Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy i również życzymy szczęśliwego Nowego Roku:)
Rzeczywiście lewki są śliczne i od przodu są podobne do hawanów ale z tyłu to golasy^^

Posted

[quote name='mshume']Ja będę się zastanawiać, czy nie założyć mini hodowli ( z jedną suczką), bolonczyków dobrych eksterierowo u nas jest bardzo niewiele. Ale to duże wyzwanie i muszę je dobrze przemyśleć. Wiem,ze wtedy trzeba dużo rzeczy poswięcić, np. odpadają częste wyjazdy wakacyjne.[/QUOTE]

Witam wszystkich
hoduję psy od lat i często wyjeżdzam - wszystko zalezy od dobrej organizacji . My planujemy nasze zycie dostosowujac się do kryć i odhowu szczeniąt .

• 4 weeks later...
Posted

Ja mam hodowlę bichon frise i maltańczyków. W sumie dopiero zaczynam. Właśnie mam pierwszy miot bichon frise ur.22.02.2010-po Interchampionie ze Szwecji.Urodziły się dwie dziewczynki DOLCE GABBANA Diamond Paradise,DOLCE VITA Diamond Paradise.
[url]http://www.diamondparadise.pl/szczenieta.html[/url]
Zakochałam się w tych dwóch rasach.

Posted

Cioteczki, potrzebna pomoc dla bezdomnej boloneczki,chcemy ją operować, liczę na Was :)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/179102-Bianca-mix-bolonczyk-RATUJMY-JAE-POTRZEBNY-TRANSPORT-POZNAA-WARSZAWA[/url]

Posted

moj bazarek jest na skarpete kudłaczy , kończy się 14 lutego . Już zadeklarowanych jest okolo 300 zł ,Moze stamtad coś otrzymasz - adres bazarku
[url]http://www.dogomania.pl/threads/178234-BaA-o-pienkny-bazarek-na-skarpetAE-kudA-aczy-do-15-lutego-dodajemy-przepisy-na-nalewki[/url]

Posted

Trochę mi nie zręcznie proponować, chociaż kasa Biance potrzebna.Może Ty, jako fundatorka zaproponujesz przekazanie jakiejs kwoty na sunie, osobie która rozlicza skarpetę.Byłabym bardzo wdzięczna :)

• 4 weeks later...
Posted

mshume - powiedz coś więcej na temat bichonków - zastanawiam się nad kupnem szczeniaka tej rasy:) fajne są? jak porównałabyś je z jorkami - mniej szczelkiwe? :)
rasa problematyczna jeśli chodzi o zdrowie czy raczej nie?

Posted

bichony jako grupa, czy rasa bichon frise? Grupa bichonów to psy wyjątkowo łagodne, przytulaśne, pozbawione agresji. Mój w domu w ogóle nie szczeka :) Bichony (czyli maltanczyk,bolonczyk, hawanczyk, bichon frise, cotton de tulear, lwi piesek - to chyba wszystko) od starożytności były psami do towarzystwa i pewne zachowania w genach się utrwaliły.Tak jak yorki mają włos a nie sierść, wymagają pielęgnacji.Z tego, co mówiła mi hodowczyni, nie są chorowite (oczywiście mowa o rodowodowych bichonach) i żyją nawet 16 lat. Natomiast yorki to teriery, hodowane kiedyś do polowań na szczury. Mają 'charakterki' i ich powierzchowność może być myląca. Z moich obserwacji yorki są szczekliwe. Mam nadzieję,że pomogłam :)

Posted

Dzięki serdeczne - szykuję się do zakupu chłopaczka :) jeszcze jest malusi bo ma dopiero 4 tygodnie:) generalnie chodziło mi o bichona frise :) jako rasę. Nie wiem dlaczego ludziska mylą je z pudlami - pewnie przez kłaczki :)
łatwo się uczą? bałaganią w domu? czy dadzą się "opanowac"?

Posted

Jak to szczeniaki ;) trzeba im znaleźć zajęcie.Z miłością i stanowczością wychowywać.Moja hodowczyni ma bolonczyki i bichony frise, podobne charaktery i wygląd (ale nie jeśli bichon jest strzyżony na wystawę).Chętnie się uczą, kiedyś były atrakcją w cyrkach. Mój robi po 3 piruety na raz ;) Często są mylone z pudelkami, bo to rzadka rasa. Bolonczyk ma sierść białą i loczki afro a bichon firse ma sierść świetliście białą i loczki 'jak mongolska koza', bolonczyk ma bardziej psylwetke w kwadracie a bichon w prostokąie - tak je porównał słynny hodowca Bonnano :)

Posted

Nie wiem jak to jest u Bichon Frise . A Hawańczyk to bardzo kochany psiak oddany ,pełen radości bardzo pojętny a z czystościa to naprawde bardzo czysty psiak jak jest nauczony na mate to na dywan nie zrobi .Ale widze ze ty już wybrałaś bichana frise a z jakiej hodowli jak moge wiedzieć ???
Pozdrawiam

Posted

Nigdy nie miałam pieska innej rasy z tej grupy ale myślę że w ogóle bichonki są serdeczne i wierne. Ale np. z nauką czystości miałam spory problem. Gabi jeszcze niedawno co noc załatwiała się na dywan ale teraz już jest ok.

Tak na marginesie - zapraszamy do naszej galeri;)

Posted

[quote name='chi23']Nigdy nie miałam pieska innej rasy z tej grupy ale myślę że w ogóle bichonki są serdeczne i wierne. Ale np. z nauką czystości miałam spory problem. Gabi jeszcze niedawno co noc załatwiała się na dywan ale teraz już jest ok.

Tak na marginesie - zapraszamy do naszej galeri;)[/QUOTE]

chi23 u ciebie były problemy z czystością ponieważ poprzedni właściciel (nie moge powiedzieć ze był to hodowca ponieważ Gabi nie jest rasowa ) nie nauczył ją czystości ...:( Pies rasowy jest uczony czystości od maleńkości i nie zrobi ci na dywan mój Pedruś nawet teraz jak był chory miał rozwolninie nie zrobił na dywan tylko na mate .Mam sąsiadke co ma shih tzu i tez nie zrobi jej na dywan tylko albo prosi albo na mate ;)