Genia Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Powiedz mi Dzidtka jak sobie radzą sedziowie na prestizowych wystawach kiedy maja do oceny 150 psów jednej rasy ?
Dzidtka_Gl Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 nie ma opisów, ani ocen wybiera sie z kazdej klasy 4 psy (np Crufts gdzie oglądałam ocenę 213 lhasa apso)
Dzidtka_Gl Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 [quote name='Aeraa']Napisalam, ze tymi wieloma osobami zachwycajacymi sie moim Tytankiem byly 4 osobki w tym jedna z nich bylas Ty :D Ale to bylo mile :) a najbardziej mnie cieszy, ze Tytan chyba bedzie w gazecie Dogs Planet lub cos w tym stylu (nie pamietam dokladnie nazwy) ;)[/quote] zachwycałam się czy powiedziałam, ze ładny ?? nie lubię jak ktoś moje słowa wyolbrzymia a z zasady nie krytykuje psów bo potem mnie obsmarowujecie na priv i myślicie, ze to do mnie nie dochodzi :P dlatego wszyscy macie śliczne TT, tylko ze jedne są bardziej śliczne, drugie mniej :)
Genia Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Czy przy tak dużej konkurencji te 1 lokaty mogą byc prawidłowe? To zn. czy wygrywa naprawde najpiekniejszy pies czy to taka loteria-na kogo wypadnie na tego bęc ?
Dzidtka_Gl Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 to zależy od sędziego , jednak na tak prestiżową wystawę nie zaprasza sie byle kogo!!! ja sie zgadzałam z wyborem w 100% sędzia nie musząc użerać sie z opisami, tłumaczami i sekretarzami wybierał to co najlepsze
Aeraa Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Hehehe: "O jaki piekny!! To jest TT tak? Naprawde cudowny!! Moge zrobic mu zdjecie?" Zachwycanie^^? :D To nie bylo o Tobie ;) Dzidtka ;)
Genia Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 No tak ale przy takim udziale wybitnych tez hodowców taki sędzia wybierając zwycięzcę musi być chyba perfekcjonista !! Tu chyba juz nie ma przelewek !! :lol:
Dzidtka_Gl Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 [quote name='Aeraa']Hehehe: "O jaki piekny!! To jest TT tak? Naprawde cudowny!! Moge zrobic mu zdjecie?" Zachwycanie^^? :D To nie bylo o Tobie ;) Dzidtka ;)[/quote] bo nie mam zwyczaju tak sie zachowywać ;D
Genia Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Mojemu psu też robiono zdjęcia-fotograf,który szukał przedstawiciela rasy do czasopism związanych z psami. :P
Ki-wi Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 A czy mozecie napisac jakie byly wyniki w Lodzi??? :lol: I czy ktos :hmmmm: wybiera sie do Dortmundu?? :hmmmm: Dzidtka moze Ty jedziesz z Lhasakami?? Mam wielka ochote sie wybrac (wlasnie namawiam meza),szykuje sie naprawde fajna impreza i dla dzieciakow i dla szczeniakow (takze tych nie wystawianych).
Aeraa Posted May 3, 2005 Posted May 3, 2005 Macie jakis kontakt z wlascicielami rodzenstwa Tytana? :) Chociazby nr gg lub mail? :)
Dzidtka_Gl Posted May 3, 2005 Posted May 3, 2005 [quote name='Ki-wi'] Dzidtka moze Ty jedziesz z Lhasakami?? [/quote] nie, czekam aż moje "Versaczki" podrosną, w tym roku częściej będę asystować niż wystawiać, większe "tournee" zaczynamy w 2006 :)
Genia Posted May 3, 2005 Posted May 3, 2005 Aera podaję telefon do brata miotowego Tytana -reproduktor TT Trango z Dobrego Towarzystwa-kolor czarno-biały /065/5268724 :P
rodzice Posted May 3, 2005 Posted May 3, 2005 Dorisa na spacerku [img]http://img167.echo.cx/img167/1420/dsc02180doris2ke.jpg[/img]
Genia Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Ale Doris ma gestą siersc !! Aera jest jeszcze jeden reproduktor - Champ. Pl koloru złotego to Gulden z Dobrego Towarzystwa i mieszka w W-wie. :P
Ki-wi Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 A tutaj siostrzyczka Dandiego i Dhungi i innych .... DEBI z Akacjowej Doliny [URL=http://www.imageshack.us][img]http://img116.echo.cx/img116/2903/zabawazezraszaczem0qd.jpg[/img][/URL]
Aeraa Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Dzieki Genia :) dzisiaj zadzwonimy do Trango :) a ten drugi to nie jest miot Tytana? ;) Dorisa jest cudna :) A Debi ma krotka siersc.. obcieta? :>
Ki-wi Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Debi ma taka sama siersc jak Doris...nie jest obcieta to jeszcze szczenie.
Ki-wi Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 A chcialam wam pokazac jak dandiemu zmienia sie kolor siersci,widac to najlepiej na glowie. Widac dokladnie paski-na komcach czarne,püozniej zolosobolowe nastepnie kremowe i znowu sobolowe :crazyeye: Ale zobaczcie same [URL=http://www.imageshack.us][img]http://img185.echo.cx/img185/1337/dandy2557qt.jpg[/img][/URL]
Panna_Zielona Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Witam, same uzdolnione psy mamy. Dandy plastyk a mała ogrodnik. Wczoraj wykopała sobie najładniejszego bratka ze skrzynki na balkonie, wciągneła go do mieszkania i porozwalała po całym pokoju. Widok był żałosny. Wszędzie ziemia i szczątki kwiatka ale za to pies pękał z dumy. Pozdrawiam,
Panna_Zielona Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Ki-wi, z czarnego koloru u Dandyego niedługo tylko wąsy zostaną ;)
Genia Posted May 5, 2005 Posted May 5, 2005 Kolor sobolowy taki jest -rozjaśnia się do ok.15 mies. Popatrzcie na wcześniejsze zdjęcia sobolowego Apolla Sam Magnetyzm a teraz one będą miały taki sam kolorek-a poza tym to bardzo bliska rodzinka.Nie dosć,że ten sam tata to i prababcia wspólna ! :P :P
Genia Posted May 5, 2005 Posted May 5, 2005 Panno Zielona-pokaz nam jak teraz wygląda moja Yoko Hoksa-Rex. Bo czy będzie wystawiana i miała rodowodowe maluchy teraz zalezy to już tylko od Karoliny. :angel:
Recommended Posts