Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 660
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek'][B]Pearl, Panienkabubu[/B] - mądra decyzja!:multi:
Pzdr.[/quote]

ha, mam tak blisko, że jak mogłabym się nie pojawić ;) już i tak żałuję, że w Będzinie się nie pokazałam.... ;) No, ale cóż ;) Próbujemy, może jakieś cwc.. ;)

W kazdym razie, mam takie małe pytanko, dla zorientowanych:
jakaś mapka dojazdu?
będę jechać od strony ronda katowickiego (czy jeszcze można to nazwać ronda? Ok, chodzi mi o spodek:p) trasą wzdłuż parku chorzowskiego, osiedla tysiąclecia..... jak dalej jechać? wiem, że jeszcze kawał czasu, ale wyjeżdżam jeszcze przed wystawą i chciałabym już mniej więcej wiedzieć jak tam dojechać ;)

pogoda oczywiście zarezerwowana? mniemam, że słonko? :p tylko nie za mocne, bo moloski się ugotują ;)

Posted

Mapka dojazdu będzie dołączona do potwierdzeń zgłoszenia, prawdopodobnie będzie też na stronie oddziału.
Jadąc od katowickiego ronda, mniej więcej na wysokości Wesołego Miasteczka trzeba skręcić na wiadukt w lewo na DTŚ (średnicówka), a potem aż do pierwszego zjazdu na Świętochłowice (zjazd w prawo) i jeszcze raz pierwsza w prawo - i już jesteś na Skałce !!!:lol:

Posted

Panienkobubu - najprostsza droga od "ronda" na wystawę w Chorzowie a właściwie to w Świętochłowicach to nie przez Chorzów, bo tam dużo krążenia droga "a fe" i remonty tylko lecisz prościutko z "ronda" na średnicówkę czyli koło supersklepu Silesia ulica Chorzowska rozdwaja w prawo na Chorzów a w lewo na most, na średnicówkę i ty jedziesz właśnie w lewo na most na średnicówkę i potem prościutko, i liczysz kolejno zjazdy pierwszy będzie po prawej koło Auchan - to nie ten -jedziesz dalej, drugi będzie po prawej na Chorzów Batory - to też nie ten, jedziesz dalej prosto, następny po prawej to zjazd na Stary Chorzów to też nie ten i następnie mijasz po prawej ogródki działkowe i śliczny stawik a przed nami widać na górce salon Renault i to właśnie ten zjazd, kierują na nim na Bytom, węc zjeżdzasz tym zjazdem ( myślę że będzie tam spory ruch bo o tej porze w niedziele to tylko dogomaniacy mogą jeżdzić) , skręcasz przy w prawo na Bytom i za jakieś 50 m są światła a za następne 20 m jest stadion na którym jest wystawa.
Aha i jeszcze jedno - cała ta droga od Ronda do zjazdu na Bytom trwa ok. 8 minut
No to tak w skrócie najprostsza droga na wystawę.
Pozdrawiam
Hawan

Posted

[quote name='HAWAN']Panienkobubu - najprostsza droga od "ronda" na wystawę w Chorzowie a właściwie to w Świętochłowicach to nie przez Chorzów, bo tam dużo krążenia droga "a fe" i remonty tylko lecisz prościutko z "ronda" na średnicówkę czyli koło supersklepu Silesia ulica Chorzowska rozdwaja w prawo na Chorzów a w lewo na most, na średnicówkę i ty jedziesz właśnie w lewo na most na średnicówkę i potem prościutko, i liczysz kolejno zjazdy pierwszy będzie po prawej koło Auchan - to nie ten -jedziesz dalej, drugi będzie po prawej na Chorzów Batory - to też nie ten, jedziesz dalej prosto, następny po prawej to zjazd na Stary Chorzów to też nie ten i następnie mijasz po prawej ogródki działkowe i śliczny stawik a przed nami widać na górce salon Renault i to właśnie ten zjazd, kierują na nim na Bytom, węc zjeżdzasz tym zjazdem ( myślę że będzie tam spory ruch bo o tej porze w niedziele to tylko dogomaniacy mogą jeżdzić) , skręcasz przy w prawo na Bytom i za jakieś 50 m są światła a za następne 20 m jest stadion na którym jest wystawa.
Aha i jeszcze jedno - cała ta droga od Ronda do zjazdu na Bytom trwa ok. 8 minut
No to tak w skrócie najprostsza droga na wystawę.
Pozdrawiam
Hawan[/quote]

jejku wielkie dzięki :modla:
czyli nie da sie nie trafic :) super :)
oby tylko pogoda byla ;)

Posted

[quote name='$andwich']A nie wie ktoś, jak dojechać z dworca PKP na teren wystawy? Z dworca w Świętochłowicach, of course;).[/quote]

Sandra !!! Napewno tramwajem 7 w stronę Bytomia i 17 w stronę Chebzia

Posted

Błyskotko - z Twojej miejscowości wydaje mi się że bardziej będzie pasowało jechać na Rudę Ślaska ( przeciąć trasę A4 Tychy - Gliwice )
i jechać drogą bodajże 928 cały czas na Rudę Śl. Wirek potem kierowac się na Tesco, na Mc`Donald i koło Mc`Donalda w prawo i cały czas prosto, kończy się ta droga rondem, przez rondo prosto i wpadasz na średnicówkę. Średnicówką jedziesz z 5 min / tj. jakieś kilka kilometrów/ i pierwszy zjadz jaki będzie na prawo na Świętochłowice / charakterystyczny punkt to salon Renault po lewej stronie/ - to tam zjeżdżasz, skręcasz w lewo i jedziesz prosto i za 50 metrów są światła a za światłami za 20 metrów po prawej wystawa.
Pozdrawiam

Posted

[quote name='Tomex']Widziałem - z buldogiem angielskim !!! :lol:[/quote]

no dokładnie!dostałam dorosłego psa w prezencie wg mnie b.ładnego eksterierowo i pobawimy się w wystawianie:lol:

Posted

zgłoszenia cały czas napływają - te które dotrą do północy zostaną przyjęte. Myślę, że przedwystawowy katalog na stronie pojawi się koło środy-czwartku