Jump to content
Dogomania

Bydgoszcz 14.02.2010. 2xCAC.

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Temat bardzo pierwsza klasa.
I aby ponownie pewna pani czytająca a nie udzielająca się na forum nie powiedziała że się tu "WYMĄDRZAM" to ja proponuje Wioletto abyś założyła ten bardzo interesujący temat od początku pod konkretnym tytułem,bo tu w wystawach nie jest widoczny a szkoda aby wystawy w Bydgoszczy które nie wszystkich interesują go przytłoczyły.

Posted

Jacek ma rację! Przydałby się watek UMASZCZENIA. Wiolus, ale rewelacyjną robotę zrobiłas! Superciekawe to jest.
a w nowym wątku mozna dac odniesienie do bydgoskiego, żeby już nie powtarzać tego, co jest.
JANECZKO!
Przez kilka miesięcy nasze telefony z Wiolą zaczynały się od słów: oj, będziemy szczekały u Janki pod stołem.
Zaraz potem zmieniałyśmny zdanie: Ty, nie będziemy szczekały, on jest normlanie niebieski.
A potem znowu były chwile zwątpienia:.. e... będziemy szczekały.
I tak mamy nadal.

A co do fioła Wioli na tle umaszczeń, to potwierdzam: ona wie o nich chyba wszystko! ma bogate archiwum i w końcu... JEST JEDYNYM HODOWCĄ POMKÓW w POLSCE, KTÓRY MA TAKIE UMASZCZENIA ZE SWOIM PRZYDOMKIEM: CZARNY ZE SREBREM, KREM (chociaz WHITE jest wręcz biała), SREBRNY WILCZASTY. Pomijając orange i orange sable, ktore tez ma.
Wiola, jak pokręciłam to mnie popraw.

Posted

[quote name='smoczepole']Jacek ma rację! Przydałby się watek UMASZCZENIA. Wiolus, ale rewelacyjną robotę zrobiłas! Superciekawe to jest.
a w nowym wątku mozna dac odniesienie do bydgoskiego, żeby już nie powtarzać tego, co jest.
JANECZKO!
Przez kilka miesięcy nasze telefony z Wiolą zaczynały się od słów: oj, będziemy szczekały u Janki pod stołem.
Zaraz potem zmieniałyśmny zdanie: Ty, nie będziemy szczekały, on jest normlanie niebieski.
A potem znowu były chwile zwątpienia:.. e... będziemy szczekały.
I tak mamy nadal.

A co do fioła Wioli na tle umaszczeń, to potwierdzam: ona wie o nich chyba wszystko! ma bogate archiwum i w końcu... JEST JEDYNYM HODOWCĄ POMKÓW w POLSCE, KTÓRY MA TAKIE UMASZCZENIA ZE SWOIM PRZYDOMKIEM: CZARNY ZE SREBREM, KREM (chociaz WHITE jest wręcz biała), SREBRNY WILCZASTY. Pomijając orange i orange sable, ktore tez ma.
Wiola, jak pokręciłam to mnie popraw.[/QUOTE] Mariolciu -WSZYSTKIEGO -to nikt nie wie i zapewne nie będzie wiedział nigdy, choćby nie wiem,jakie miał parcie i jak mocno rozpychał się łokaciami -nic na siłę-pokora w zyciu potrzebna-oj bardzo potrzebna.

Z umaszczeniami nic nie pokręciłaś-ale to wielka zasługa moich 2 importowanych piesków OZZIKA I GROVCIA,które mają tak róznorodną paletę umaszczeń w rodowodach czytaj: jedyne w Polsce pomeraniany ,które posiadają w rodowodach umaszczenia wolf-sable,grey-wolf,black and tan,creme, white(linię amerykańską -RAFFINAN`s słynącą z pieknych śnieżno białych typowych POMERANCÓW-LINIE TOY BOX ,DERRONILLS,ADKINS,GRAFENHORSTS,PICCOLINIS,KONTRAPUNKT(moja EVCIA),CHACRES,CJ`s,GARTEN EDEN,PALATINA AURORA,SOFFIES,IRRET,CYGAL`s,STARLITE,VELVET,TINIEST TOY`s itd. Na te interesujace linie zlozyły się tak -osobiscie dla mnie - cudowne umaszczenia -ktore ubóstwiam.

Osobiscie uważam,iż niesmacznym byloby przez duze FEEE, aby pisać,chociażby na swojej stronce,iż posiadam jedyne w Polsce szpice z tak zrozniocowanymi miedzynarodowymi rodowodami,bo każdy z Hodowców Pomeraniana w Polsce (tych uczzciwych) stara się dobierać materiał hodowlany-przemyslanie(oczywiscie na miarę swoich możliwości finannsowych-bo to niestety ma rownież wielki wpływ na znalezienie -REPRODUKTORA) -wiedząć,że zaowocuje to w przyszlosci na jakosci szczeniąt. Ale o tych zróznicowanych umaszczeniach może masz rację -WARTO coś skrobnąć na stronce-PRZEMYSLĘ TO-DZIĘKI.

Chylę czoła przed tymi,ktorzy dbają o rozwoj przyszlego pokolenia w hodowlach,ktore czynią to z wielkim sercem,zaangazowaniem i wielkim poswięceniem ale przy tym z uczciwością (chociażby wobec samego siebie), usmiechem,zdrowo pojętą ambicją, nie urągając innym oraz bez niepotrzebnego opluwania psów konkurencji.Cenię sobie u wystawców-hodowców to,kiedy schodząc- jako przegrani z ringu potrafią przyjać tę przegraną godnie na klatę,wypić szampanika,"zeżreć" kawał torta i zdrowo pożartować w milej KOMPANIJI.
ALE JAJA BYLYBY,GDYBY NA RINGU PODCZAS OCENY PSÓW W TOWARZYSTWIE SĘDZIEGO-OCENIAŁBY WYSTAWCÓW -LUDZKI BECHAWIORYSTA I WYPISYWAŁBY tzw KARTY OCEN ZACHOWAŃ-WYSTAWIAJACEGO-SUUUUUPER ale bylby numer.A MIAŁBY O CZYM PISAĆ-OJ MIAŁBY-ha ha ha.

Posted

No ty to masz pomysły!
Jeden z moich ulubionych filmów "traktuje" właśnie o wystawcach na prestiżowych wystawach. To cudna komedia pokazująca fioła właścicieli psów. Wydaje mi się, że wszyscy mamy fioła:). Jedni mniejszego, inni większego. Ja chyba mam, ale nie potrafię określić skali. Behawiorysta by mi powiedział.
A poza tym, zazwyczaj bardzo mi się podobają psy konkurencji. Mam nawet takich ulubieńców, o których zawsze pytam przy byle okazji:). Bo przepiękne są.

Posted

Oj ja też MAM -hihihi .
A może zamiast RANKINGU WYSTAWOWEGO -STWÓRZMY RANKING PRZYSLOWIOWEGO FIOŁA U WYSTAWCÓW-zapewne znalazł by się jakis Behawiorysta,ktory pomógł by nam w okresleniu skali.

Jestesmy Z Mariolką -jako 2 pierwsze ochotniczki.

A- ja też widziałam,ten cudowny film przedstawiajacy w sposób karykaturalny ŚWIATEK KYNOLOGICZNY.

Posted

[quote name='deptusie']

Osobiscie uważam,iż niesmacznym byloby przez duze FEEE, aby pisać,chociażby na swojej stronce,iż posiadam jedyne w Polsce szpice z tak zrozniocowanymi miedzynarodowymi rodowodami, ... ble ble ble

[/QUOTE]
pijesz do mnie Wiolu ?

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']pijesz do mnie Wiolu ?[/QUOTE] .......Marto NIE BARDZO ROZUMIEM twoją wypowiedz? Napisalam POSIADAM cyt. z w/w mojego postu ..... iż posiadam jedyne w Polsce szpice z tak zrozniocowanymi miedzynarodowymi rodowodami-jeżeli przeczytalaś post uważnie -widząc wymienione wczesniej linie hodowlane-post dotyczy umaszczeń i rodowodów miedzynarodowych moich psów- Marto nie twoich o ktorych nawet nie wspomniałam...... a i ble ble ble ble -Marteczko tego już nie pisałam.

Marto -skrzywienie zawodowe o którym często sama piszesz w swoich postach proszac o wybaczenie innych w chwili obecnej wzięlo rónież górę i ja WYBACZAM.

Posted

[quote name='deptusie'].......Marto NIE BARDZO ROZUMIEM twoją wypowiedz? Napisalam POSIADAM cyt. z w/w mojego postu ..... iż posiadam jedyne w Polsce szpice z tak zrozniocowanymi miedzynarodowymi rodowodami-jeżeli przeczytalaś post uważnie -widząc wymienione wczesniej linie hodowlane-post dotyczy umaszczeń i rodowodów miedzynarodowych moich psów- Marto nie twoich o ktorych nawet nie wspomniałam...... a i ble ble ble ble -Marteczko tego już nie pisałam.

Marto -skrzywienie zawodowe o którym często sama piszesz w swoich postach proszac o wybaczenie innych w chwili obecnej wzięlo rónież górę i ja WYBACZAM.[/QUOTE]

ale fajnie się czyta to co piszesz :)

Posted

Marta, po prostu, też ma fioła, jak większość tu piszących i wystawiających psy.:) Zresztą nie wyobrażam sobie pasji bez fioła!
A Wiolcię rzeczywiście czyta się cudownie. Bo Deptusiowa to wicher prawdziwy.

Posted

[quote name='smoczepole']He he, tobie też ich nie brakuje:). A wiesz już, czy będziesz w Bydgoszczy asystować? Jako asystent będziesz miała czas łyknąć ciasto, czy to już podchodzi pod zakazany paragraf?[/QUOTE]

Nie wiem :)
CIasko bym łyknęła -ale nie wiem czy będę miałą czas

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']z kim się przystaje - takim się staje - umiejętności literackie pewnie WIola ma po Tobie :)

A Fijołeczka ma tu każdy - jeden większego drugi mniejszego :) jeden w kolorze black and tan inny orange etc[/QUOTE] Marto- umiejętnosci literackie i tu się mylisz odziedziczyłam nie po mojej SIOSTRZE DUCHOWEJ -MARIOLCI ale wyssałam je z mlekiem mojej kochanej MAMUSI-Wandeczki.

Oj -tak a tu masz rację FIOLECZKA TO JA MAM W KOLORZE black and tan,wolf-sable,grey-wolf,creme,black and silver,orange sable i przypałętał się NOWY W KOLORZE ORANGE-DZIEWCZYNY TYLE FIOŁÓW I W TAKICH UMASZCZENIACH -TO MUROWANE UZDROWIENIE BADZ KOMPLETNY FIOŁ-UZALEZNIENIE-oj w tym przypadku to już nawet Behawiorysta by nie pomógł.

Posted

[quote name='deptusie']Marto- umiejętnosci literackie i tu się mylisz odziedziczyłam nie po mojej SIOSTRZE DUCHOWEJ -MARIOLCI ale wyssałam je z mlekiem mojej kochanej MAMUSI-Wandeczki.

Oj -tak a tu masz rację FIOLECZKA TO JA MAM W KOLORZE black and tan,wolf-sable,grey-wolf,creme,black and silver,orange sable i przypałętał się NOWY W KOLORZE ORANGE-DZIEWCZYNY TYLE FIOŁÓW I W TAKICH UMASZCZENIACH -TO MUROWANE UZDROWIENIE BADZ KOMPLETNY FIOŁ-UZALEZNIENIE-oj w tym przypadku to już nawet Behawiorysta by nie pomógł.[/QUOTE]

fakt , ty masz dodatkowy "kolorowy" zawrót głowy ( nawet mi się rymuje :P) u mnie chociaż schizofernia nie wchodzi w grę, bo kolor wciąż i niezmiennie ten sam ... (orange)
I pewnie każdy następny też taki będzie :)
Blado wypadam, przy takich "fijołach" :
[QUOTE]black and tan,wolf-sable,grey-wolf,creme,black and silver,orange sable [/QUOTE]

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']fakt , ty masz dodatkowy "kolorowy" zawrót głowy ( nawet mi się rymuje :P) u mnie chociaż schizofernia nie wchodzi w grę, bo kolor wciąż i niezmiennie ten sam ... (orange)
I pewnie każdy następny też taki będzie :)
Blado wypadam, przy takich "fijołach" :[/QUOTE] A co tam Marto-umaszczenie naszych FIOŁÓW nieważne,liczy się to,że to FIOŁ -POMERANIANOWY-a co do koloru to już taka grupka PODFIOŁKÓW-ha ha ha

Posted

Wiecie co? Apropos dyskusji o umaszczeniach, przypomina się stare przysłowie koniarzy:
- Nie miałeś konia karego, nie miałeś żadnego!
Zaraz włącza się drugi koniarz ze starym przysłowiem koniarzy:
- Nie miałeś konia gniadego, nie miałeś żadnego!
Wiadomo, że miłośnik siwej maści dosłożył swoje:
- Nie miałeś konia siwego, nie miałeś żadnego!

No i czy my nie jesteśmy, jak ci koniarze? Wniosek: pomeranian to taki mały konik! Amen.

Posted

[quote name='J.G']Temat bardzo pierwsza klasa.
I aby ponownie pewna pani czytająca a nie udzielająca się na forum nie powiedziała że się tu "WYMĄDRZAM" to ja proponuje Wioletto abyś założyła ten bardzo interesujący temat od początku pod konkretnym tytułem,bo tu w wystawach nie jest widoczny a szkoda aby wystawy w Bydgoszczy które nie wszystkich interesują go przytłoczyły.[/QUOTE]JACEK-MARIOLCIA MACIE RACJĘ Z ZALOZENIEM NOWEGO TEMATU -UMASZCZENIA-niepotrzebnie "zasmieczmy" wątek KWPR -BYDGOSZCZ 2010.