Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś sie orientuje czy jesli w ksiażeczce jest jedynie data szczepienia i pieczatka lekarza to taki wpis jest wazny w razie czego? Nie ma nazwy i seri użytej szczepionki. Dotyczy to psa wzietego ze schroniska.

Posted

musi być nazwa i seria - odkleja się "naklejkę" z opakowania po szczepionce, jak również zaświadczenie musi mieć numer (u góry)
TO DOTYCZY OSOBNEJ KARTECZKI-zaświadczenia, może dostalaś książeczkę i zaświadczenie osobno, bo tak też się daje ale mimo to seria powinna być.

Posted

Ważne jest tylko zaświadczenie( z nr zaswiadczenia nr serii i datą wazności szczepionki) lub wpis do paszportu. w książeczce to tak tylko "ku pamięci". Kiedy psiak był szczepiony? Bo wet powinien mieć go w wykazie psów szczepionych u niego, jeśli będzie to nie powinno być problemu z wydaniem zaświadczenia

Posted

aburkowa napisał(a):
Ważne jest tylko zaświadczenie( z nr zaswiadczenia nr serii i datą wazności szczepionki) lub wpis do paszportu. w książeczce to tak tylko "ku pamięci".

Nigdy nikt mi nie zwrócił uwagi, że szczepienie mam "wbite" tylko do książeczki. Ostatnio szczepiłam przeciwko wścieliźnie w grudniu i też bez dodatkowego zaświadczenia. Wszystko mam w książeczce.
W zeszłym roku przynajmniej raz w miesiącu uczestniczyłam w imprezach kynologicznych i nigdy nie zwrócono mi uwagi, ze mam coś nie tak.

Posted

an3czka napisał(a):
Nigdy nikt mi nie zwrócił uwagi, że szczepienie mam "wbite" tylko do książeczki.

Ale masz w książeczce wpisany nr zaświadczenia i wlepkę ze szczepionki, z nr serii i datą przydatności "do spożycia"?

Posted

W książeczce mojego dozia mam własnie takie wlepki. Ta sunia o której mowie była niby szczepiona w schronisku i wlasnie o to chodzi ze poza data szczepienia i pieczatka lekarza nie ma nic! nie ma seri i nie ma nazwy szczepionki. Zastanowiło mnie to. Czy takie dane nie powinny byc podane. Boje sie ze ktos moze sie przyczepic o niewaznosc takiego poswiadczenia

Posted

powinie wet ci dać zaswiadczenie dodatkowe. Takiego wpisu moga ci władze nie uznac...
Co do zaswiadczen nie zawsze jest to osobna katrka, teraz są drukowane ksiązeczki w których zaswiadczenie jest tylko zawsze musi być wklejka , dok.ładne dane , seria, i numer ewidencyjny.

Posted

Znalazlam zaświadczenie...:oops:
Wet musiał je włożyć do książeczki a ja głupia nie popatrzyłam:oops: .

Chdzę do porządnej lecznicy i dziwne mi się wydało, że mogli mi nie dać tego zaświadczenia...no i sprawdziam...:oops: