z Xmatrix w schronie, te młodziachy siedzą w szczeniakarni. Jeden puchaty , drugi gładszy. Goldenka skąd informacja o ich uśpieniu ? Quote
Porta Nigra Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Czy to jeden z nich jest na zdjęciu? Jakie one są duże? Bo on wygląda trochę jak mix niufka. Quote
yuki Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Tak to jeden z nich, chyba że ten jest jakiś wyjątkowo podobny.... Nie wyciągałyśmy ich ze szczeniakarni, ale na zdjęciu wyszły o wiele większe niż są w rzeczywistości, chociaż do najmniejszych też nie należą. W pn będę może w schronie to obczaję. Też mi się z niufkiem ten kudłaty skojarzył ;) Quote
IwMa Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Porta Nigra napisał(a):Czy to jeden z nich jest na zdjęciu? Jakie one są duże? Bo on wygląda trochę jak mix niufka. Dzisiaj byłam w schronisku i widziałam te dwa maluszki Ten na zdjęciu jest puszysty drugi ma gładką sierść oba to niemowlaczki Bardzo przestraszone Ten ze zdjęcia jest bardziej odważny ale oba są cudne. Quote
yuki Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 A no właśnie , nie są póki co typem szczeniaków drących się w niebogłosy "wyciągnij mnie z klatki" , tylko leżą skulone , wystraszone...... Quote
goldenka Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 cała akcja wyszła od mojego kolegi który zamieścił info z fotką na NK a że ja mam konto i udzielam sie na dogo i chociaz tak moge odrobine pomóc... zamieszczając posta z maluszkami. Ja narazie więcej nie wiem :( jak sie dowiem zaraz napisze. Kolega napisał ze to cocker spaniele ale coś mi sie za bardzo w to niechce wierzyc ... Quote
yuki Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Oj mnie też nie :) chyba są za duże jak na szczeniaki cocker spaniela Quote
goldenka Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 po zdjeciu tez tak wywnioskowalam wiec nie pisalam na poczatku kolega narazie milczy chyba jeszcze w pracy siedzi moze ma wiecej zdjec to wkleje Quote
Porta Nigra Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Gdybym miała więcej fotek, to poogaszam maluchy na niufowych forach. Może ktoś zechce podobnego szczeniaka. Wziełabym chociaż jednego, ale Tośka tak daje do wiwatu, że nie damy rady raczej. Dzisiaj ją zaczniemy ogłaszać i jeśli znajdzie się fajny domek, a maluchy jeszcze będą ... ;-) Quote
yuki Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Ogłaszać warto, ale takie małe puchate kulki dość szybko znajdują domy :) zobaczymy czy w pn będą jeszce schronie. Quote
goldenka Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Mam nowe informacje kolega napisał : "jeden juz znalazl dom kolezanka przygarnela oddane zostaly do schroniska bo niemial wlasciciel co z nimi zrobic,(:angryy:) sa to szczeniaki - chlopaki, sa odrobaczone ale nie zaszczepione bo jeszcze za wczescnie na szczepienie, jeszcze jeden jest w schronisku we wrocku jakby co to dzwonic do schroniska i pytac o kokerspaniela bialo czarnego. wiecej zdjec nie bede mial bo to kolezance pomagam znalesc wlascicieli ona je tam wychaczyla a jesli nie znajdzie wlasciciela to go uspia." :roll: Quote
yuki Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 To dziś w takim razie ze schroniska poszedł jeden do nowego domku, bo rano były jeszcze dwa...nadal nie rozumiem , dlaczego mają usypiać szczenięta, czy ktoś w schronisku tak powiedział ? czy to sprawdzona, pewna informacja Quote
goldenka Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 ja tylko przekazuje info... A tez mnie to zastanawia dlatego czekam az odezwie sie ktos bardziej doinformowany. Ta dziewczyna nie mogla wziasc dwóch? I szukac w miedzy czasie domku dla szczeniora? :( Quote
yuki Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Kurcze no szkoda, widocznie nie mogła, ale nie wydaje mi się , żeby szczeniora uśpili, bo takie małe kule są bardzo adopcyjne i raz dwa powinny dom znaleźć. Zobaczymy co będzie w przyszłym tyg, a na razie jestem dobrej mysli :) Quote
yuki Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Kurcze no szkoda, widocznie nie mogła, ale nie wydaje mi się , żeby szczeniora uśpili, bo takie małe kule są bardzo adopcyjne i raz dwa powinny dom znaleźć. Zobaczymy co będzie w przyszłym tyg, a na razie jestem dobrej mysli :) Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Na bank nie beda uspione.. w schronie nie usypiaja zdrowych szczeniakow.. moze to taki "chwyt" ze strony kolegi zeby je predzej wydac.one znajda domy tak czy siak Quote
yuki Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Niestety nie dotarłam dziś do schronu więc nie wiem czy szczyle są tam nadal, w każdym razie tak jak pisze Agnieszka (Visenna) nie będą uśpione. Ciekawe czy w ogóle jeszcze są? Był ktoś dziś może w schronie ? Quote
goldenka Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Był ktoś w schronisku> ? Widział szczeniaka? Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 sadze ze juz go dawno nie ma tj. zostal zaadoptowany, szczeniaki siedza max kilka dni.. Quote
Kenzo Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Jak byłam w schronie w poniedziałek to był szczenior-czarno-biały, podobny do tego na focie...i przyszedł z "łapanki" szczenior, puchaty i biszkoptowy...przyszła babka, chciala szczeniaka-nie mogla sie zdecydowac, na jedego z nich wiec ja...wcinełam jej oba:D oczywiście nie na siłe, pogadałam na spokojnie, poradzilam, doradzilam...jednego wziela sobie, drugiego dla siostry. Mysle, ze to byl ten szczeniak (czarno-bialy)-innego w tym typie tam nie widzialam. Quote
Recommended Posts