Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Najkochańszy Skarbie, Aniołku
Rok temu o godz 14 Twoja Wyjątkowa dusza opuściła chore, ciężkie ciało :-(
Dzisiejsza noc była taka trudna, pełna łez, bólu, żalu, z atakami paniki nieodwracalności czynu :placz: Noc rok temu tez była koszmarna, tuliłam Cię, pocieszałam i już wiedziałam, że nie moge Ci tego robić dłużej, że potrzebujesz odpoczynku, spokoju... mimo, że Cie bolało potrafiłes być taki dzielny, cierpieć w milczeniu, może dlatego nie potrafiłam podjąć tej decyzji wcześniej :( Oskarciu !
Boże jak to boli, jak bardzo boli

Oskarinku wiesz Twoja [B]Mała Pańcia[/B] kocha Cię całym swoim serduszkiem, wciąz o Tobie mówi, w samych superlatywach, oglądamy Twoje zdjęcia, pamiętamy!!! Na zawsze pozostaniesz dla Niej Pierwszym psem, psem idealnym, dla Mnie - psią miłościa mego zycia, psią połówką pomarańczy.
Mała tak długo milczała po Tym dniu, bałam sie o Nią, teraz wiem, że musiała to sobie poukładac na swoj dziecięcy sposób, bo ONa tak bardzo Cię kocha!

dziś w nocy w myśłach całowałam Twój zimny nosek, przytulałam się do Twojej głowy, głaskałam Twój brzuszek, gładziłam Twoje nóżki... pamiętam Twoja sierść, Twój zapach, Twój koniuszek ogona, było jak rok temu...:-(
Oskarinku tak bardzo Cię kocham, kocham od pierwszego dnia, od pierwszego wejrzenia, od chwili gdy wzięłam Cie na ręce...
Pamiętam tez ostatnie spojrzenie Twoich brązowych, dobrych, mądrych, ciepłych oczu...
:placz: :placz: :placz:
Tak trudno żyć bez Ciebie, część mnie tamtego dnia odeszła wraz z Tobą.
Całe życie zmieniło się od kiedy Ciebie nie ma...
Kochamy Cię!!!!!!

• Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś myślę o Was szczególnie.
Od kilku dni te mysli są wyraźne i bardzo częste.
Jestem z Tobą Elu i z małą pańcią i z Tobą OSKARKU.
Pożegnania są strasznie trudne i bolesne .Tak trudne ,że czasem niemożliwe jest ich opisanie.
Scisnięte serce, bark logicznego rozumu, łzy kapiące nieustannie, pytania bez odpowiedzi.Te uczucia sa straszne dla pożgnań prawdziwej miłości.
Nic nie jest wstanie tego ukoić.
Rok.
Przeogromnie długi rok..............
:shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake:
Oskarku, najmilszy sercu jamniorku .Wiem, że nic Cię już nie boli, że biegasz szczęśliwy bez cierpień i bólu.Wiem, że spoglądasz w każdej wolnej chwili zza chmur , patrzysz na Gdynię , Szprotawę.
Koisz nerwy Eli, dodajesz miłości małej pańci, strofujesz Fanciorkę ;) .

Każdy z nas musi nauczyć się żyć w nowej , jakże trudnej rzeczywistości.
TY tam , Ela tu.
Każdy tęskni .Ale każdy też wie, że za niedługi czas znów sie spotkacie.I będzie to dzień najpiekniejszy z mozliwych na świecie.
A teraz pamietaj, że my tu , którzy zostalismy jeszcze na jakiś czas, myślimy o Tobie i pamietamy.I nic nigdy tego nie zmieni.

P.S
Ucałuj Melcię i powiedz jej ,że baaaardzo, bardzoooo JĄ Kocham.

• 3 weeks later...
Posted

Oskarku
właśnie teraz, przed chwila odszedł Maxiu, kochany Przyjaciel Monisi :placz: :placz: :placz:
prosze Skarbeńku otoczcie Go z Melunią opieką, zrozumcie Jego troche dziką dusze samotnika zagubionego w tym... świecie...
Maxiu dla Ciebie
[*]
[*]
[*]
Dlaczego???:placz:

Posted

Maje serce, rozum i dusza są w rozsypce.Kompletnie nie mogę sie pozbierać a płacz nie przynosi ulgi.

Elu, trzymam się tylko dzieki Tobie i Darkowi.
Nie wiem jak żyć???
:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
Mój zyciowy dramat.......

Posted

Kochany Aniołku!!!
Pierwsze od 8 lat Święta Wielkanocne bez Ciebie :-(
Pamiętam Pierwsze kiedy przyszedłeś do mojego domu i zabrałam Cię na rękach na spacer w celu poznawania otaczającego świata. Pięknie świeciło słońce, wszystko Cię interesowało, pachniało i tuliłeś się do mnie...I ostatnie, rok temu gdy już wiedziałam, że nie masz siły, spędziliśmy Je razem, pojechałeś z Nami do rodziny i mimo, że już byłes taki zmęczony i obolały to starałeś się być dzielny :placz:
A potem ten koszmarny poniedziałek i noc z poniedziałku na wtorek gdy siedziałam z Tobą, tuląc Cię i prosząc Boga o litość, wtedy obiecałam sobie, że nie mogę być egoistką, że nie możesz byc tylko dla mnie, że Ci źle...we wtorek odszedłeś na drugą stronę Mostu i wraz z Twoim odejściem zmienił się cały świat :placz:
Kocham Cię Aniołku, Wesołych Świąt pełnych ciepłego słoneczka i pachnących traw i drzew. Wciąż o Tobie myśle Słoneczko Najdroższe!!!

Oskarinku... Ty wiesz :placz:

Posted

Oskarciu, nie smuć się maleńki .Smutki wzięłysmy z Elą na siebie.
Ty bądź szczęśliwy, radosny.Kop doły na zielonej trawie, ganiaj za dziewczynkami, wąchaj do woli , rozganiaj chmury na niebieskim niebie żeby ciagle na na nas spoglądać, smakuj świąteczne przysmaki ale w lany poniedziałek uważaj z wodą ;)
WESOŁYCH ŚWIĄT MALEŃKI SKARBIE :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run:

Posted

WESOŁYCH ŚWIĄT SKARBEŃKU !!!!
Bardzo tęsknię i wciąż o Tobie myśle :-(
Mam tylko nadzieje, że bawisz się dobrze i że jesteś szczęśliwy !!!
Kocham Cię !!!

• 2 weeks later...
Posted

Słoneczko moje ukochane za 4 dni minie 13 miesięcy...:-(
Wciąż uczę sie żyć bez Ciebie, ale co to za życie?? :-(
Nie mam skąd czerpać sił...

Oskarciu Nasi znajomi, którzy wprowadzili sie koło Nas mają bokserke: szaloną, pełną energii, młodą suczke - oczyma wyobraźni już widziałam Twoją radość, zawsze zakochiwałeś sie w bokserkach - ot, taka słabość :razz: jednak Fantusia i bokserka nie akceptują się :shake: zapoznawanie ich to bedzie dłuższy proces, ale postaram się dać rade.

Aniołku wiesz jak bardzo mi Ciebie brak!!! Tak chciałabym mieć Ciebie i Fancie blisko siebie, moje dwa Słoneczka razem :-(

• 3 weeks later...
Posted

Oskarinku Najwspanialszy Przyjacielu
nawet nie wiesz jak tęsknie za Twoim zapachem, za ciepłem Twojego ciałka wtulającego sie nocą pod kołderką, za szorstką sierścia Twego grzbietu i miękkimi, atłasowymi uszkami :-(

Wczoraj z Fancią przeszłam taką samą trase jak zawsze razem przemierzaliśmy, odkryłam przy okazji cudowną polane której Ty nie zdążyłeś poznać :-( Tuląc Fante wspominałam Ciebie...ta tęsknota nie ma końca...

Posted

Aniołku
sąsiedzi zalali Nam pokój i największą stratą jaką odczułam to żal za Twoją fotką wiszącą w ramce na ścianie :-(
Zdjęcie wywołam ponownie - to samo, ale smutek w sercu zaiskrzył na nowo kiedy zdejmowałam fotke i Twoje oczki nie patrzyły na mnie, były rozmyte, zamglone...
Nigdy, przenigdy nie przestne tęsknić za Tobą kochany Oskarku!!! Kocham Cię na zawsze.

Posted

Oskarinku , co porabiacie za TM?
Wesoło wam tam?
Dzis ładny dzień więc mam nadzieję , że wyganiacie się z Melcia .
Myzianka i pieszczoszki.
Do zaobaczenia kochany :loveu:

Posted

Wczoraj znów na tym samym miejscu powiesiłam Twoją fotke Aniołku :loveu:
Znów przed snem i zaraz jak wstane patrzysz na mnie swoimi cudownymi brązowymi oczkami i widze Twój najcudowniejszy czarny nosek, Twoje uszka swobodnie spoczywaja na podłodze...
Jak bardzo brakowało mi Twojego widoku Kochana Myszko!!!
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img142.imageshack.us/img142/7681/hpim5678r6pj.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Elu !!!
Boże , jaki ON jest piękny :loveu:
W jego oczach jest spokój i miłość.Wiem , ze tak patrzył na Ciebie.On tymi oczami myział się z Tobą....
Wiem , jak bardzo chciałabyś pocałowac Go w ten sliczny nosek , jak bardzo pragniesz dotyku Jego ciałka....
Każda śmierć jest trudna , a najgorsza ta kiedy odchodzi szczery PRZYJACIEL i miłość życia.
Oskarciu, zakochałam się w Tobie :loveu:

Posted

Kochana Kluseczko
dziś mija 1 rok i 2 m-ce od dnia Naszego pożegnania :-(
Jak ten czas pędzi: te dni, zamieniające się w miesiące bez Ciebie :-(
Ale obraz Twoich oczu noszę w sercu na zawsze !!! Kocham Cię, bądź szczęśliwy Aniołku !!!

Posted

Kochany Aniołku!
Kiedy słysze tą piosenkę myśle tylko o Tobie!!! i nie umiem powstrzymać łez :-(
Dlatego wklejam tu jej słowa.

Urszula "Dziś już wiem"

"Kiedy zamiera wokół nas w ciszę zaklęty świt
I ten sam obcy czas, puste dni
Gdy ci zabiera kogoś czas rozpaczą sięgasz gwiazd
A gdzieś tam obcy świat, pusty dom

Dziś już wiem
Będziesz zawsze blisko mnie
I wierzę w dobry czas
Kiedy ból odejdzie sam

Jak ciebie teraz kochać mam?
Jak cię nie kochać mam?
Taki sam
Bliski, lecz inny tak

Dziś już wiem
Jesteś zawsze blisko mnie
A w sercu oddech gwiazd
I anioły w moich snach

Dziś już wiem
Będziesz zawsze blisko mnie
I wierzę w dobry czas
Ból odejdzie sam
Odejdzie na dobre

Dziś już wiem
Jesteś zawsze blisko mnie
A w sercu oddech gwiazd
I anioły w moich snach"

dedykuje też te słowa Brunowi - pieskowi Beatki, cudownemu psiakowi, który przekroczył Tęczowy Most blisko rok temu :(
i Melusi - Moni.
Dla Was Nasze ukochane Psiulki
[*]
[*]
[*]

Posted

[FONT=Arial]BEZ CIEBIE OSKARKU !!![/FONT]
[COLOR=black][FONT=Arial]"bez ciebie jak
bez uśmiechu
niebo pochmurnieje
słońce
wstaje tak wolno
przeciera oczy
zaspanymi dłońmi
dzień
szeptem
modlę się do uśpionego nieba
o zwykły chleb miłości"
Halina Poświatowska[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Dziękuje za dzisiejszy sen, pierwszy... ale tak bardzo mnie zaniepokoił, czy Tobie aby napewno jest dobrze??? :-( [/FONT][/COLOR]

Posted

[SIZE=2]Elu , mój osobisty Aniele-to specjalnie dla Ciebie[/SIZE] :

[FONT=Georgia][SIZE=3]„Daj nam wiarę, że [SIZE=4] to[/SIZE] ma sens,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia]że nie trzeba żałować przyjaciół,[/FONT]
[FONT=Georgia]że gdziekolwiek są, dobrze im jest[/FONT]
[FONT=Georgia]bo są z nami , choć w innej postaci.[/FONT]
[FONT=Georgia]I przekonaj, że tak ma być,[/FONT]
[FONT=Georgia]Że po głosach tych wciąż drży powietrze,[/FONT]
[FONT=Georgia]Że odeszli Po To BY Żyć [/FONT]
[FONT=Georgia]I tym razem żyć będą wiecznie”[/FONT]
[FONT=Georgia] [SIZE=3]Autor nieznany[/SIZE][/FONT]

Posted

Monisiu dziękuje :calus:
Dziękuję za pamięć, za piękne słowa, za zrozumienie, za to, że jesteś zawsze duchem blisko mnie...

Nasze skarby żyją i żyć będą w Nas na zawsze - teraz po tylu miesiącach bez Oskarka to już wiem, nauczyłam sie to akceptować, że On jest w moim sercu, moich myślach, we mnie na zawsze i że nic tego nie zmieni,ale na spotkanie przyjdzie Nam poczekać.

Oskarku tak tęsknie za Tobą - całym sercem, całą sobą :-(
Kocham Cie!!!

Posted

Oskarku!!!
Dziś rocznica pożegnania Bruna - pieska Beatki :-(
Odszedł z powodu podobnej choroby do Twojej, pamiętam walkę Beaty o każdy dzień Bruna :-( przegraną walkę.

Oskarciu bawcie się tam razem, biegajcie wesoło ile sił w Waszych łapkach (teraz sprawnych) i nie kłóćcie sie o panienki ;)

Dla Oskarka, Bruna, Meli i wszystkich psiaków za Tęczowym Mostem
[*]
[*]
[*]

• 2 weeks later...
Posted

Najkochańszy Aniele !!!
Dziś wyjątkowo smutny dzień Rocznic...
Rocznica śmierci mojego Taty i dziś mija 1 rok i 3 m-ce od kiedy Ciebie nie ma :-( :-( :-(
Na grobie Taty zapaliłam świeczke dla Ciebie... (Tasia wybrała różową), zastanawiałam się ile się wydarzyło i zmieniło od dnia kiedy Ciebie zabrakło...
Moje serce tak tęskni, tak płaczę, nie potrafię sie z tym pogodzić i boli, boli, boli...:placz:
Oskarku kiedy mi źle tylko myśl o Tobie daje siłę by trwać...
"...gdy Ci zabiera [B]kogoś [/B]czas, rozpaczą sięgasz gwiazd..." :placz:
Kocham Cię!!!!!

Oskarku... Ty wiesz...:-(

• 4 weeks later...
Posted

Witaj Kochanie!!!
Długo nie pisałam do Ciebie tu na Teczowym Moście, ale wiesz, że każdego dnia myślę o Tobie, że w moim sercu jesteś zawsze...

Juz drugie upalne lato bez Ciebie...:-(
Słoneczko czy Tobie tez jest tak gorąco??? czy leżysz pod drzewkiem i ziajesz jak zawsze to robiłeś gdy upały były nie do zniesienia??

Zastanawiam sie jak to możliwe, że mimo, iż Ciebie nie ma blisko mnie ja dalej funkcjonuje...czuje sie wypalona, smutna, obolała tęsknotą i żalem, ale funkcjonuje.
Wiem, że jestem Tu potrzebna, że kocham i jestem kochana, ale brak mi tych Twoich oczu, tego jedynego spojrzenia :-( brak mi Ciebie
czuję nieokreśloną pustke, którą skrywam w sercu na dnie, której nikt nie widzi...ona jest tylko Nasza Oskarinku
Kocham Cię Skarbie!!!

• 4 weeks later...
Posted

Oskarku
dziś dowiedziałam sie o starsznej, okrutnej, bezsensownej śmierci...
widziałam rozpacz w oczach osoby, która to właśnie przechodzi...
czuję taką bezsilność...:-( :-( :-(
wszystko wróciło, wszystkie wspomienia gdy żegnałam Ciebie Słoneczko :placz:
Tęsknię tak bardzo, że czasem brakuje mi tchu na kolejny oddech...