Jump to content
Dogomania

SZUKAMY DT!!!Jamniczka na lanuchu i 4 szczeniaki!!!ratujmy je!!!pseudohodowla

Recommended Posts

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tam ze dwie ciotki niech pojadą, ja Wam mówię, z takimi dziadami nie ma żartów, ja kiedyś w bieszczadach sprawdzałam czy psa ze schronu nie uwiązali na łańcuch to wiało grozą, a zasięgu w komie nie miałam...
Wcale bym sie nie zdziwiła jak to jakaś "moherowa" prowadzi....
Jestem za tym , że należy to obejrzeć, chociaz gołym okiem widzę, że łańcuch króciusieńki, pies chudy, ma jakieś otarcia na nodze, i wogóle to jakaś masakra...

Posted

sama to tam na pewno nie mozesz jechac to w ogole nie ma opcji
musimy namowic jeszcze jakas cioteczke ktora by sie wybrala w podroz

tak jak pisalysmy najpierw ogledziny i bajeczka zeby zdjecia zrobic i miec dowody i dla policji i burmistrza/wojta a pozniej jak naprawde bedzie zle to atak na dziada i odbicie psiakow

Posted

Słów mi brak...
Niewiele mogę pomóc w tej chwili, chyba tylko trzymając kciuki.
Jak się uda psiaki wyciagnąć to macie mnie do robienia banerków, obrazków itd...
No i teraz oczywiście zrobię banerek.

Posted

[quote name='majuska']Taka co w pierwszych ławkach na wszystkich sumach siedzi...;)[/QUOTE]

Oj bez przesady ;) wiesz, to może być krzywdzące dla niektórych.

Różni ludzie mieszkają na wsi....

......... choć mnie też szlag trafia jak pomyślę, że mały kudłaty piesek u babci mojego TZ siedzi na łańcuchu na dworze :angryy::angryy::angryy: i nic nie można zrobić :angryy::angryy::angryy::mad:

Teraz ja użyję generalizacji: ach, ta Polska Wschodnia.... :shake: Polska B....

Posted

Właśnie juz widziałam teń łańcuch, skur..syn........ ja mojego jamnika za wódkę wykupiłam bo mieli go uśpić, ale takie trzymanie suni maleńkiej to już przegięcie :( :( :( Mi się też wydaje że ten kudłaty jamnik to tatus i rozmnażanie jest co półroczne pewnie bo debil pisze że jeden maluch jest szorstki ... napewno po tatusiu.. a sunia teraz napewno jest na krówskim łańcuchu po to żeby nie odchodziła od małych, żeby wykarmiała ... beda lepsze na sprzedaż, pulchniejsze :( :(

Posted

[quote name='kaskadaffik']Właśnie juz widziałam teń łańcuch, skur..syn........ ja mojego jamnika za wódkę wykupiłam bo mieli go uśpić, ale takie trzymanie suni maleńkiej to już przegięcie :( :( :( Mi się też wydaje że ten kudłaty jamnik to tatus i rozmnażanie jest co półroczne pewnie bo debil pisze że jeden maluch jest szorstki ... napewno po tatusiu.. a sunia teraz napewno jest na krówskim łańcuchu po to żeby nie odchodziła od małych, żeby wykarmiała ... beda lepsze na sprzedaż, pulchniejsze :( :([/QUOTE]

Dokładnie kaskadaffik.... kurde, gdyby to było 9 miesięcy później!!! to bym wzięła całą rodzinkę do siebie :( przy okazji mamusię i tatusia sobie zostawiła :D

Posted

Dziewczyne o jechanie nie ma sprawy, tylko muszę mojego Tza wyczaić żeby nie wiedział, może gdzies pojedzie... mam zajebiście wygadaną koleżankę, opatrzy się, no kasa z bazarków się najwyżej na auto uzbiera jak nie to zobaczymy, tylko powiedzcie mi co mam robić i kogo ewentualnie zawiadamiać, bo Kostek pisała że się wypisuje jeśli o pomoc TOZ chodzi nie wiem dlaczego bo się nie znam ....

Posted

[quote name='__Lara']Oj bez przesady ;) wiesz, to może być krzywdzące dla niektórych.

Różni ludzie mieszkają na wsi....

......... choć mnie też szlag trafia jak pomyślę, że mały kudłaty piesek u babci mojego TZ siedzi na łańcuchu na dworze :angryy::angryy::angryy: i nic nie można zrobić :angryy::angryy::angryy::mad:

Teraz ja użyję generalizacji: ach, ta Polska Wschodnia.... :shake: Polska B....[/QUOTE]

Ja absolutnie nie generalizuję, są ludzie i ludzie... i wiem,( bo spotkałam) , że na wsiach tez mieszkają ludzie kochający i dbający o zwierzaki.

Posted

juz Was oswiecam dlaczego tak zareagowalam na toz i sdz...

ja po prostu lapy nie przyklepie do tych dwoch organizacji, za duzo osich istnien maja na sumieniu po prostu...nie chce miec z nimi nic wspolnego

kaskadaffik podejrzewam ze jak pojedziecie to od razu nie bedzie gdzie zabrac rodzinki i trzeba bedzie je zostawic...zreszta to trzeba zrobic "poprawnie" zglosic na policje itd zeby pozniej nie bylo ze psa ktos ukradl...

ja juz jedna sprawe w sadzie mam za "kradziez" bezdomnej suki :D

Posted

Co???????? :o :o

Dobra, plan wygląda tak:

1. Wizyta kaskadaffik + koleżanka, sprawdzenie sytuacji
2. Jeśli są złe warunki:
a. zawiadomienie policji, tj. udanie się na najbliższy posterunek i zgłoszenie
3. jeśli dobre warunki.... to co?

Posted

jesli sie okaze ze jednak ona nie jest na lanuchu i ze nie wyglada zle to ja bym jej na sile nie zabierala zreszta wtedy moze sie i tak nie udac jej zabrac...

wiecie ja wychodze z zalozenia ze jesl pies nie jest glodzony wychudzony w naprawde zlyuch warunkach to nie ma co zabierac i na sile uszczesliwiac bo na ulicach biega tyle psow ktorym naprawde jest gorzej...

mimo wszystko wydaje mi sie ze ta sunka w dobrych warunkach tzn znosnych to nie jest...

Posted

Ale wiecie co????????

On sprzedaje tylko szczeniaki!!! czyli mamusi i tatusi nie sprzedaje... rozmnażacze przecież potrzebne :angryy::angryy::angryy: (dlaczego dopiero teraz mnie oświeciło????? :stupid::eek2::eek2:).

Posted

Słuchajcie, może też się okazać, że z tymi ludźmi da się jakoś porozmawiać,może to przypadek te szczeniaki, może sterylkę zaporponować dla suni ( marzenia ? ) tak czy inaczej trzeba tam zacząć grzeczniutko i zobaczyć, chciałabym wierzyć, że będzie dobrze..

Posted

Zapisuje watek
Tylko jesli mi ktos powie gdzie to jest to bede wdzieczna gdyz nie moge dokladnie przeczytac watku. Ale mnie ciekawosc zżera :P
Ale fakt faktem sprawdzic trzeba

Posted

wydaje mi się ,ze jamniczka jest bardzo , bardzo chuda...:-( i te otarcia...
i ten łańcuch..:-(
a na drugim zdjęciu może to tatuś jest ...ech..
a maluszki brzuszki takie rozdęte mają....
55 zł za jamnika...matko to się dziad dorabia na męce zwierząt