rodzice Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Dzisiaj na tresurze treser zabił mi ćwieka - powiedział ,ze jeśli chcę osiągnąć wysoki poziom to muszę rozdzielić psy . Fibi i Akira pięknie sluchają na zajęciach ale jak są pojedyńczo tzn .jedna zostaje w domu lub w aucie . Dzisiaj przerabialiśmy znowu pozostawanie wśród innych psów w pozycji siad i oczywiście albo Akira biegła do Fibi albo odwrotnie robiąc demolkę wśród innych bardzo "skupionych " uczniów .Zaznaczę ,ze ja bylam z Fibuchą w jednym końcu grupy a Sandra z Akirą w drugim , tak ze się nie widziały . Facet kazał mi się zastanowić co chcę osiągnąć w tresurze - suczki są bardzo inteligentne ale też bardzo z sobą zżyte i dopóki ich nie rozdzielę zawsze wybiorą swoje towarzystwo . Oczywiście Akira będzie bardziej cierpiała bo jest starsza .Generalnie chodzi o to ,żeby psy miały swoje oddzielne miejsca , klatki kub kojce i były wypuszczane tylko na zabawę z nami i na spacer . Nie chcę mieć geniusza na smyczy , ale zalezy mi na tym ,zeby słuchały mnie i Sandrę kiedy będziemy na wystawie czy też na naszej działce no a najważniejsze ,żeby nie wyrywały się do innych psów kiedy są z nami . Człowiek patrząc na psa myśli o nim jak o innym człowieku a zwierze ma inną psychikę a jednak zastanawiam się ,ze będzie im przykro jak nie będą się ze sobą bawić . Poradżcie inni posiadacze wielu psów co robić . W domu u mnie obowiązuje hierarchia i zaznaczam ,że nie mam absolutnie żadnych problemów z psami . Chodzi o wychodzenie na spacery - trójka to nie dwójka i psy mają być karne .
rodzice Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Przed chwilą w Teleskopie ( telewizja regionalna )widziałam relację z wystawy w Lesznie . Po raz pierwszy pokazywali teriera tybetańskiego jako rzadką rasę . Pani Aniu gratuluję udzielenia wywiadu .
rodzice Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Nie mam zielonego pojęcia nawet kto startował - oczywiście oprócz Apolla , którego widziałam w telewizji .
lunadino Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 `w Lesznie zgłoszone były 4 tybety - 3 psy i1 suka a to wyniki : PSY - AKI LOK2 , APOLLO 1, GULDEN Z DOBREGO TOWARZYSTWA NIE DOJECHAŁ SUKI- BAJKA LOK 1 i BOB .Miska ukonczyła nna tej wystawie CH.PL wiec i my mamy co dzisiaj swietowac ;)
bodjul Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Srdecne gratuluji !!! :smilecol: Mate nejake fotky?
Ki-wi Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 :happy1: Gratulacje dla wygranych w Lesznie:BIG: :BIG: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: A szczegolne gratulacje i uscicki lapki dla pieknej Bajki za ukonczenie Ch.PL:tort:
rodzice Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Lunadino nie daj się prosić i wstawiaj fotki championów ! Już nie pamiętam kiedy widziałam Bajeczkę .
Genia Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 O kurcze!. Zapadłam w sen zimowy i zapomniałam,ze odbyła sie juz wystawa w Lesznie.! No ładnie-- Bajce remont nie zaszkodził a Aki pewnie szary na wystawie był ??? Dlaczego był drugi ?? Macie zdjecia ??:multi:
Genia Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Zgadnijcie co to za piesek ! [IMG]http://img137.imageshack.us/img137/5098/dogoabbi2ig.jpg[/IMG]
lunadino Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 zgaduje jako pierwsza :razz: ADIBUDDAH SKRA SHAD. AKI SZARY NIE BYŁ ;) GŁADZ GO RACZEJ WYBIELIŁA ALE JAK WIDAC ZIMOWE LENISTWO I JEMU SIE UDZIELIŁO, PRZYBRAŁ ZDANIEM SEDZINY NA WADZE - PRZEGRALISMY NA KILOGRAMY :razz: . OD DZIS DIETA I BIEGAMY PANI AKIEGO TEZ SIE TO PRZYDA :eviltong:
Genia Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Tak. To Abi w skrócie a po domowemu Sprajt . A u mnie znowu odwrotnie-zmieniam suche karmy -nawet na kocie.Miesko z kurczaka na surowe wołowe i proszę jedz !! A on je kiedy ma ochotę. Czasami przegryza suchym chlebem .Ale co zje to wybiega !! I ciagle wazy tyle samo-12,5 kg.!!:shake: I jak takiego uparciucha podtuczyc. ???:mad:
rodzice Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Moje też uwielbiają suche kromki i sucharki . Dzisiaj nawet byla bitwa o kawalek suchego chleba - a miski pełne . Hana w ciąży więc to nie dziwi . Sprajt piękny - gdzie on mieszka ?
lunadino Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 zapomniałam :oops: wam wszystkim podziekowac a co do fotek to tym razem kiepsko . Fotki cykała na wystawie moja mama i efekt jest tego taki ,ze tu uciete tam odciete a gdzie indziej rozmazane ;) ale cos postaram sie wstawic
Dhunga Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 12,5 kg??? Dhunga ważyła 8,2. Od jakiegoś czasu je bez opamiętania. Wszystko co widzi ( a nawet jak nie widzi, też je): purinkę, skórki z chleba, bułkę, marchewkę, pączki, haribo(kradzione), ołówek 6B(trudno dostępny u nas na wsi):mad: , wnętrze Georga(pluszaka z IKEI) i jedno jego ucho, snieg. W tym tygodniu jadę na szczepienia, ciekawe ile ten psiak będzie ważył po takich posiłkach.:watpliwy:
rodzice Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Hmmmmmmmm Fibi waży obecnie 8 kg . Akira 11 kg.
Genia Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 [quote name='Dhunga']12,5 kg??? Dhunga ważyła 8,2. Od jakiegoś czasu je bez opamiętania. Wszystko co widzi ( a nawet jak nie widzi, też je): purinkę, skórki z chleba, bułkę, marchewkę, pączki, haribo(kradzione), ołówek 6B(trudno dostępny u nas na wsi):mad: , wnętrze Georga(pluszaka z IKEI) i jedno jego ucho, snieg. W tym tygodniu jadę na szczepienia, ciekawe ile ten psiak będzie ważył po takich posiłkach.:watpliwy:[/quote] Miki tez uwielbia grysc-tzn. np,plastykowe długopisy-dzieci moje gubią ołowki, gumki- ale tez podjada badyle -patyki z podwórka.!! Dhunga to doskonała i sliczna sunia naprawde widziałam ją na zywo -wchodzi w okres dorastania-Takze pewnie juz szykuje sie do roli mamy.!!
rodzice Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Słuchajcie pamiętacie może ile ważyły wasze psy w wieku kolo poł roku ? Moze Fibucha jest za gruba ?
Dhunga Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Długopisy to Dhunga też uwielbia. W tym roku szkolnym zjadła mi 3 czerwone i dwa zielone. Uczniowie się cieszyli.....:evil_lol: Coś sobie przypominam,że mała ważyła ok 5kg. Ale widzę teraz, że ona zawsze najmniejsza, więc nie wiem czy do niej można przyrównywać.
rodzice Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Fibi ma duży apetyt , ale kiedy nasyci pierwszy głód to leży przy misce i je dalej .
rodzice Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Aha , wreszcie zaczęła trochę broić bo już mi było zal ,ze zachowuje się tak dorośle . Mam katar więc tylko patrzy gdzie zostawię husteczki i zwiewa z opakowaniem . No i zmusiła męża wreszcie do zmiany paputów domowych ,które podgryzła Akira przy zmianie zębów ( 3 lata temu ) . Tak je pośliniła i wynuplała ,ze nie miał odwagi ich założyć . Na gwiazdkę dostał nowe więc wreszcie je założył .
rodzice Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 [quote name='rodzice']Fibi ma duży apetyt , ale kiedy nasyci pierwszy głód to leży przy misce i je dalej .[/quote] [IMG]http://img130.imageshack.us/img130/1102/fibijelezy8ri.jpg[/IMG] Tutaj przy płatkach kukurydzianych - na sucho . Czasami stoi w kuchni i patrzy na mnie takim wzrokiem ,ze po prostu muszę temu Gremlinowi coś wsypac do michy .
rodzice Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 [quote name='lunadino']zapomniałam :oops: wam wszystkim podziekowac a co do fotek to tym razem kiepsko . Fotki cykała na wystawie moja mama i efekt jest tego taki ,ze tu uciete tam odciete a gdzie indziej rozmazane ;) ale cos postaram sie wstawic[/quote] No i ? Czekamy !
Pearl Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 PSY Klasa Młodzieży 3354 ADIBUDDHAH Skra Shad 3355 DANDY PUDZIAN z Akacjowej Doliny Klasa Pośrednia 3356 BRANCO Masinial Klasa Otwarta 3357 Mł.Ch.PL. A'KARU Kipu Khyim 3358 BENTYE Masinial 3359 HARRY z Leśnych Ostępów Klasa Championów 3360 Ch.CZ. ALA BA TOG Go Kar SUKI Klasa Młodzieży 3361 CARMEN DJOMO Gangkar 3362 CHANEL Kikiriki 3363 Ti La Shu PEARL OF SHOWS Klasa Pośrednia 3364 DHUNGA DRAKA z Akacjowej Doliny Klasa Otwarta 3365 Mł.Ch.PL. BAINNA Masinial Stawka na Katowice, juz dostępna na stronie katowickiego oddziału :) Pozdrawiam
Recommended Posts