Koszmaria Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 [quote name='MOKOJOKOTO']Nie mam szczególnie ulubionej rasy. Co prawda najbardziej podobają mi się psy wyglądem zbliżone do wilków (owczarek niemiecki, husky, malamut czy wilkowaty kundelek:eviltong: ) ale prawie wszystkie psy lubię ;) Nie przepadam niestety za amstafami (raz jeden taki nie pilnowany agresor rozszarpał łapę psu mojego kumpla, i w ogóle jakaś taka moda dziwna jest, że wszędzie stoją szpanerzy z owymi psami i tylko się puszą) i za goldenem mojej kumpeli też nie przepadam bo szczeka ciągle i wyłudza psią karmę jak wie, że mam w sakiewce:evil_lol:[/QUOTE] e,ony i malamuty wcale tak wilka nie przypominają-popatrz lepiej na psy ras:wilczak czechosłowacki,saarloswolfhound,nothern inuit... Quote
Wavix Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 U mnie generalnie na liście ulubionych znajdują się rasy o krótkich pyskach. Boksery kocham miłością platoniczną od dziecka. Okazuje się, że mini boksery, czyli boston terriery :evil_lol: też są przecudowne - zawsze uważałam, że małe psy są do niczego, a tu proszę, miłe zaskoczenie. Podobają mi się też bullmastiffy i boerboele. Od niedawna jestem też pod wrażeniem amstaffów i pitbuli, o których kiedyś nie miałam zbyt dobrego zdania. A na pierwszym miejscu jest alaskan malamute, niestety jako realistka wiem, że jeszcze długo nie będę mogła sobie na niego pozwolić. O ile w ogóle kiedyś, bo obiła mi się o uszy opinia, że malamuty nie lubią psów innych ras. Quote
Culineo Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 1) sznaucer olbrzym, mini i średniak 2) Czarny Terier Rosyjski 3) Amstaff 4) Dog Niemiecki 5) Dogo Argentino :) Quote
Recommended Posts