carskitrakt.eu Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Czy ktoś jeszcze ma złe doświadczenia z tą kobietą.[IMG]http://1.1.1.1/bmi/www.dogomania.pl/images/smilies/shake.gif[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
narisowa Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 ja mam tylko - dobre :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aisa7777 Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 A mozna wiecej informacji na jej temat? Zarowno tych zlych jak i dobrych:). Na co zwraca uwage? Jak sedziuje ? Z gory dziekuje :). A Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaluka Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 OOOO ja też bym poprosiła o info, sędziuje nas na Litwie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aisa7777 Posted July 22, 2010 Share Posted July 22, 2010 Nas rowniez sedziuje na Litwie :). A Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaluka Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Moje i nie tylko spostrzeżenia? Jest to sędzina kilku ras, z grupy pierwszej.. rosyjskich, zaś innych to z tego co się dowiedziałąm ładnie sędziowała molosy.. No ale jak molosy.. to nie wilczaki, dla niej pies musi byc mocny, a poprawny wilczak taki ma nie być, ma być smukły, wytrzymały, ma być widać siłe w mięśniach, a ruch ma być lekki, to ma być przeciwieństwo owczarka. Ruch ma być płynny i rytmiczny.. Mój psiak, który w krajach pochodzenia rasy, nie z szedł z ringu, bez, już nie mówie, o zwycięstwach klas ale bez BOB-a, tu się okazało, że ma zbyt płynny, taneczny ruch, nogi jakieś takie za długie i ta klatka taka płytka. Na zęby to tylko rzuciła okiem(z tego co wiem to i w borderach dala BOB-a psu z brakami, nawet nie oceniła nam ruchu "wte i z powrotem" wszystko szybko, na odwal się. Ani słowa nie odezwała się po angielsku i była jeszcze oburzona, że nie rozumiem rosyjskiego (później się okazało, że jak chce to potrafi się posługiwać piękna angielszczyznom). Nie wiedziałam, co dostały moje psy, nie było żadnych uzasadnień ocen. Po prostu czułam się na ringu jak intruz. Z tego co wiem to było tak w wielu rasach, nawet w małych. Bardzo mi przykro, bo już dawno nie spotkałam się z tak nieprzyjemną sędzinom. :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jovi Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Czy Ty opisujesz sędziowanie na Litwie , w Druskininkach ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewelina7797 Posted January 10, 2012 Share Posted January 10, 2012 A jak ocenia Młodych Prezenterów ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts