Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój poprzedni pies (to było jak jeszcze mieszkałam z rodzicami - albo jak byłam u nich na święta) uwielbiał to.
W Niedzielę Wielkanocną poszłam z nią na dłuższy spacer - było bardzo ciepło. Byłam elegancko ubrana, Norka wyczesana na święta. Znalazła coś czego w żaden sposób nie mogłam okreslić. Mieszanina smaru, śmieci, ryb itp. itd...... to była dość glęboka kałuża. Wyobraźcie sobie jako ona wyglądała (dokładnie wytarzana w tym paskudztwie). Ale chyba jej nie bardzo pasowało to na sierści, bowiem zaraz poprawiła w żwirku, potem w piasku, a na koniec w liściach zgrabionych na kupkę. Hmm to co było pierwsze - lepiło się , więc też kolejne elementy przyrody pozostawały na niej. Przed tym wybrykiem była podobna do TT, ale po tym wszystkim..... Przypominała już tylko czarne diablę - były nawet różki, bo uszy, podtrzymywane przez liście i żwir, nie lezały tylko wysoko sterczały.
Wracałam z tym potworkiem przez całe osiedle.... Mnóstwo ludzi na spacerach, znajomi...., rodziny znajomych... ehhh
Co tu gadać... Mi było wstyd, :oops: ale Norka była niesamowicie szczęśliwa, tylko nie rozumiała dlaczego ja w dwóch palcach wstawiłam ją do wanny....
Mieszkanie wietrzyło się kolejne trzy dni...

Posted

Clementynka najpiękniejsza . Szkoda że tylko 4 bo śliczniusie . Ciekawe czy będą czarne jak urosną ? Zaprosiłam p Magdę Srutovą do naszego forum , może się odezwie . Byłoby bardzo miło .

Posted

[quote name='rodzice']Clementynka najpiękniejsza . Szkoda że tylko 4 bo śliczniusie . Ciekawe czy będą czarne jak urosną ? Zaprosiłam p Magdę Srutovą do naszego forum , może się odezwie . Byłoby bardzo miło .[/quote]

Cudne te maluchy! I te nasze, i te zagramaniczne!
Czy to oznacza, że mój czarny wełniaczek może nie być czarny jak dorośnie?!
Pozdrawiam,

Posted

Ula to super-dziewczyny z Czech mają duże doświadczenie i wiadomosci
dot. TT.My dopiero raczkujemy.
Niektóre linie mają gen tak jak i w owczarkach nizinnych tzw. rozjasniający.
Do 2 lat z czarnych plam robi się kolor szary.

Lunadino a ty będziesz na klubówce?

Posted

Dhunga nie przejmuj sie ,Dandy tez dzisiaj tez sie wytarzal w gowienku,ale ptasim :evilbat: chyba dla zasady,ze co w rodzinie to ne zginie....hihihih

ALe te maluchy sliczne,piekne,urocze!!!I jakie maja sliczne imiona,bardzo mi sie podoba :klacz:
GRATULACJE :laola:

[quote]Ki-wi już trzeba używać odżywek.Mogą byc na razie domowej roboty lub
kupne.[/quote]
Domowej roboty :o a jak sie je robi?????

Posted

Panno Zielona piesek Ki-wi urodził się czarny a jak teraz wygląda zobacz na str 57 , podobnie jest z Dhungą . Tyle że te psiaki zaczęły się prędzej wybarwiać i jak widzę po fotkach proces trwa [img]http://img221.echo.cx/img221/4125/dsc00255danny1er.jpg[/img]

Posted

Dakujeme za pochvalu na nase steniatka. Clementinka je najpeknejsia ale aj najvecsia potvorka. Uteka mi po celom meskaniu ako veter -ma mnoho energie.
Nase maluchy by mali zostat cierne, lebo mama je cierno-siva a otec je cierny. Bajka ma otca soboloveho. Panna Zelona tvoj pesek by mal zostat cierny - on ma v genoch mnoho cierneho koloru

Posted

Szukalam jakis kosmetykow i znalazlam stronke [url]www.hundepflege.com[/url]
Kosmetykow bardzo duzo i nie wiem co wybrac :hmmmm:
:Help_2:
A tak na marginesie to stronka nalezy do pani Anke Peine. :wink:

Posted

Rodzice-rasa jest elitarna i nie wyobrazam sobie,żeby byłą rozpoznawalna
na ulicach!!Chyba jesteś zbyt przemęczona maluchami Hany ?
Ja osobiscie jestem ciekawa gdzie trafi maluszek-Collyen?
Bo mało u nas jest osób w Polsce oczywiscie, które doceniają tą ra :thumbs: sę
tak naprawdę z jej wspaniałymi zaletami
.

Posted

Ostatnio miałam telefon czy to jest pies polujący . Jak będzie ich trochę więcej w Polsce i zaczną pokazywać się na większej ilości wystaw to może będą kojarzone jako psy do towarzystwa . Czekam też na opis rasy w "Moim Psie " , to jest jednak najczęściej kupowana psia gazeta . Mamy już chyba wszystkie kolorki w kraju ?

Posted

Wystawy to świetna reklama dla TT.Naprawdę mało jest ras tak pięknych i efektownych jak TT i nikt nie przechodzi obojętnie obok nich.

<Mój pies> już raz zamiescił opis rasy ze zdjęciami TT.
Kolorów jest więcej-mi najbardziej podobają się tricolory. :Dog_run:

Posted

Dzisiaj uczyłam Doris nowej komendy - siad - i załapała w ciągu 5 minut . Teraz co mnie widzi to siada i czeka na smakołyk . Ladnie przychodzi na zawołanie , zostaje na miejscu i chodzi bez smyczy przy nodze . Reaguje na komendę - do tyłu - i idzie ładnie na tył ogródka . Kiedy jesteśmy na ulicy i szaleje z Akirą to już wie co oznacza hasło -do domu . To bardzo mądry piesek . Dzisiaj zapoznała się ze szczeniakami Hany ale kiedy podeszła trzeci raz to Hana nie zdzierżyła takiego spoufalania i pokazała zęby w niemym geście - spadaj mała - i małej nie trzeba było niczego więcej . Głowa w dół i biegiem na górę . Potem jak przechodziła obok Hany to nawet na nią nie spojrzała. Woli nie prowokować . To wspaniała szkoła dla niej . Już wie że nie zawsze jest mile widziana i musiała pokazać uległość .

Posted

Rasa jest rzeczywiscie jeszcze w ogole nie kojarzona...i kto by pomyslal nawet tutaj gdzie jest ich tak duzo :o Ostatnio na w szkolce trenerka caly czas gadala o terierach i o moim rowniez,ze to typowe dla teriera ,ze trzeba teriera tak i tak ukaldac ( w szkolce jest terierkow dosyc) ale ona caly czas o Dandym...podchodze do niej po jakim czasie i mowie,ze z terierami nie ma nic wspolnego,tlumacze spokojnie jakis czas...a ona na to,ze z zachowania jest bardzo podobny do terierow i dlatego pewnie nadano mu te nazwe :o nic juz sie nie odezwalam.

Ale fakt faktem nie ma osoby ,ktora by sie nie zapytala co to za rasa i to objetnie gdzie jestesmy , psiak zwraca na siebie wszystkich uwage.

Fajnie by bylo jakby kynologiczny dwumiesiecznik "Pies" zamiescil artykul o TT.
Juz kiedys podobno byl,ale bylo to w roku 1996 i nie moge juz go zalezsc w archiwum :(

Rodzice ten artykul,ktory masz,to ten ,ktory sobie przesylalismy czy moze jakis inny???

Dandy komende siad i lezec ma rowniez opanowana,gorzej jest z komenda zostan...(idzie za mna..no moze za smykolykiem :P ).
Ze smyczy przy ulicy nie moge go sposcic bo chce leciec za autami,ale jak jestesmy w lesie lata caly czas kolo nas,nawet jak sie bawi z jakims psem i go odwolujemy, przychodzi.
Tylko,ze teraz mamy zakaz spuszczania psow do polowy lipca...chyba mnie trafi :chainsaw: :drinking: :wallbash: .Dandy szaleje wiec na smyczy ..czego nie powinnien robic ,a mi juz rece odpadaja.
:evil:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...