Agnieszka(Visenna) Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 [URL="javascript:;"][IMG]http://www.tvk-gaj.pl/~schronisko-wroclaw/images/photoalbum/album_181/ru.jpg[/IMG][/URL] [URL="javascript:;"][IMG]http://www.tvk-gaj.pl/~schronisko-wroclaw/images/photoalbum/album_181/ru3.jpg[/IMG][/URL] Dziewuszka, mała ok. 8-10 miesięczna. Bezimienna.Od dłuższego czasu "mieszka" w Schronisku we Wrocławiu. Strasznie źle reaguje na mrozy.Myślę, że mamy podstawy, żeby się o nią bać. Nie wiem co mogę jeszcze napisać - pies jakich setki, taki zwykły, cierpiący, zamarzający. To wszystko.Nie mam weny na tekst - zresztą sama nie wiem co tu dodawać..historia dziewczyny jest nieznana została znaleziona. Czy ktoś zainteresuje się psem bez krwawych dodatków? Na razie nie ma tragedii.Ale jak mała zamarznie to będzie. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 no mala dziewuszka , ja wiem, z 35 cm? na oko, moge sie mylic Quote
Poker Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 fajna bidulka, skad brać te DT, nie mówiąc o DS? Quote
Kenzo Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Kurcze...cos trzeba zdziałać...powiedzcie mi-dlaczego budy nie ocieplaja kocami tylko sianem?Sama oddalam do schronu 10 kocy-wielkich...kilka bud by ocieplił dla tych najmniej silnych psów...a kocyk to kocyk, wiadomo.Trzeba ja gdzies na tymczas...jaki ona ma charakter? Quote
Korenia Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Dlatego, że w zimie pada śnieg, psy wychodzą na zewnątrz, mają mokre łapy/brzuchy. Jakby mokry pies położył się na kocu to koc od razu byłby morky, przy takiej temperaturze on nie wyschnie tylko się zamrozi.Nie da nic ciepła, a będzie bardzo ziębić. Po słomie woda spływa, więc tylko dolna warstwa jest morka, a góra sucha. Daltego koce używane są tylko dla psów przebywających w boksach wewnętrznych (izolatka/szczeniakarnia/barak). Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 " suka, mała, drobna. Delikatna, rezolutna i zwinna. Typowy piesek do mieszkania. Właścicielowi odda całe serce." Quote
Kenzo Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 moze dam ja na Allegro? i do kogo kontakt podac? Quote
czerda Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 WYSYŁAŁAM OSTATNIO KURTKI DO SCHRONU NA MAZURACH -DZIEWCZYNY ROBIĄ Z NICH UBRANKA NA ZIMĘ , NAPRAWDĘ DOBRY POMYSŁ- MOIŻE WE wWIU TEŻ SIĘ BY PRZYJĄŁ? Quote
Kenzo Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 czerda, pomysl swietny!!!! Dziewczyny, nosz dajcie mi znac co z sunia, pokombinuje...chodzi mi o namiary na telefon do koordynatora. Quote
Kenzo Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Ja mam pomysł-otwórzmy hotel dla psów:) i bedzie akurat:)z nami beda miały najlepiej;)-nie jest to złosliwe Czerda, Broń Boże-serio mi to przyszło do głowy:) Quote
czerda Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 my chcemy koniecznie to zrobić ale to potrwa do września -wtedy można dostac duże dotacje unijne, dużo z tym roboty ale warto Quote
elinka Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Dziewczyny z Wrocławia, skoro nie można na DT to może chociaż weźcie ją do siebie na te parę najmroźniejszych dni i nocy. Skoro nie do domu to chociaż do garażu? Przebywać teraz na dworze wcale nie jest miło, to jest tragiczne!!! Quote
czerda Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 cały czas mamy wolne miejsca w hotelu w Obornikach u pana wet przyjaznego bezdomnym zwierzętom cena 10 zl doba , na fundację jeśli ktoś może nawet dzisiaj to proszę ją tam zawieść Quote
xmartix Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 nikt nie odpisał widzę kurcze a mój Tż ostatnio jechał przez Oborniki... teraz dopiero za 1,5 tyg jak coś takich małych suczek z króciutką sierścią w schronie jest o wiele więcej.. którą wybrać? która najbardziej potrzebuje.. nie ma jak wybrać Quote
czerda Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 wiem że jest dużo , koło Sobótki pani ma 17 psów a sama nie chodzi 85 lat i gmina ma to w d.. sprawa jest aktualna , w tamtym tyg kikou zawiozła z Wwia do Obornik Rufusa robiąc sama w taką pogodę 300 km Quote
Recommended Posts