ewi1984 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Witam!! Dzisiaj tj dnia 6 stycznia br około godziny 15 zauważyłam, że pod blokiem pod balkonami leży suka. Suka jest rudawo-żółta (herbaciana), wielorasowa. Wzrostu do kolan. Prawdopodobnie ma szczeniaki bo wygląda jakby karmiła aczkolwiek młodych nie ma z nią. Ma obrożę i zerwana smycz. Podejrzewam, że zerwała się komuś i uciekła bo smycz nie jest cała. Ucieka od człowieka, jest płochliwa i nieufna. Ale podchodzi do pozostawionego jedzenia. Pojawia się i znika na jakiś czas. Tak jak pisałam wcześniej dziś od około piętnastej godziny obserwuję suczkę. Niestety nie da się jej złapać bo bym ją wzięła do domu by nie marzła na śniegu. Quote
halbina Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 witamy na dogomanii, bardzo by się przydało jakieś zdjęcie na początek... Quote
Żaba13 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Może ktoś jej szuka, może warto porobić ogłoszenia ze zdjęciami i porozwieszać na mieście.Jeśli mógłby ktoś w tym pomóc to była by taka prośba. Ewi nie wychodzi z domu i było by jej to trudno zrobić. Quote
ewi1984 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Dziękuję za powitanie. Ze zdjęciem może być problem, ponieważ suczka jest naprawdę płochliwa i trudno do niej podejść. Dla wyjaśnienia, wszelakie "bliskie" z nią kontakty miał mój mąż, który wynosił jej jedzenie i próbował bliżej podejść. Quote
jola od jadzi Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Na stronie schroniska jest ogłoszenie o tej suni.została wzięta ze schroniska , jadąc do nowego domu w samochodzie przegryzła smycz i po otworzeniu drzwi sunia dała nogę. Ponieważ jesteśmy w kontakcie z właścicielką i usiłujemy jej pomóc w złapaniu psiaka, który nie pozwala do siebie podejść i jest już przerażony każdą próbą kontaktu, proszę w imieniu właścicielki by nie podchodzić do suni i nie płoszyć jej, tylko skontaktować się z właścicielką suni, nr tel. 515 239 980 Quote
stodula Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 To jest nasza sunia. Nie możemy jej w tej chwili zlokalizować. Gdyby komuś udało się ją zobaczyć, proszę o pilny telefon. Wszystko jest zaplanowane z fachowcami w celu jej złapania. Proszę nie próbować łapać jej na własną rękę, bo ucieknie. Ważne są miejsca, w których przesiaduje, bądź nocuje. Z góry dziękuję za pomoc. Tel: 515 239 980 Quote
stodula Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Jutro rozwiesimy więcej ogłoszeń po tej stronie Widzewa. Sunia nie jest szczenna. Jeśli można, proszę zostawiać jedzenie cały czas w tym samym miejscu. Może w końcu się uda. Quote
Żaba13 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 stodula napisał(a):Jutro rozwiesimy więcej ogłoszeń po tej stronie Widzewa. Sunia nie jest szczenna. Jeśli można, proszę zostawiać jedzenie cały czas w tym samym miejscu. Może w końcu się uda. Zaraz powiadomię Evi i jej powiem by się z Panią skontaktowała :multi: Quote
halbina Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 więc jednak warto było się zarejestrować... cieszę się, że tak szybko coś się wyjaśniło, trzymam kciuki za akcje! Quote
ewi1984 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Już rozmawiałam z właścicielką toteż proszę 3mać kciuki za szczęśliwe zakończenie całej akcji. Quote
Żaba13 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Trzymamy bardzo mocno i oby sunia miała już własny i kochający ją domek :) Quote
ewi1984 Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 :) :) Sunia juz u właścicieli dochodzi do siebie. Wszystkim zaangażowanym w całą akcję dziękuję serdecznie w swoim imieniu :) Quote
Żaba13 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Bardzo się cieszę, że sunia już bezpieczna. To dzięki Tobie Ewi, bo nie przeszłaś obojętnie obok zmarzniętego, głodnego i wystraszonego psa. Gdyby wszyscy ludzie tacy byli nie było by tylu bezdomnych zwierząt. Może domek pokaże nam zdjęcie suni? ;) Quote
stodula Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Nie zrobię zdjęcia, bo nie chcę jej jeszcze stresować. Quote
stodula Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 DZIĘKI!!!! Dla p. Natalii z Fundacji NIECHCIANE-ZAPOMNIANE - za kontakty i trzymanie ręki na pulsie. Dla p. Eweliny i jej męża za troskę, dokarmianie i czuwanie z daleka nad sunią. Szczególne podziękowania dla p. Zbyszka, który z niesamowitą fachowością, precyzją i doświadczeniem oraz wiedzą nt. zachowania psów, uśpił sunię jednym strzałem (całkowicie bezstresowo). P. Zbyszku - ogromny szacunek i podziw dla Pana umiejętności. Bez Państwa nie udało by się jej znaleźć. Quote
stodula Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Sunia powoli się wybudza i zaczyna do nas podchodzić. Nazywa się Haidi Quote
Żaba13 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Ale dobre wiadomości, strasznie się cieszę :) A na zdjęcie możemy przecież poczekać ile będzie trzeba, chciała bym zobaczyć tę psinkę :) Quote
Ania i Kajber Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Może ktos widział w rejonie Czernika lub za torami: Wagonowa/Czechosłowcka tę sunię (mogła być w kagańcu): http://www.dogomania.pl/threads/177099-Widzew-WschA-d-zginAE-A-a-sunia-mix-ON-SARA-adoptowana-ze-schroniska Quote
halbina Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 bardzo się cieszę, że dobrze poradziłam Żabie13 i Ewi1984, żeby koniecznie sama się zarejestrowała i osobiście założyła wątek... i proszę, jak sprawnie poszło! szczęście amatora i jaka satysfakcja na pewno... na pewno też zasłużona! pozdrawiam wszystkich i też czekam na zdjęcie bohaterki tego wątku... Quote
agnest Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 boras to moje osiedle a ja dobiero dzisiaj... wstyd mi że wcześniej nie weszłam. Cieszę się że dobrze sie zakończyło:) Quote
luta4 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Sama kilka razy korzystałam z wiedzy i fachowości p.Zbyszka i nigdy się nie zawiodłam.Teraz również mam do oddania psiaka z terenu szpitala w łagiewnikach którego nie złapało schronisko przyjeżdżało2 czy 3 razy .P Zbyszek zrobił to przy pierwszym podejsciu tylko cierpliwoscia i tym ze zna psy. Quote
Recommended Posts