Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[URL="javascript:;"][IMG]http://www.tvk-gaj.pl/~schronisko-wroclaw/images/photoalbum/album_181/ru.jpg[/IMG][/URL]

[URL="javascript:;"][IMG]http://www.tvk-gaj.pl/~schronisko-wroclaw/images/photoalbum/album_181/ru3.jpg[/IMG][/URL]

Dziewuszka, mała ok. 8-10 miesięczna.
Bezimienna.Od dłuższego czasu "mieszka" w Schronisku we Wrocławiu.
Strasznie źle reaguje na mrozy.Myślę, że mamy podstawy, żeby się o nią bać.
Nie wiem co mogę jeszcze napisać - pies jakich setki, taki zwykły, cierpiący, zamarzający.
To wszystko.Nie mam weny na tekst - zresztą sama nie wiem co tu dodawać..historia dziewczyny jest nieznana została znaleziona.
Czy ktoś zainteresuje się psem bez krwawych dodatków?
Na razie nie ma tragedii.Ale jak mała zamarznie to będzie.

Posted

Kurcze...cos trzeba zdziałać...powiedzcie mi-dlaczego budy nie ocieplaja kocami tylko sianem?Sama oddalam do schronu 10 kocy-wielkich...kilka bud by ocieplił dla tych najmniej silnych psów...a kocyk to kocyk, wiadomo.Trzeba ja gdzies na tymczas...jaki ona ma charakter?

Posted

Dlatego, że w zimie pada śnieg, psy wychodzą na zewnątrz, mają mokre łapy/brzuchy. Jakby mokry pies położył się na kocu to koc od razu byłby morky, przy takiej temperaturze on nie wyschnie tylko się zamrozi.Nie da nic ciepła, a będzie bardzo ziębić. Po słomie woda spływa, więc tylko dolna warstwa jest morka, a góra sucha.
Daltego koce używane są tylko dla psów przebywających w boksach wewnętrznych (izolatka/szczeniakarnia/barak).

Posted

Ja mam pomysł-otwórzmy hotel dla psów:) i bedzie akurat:)z nami beda miały najlepiej;)-nie jest to złosliwe Czerda, Broń Boże-serio mi to przyszło do głowy:)

Posted

Dziewczyny z Wrocławia, skoro nie można na DT to może chociaż weźcie ją do siebie na te parę najmroźniejszych dni i nocy. Skoro nie do domu to chociaż do garażu? Przebywać teraz na dworze wcale nie jest miło, to jest tragiczne!!!

Posted

cały czas mamy wolne miejsca w hotelu w Obornikach u pana wet przyjaznego bezdomnym zwierzętom
cena 10 zl doba , na fundację
jeśli ktoś może nawet dzisiaj to proszę ją tam zawieść

• 2 weeks later...
Posted

nikt nie odpisał widzę
kurcze a mój Tż ostatnio jechał przez Oborniki... teraz dopiero za 1,5 tyg jak coś
takich małych suczek z króciutką sierścią w schronie jest o wiele więcej.. którą wybrać? która najbardziej potrzebuje.. nie ma jak wybrać

Posted

wiem że jest dużo , koło Sobótki pani ma 17 psów a sama nie chodzi 85 lat i gmina ma to w d..
sprawa jest aktualna , w tamtym tyg kikou zawiozła z Wwia do Obornik Rufusa robiąc sama w taką pogodę 300 km