dzurga Posted January 15, 2004 Posted January 15, 2004 Belkando nie ma osobnej karmy dla juniorow mini, maxa, gigant. Ma rozroznienienie na Puppy (dla malych i srednich ras) i Junior dla ras duzych. No i Junior moja droga ma 27% bialka.
tunio Posted January 15, 2004 Posted January 15, 2004 juz przeczytalam :D Bo ja gloopia zapomnialam ze w teczce z ulotkami karm mam takze ulotke Belcando :lol:
dzurga Posted January 15, 2004 Posted January 15, 2004 A kupuje ktos moze psu Belcando Multi Croc - ta taka niby salatke co po zalaniu woda sie pokrywa sama z siebie sosem? Mam niby probke czegos takiego w domu ale sie jakos tak mi podejrzanie wyglada - te chrupki sa roznokolorowe i za chiny nie wiem z czego sie ten sos ma sam wytworzyc jak na to patrze.
dzurga Posted January 15, 2004 Posted January 15, 2004 Takiego tez mam plana - na wieczor zaleje i zobacze co z tego wyniknie.
coztego Posted January 15, 2004 Posted January 15, 2004 Zalej koniecznie! Potem nam tu wszystko ładnie opiszesz :wink:
Klaudia i Dino Posted January 15, 2004 Posted January 15, 2004 Ja kupilam Multi Croc. Musze przyznac,ze po zalaniu woda nie bylo zadnego sosu! :-? Po kilku minutach karma ''wpila''wode i napeczniala.
tunio Posted January 15, 2004 Posted January 15, 2004 moze trzeba samemu zrobic jednak sos......Albo producenci maja specjalna wode w kranie :lol:
Klaudia i Dino Posted January 15, 2004 Posted January 15, 2004 moze trzeba samemu zrobic jednak sos......Albo producenci maja specjalna wode w kranie :lol: dokladnie :)
dzurga Posted January 15, 2004 Posted January 15, 2004 Czyli moze ja wcale nie jestem taka goopia blondynka, bo mi od razu na oko cinko wygladalo, ze sie z tego sos zrobi.
briards Posted January 15, 2004 Posted January 15, 2004 juz po kilku minutach napeczniala? oj to nie swiadczy najlepiej
Klaudia i Dino Posted January 15, 2004 Posted January 15, 2004 W porownaniu do innych karm,ktorymi karmilam psa,ta BARDZO malo ''zwiekszyla objetosc'',wiec chyba nie jest zla.
coztego Posted January 16, 2004 Posted January 16, 2004 juz po kilku minutach napeczniala? oj to nie swiadczy najlepiej Dlaczego?
tunio Posted January 16, 2004 Posted January 16, 2004 wedle mnie to swiadczy wlasnie dobrze o karmie :-? Im mniej pecznieje tym lepiej bo psa nie wzdyma....Bosch niewiele zwieksza obietosc i dlatego nim karmie....
briards Posted January 16, 2004 Posted January 16, 2004 nie dobrze,ze juz po kilku minutach. powinna nawet po polgodzinie nie zwiekszac objetosci (tak sie np testuje karme dla ras duzych)
Basia_D Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 Byłam wczoraj na Kilińskiego i jakież było moje zdziwienie. Mają puszki z mięchem Belcando - 400 gr po 4,20.
kubas Posted January 17, 2004 Posted January 17, 2004 witam od dobrego roku używam dla mojej suni belcando multi croca - karma jest super, nie ma żadnych negatywnych reakcji, a sos który nie chce się zrobić...chyba zbyt dosłownie rozumiecie to pojęcie sosu - chodzi o to że po zalaniu ciepłą wodą (ale nie tak żeby te kulki pływały, tylko tej wody troszkę nalać trzeba) nabiera ona kolorystyki i smaku samych kulek jak mniemam...tak czy inaczej polecam tę odmianę belcando z czystym sumieniem
coztego Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 Mieszacie człowiekowi w głowie tymi karmami :lol: Naszukałam się Boscha, bo mi znajomi chwalili, kupiłam (na szczęście tylko 2 kg), a tu się okazuje po kilku dniach, że mojej suni nie służy najlepiej. Tzn. zajada chętnie (ona wszystko wsuwa jak odkurzacz), ale nie podobają mi się kupki... :roll: No i teraz się zastanawiam nad tym Belcando, skoro chwalicie... No i dystrybutor jest w Katowicach, więc mam nadzieję, że do Zabrza dotrze. Jeszcze jej dam tego Boscha do końca, może za parę dni się przyzwyczai i nieco poprawi, jak nie to dzwonię po Belcando... Popróbujemy troszeczkę, zaczyna mnie to wciągać ;)
nice_girl Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 Coztego Bo każdy pies inaczej reaguje na daną karmę :roll: Ja karmię swoją eukanubą, ale mogę Ci polecić ANF, znajomy pies- alergik- je tą karmę i bardzo mu służy :wink:
coztego Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 Wiem, że każdy pies inaczej reaguje, dlatego nie piszę, że Bosch jest niedobry, tylko piszę, że będę dalej szukać :D
dzurga Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 Co do za przeproszeniem kup najładniejsze moja psica ma zdecydowanie po Acanie - małe ilości w odpowiedniej konsystencji. Po Belcando na początku było w miarę ok ale później coraz rzadsze i ze 2 razy więcej niż po Acanie.
nice_girl Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 A moja ma ładne kupki ma eukanubie, takie zwarte 8) Nie mogę powiedzieć jakie by miałą po innej karmie, bo dostaje ta od samego początku :D
kubas Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 nie gniewajcie się ale taka dyskusja przypomina mi chilami dyskusję o wyższości świąt bożego narodzenia nad wielkanocą... każdy pies reaguje na każdą karmę inaczej (no, może z wyjątkiem pedigree....na tą karmę chyba każdy tak samo :evilbat: ) pozdrawiam
Agnes Posted January 18, 2004 Posted January 18, 2004 a tu tez bywa roznie - mowie o pedigree...znajoma karmi tym swojego psa (puchy) i pies wyglada super...moi sasiedzi karmia psa suchym chappi czy cos takiego i pies tez wyglada bardzo dobrze. Ja jestem jakas "inna" i kombinuje z tymi karmami jak glupia - nie dosc, ze psu ma smakowac, to musi byc dobra - dziwnie na mnie patrza:) niestety...karmi sie tym czym mozna...kazdy musi przetestowac dana karme ktora chce kupowac na swoim psie bo ciezko powiedziec ze dana karma sluzy dobrze wszystkim psom...choc chcialabym, zeby tak bylo;)
helcia Posted July 7, 2004 Posted July 7, 2004 Kochani potrzbowałabym jak najszybciej cennik dla hodowców z BELCANDO. Może ktoś może mi pomóc? :lol:
Recommended Posts