Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pearl']Mogę coś powiedzieć o p.Łabędzkim - sędziował w Płocku w zeszłym roku gr. VII. Sedzia ten nie uznaje praktycznie Mł.Ch.Pl, a z racji czego przyznaje w klasie młodzieży w przeważającej częsci oceny bardzo dobre. Z tego co wiem ma uprawnienia sędziowskie od ok.15lat, ale nadal na sędziego krajowego.
[/quote]
Nie bedzie nas wiec. Nie bedzie nas sedziowal zaden frustrat. ;)

• Replies 660
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mowiąc cos jeszcze do p. Łabędzkiego (chociaz jest to bardzo kulturalny i mily w zachowaniu czlowiek) przyznal mi on na ktorejs krajowce ocene doskonala, lok1 bez CWC, a w opisie wszystko ladnie. Na moje pytanie "dlaczego nie przyznal pan CWC"? odpowiedzial "bo tak mi sie wydaje" :lol: Moze bardziej mnie to by wtedy zirytowalo, ale pies i tak i tak wystepujac wtedy w posredniej, czekal jedynie na przyslanie championatu ;)

Posted

[quote name='Asiaczek'][B]Zeliika[/B] - ostro napisane!:lol: [/quote]
Moze i niesprawiedliwie, gdyz nigdy nie mialam kontaktu z tym Panem, ale dosc sie juz najezdzilam po niedouczonych sedziach sluchajac dyrdymalow na temat swojego psa. Znam bardzo dobrze jego wady i zalety, mam szczegolowe opisy od zagranicznych znawcow rasy, wiec nie zamierzam za wlasne pieniadze wystawiac sie na kolejny strzal, tym bardziej, ze mamy juz spelnione warunki do Ch Pl i czekamy na dyplom ;)

Posted

[CENTER][CENTER][FONT=Tahoma]Teren wystawy: [/FONT][/CENTER]
[CENTER][FONT=Tahoma]OSiR Skałka w Świętochłowicach, ul. Bytomska 40[/FONT][/CENTER]
[CENTER][FONT=Tahoma][/FONT] [/CENTER]
[CENTER][FONT=Tahoma]
[/FONT][/CENTER]
[CENTER][FONT=Tahoma][/FONT][/CENTER]
[CENTER][FONT=Tahoma][EMAIL="[email protected]"][/EMAIL][/FONT][/CENTER]
[CENTER][COLOR=purple][FONT=Tahoma]Termin przyjmowania zgłoszeń: do dnia [/FONT][/COLOR][SIZE=6][B][FONT=Tahoma]24[/FONT][/B][/SIZE][B][FONT=Tahoma].08.2006[/FONT][/B][/CENTER]
[CENTER][FONT=Tahoma][/FONT][/CENTER][/CENTER]
[B][FONT=Tahoma][/FONT][/B]

[B][FONT=Tahoma][/B]

[/FONT][CENTER][CENTER][B][U][FONT=Tahoma]OPŁATY:[/FONT][/U][/B][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]
[/FONT][/B][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]*[/FONT][/B][FONT=Tahoma] za pierwszego psa (z katalogiem) – 60 zł[/FONT][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]*[/FONT][/B][FONT=Tahoma] za drugiego – 50 zł (bez katalogu)[/FONT][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]*[/FONT][/B][FONT=Tahoma] za 3 i następne – 45 zł (bez katalogu)[/FONT][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]*[/FONT][/B][FONT=Tahoma] szczenięta – 25 zł (bez katalogu)[/FONT][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]* [/FONT][/B][FONT=Tahoma]Wszystkie Rasy polskie ,interchampiony (tylko z PKR) oraz psy zgłoszone do klasy weteranów zwolnione są z opłat (bez katalogu) pod warunkiem wystawienia.[/FONT][/CENTER]
[CENTER][FONT=Tahoma]* Zwycięzcy Grup Chorzów 2005 - są zwolnieni z opłat pod warunkiem wystawienia (bez katalogu)[/FONT][/CENTER]
[CENTER][FONT=Tahoma]* Młody prezenter - 10 zł[/FONT][/CENTER]
[CENTER][FONT=Tahoma]* Opłaty wnoszone na wystawie:[/FONT][/CENTER]
[CENTER][FONT=Tahoma]90 zł za dorosłe, 50 zł - szczenięta[/FONT][/CENTER]
[CENTER][FONT=Tahoma][/FONT] [/CENTER][/CENTER]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[CENTER][CENTER][B][FONT=Tahoma]
[U] OPŁATY ZA REKLAMĘ W KATALOGU:[/U]

[/FONT][/B][FONT=Tahoma]hodowlana 1 strona (A5) - 70 zł
hodowlana 1/2 strony - 40 zł
inne - 100 zł [/FONT][/CENTER]
[CENTER][B][U][FONT=Tahoma][/FONT][/U][/B][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma][/FONT][/B][/CENTER][/CENTER]

Posted

UWAGA !!! Zmiana sędziego !!! W II FCI w miejsce p. Elżbiety CHWALIBÓG, która miała oceniać boksery + inne rasy z drugiej grupy - sędziować będzie Eugeniusz NAGIEL.

Posted

[quote name='Asiaczek'][B]Tomex [/B]- piękne dzięki za info. Wychodzi, że za 6 psów zapłacę ok. 100 zł. A czy znasz info, czy Para Hodowlana i Grupa Hodowlana będą w Chorzowie w tym roku?
pzdr.[/quote]

[CENTER][CENTER][B][U][FONT=Tahoma][SIZE=2]POZWÓLMY NASZYM PSOM UBIEGAĆ SIĘ O NASTĘPUJĄCE TYTUŁY I WYRÓŻNIENIA:[/SIZE][/FONT][/U][/B][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]* Wniosek na Championa Polski ( CWC )[/FONT][/B][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]* Zwycięzca Młodzieży – Chorzów 2006[/FONT][/B][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]* Najlepszy Pies/Suka w Rasie – Chorzów 2006[/FONT][/B][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]* Zwycięzca Rasy – Chorzów 2006[/FONT][/B][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]* Zwycięzca Grupy – Chorzów 2006[/FONT][/B][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]* Zwycięzca Wystawy ( Best in Show ) – Chorzów 2006[/FONT][/B][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]oraz dodatkowo[/FONT][/B][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]* Najpiękniejsze Szczenię - Chorzów 2006[/FONT][/B][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]* Najpiękniejszy Junior - Chorzów 2006[/FONT][/B][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]* Najpiękniejszy Weteran – Chorzów 2006[/FONT][/B][/CENTER]
[CENTER][FONT=Tahoma][B][SIZE=4]* Najpiękniejsza Para – Chorzów 2006[/SIZE][/B][/FONT][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]* Najpiękniejszy Pies Ras Polskich – Chorzów 2006[/FONT][/B][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]Najpiękniejszy Pies Użytkowy – Chorzów 2006[/FONT][/B][/CENTER]
[CENTER][B][FONT=Tahoma]* Najpiękniejszy Pies Oddziału Chorzów – Chorzów 2006[/FONT][/B][/CENTER][/CENTER]
[B][FONT=Tahoma][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [/B]

• 3 weeks later...
Posted

Jejku szkoda, że jest zmiana sędziowania... Teraz sama nie wiem czy pojadę...:roll: Miała nas oceniać p. Dorota Witkowska a teraz p. Janusz Opara...:placz:

Posted

Tak to niestety jest z polskimi sędziami - w jeden dzień mówią tak, a później dostają propozycję z zagranicy i wtedy sędziowanie w kraju jest już nieatrakcyjne :roll:

Posted

[quote name='Nitencja']Tomex...lepiej teraz niz na ostatnia chwile ..........[/quote]

Niestety z doświadczenia organizatora wiem, że na ostatnią chwilę też się zdarza, a wtedy to już jest "Sajgon"

Posted

[quote name='Agasia']Jest to chyba dosc "swieza" sedzina, bo 1 raz widze zeby sedziowala, a przynajmniej w VI gr[/quote]
W ubiegłym roku sędziowała mnie w Chorzowie - II grupa pinczery.

Posted

[quote name='Jakaranda']W ubiegłym roku sędziowała mnie w Chorzowie - II grupa pinczery.[/quote]

Dziwne!!! Jestem jednym z organizatorów wystawy w Chorzowie już od 14 lat, i przez ten okres nie pamiętam by p. Bachurzewska cokolwiek u nas sędziowała??? :lol:

Posted

[quote name='Tomex']Dziwne!!! Jestem jednym z organizatorów wystawy w Chorzowie już od 14 lat, i przez ten okres nie pamiętam by p. Bachurzewska cokolwiek u nas sędziowała??? :lol:[/quote]
O.K. Pomyliłam wystawy i kobiety. P.Bachurzewska sędziowała mnie w Rybniku a w Chorzowie P.Giczela.

• 2 months later...
Posted

[CENTER][LEFT][FONT=Arial][SIZE=2]Na stronie oddziału pojawił się wykaz sędziów z rozpisaniem na rasy:[/SIZE][/FONT][/CENTER][/LEFT]
[CENTER][LEFT][FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [/CENTER][/LEFT]
[CENTER][LEFT][FONT=Arial][SIZE=2][B]I FCI[/B][/SIZE][/FONT][/CENTER][/LEFT]
[CENTER][FONT=Arial][SIZE=2] [B] Ivan KOCAJDA (Czechy)[/B] - owczarek niemiecki[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2] [B] Mlada SVOBODOVA (Czechy)[/B] - owczarek szkocki długowłosy i krótkowłosy, owczarek szetlandzki [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][B] Anna KOCHAN [/B] - pozostałe [/SIZE][/FONT]

[B][FONT=Arial][SIZE=2]II FCI[/SIZE][/FONT][/B]
[FONT=Arial][SIZE=2] [B] Eugeniusz NAGIEL [/B]- [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman]bokser, dog niemiecki, dog de Bordeaux, duży szwajcarski pies, entlebucher, fila brasileiro, hovavart, landseer, leonberger, pies z majorki, pirenejski pies [/FONT][FONT=Times New Roman]górski, shar-pei[/FONT][FONT=Arial][SIZE=2] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2] [B] Małgorzata ZAKRZEWSKA - [/B][/SIZE][/FONT]
doberman, pinczer miniaturowy i średni, sznaucer miniaturowy, czarny rosyjski terier
[FONT=Arial][SIZE=2][B]Krystyna OPARA - [/B][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman]sznaucer średni i olbrzym[/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2] [B] Stanisław PODLASKI[/B] - [/SIZE][/FONT][/CENTER]
buldog angielski, cane corso, mastify, nowofundland, owczarek kaukaski, owczarek środkowo-azjatycki, rottweiler,tosa, bernardyny, berneński pies pasterski, pozostałe
[CENTER]
[B][FONT=Arial][SIZE=2]III FCI[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=2]Janusz OPARA - [/SIZE][/FONT][/B]
West Highland White Terrier, Bedlington Terrier, Cairn Terrier, Irish Soft Coaten Wheaten Terrier, Kerry Blue Terrier, Lakeland Terrier, Manchester Terrier, Terier Czeski
[B][FONT=Arial][SIZE=2]Krystyna OPARA -[/SIZE][/FONT][/B][FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Yorkshire Terrier, Australian Silky Terrier, Foksteriery, Terier Irlandzki, Terier Walijski, Terier Szkocki, pozostałe[/FONT]
[B][FONT=Arial][SIZE=2]Dorota KUCZYŃSKA-STANDEŁŁO - [/SIZE][/FONT][/B]
[FONT=Times New Roman]American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bullterrier, Bullterrier, Jack Russel Terrier, Parson Russel Terrier, Airedale Terrier[/FONT]

[B][FONT=Arial][SIZE=2]IV FCI[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=2]Janusz OPARA[/SIZE][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][SIZE=2]V FCI[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=2]Paweł SZEMRAJ[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=2]Janusz OPARA - akita amerykańska[/SIZE][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][SIZE=2]VI FCI[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=2]Zygmunt ŁABĘDZKI[/SIZE][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][SIZE=2]VII FCI[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=2]Jadwiga KONKIEL[/SIZE][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][SIZE=2]VIII FCI[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=2]Stanisław FIRLIK - [/SIZE][/FONT][/B]
cocker spaniel angielski i amerykański, golden retriever, springer spaniel walijski
[B][FONT=Arial][SIZE=2] Dagmara TOŚTA[/SIZE][/FONT][/B]
Flat Coated Retriever, Labrador Retriever, Płochacz Niemiecki, pozostałe

[B][FONT=Arial][SIZE=2]IX FCI[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=2]Elżbieta JUNIKIEWICZ[/SIZE][/FONT][/B]

[B][FONT=Arial][SIZE=2]X FCI[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=2]Elizabet JANZON (Szwecja)[/SIZE][/FONT][/B][/CENTER]
[B][FONT=Arial][/FONT] [/B]