Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej Krytyk, ależ Ty mnie rozbawiłeś. Uśmiałam się po pachy! A ten pies na niedźwiedzie... Już Cie lubie!
Ja też tak sobie od czasu do czasu poczytuje co tu ciekawego pisują.
Krytyk, czy Ty masz TT czy jesteś raczej teoretyk-gawędziarz?
Pozdrawiam

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No nareszcie któś nowy pojawił sie na forum !!
Tak zgadzam sie jeżeli chodzi o temat krycia samcem z hodowli ,Araki,
Jednak problem w utrzymaniu sierści z dużą ilościa podszerstka jest ogromny.I dlatego jest róznica w typie u róznych linii w sierści.
Jedna ma nadmiar -inne znikomą ilośc.
Jeżeli chodzi o pochodzenie mojej przyszłej suki to w rodowodzie ma przodków pochodzacych z hodowli angielskich i amerykańskich.j

:D :D

Posted

Witam
Dawno tu nie zaglądałam z braku czasu, a tu widzę że temat sie rozwinął i to bardzo dobrze.
Co do super hodowli i linii to nie ma takiej w której są same gwiazdy, jest to pobożne życzenie.W każdym miocie każdej rasy trafiają sie lepsze i gorsze szczenięta i z tego trzeba zdać sobie sprawę.
pozdrawiam Ewa

Posted

[quote]Co do super hodowli i linii to nie ma takiej w której są same gwiazdy, jest to pobożne życzenie.W każdym miocie każdej rasy trafiają sie lepsze i gorsze szczenięta i z tego trzeba zdać sobie sprawę. [/quote]
Ja też się z tym zgadzam.

Ale również z tym:
[quote]Są naprawdę piękne. Ale trzeba wiedzieć jak psy krzyżować ze sobą, aby uzyskać pożądany efekt. Bardzo łatwo uwydatnić wady... TT z Araki są lekkie w chodzie i przez to bardzo "widowiskowe".[/quote]

Posted

[quote name='lunadino']Genia teraz to ci nie odpuszcze - już się tu chwal!!!!!!!!! na jaką hodowle postawiłaś ?i na jakie skojarzenie - bo zaraz umre z ciekawości!!!! :laola:
[/quote]

czy to nie za szybko na takie plany ? przeciez biedna suczka sie jeszcze nie narodzila :roll:

Posted

Hej,

Tak na marginesie wczorajszej i dzisiejszej dyskusji nowy uzytkownik [b]Kry-tyk[/b] ma taki sam IP jak inny milosnik TT, ktory pisze na Dogomanii...
Zbieg okolicznosci ... czy tez dualizm postaci :evil: :o

Posted

Doskonałe czy mniej doskonałe ale nasze i bardzo kochane [img]http://img211.exs.cx/img211/1497/akiraczapka4001ys.jpg[/img] [img]http://img211.exs.cx/img211/6008/dsc01605pluszak4009vj.jpg[/img] [img]http://img211.exs.cx/img211/8730/dsc01616jasne4002bx.jpg[/img] i mam nadzieję ze szczęśliwe z nami nawet jeśli nie całkiem doskonałe[img]http://img211.exs.cx/img211/7083/bieg0kd.jpg[/img]

Posted

[quote]Tak na marginesie wczorajszej i dzisiejszej dyskusji nowy uzytkownik Kry-tyk ma taki sam IP jak inny milosnik TT, ktory pisze na Dogomanii...
Zbieg okolicznosci ... czy tez dualizm postaci [/quote]

ciekawa jestem kto z nas,,miłośników TT,, ma tak mało odwagi aby wypowiadać się otwarcie -jest to bardzo przykre- podszywać się :cry:
grać na dwa fronty - wole wierzyć ,że to przypadek ,zbieg okoliczności :cry:

Posted

Tak spokojnie leżą ....
Nigdy nie przypuszczałabym, że to rodzeństwo Dhungi.

Połowa zdjęć, które my robimy jest zamazana, albo w najlepszym wypadku wyraźny jest tylko ogon i tylne łapy...

[img]http://img201.exs.cx/img201/1443/ona32mb.jpg[/img]

Posted

lunadino,

Ja tez wole wierzyc, ze jest to po prostu przypadek ... Bardzo dziwny przypadek :( ... Nie mniej mam na oku cala sprawe ...

Posted

Psy z hodowli Araki sa lekkie w chodzie.
Zależne to jest od kątowania przodu i tyłu itp. Moja 80 kg kaukazka też
płynie na ringu .Porusza się jak koń arabski a to przecież molos. :lol:

Posted

[quote name='"Dhunga"']Tak spokojnie leżą ....
Nigdy nie przypuszczałabym, że to rodzeństwo Dhungi.

Połowa zdjęć, które my robimy jest zamazana, albo w najlepszym wypadku wyraźny jest tylko ogon i tylne łapy... w sobotę Debi pojechała do nowego domku i od tej pory moje jasne maluchy są jakby z innego miotu . Spią już od 22 , nie hałasują nie rozrabiają nawet miotły nie gonią . Chyba główny herszt bandy wyjechał i czują się zagubione dopóki nie wybiorą nowego . Debi pozdrawiam Cię serdecznie i twoich nowych Rodziców - czekamy aż dołączycie do nas .

Posted

Dhunga - jak macie takie śmieszne zdjęcia w locie to wklejcie je tutaj
[url]http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=728467#728467[/url]

Posted

DZIEWCZYNY CO DO ARAKI -po co ta dyskusja- DŁUGIE KRÓTKIE, W KWADRACIE CZY NIE ,AGRESYWNE ,CIĘŻKIE CZY LEKKIE W CHODZIE na to nie ma recepty -ja spełniłam swoje marzenie chciałam mieć psa z takim pochodzeniem więc go mam ,oczywiście gdybym wygrała ostatnio w totka :wink: to i może byłby on całkiem z Araki a nie w 1/2 albo i mniej!!!
Ale mnie zwyczajnie w świecie nie było na to stać, tak samo jak na psa z Niemiec czy z Belgi-mając ograniczone fundusze starałam się poszukać tego naj...- a teraz pozostaje mi jedynie mieć nadzieje ,że moje maleństwo odziedziczy tylko dobre cechy a nawet jak ich nie odziedziczy to będzie zawsze przy mnie i będzie zawsze tak samo kochany -

zmieniłam- wywaliłam swoje gorzkie żale :wink: i wstawie zaraz jakieś fotki aby rozweselić atmosfere

Posted

[quote name='lunadino']a teraz pozostaje mi jedynie mieć nadzieje ,że moje maleństwo odziedziczy tylko dobre cechy a nawet jak ich nie odziedziczy to będzie zawsze przy mnie i będzie zawsze tak samo kochany -
[/quote]

I o to chodzi

Posted

Kry-tyk napisał-nie znam linii angielsko-amerykańskiej.
To prawda-nie przypuszczałam,że muszę być tak dokładna w odpowiedziach.
Sukę,która może się urodzi z tego skojarzenia prowadzi w 100% linię
LAMLEH.

A kojarzenie wiekszych psów amerykańskich z mniejszymi angielskimi nie zmienia wcale rasy. :lol: :lol:

Posted

Hejka,

musze przyznac ,ze wiadomosc ,ze jest to ktos z nas mnie rozbroila i fakt wolabym wierzyc,ze jest to przypadek jednak nie sadze aby tak bylo.Sam fakt,ze ktos sie nazywa Krytykiem i nie ma innych postow na swoim koncie ,zaczyna rozmowe od razu na temacie TT-swiadczy o tym ,ze jest to ktos z nas.I wydaje mi sie,ze powinno byc to ujawnione kto to taki,byc moze ta osoba sama powie kim jest????
I nie chodzi tu o to ,ze sie krytykuje ...a jedynie o to w jaki sposob sie to robi!!!
Lunadino i Maya maja jak najbardziej racje ..podpisuje sie pod tym. :lol: :lol:

Nie wiem jak inni...byc moze kupuja psy myslac tylko o wystawach w moim przypadku tak nie bylo.Byc moze pojedziemy na wystawe ,zobaczymy jak to jest i czym to pachnie.Dla mnie pies to przede wszystkim kochany czlonek rodziny i jest mi obojetne czy jest wybitny czy nie ...nikt tego przesadzic nie moze biorac psiaka jako szczeniaka...a patrzyc na inne tematy na dogomani w dziale wystawy,
wydac jak rozne moga byc oceny,opisy i pozycje tego samego psa na roznych wystawach.

A jeszcze do Panny Zielonej-tez troche dziwna ta Pani wypowiedz,nawet bardzo dziwna i tez pierwszy post i to akurat u nas???? :o
A skoro taka nuda tutaj wieje,jak Pani mowi to po co odwiedza Pani nasz temat co jakis czas????

A nasz maluch ma sie juz lepiej tzn.juz nie charczy po syropku przeszlo ,dzisiaj lecimy do weta i jak bedzie oki to go zaszczepimy na wscieklizne.

Pozdrawiam
Ki-wi

Posted

I co na to Kry-tyk.!!!??
Dziewczyny-wystraszyłyscie go lub ją.!!!!
To chyba nie jest zgodne z zasadami forum.????
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Posted

Aera-znalazłam nastepnego braciszka -jest reproduktorem w kolorach
czarno-białym-Trango z Dobrego Towarzystwa p.Jagienki z Leszna. :D :D

Posted

A ja już wiem kto to jest.
Cofnijcie się do pierwszych stron i poczytajcie-to jest proste.
Taki wielki hodowca z dużym doswiadczeniem powinien nam pomagać
w hodowli a nie atakować nas biedaków.
:klacz:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...