Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ladySwallow']Czyli może jechać po piątkowej kontroli, tak? Dobrze, że wszystko poszło ok, chciał pogryźć weta - będzie żył :evil_lol: Nadal nie mamy natomiast żadnego transportu...[/QUOTE]

Tak, mógłby jechać już w piatek.
wiesz, drożej ta kastracja niż w Canisie - ale jak widać warto dla psa - nawet nie zauważył, że jajek nie ma :) Bo torebka mosznowa została. Będzie mu w ciągu 2 lat naturalnie zanikać. Nie ma szwów, może się lizać gdzie chce, bez kołnierza, mistrzostwo świata :)
No i Funia nie przeżywa stresu i koszmaru z rozdzieraniem szwów, lizaniem, kołnierzami, szwami, użeraniem :)

• Replies 643
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='E-S']Tak, mógłby jechać już w piatek.
wiesz, drożej ta kastracja niż w Canisie - ale jak widać warto dla psa - nawet nie zauważył, że jajek nie ma :) Bo torebka mosznowa została. Będzie mu w ciągu 2 lat naturalnie zanikać. Nie ma szwów, może się lizać gdzie chce, bez kołnierza, mistrzostwo świata :)
No i Funia nie przeżywa stresu i koszmaru z rozdzieraniem szwów, lizaniem, kołnierzami, szwami, użeraniem :)[/QUOTE]

No tak, zawsze to lepiej dla psa, jak nie przeżywa. Tylko kurczę skąd wziąć transport - prosiłam o wycenę, 50 zl / 100 km..

Posted

Maniek gania jakby nigdy nic :) No. głodny jak wilk. nie wie, że jajka stracił. czuje się bdb.

Co do transportu - lady, ile jest kilometrów z Zamościa do Płońska ?
Albo z Płońska do Warszawy ? bo już łatwiej go do stolicy wyekspediować, może znajdzie się jakiś transport łączony?

Posted

[quote name='E-S']Maniek gania jakby nigdy nic :) No. głodny jak wilk. nie wie, że jajka stracił. czuje się bdb.

Co do transportu - lady, ile jest kilometrów z Zamościa do Płońska ?
Albo z Płońska do Warszawy ? bo już łatwiej go do stolicy wyekspediować, może znajdzie się jakiś transport łączony?[/QUOTE]

Co do transportu - pani powiedziała, że są w stanie podjechać do Wawy po niego, ale tylko bardzo rano i lepiej w sobotę - mąż pani pracuje w jakiejś takiej służbie, że mogą go wezwać do pracy w każdej chwili ze względu na powódź.. Więc szukamy transportu do Wawy tylko.

Posted

W sobotę to raczej lipa. Jadę do Warszawy w poniedziałek rano i w poniedziałek wracam.

Edit: W Warszawie będę o 9.30.

Posted

[quote name='E-S']W sobotę to raczej lipa. Jadę do Warszawy w poniedziałek rano i w poniedziałek wracam.[/QUOTE]

Pani powiedziała, ze gdyby był możliwy transport w inny dzień, to ona będzie kombinować - szukać znajomych itd. Może warto?

Posted

[quote name='ladySwallow']Pani powiedziała, ze gdyby był możliwy transport w inny dzień, to ona będzie kombinować - szukać znajomych itd. Może warto?[/QUOTE]

Hm, inny dzień to w moim przypadku dopiero 27 lipca.

Posted

[quote name='E-S']Hm, inny dzień to w moim przypadku dopiero 27 lipca.[/QUOTE]

Nie nie, w sensie, że inny dzień niż sobota - czyli np. ten Twój poniedziałek byłby ok, gdyby Państwo coś znaleźli.

Posted

[quote name='ladySwallow']Nie nie, w sensie, że inny dzień niż sobota - czyli np. ten Twój poniedziałek byłby ok, gdyby Państwo coś znaleźli.[/QUOTE]

Aaa, czyli że oni szukają dla siebie, tzn do siebie transportu ?

Posted

[quote name='E-S']Aaa, czyli że oni szukają dla siebie, tzn do siebie transportu ?[/QUOTE]

Tak, Państwo stwierdzili, ze nie mogą się doczekać, a chcą pomóc, bo domyślają się, jakim problemem jest taka długa trasa - w weekend, kiedy Pan teoretycznie ma na późniejszą zmianę (teoretycznie ze względu na powódź, to się może zmeniać), Państwo są w stanie podjechać sami do Wawy. Ale jeśli my coś znajdziemy, to oni będą szukać z Wawy do Płocka czegoś we własnym zakresie; jak to Pani powiedziała "choćby nam się miał samochód po drodze rozlecieć" :evil_lol:

Posted

[quote name='ladySwallow']Znajoma szuka transportu dla... młodego jeżyka, z Zamościa do Lublina/Warszawy - E-S, może mogłabyś zabrać jeżyka w poniedziałek, cooo? :)[/QUOTE]

Mamy alternatywę - mój znajomy jedzie do W-wy z Zamościa w niedzielę wieczorem/po południu.
Zabiera jeżyka do Warszawy. Zabierze Mańka, albo do Warszawy - o ile Państwo coś na niedzielę jakąś podwodę sobie zorganizują - albo do Lublina, gdzie jamniś prześpi się u Lady i w poniedziałek rano ja go wiozę do Warszawy. O. Na razie takie ustalenia.

Posted

[quote name='ladySwallow']Państwo załatwili sobie podwózkę do Warszawy, Maniuś będzie jechał w niedzielę :) E-S-zadzwonię :)[/QUOTE]

OK, muszę podać znajomemu telefon do Państwa, a im do niego, żeby się mogli skontaktować jak ktoś miałby sie spóźnić /awaria samochodu itp/.
Maniuś pakuje szmatki i gałganki :)
Strasznie się cieszę :)

Posted

[quote name='matrioszka2']No, bo już mu broda ze starości zaczęła rosnąć ...:evil_lol:[/QUOTE]
tia ... :)

skoro wszystko na dobrej drodze to pospamuję.
Tytułem wstępu: mikrosunia, jamnikowata, na krowim łańcuchu, z wodobrzuszem czy czymś, mieszka w lodówce, mało ludzi na wątku, a suni trzeba jakoś pomóc:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/187299-Malutka-%C5%BBabka-ma-tydzie%C5%84-na-znalezienie-nowego-domku.Prosz%C4%99-o-pomoc-w-og%C5%82oszeniach[/url].

zajrzyjcie przynajmniej coby ją wyżej upozycjonować.

Posted

[quote name='ladySwallow']E-S, kontaktowałaś się z Panią? Bo zapytała mnie w mailu, czy jutro nadal aktualne, trzeba jej dać znać, a ja nie wiem, co napisać.[/QUOTE]

Nie bo pochrzaniłam nr telefonów i ze znajomym muszę najpierw ustalić o której godzinie on wyjedzie. A to jego telefon źle zapisałam, powysyłałam sms-y jakiemuś obcemu facetowi i do niego zadzwoniłam, bo nie miałam odpowiedzi ... więc jak już obcemu facetowei na jednym tchu nie dopuszczając go do słowa opowiedziałam ekspresowo o jezyku 5 tygodni w pudełeczku i że będzie grzeczny i mańku, że jamniczek, że bez jajeczek, że i tak dalej i zrobiłam z siebie kretynkę na 102 i mi w końcu przerwał i powiedział, że już mnie kocha i wziąłby dla mnie do warszawy pół schroniska i wszystkie jeżyki zamojskie do wykarmienia tylko niestety jest z 2 końca Polski i do warszawy się nie wybiera ..... to potem napisałam do naszego wspólnego znajomego, żeby mi podał jego telefon albo do niego zadzwonił, żeby do mnie zadzwonił ... kurde ...
chyba jestem mentalną blondynką ...

Posted

Ale był uprzejmy i tak dalej :evil_lol: W każdym razie, napisałam Pani, że wszystko aktualne i ktoś się do niej jutro odezwie - pytała, czy brać smycz i obrożę i czy przyjedzie ksiażeczka zdrowia z nim, powiedziałam, że Maniek przyjedzie w ze smyczą itd, a książeczka przyjedzie.

Posted

[quote name='ladySwallow']Ale był uprzejmy i tak dalej :evil_lol: W każdym razie, napisałam Pani, że wszystko aktualne i ktoś się do niej jutro odezwie - pytała, czy brać smycz i obrożę i czy przyjedzie ksiażeczka zdrowia z nim, powiedziałam, że Maniek przyjedzie w ze smyczą itd, a książeczka przyjedzie.[/QUOTE]
Zadzwonił do mnie, no ! Mam dobry nr, teraz zapisałam z komórki i sobie samej w SMS-ie.
Zmiana - wyjeżdża o 4 rano w poniedziałek .... o 7 rano będzie w Warszawie - mam zadzwonić do Pani i jej powiedzieć ? Zorganizują coś ?

Posted

[quote name='E-S']Zadzwonił do mnie, no ! Mam dobry nr, teraz zapisałam z komórki i sobie samej w SMS-ie.
Zmiana - wyjeżdża o 4 rano w poniedziałek .... o 7 rano będzie w Warszawie - mam zadzwonić do Pani i jej powiedzieć ? Zorganizują coś ?[/QUOTE]

Zadzwoń, może będzie kombinować...

Posted

Wysłałam SMS, zobaczymy.
a tak mi przyszło do głowy jakby to nie wypaliło - moja przyjaciółka lekarka robi specjalizację w józefowie pod Warszawą, jeździ tam od pon do pt - z józefowa nad wisłą ?

Posted

[quote name='E-S']Wysłałam SMS, zobaczymy.
a tak mi przyszło do głowy jakby to nie wypaliło - moja przyjaciółka lekarka robi specjalizację w józefowie pod Warszawą, jeździ tam od pon do pt - z józefowa nad wisłą ?[/QUOTE]

Myślę, ze to trzeba będzie umawiać wszystko, mam nadzieję, że to jednak wypali..

Posted

[quote name='ladySwallow']Myślę, ze to trzeba będzie umawiać wszystko, mam nadzieję, że to jednak wypali..[/QUOTE]

Odpisali, za 15 minut ustalą koncepcję i mnie poinformują.
Wszyscy trzymają kciuki !!!
wywózka Maniusia do domku stałego to sprawa priorytetowa !