gayka Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 W poszukiwaniu dobrej karmy trafiłam na Nutram bez zbóż, jestem bardzo ciekawa czy ktoś ma z nia jakies doświadczenia. Zamówiłam juz na próbę wersję dla małych psów. Quote
gayka Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Naprawdę nikt nie ma doświadczenia? Quote
ames Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 [quote name='gayka']Naprawdę nikt nie ma doświadczenia?[/QUOTE] witam, ja właśnie 4 dni temu rozpoczęłam karmienie mojego malmuta seniora karmą Nutram.najpierw mieszałam z poprzednią karmą(Acana),a teraz czysto tylko nowa karma.jak dotąd spisuje się bardzo dobrze,żadnych rozwolnień,bączydeł itp.ale na lepsze wyniki jeszcze trochę będę musiała poczekać,bo to dopiero początek. ale szczerze mówiąc zachęciły mnie bardzo wszystkie opinie na jej temat oraz przede wszystkim skład oraz to,że daje jej się mniej od pozostałych przez jej zbilansowanie. Quote
gayka Posted December 29, 2009 Author Posted December 29, 2009 dzięki ! mnie też skusił skład , na razie czekam na zamówienie. Quote
gayka Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 No i moja królewna nie chce Nutram...ma w misce z RC i wybiera zaraza Royala :angryy: Quote
ames Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 ojć...może jak przegłodzisz zacznie jeść ze smakiem;)bo rozumiem,że teraz ma okres przejściowy pomiędzy jedną a drugą-dlatego mieszasz?może jak dostanie samego Nutrama to ... zje.mój wcina równo:)jak an razie wszystko jest super,ale na lepsze wyniki jeszcze pewnie trzeba trochę jej pozjadać.troszkę mnie z początku zaniepokoiło oraz zdiwiło,bo miał dziwny kolor kału...zielonkawy,ale od wczoraj się już skończył. Quote
gayka Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 [quote name='ames']ojć...może jak przegłodzisz zacznie jeść ze smakiem;)bo rozumiem,że teraz ma okres przejściowy pomiędzy jedną a drugą-dlatego mieszasz?może jak dostanie samego Nutrama to ... zje.mój wcina równo:)jak an razie wszystko jest super,ale na lepsze wyniki jeszcze pewnie trzeba trochę jej pozjadać.troszkę mnie z początku zaniepokoiło oraz zdiwiło,bo miał dziwny kolor kału...zielonkawy,ale od wczoraj się już skończył.[/QUOTE] tak właśnie zrobię! przed chwilą wróciła zaraza do miski i dojadła Nutrama , którego wcześniej zostawiła:) tak, mieszam bo zmieniam. Jestem zdecydowana aby suka jadła tą karmę, więc łatwo się nie poddam. A jak trochę młoda schudnie to będzie super, bo się troszkę upaała na Royalu. A Ty jak długo mieszałaś przy zmianie? Quote
ames Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 mieszałam przez pięć dni stopniowo coraz więcej dodając Nutramu,a tak też kończył mi się poprzedni wór więc wyszło idealnie.dla mojego psiaka tyle w zupełności wystarcza.a druga z kolei-miałam z nią problem,bo mało co chciała jeść,ale w końcu zjada obecną karmę i w jej wypadku raz tylko wymieszałam a i taki tak wyjadła,co jej lepiej pasowało,a przebojów żołądkowych nigdy nie miała.więc na szczęście było ok. To widzę,że Twoja mała zaczyna wcinać;) Quote
gayka Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 przycisnął ją głód to coś tam zjadła , ale i tak trochę zostawiła. Co chwile idzie do miski sprawdzić czy cos się nie zmieniło i wraca rozczarowana. Sunia nigdy nie lubiła karm bezzbożowych!! Mam nadzieję , że w końcu przestanie marudzić. Quote
gayka Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 [quote name='ames']mieszałam przez pięć dni stopniowo coraz więcej dodając Nutramu,a tak też kończył mi się poprzedni wór więc wyszło idealnie.dla mojego psiaka tyle w zupełności wystarcza.a druga z kolei-miałam z nią problem,bo mało co chciała jeść,ale w końcu zjada obecną karmę i w jej wypadku raz tylko wymieszałam a i taki tak wyjadła,co jej lepiej pasowało,a przebojów żołądkowych nigdy nie miała.więc na szczęście było ok. To widzę,że Twoja mała zaczyna wcinać;)[/QUOTE] mam do Ciebie jeszcze pytanie o wielkość granulek , ja chyba musze kupić normalną wersję a nie dla psów małych, bo ten dla małych ma maluteńkie granulki jak dla kota. Quote
ames Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 jeżeli uważasz,że są zbyt drobne to kup jej karmę przeznaczoną dla wszystkich ras.ja karmię n.senior obecnie mojego malamuta i jest on przeznaczony dla wszystkich wielkości psów.wcześniej karmiłam innymi,ale gdy wchodziło się w pułap 'senior' to wszystkie nie miały już rozróżnienia co do rasy czy wielkości granulek,jedynie w mature&senior takie spotkałam,ale w samym senior już nie(chyba,że coś przeoczyłam). moja mixowa z kolei należy wagowo do najmniejszych,ale też dostaje karmę dla wszystkich ras(acana pacifica). psina już nie wybrzydza? Quote
gayka Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Niestety ta wersja bez zbóż jest tylko dla ras małych , wiec nie mam wyboru. W sumie dziwne, ze tylko dla małych robią bezzbozową.... Sunia już nie marudzi , może nie jest zachwycona ale zjada co i tak jest sukcesem, bo dotąd żadna karma light nie została zaakaceptowana. To jest najwazniejsze.Zmianę zniosła super, żadnych sensacji , co mnie bardzo zaskoczyło . Quote
ames Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 to super,że wcina:) sprawdziłam,jak to jest z tą bez-zbożową i z tego,co ja wyczytałam,to jest ona dla wszystkich ras. Quote
gayka Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 no to ja chyba ślepa jestem, ja widzę tylko dla małych psów.... gdzie widzisz dla wszystkich? z góry dzięki za pomoc!! Quote
ames Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 hehe,albo to ja jestem ślepa;)bo nie widzę w żadnym opisie zaznaczenia,że jest tylko dla małych psów nie wiem czy można linki podawać,ale [url]http://www.sklep.mojejamniki.pl/pl/kinds-2-80-724-adult-corn-free.html[/url] [url]http://www.krakvet.pl/nutram-corn-free-adult-p-13740.html[/url] piszą tylko o tym,że dla dorosłych psów. Quote
gayka Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 już jasne !! TY patrzysz na karmę bez kukurydzy , a ja na tą; [URL]http://www.krakvet.pl/nutram-adult-mini-bite-grain-free-15kg-p-12870.html[/URL] Quote
ames Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 no i wszystko jasne:)grain free są tylko dla małych ras:)ja nie doczytałam...dla małego pieska niby powinna być najlepsza,a mała Twoja połyka te kulki czy wydaje się Tobie,że są zbyt drobne?może jednak warto się przy tej trzymać. pozdrawiam Quote
gayka Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 ona raczej nie połyka, gryzie sobie , wiec może jest ok? zalezy mi żeby została na tej karmie, bo mala musi zachować dobrą wagę . Inna bezzbożowa jaką próbowałam to Acana i nie sprawdziła sie kompletnie. Moze kiedyś bedzie taka wersja dla wszystkich. Quote
ames Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 to może zostańcie przy tej.jest ona zapewne najlepiej zbilansowana dla małych ras.a i Nutram moim zdaniem jest świetną karmą(każdy pies reaguje inaczej na daną karmę,ale tą z czystym sumieniem bym polecała). Quote
gayka Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 tak, na razie zostajemy przy niej. I tak potrzebuję conajmniej miesiąca żeby ocenić jak wpłaywa na sunię. Będę wymieniać suni light na zwykłą , żeby się nie nudziła. Quote
gayka Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 [quote name='gayka']tak, na razie zostajemy przy niej. I tak potrzebuję conajmniej miesiąca żeby ocenić jak wpłaywa na sunię. Będę wymieniać suni light na zwykłą , żeby się nie nudziła.[/QUOTE] odświeżam wiadomości : cały czas jesteśmy na Nutram Grain Free, zamiennie z Acaną ( tylko Pacyfica) i takie połączenie bardzo suni służy. ładnie trzyma wagę, fajnie się umięśniła. Quote
gayka Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 [quote name='peterson_p']jest tyko dla małych psów?[/QUOTE] tak , tylko dla małych. Mają jeszcze jeden rodzaj , gdzie ze zbóż jest tylko ryż. Quote
peterson_p Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 i opakowania są tylko małe? ma coś na stawy? Quote
gayka Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 [quote name='peterson_p']i opakowania są tylko małe? ma coś na stawy?[/QUOTE] a to już musisz sobie doczytać , ja na stawy zawsze dodatkowo suplementuję, wieć nie w temacie jestem. Quote
Recommended Posts