Soema Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Zaczęło się od tego [quote name='giselle4']Soema,od piątku w Oławie[pod Wroclawiem]jest 1,5 roczny bokserek z interwncji pogryzł sie na ulicy z jamnikiem.Telepał sie i bardzo bał,Pani ze Strazy Miejskiej zatelefonowała bo wie ze to takei delikatne psy...a on pod chmurką...prosze powiadom dziewczyny tel do schroniska w Oławie-501 106 007 on zamarnie w te mrozy...prosze dzwoniłam do schroniska, SM zobowiązała się do szukania właściciela psiaka, są plakaty, ogłoszenia w lokalnej prasie i... cisza. Pies odczekuje 14 dni, a potem.. no właśnie. Szukamy DT, kochającego te cudowny psy.. albo wsparcia, bo Fundacja przy ponad 20 psach, przeważnie starszych i schorowanych, ledwo daje radę, a bokserów przybywa.. Wiem, że na Święta to będzie cud, ale... może jednak? Może znacie jakiś ciepły hotel, w miarę tani? Ten do którego możemy go zabrać, to ok. 600zł miesięcznie. To jest psiak, ma do 3 lat.. :( Quote
Soema Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Finanse: Niezastąpiona Ala oferuję dla psiaka 100zł jednorazowo. Boksiowa skarpeta też wesprze biedaka, jeśli tylko uda się coś znaleźć. Quote
sonikowa Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Na watlu rudzkiego schrono agnieszkareuter proponowała dt dla boksi, ale ona (znaczy boksia) zle reaguje na male psy. A agnieszka ma malizny w domu. Moze to jets szansa dla chlopaka? Quote
Soema Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Ten psiak gryzł się na ulicy z innymi, to chyba nie jest za dobry pomysł... bo jak faktycznie nie akceptuje, to co ?:( ale, dzięki.. jutro podzwonię po hotelach. Quote
Soema Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 No niestety... nie tylko on.. Jutro będziemy dzwonili do Zielonej Góry, trzymajcie kciuki. Mam nadzieję, że jest miejsce.. Jeszcze są dwie sunie w Katowicach, też trzeba je wyciągnąć... Damy radę, prawda? Tylko ja teraz będę miała ograniczony dostęp do kompa..:shake: Quote
wykrywka Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Soema napisał(a):No niestety... nie tylko on.. Jutro będziemy dzwonili do Zielonej Góry, trzymajcie kciuki. Mam nadzieję, że jest miejsce.. Napisz coś więcej o tym miejscu w Zielonej Górze. W zielonogórskim schronisku sa trzy albo nawet cztery boksery, może naszym będzie można jakoś pomóc? Quote
Soema Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 wykrywka napisał(a):Napisz coś więcej o tym miejscu w Zielonej Górze. W zielonogórskim schronisku sa trzy albo nawet cztery boksery, może naszym będzie można jakoś pomóc? Faktycznie.. weszłam na stronę schronu, jakie cuda :( ja nie wiem wiele, Dziewczyny tam już zostawiały psy, muszę się dowiedzieć wszystkiego dokładnie. To jest hotel, gdzieś koło Zielonej Góry. Bo to najbliżej Oławy, z tych co znamy... Trzeba może o miejsca spytać i zbierać deklarację, dla tych Waszych? Quote
Agnezia Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Ja tak jak pisałam wcześniej mogę zrobić bazarek, znowu książkowy :) Quote
Iza i Avanti Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Soema napisał(a):No niestety... nie tylko on.. Jutro będziemy dzwonili do Zielonej Góry, trzymajcie kciuki. Mam nadzieję, że jest miejsce.. Jeszcze są dwie sunie w Katowicach, też trzeba je wyciągnąć... Damy radę, prawda? Tylko ja teraz będę miała ograniczony dostęp do kompa..:shake: Jeśli chodzi o tą młodą, to jest Jadzia. Fundacja BwP ma już na nią oko i sunia jest nie do wydania. Quote
Soema Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 Iza i Avanti napisał(a):Jeśli chodzi o tą młodą, to jest Jadzia. Fundacja BwP ma już na nią oko i sunia jest nie do wydania. Tak już to wiem, dziś dzwoniłam tam. Cieszę się :) Agnezia napisał(a):Ja tak jak pisałam wcześniej mogę zrobić bazarek, znowu książkowy :) Jakbyś mogła, byłoby super. Boksio będzie miał DT płatny :) Quote
Agnezia Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Świetnie, że udało się coś znaleźć i to tak szybko :) A wiadomo już kiedy jedzie do DT? Wystawię ten bazarek za kilka dni. Quote
Soema Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 DT sie zwalnia, bo jeden boksio musi jechaćc do kliniki... jeśli schron pozwoli będzie to jak najszybciej. Koszt ok. 350zł. Quote
wykrywka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Dobrze, że choć w tym przypadku są szanse na ciepełko dla boksera. Wyrazy uznania za przynoszące efekty działania. Quote
Soema Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 [quote name='wykrywka']Dobrze, że choć w tym przypadku są szanse na ciepełko dla boksera. Wyrazy uznania za przynoszące efekty działania. Też się cieszę.. szkoda, że nadal tyle bokserów w schronach.. To ten hotel o którym pisałam http://www.psiasfora.pl/ jakbyście się decydowali na wyciąganie jakiegoś biedaka ze schronu - dajcie znać. Jak ona w ogóle pobyt tam znoszą? Same samce są, chyba? Quote
wykrywka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Hotel znam co prawda tylko ze słyszenia, nigdy tam nie byłam. Przebywają tam psy umieszczane przez Inicjatywę Dla Zwierząt i TOZ. Niedawno znajome, prywatne osoby zawiozły tam psią bidę i chwaliły warunki jakie hotel oferuję a przede wszystkim atmosferę jaka tam panuje. Wiele dobrego słyszałam o właścicielu i jego rodzinie. Jest rzeczywiście niedaleko Zielonej Góry. Mam nadzieję, że boksiowi będzie tam dobrze. Quote
Agnezia Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Nie znam się specjalnie na dt, koszt 350 zł to już z karmą czy bez?? Quote
Soema Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Agnezia napisał(a):Nie znam się specjalnie na dt, koszt 350 zł to już z karmą czy bez?? Z karmą, to domowy DT. Niestety bezpłatnych DT to już coraz mniej...:shake: a co do hotelu, tam podobno naprawdę jest super, co tydzień jest sprawozdanie z pobytu psa, aktualne zdjęcia. To bardzo ważne w hotelach/DT, by być na bieżąco. Szczerze, nawet ni ewiem czy jest miejsce tam, bo jak się dowiedziałam że DT się zwalnia, to nawet już nie pytałam. Quote
wykrywka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Dopiero doczytałam, że bokser (dlaczego on jeszcze nie ma imienia? ) jedzie do DT a ja myślałam, że do tego hotelu :oops:. Quote
Agnezia Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 No właśnie może jakiś konkurs ogłosimy na imię? Quote
Agnezia Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Skoro się wstydzicie to ja zacznę. Może IMBIR? Tak świątecznie :) Quote
Soema Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 Agnezia napisał(a):Skoro się wstydzicie to ja zacznę. Może IMBIR? Tak świątecznie :) Znając życie, to dziewczyny wymyślą mu w Fundacji imię.:) Quote
Agnezia Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 No tak one mają już wprawę, imiona muszą niestety wymyślać seryjnie :( Quote
Soema Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 Agnezia napisał(a):No tak one mają już wprawę, imiona muszą niestety wymyślać seryjnie :( Imbir jest ładnie.. ja zaraz spytam, jak sprawa stoi. Quote
Recommended Posts