fioneczka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 [URL]http://img532.imageshack.us/img532/1392/naomi2.jpg[/URL] jaka ona jest śliczna ... zmieniła się, widać ze wraca do zdrowia ma takie "nie psie" oczy ... i jakby pytała ... co dalej, co ze mną będzie a Calineczka fajna duuża dziewczynka Quote
Alicja Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 śliczności :loveu: Julia wysyłam Ci PW w sprawie zakupu obrózek Quote
fioneczka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 w przyszłym miesiącu kupię nowa obróżkę dla Naomi ... ta czerwona jej nie pasuje ;) Quote
Kana Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Ale one są the best!!! A Naomi ma pysio caly czas uśmiechnięty! A jak jej zachowanie? Quote
agaga21 Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 obie dziewczynki prześliczne. naomi taka delikatna się wydaje a calineczka sprawia wrażenie dumnej, pewnej siebie. Quote
fioneczka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 [quote name='Kana']Ale one są the best!!! A Naomi ma pysio caly czas uśmiechnięty! A jak jej zachowanie?[/QUOTE] Naomi ma uśmiechnięty pyś ?? ciotka co Ty tam pijesz ;) Quote
agaga21 Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 no właśnie i to z samego rana!wstyd dziewczyno! ;) Quote
J_ulia Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Cioteczki Naomi już grzeje kuperek we własnym domku :):):):) Adoptowało ją bardzo sympatyczne małżeństwo w średnim wieku z odchowanymi dziećmi ;), zamieszka w domku z ogródkiem. Wczoraj przeprowadziłam u nich wizytę przed adopcyjną , a dzisiaj Naomi już jest u siebie. Państwo mieli wcześniej przez wiele lat rotkę- Sare i bokserkę- Ritę , która niestety po długim leczeniu odeszła niedawno. Więcej szczegółów niedługo ;):):):) Quote
fioneczka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 dzwoniła do mnie Alicja ... jak ja się cieszę :multi::multi::multi: miałam jej kupić nową obróżkę na wypłatę ale chyba obróżka Fionki troszkę szczęścia jej jednak przyniosła ;) bądź szczęśliwa ... najszczęśliwsza śliczna dziewczynko Quote
Alicja Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='fioneczka']dzwoniła do mnie Alicja ... jak ja się cieszę :multi::multi::multi: miałam jej kupić nową obróżkę na wypłatę ale chyba obróżka Fionki troszkę szczęścia jej jednak przyniosła ;) bądź szczęśliwa ... najszczęśliwsza śliczna dziewczynko[/QUOTE] [B]to właśnie miałam Ci powiedzieć , że ta obróżka przyniosła szczęście , że Fionka dopilnowala aby Naomi trafił się taki domek [/B] Quote
agaga21 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 wspaniałe wiadomości! :) a co u calineczki? wiecie już coś więcej o ślicznotce? Quote
Kana Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Ale wspaniale!!! Naomi życzę powodzenia na nowej, lepszej drodze życia!! Jak tam reszta dziewczynek? A mi wciąż na sercu leży Bella :( Dziewczyny czy są jakieś postępy? PRzecież bylyście blisko ... :( Quote
Alicja Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='Kana']Ale wspaniale!!! Naomi życzę powodzenia na nowej, lepszej drodze życia!! Jak tam reszta dziewczynek? A mi wciąż na sercu leży Bella :( Dziewczyny czy są jakieś postępy? PRzecież bylyście blisko ... :([/QUOTE] Kana ....z tego co wiem ...martwy punkt ;( Quote
J_ulia Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Dostałam telefon z nowego domu Naomi ... że sunia ładnie załatwiła się na dworze, troszkę się napiła ,ale nie chce na razie jeść ... zdążyła już rozkochać w sobie Pan i Panią ;) Nowy Pancio Naoimi zadzwonił do mnie z pytaniem o adopcje Lizy... bo przypominała mu troszkę ich zmarłą niedawno bokserkę, ale na wstępie powiedziała ,że jest na etapie poszukiwania pieska i Liza jest tylko jednym z piesków które brałby ewentualnie pod uwagę. Coś mnie tknęło i zaproponowałam ,że wyśle mu zdjęcia wszystkich bullowatych suczek , bo miałam jakieś takie wewnętrzne przeczucie ,że ten dom nie jest raczej Lizie pisany... W pierwszej kolejności wysłałam zdjęcia Naomi ;) i za chwilę dostałam telefon ,że Pani się w tych oczętach zakochał , choć Pan nadal skłaniała się w stronę Lizuni. Zapadła jednoznaczna decyzja ,że Państwo adoptują jedną z dziewczynek -tą która przy bezpośrednim spotkaniu podbije ich serducha. Wczoraj odbyła się rewelacyjna wizyta przed adopcyjna, a dzisiaj Państwo przyjechali po sunie... Liza niestety nie miał okazji się nawet zaprezentować ponieważ jak zobaczyli Naomi nie było mowy ,żeby wyszli bez niej ... :) Naomi zamieszkała w dużym domu z ogrodem , do towarzystwa ma 17 letnią papużke i staruszka szczurka ;) Państwo mają już dorosłych synów , którzy mieszkają osobno. Jest to domek, który ma duże pojęcie o pieskach . Pierwsza ich sunia rotka , była charakterną dziewuszką ;) , a następna bokserka ( ze schroniska) pieskiem którego musieli na nowo nauczyć zaufania do człowieka ponieważ została bardzo przez niego skrzywdzona (zajęło im to 3 lata) , niestety sunia po długiej i ciężkiej chorobie odeszła niedawno... Mam obiecane zdjęcia i relacje oraz jestem w kontakcie telefonicznym z domkiem ;) Powodzenia dziewuszko !!!! Co do Belli .... to Panowie policjanci dostali wszystko jak na tacy i.... wielkie nic .... bo to TYLKO pies. Traktują nas jak rozhisteryzowane baby.... Sprawa przerzucana jest z wydziału do wydziału od jednego oficera do drugiego (jakimś trafem każdy z nich jest potem na urlopie ...) typowa spychologia..:angryy::angryy::angryy:. ręce opadają. Nadal próbujemy , ale to już drugi miesiąc mija i nic.... Quote
Alicja Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='Kana']Ehh jestem zalamana :([/QUOTE] Kana ..nie tylko Ty ... Quote
furciaczek Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='J_ulia']A tutaj Calineczka ;) [/QUOTE] Przecudna!!! Ide wrzucic na NK cctowe i strone adopcyjna. Do kogo namiary kontaktowe dac?? Allegro tez zrobie slicznotce:loveu: Quote
Alicja Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='furciaczek']Przecudna!!! Ide wrzucic na NK cctowe i strone adopcyjna. Do kogo namiary kontaktowe dac?? Allegro tez zrobie slicznotce:loveu:[/QUOTE] namiary na Julię , fon w 1szym poście Quote
J_ulia Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 Rozmawiałam z nowym Panciem Naomi ;) Są zachwyceni dziewuszką ! Jest bardzo grzeczna, słucha się i co ciekawe od razu przychodzi na zawołanie. Wczoraj został wykąpana , a noc spędziła z Państwem w ich ... łóżeczku. Rano kiedy Pani poszła do pracy to Naomi biegała z pięta na parter do okienka szukając jej , a jak Pan który jest na urlopie wyszedł na chwilę do sklepu (relacja pani która u nich sprząta) to biedna Naomi chciała się zapłakać przy drzwiach. Byli również z dziewuszką u weterynarza obejrzeć te ranki i wyłysienia na łapkach ,ale to nie są żadne zmiany skórne tylko wynik odmrożeń jakich dziewczynka musiała doznać przed przywiezieniem jej do schroniska. Co biedaczka musiał przejść to tylko ona wie.... Zdjęcia wkrótce. Ps: doszły zamówione obróżki. Quote
Alicja Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [B]Juleczko ....:Rose: za ten domeczek dla Naomi . poka obróżki ;)[/B] Quote
akile Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Ja tak tylko informacyjnie. Calineczka, Melba, Donna, Liza były dziś na spacerkach. Na chłopaków już niestety brakło mi czasu :( Quote
Alicja Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 [quote name='akile']Ja tak tylko informacyjnie. Calineczka, Melba, Donna, Liza były dziś na spacerkach. Na chłopaków już niestety brakło mi czasu :([/QUOTE] dziękujemy za spacerek w imieniu dziewuszek Quote
furciaczek Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Czy Calineczka potrzebuje DT?? I co mozecie powiedziec o jej zachowaniu?? Quote
J_ulia Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 [quote name='furciaczek']Czy Calineczka potrzebuje DT?? I co mozecie powiedziec o jej zachowaniu??[/QUOTE] Dziewczynce w Gliwicach naprawdę nie jest źle. Chociaż wiadomo ,że najlepszy nawet schron nie stworzy nawet namiastki domu... Calineczka jest bardzo grzeczną, spokojną i opanowaną sunią. Pani Basia jest nią zauroczona. Bez problemu można wyprowadzić ją na spacerek, bez szemrania daje się zamykać, nigdy nie pokazała żadnemu pracownikowi schroniska jakiegoś swojego "humorku" co innym się zdarzało. Przeciwnie jest zakochana w jednym z pracowników, chodzi na nim i wyciąg d o niego łapki ;). Naprawdę fajny z niej piesek :) podsumował bym ją słowami " siła spokoju" ;) Quote
Recommended Posts