Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Majlo przyjechał do nas 29.12.2009 r.

Na początku bardzo przerażony, już się baliśmy, że będzie powtórka z Rudego: http://www.dogomania.pl/threads/175568-Dramat-maA-ego-psiaka-czy-wyrokiem-bAE-dzie-IGA-A-SWIDNICZANIE-POMOZCIE-NAM

Jednak już po pół godziny okazało się jak bardzo się pomyliliśmy! Majlo okazał się bardzo sympatycznym psiakiem bardzo tęskniącym do człowieka. Zostając samotnie w tym boksie zaczyna swój lament! A jak tylko usłyszy kroki na korytarzu zaczyna przypominać o sobie.

Majlo to psiak w typie sznaucera, wielkości spaniela i ma uszy jak spanielek. Jak by go ostrzyc to byłby sznaucer, tylko łapy i uszy nie pasują. Tak więc spanielo szanucer i szorstkowłosy. Tak więc wielkość psa: średni

Majlo ma ok. 1 roku, to jeszcze taki dzieciak, który trafił do schroniska nie wiadomo czemu. Może za głośno tęsknił?

Uwielbia spacery! Na widok smyczy skacze w boksie aż na wysokość mojej twarzy (mam 1,60 m wzrostu!)

Łagodny do każdego ludzia, do psów na spacerze zaczyna szczekać i rwać się w różne strony taka panika? Ale raczej nie przepada za innymi psami.

zdjęcia:

więcej fotek: http://picasaweb.google.pl/adopcjeada/MAJLO#

Kontakt z naszym schroniskiem:
Ośrodek Pomocy dla Zwierząt
Os. Białe 7
Uciechów
58-203 DZIERŻONIÓW

tel. 510 433 322 (KIEROWNIK)

[email protected]

do mnie;
[email protected]

Majlo ma kwarantannę do 12.01.2010 r.

AKTUALIZACJA Z DNIA 17.01.2010R.
MAJLO UCIEKŁ Z NOWEGO DOMU WE WROCŁAWIU.
UL. STRZEGOMSKA!!!!

Posted

już skopiowałam Sylwii z allegro, jakoś tak mi najlepiej idzie z ogłoszeniami, nie lubię wymyślać tekstów, jak psa kompletnie nie znam. Później zrobię kolejne.

Posted

zapytań było sporo

ogłoszenie zostało wypatrzone na morusku
zobaczyli zdjęcie i pokochali
mieli identycznego psa więc nie mogli dłużej już zastanawiać się nad nim

bardzo fajni ludzi
na nowego psa czekali prawie rok

• 2 weeks later...
Posted

no tylko tego brakowało...
właściciele wiedzą, że trzeba odwiedzać schronisko, a nie tylko dzwonić?
porozwieszali ogłoszenia?
warto też pogadać z taksówkarzami, oni jedzą po mieście i widzą dużo, warto im zostawić ogłoszenie ze zdjęciem, jak się zgodzą oczywiście...poza tym straż miejska

Posted

Majlo na szczęście już się znalazł dzięki szybkiej akcji pani, która zobaczyła i ogłoszenie i Majlo i przeprowadziła szybką akcję łapania uciekiniera.
Ada zmień tytuł :)

Posted

my bardzo szybko znależliśmy właściciela zagubionego we Wwiu pieska rozwieszając w okolicy znalezienia z 30 ogłoszeń -w aptekach , sklepach , na przystankach --wszystko w okolicy , może być ze zdjęciem jeszcze lepiej
na pewno się wtedy znajdzie
nasz znalazł dom po 2 godz od rozwieszemnia ogłoszeń