Norbitka Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Czy ktoś sie orientuje czy jesli w ksiażeczce jest jedynie data szczepienia i pieczatka lekarza to taki wpis jest wazny w razie czego? Nie ma nazwy i seri użytej szczepionki. Dotyczy to psa wzietego ze schroniska. Quote
Pokahontas Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 musi być nazwa i seria - odkleja się "naklejkę" z opakowania po szczepionce, jak również zaświadczenie musi mieć numer (u góry) TO DOTYCZY OSOBNEJ KARTECZKI-zaświadczenia, może dostalaś książeczkę i zaświadczenie osobno, bo tak też się daje ale mimo to seria powinna być. Quote
aburkowa Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Ważne jest tylko zaświadczenie( z nr zaswiadczenia nr serii i datą wazności szczepionki) lub wpis do paszportu. w książeczce to tak tylko "ku pamięci". Kiedy psiak był szczepiony? Bo wet powinien mieć go w wykazie psów szczepionych u niego, jeśli będzie to nie powinno być problemu z wydaniem zaświadczenia Quote
an3czka Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 aburkowa napisał(a):Ważne jest tylko zaświadczenie( z nr zaswiadczenia nr serii i datą wazności szczepionki) lub wpis do paszportu. w książeczce to tak tylko "ku pamięci". Nigdy nikt mi nie zwrócił uwagi, że szczepienie mam "wbite" tylko do książeczki. Ostatnio szczepiłam przeciwko wścieliźnie w grudniu i też bez dodatkowego zaświadczenia. Wszystko mam w książeczce. W zeszłym roku przynajmniej raz w miesiącu uczestniczyłam w imprezach kynologicznych i nigdy nie zwrócono mi uwagi, ze mam coś nie tak. Quote
coztego Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 an3czka napisał(a):Nigdy nikt mi nie zwrócił uwagi, że szczepienie mam "wbite" tylko do książeczki. Ale masz w książeczce wpisany nr zaświadczenia i wlepkę ze szczepionki, z nr serii i datą przydatności "do spożycia"? Quote
Norbitka Posted January 25, 2006 Author Posted January 25, 2006 W książeczce mojego dozia mam własnie takie wlepki. Ta sunia o której mowie była niby szczepiona w schronisku i wlasnie o to chodzi ze poza data szczepienia i pieczatka lekarza nie ma nic! nie ma seri i nie ma nazwy szczepionki. Zastanowiło mnie to. Czy takie dane nie powinny byc podane. Boje sie ze ktos moze sie przyczepic o niewaznosc takiego poswiadczenia Quote
Formica Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 powinie wet ci dać zaswiadczenie dodatkowe. Takiego wpisu moga ci władze nie uznac... Co do zaswiadczen nie zawsze jest to osobna katrka, teraz są drukowane ksiązeczki w których zaswiadczenie jest tylko zawsze musi być wklejka , dok.ładne dane , seria, i numer ewidencyjny. Quote
an3czka Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Znalazlam zaświadczenie...:oops: Wet musiał je włożyć do książeczki a ja głupia nie popatrzyłam:oops: . Chdzę do porządnej lecznicy i dziwne mi się wydało, że mogli mi nie dać tego zaświadczenia...no i sprawdziam...:oops: Quote
Recommended Posts