Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

We Wrocławiu 13.01.2010 znaleziono rudego psa

Dziś (13.01.2010) na spacerze wieczorem we Wrocławiu na osiedlu Leśnica znalazłam a właściwie znalazł mnie rudy pies. Psiak jest śliczny - przypomina labradora w drobniejszym wydaniu. Jest przyjazny choć trochę nieufny. Ma około 1 do 2 lat. Był zmęczony i chudy. Nie miał obroży, tatuażu ani żadnych znaków szczególnych. Jutro sprawdzę czy ma chipa.

Pies szuka właściciela lub domku - rano zostanie zawieziony do schroniska, bo moje dwie inne znajdy nie tolerują go (na noc trafił do sąsiadki).

W sprawie psa proszę dzwonić 604 127 482

Posted

Poker napisał(a):
Jaki fajny psiul.Może dajcie jeszcze szanse psom, może tylko na wejściu się zbuntowały.
Pewnie nikt go nie szuka, jeżeli jest chudy.

ja z przyjemnością ale mam te dwa zbóje- już starsze no i im nie przeszkadza jak wychodzę o 6.30 a wracam o 19.00 - choć to już moim zdaniem znęcanie nam psami., które w weekendy staram się nadrobić.. A ten młody niech trafi w dobre ręce - rozgłoszę go wszędzie i będę dzwonić do schronu jak tam jego los. Jest piękny i młody... Ma szanse w odwrotności do innych nieszczęśników w schronie

Posted

Dziś idąc do sklepu na drzewie wisiało ogłoszenie, że zaginął rudy podpalany pies - może to ten? Wstrzymaj się, ja za chwilkę pójdę jeszcze raz i przeczytam dokładnie i podam ci nr telefonu do tych, co szukają psa. OK?

Posted

Ankita napisał(a):
czekam na numer telefonu dzięki!

to nie ten. Tamten już dawno w domku :( ale podobno szuka ktoś jeszcze podobnego. mój już w schronie :(

Posted

Basia1244 napisał(a):
No to ma brata bliźniaka - bo na zdjęciu oba takie same. Szkoda, że rudzielec już w schronie - trudno :(

Czy ten piesek trafił do schroniska ????

Posted

[quote name='IwMa']no tak nie doczytałam Ja byłam dzisiaj w schronisku i go nie widziałam Nie wiesz jaki ma numerek albo w ktorym jest boksie?

hej, jest w schronisku - przynajmniej dziś o 16.00 jak dzwoniłam tak mi powiedziała pani Lidka, że biedak dalej siedzi - podejrzewam , że na kwarantannie - sierota jestem bo miałam zapytac o numerek i ze zmartwienia chyba zapomniałam - może odanjdziesz w ten sposób - odwiozłam go wczoraj czyli 14 stycznia, oddająca ja czyli Anna Chrobot,

poogłaszałam go wszędzie, zaraz idę rozklejać plakaty, ale obawiam się że nikt go nie szuka
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Znaleziono-rudego-psa-W0QQAdIdZ179621276

http://zgubiono.pl/component/option,com_marketplace/Itemid,30/page,show_ad/catid,8/adid,3480/

Posted

IwMa napisał(a):
dzieki Ania ok to jutro może jakoś go zlokalizuję A możesz coś mi o nim napisać Jak się zachowywał Czy zostawał sam w domu?

Już Ci mówię. Otóż tak zacznę od początku - jest bardzo pozytywnie nastawiony do innych psów cieszy się na widok każdego - dużego małego, koty widziałam też nie robiły na nim wrażenia. POnieważ moje go dosłownie chciały rozszarpać dałam go na noc do sąsiadki - która nie ma takiego bzika jak ja na punkcie psów i cytuje po całej nocy i połowie dnia mówiła że pies bardzo fajny, całą noc był grzeczny spał na wyznaczonym miejscu, nic nie zniszczył, rano zaczął popiskiwać koło drzwi i dopiero wtedy załatwił swoje potrzeby. Ogólnie fajny, młody psiak, nie brudzi w domu, na dworze jeszcze ciekawski wszystkiego choć wydaje mi się , że boi się facetów - jak zaufał mi to potem każda nowa osoba w domu nie mogła go pogłaskać panicznie chował się za moimi nogami dopiero po paru minutach obdarzał zaufaniem nowe osoby ale asekuracyjnie spoglądał na mnie. Nie wiem jak on w boksie się będzie zachowywał - wydaje mi się że z lekkim dystansem a nie lizał przez kraty.Ja zostawiłam go w schronie z czerwoną obróżką - może jeszcze ją ma na sobie oprócz numerka. gdybyś nie mogła go zlokalizować daj znać - wprawdzie jutro z samego rana wyjżdżam ale w niedzielę po południu powinnam być to może w schornie się zgadamy. cały czas o nim myślę, mądry, piękny psiak.

Posted

aha w nocy nie był może sam w domu ale był sam w całym mieszkaniu bo sąsiadeczka zamknęła się w sypialni. POza tym nie zostawał już całkiem sam więc trudno mi powiedzieć :(

Posted

mam potencjalną chętną: dostałam takiego maila jutro będę do niej dzwonić:
zakochałam w tym psiątku, które Pani znalazła ! Jeśli nikt nie zgłosi
się po niego , a da się coś zdziałać w spr. transportu to chętnie go
przyjmę.Wygląda na dośc dużego pieska , a napewno jeszcze
podrośnie.ZAtem polecam się pamięci i serdecznie pozdrawiam !
Zapomniałam ostatnio podać swój nr. tel. ! 661 028 659 Barbara