Kociabanda2 Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 [quote name='Ellig']Tak oczywiscie dostawa za darmo powyzej 100zl na caly kraj, warto sie tam zarejestrowac bo przy czestych zakupach sa jeszcze rabaty, ja kupuje tu juz kilka lat:) Mozna tez odbierac osobiscie w wymienionych na stronie sklepu punktach sprzedazy.[/QUOTE] Super! W takim razie muszę zaznajomić się z tym sklepem i zamówienie na karmę Stefanka zrobię już tutaj za 240zł a nie jak poprzednio za 272 :) Quote
Kociabanda2 Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 mam wreszcie trochę luzu w pracy. Zaraz zabieram się za ogłaszanie Stefana :) Quote
malawaszka Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 aaa to ta piękna kita w Twoim avku to Stefankowa? że też nikt nie chce takiego cuda!!!! Quote
Kociabanda2 Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 tak to jego kita :) Piękny i kochany jest :loveu: Pojęcia nie mam jak to możliwe, że jeszcze nikt się w nim nie zakochał. To chyba dlatego, że on ma trwałe zmiany w układzie moczowym i nie może być trzymany na zwykłej karmie czy domowym jedzonku. Ktoś kto podejmie się opieki nad nim musi liczyć się z nieco wyższymi kosztami żywienia Stefana (karma Royal Urinary S/O) i cyklicznymi kontrolnymi badaniami moczu. Zdaje się, że dla wielu domków to duuuży problem :( Kiedyś zadzwoniła jedna bardzo rozentuzjazmowana Pani i piała mi normalnie w słuchawkę z zachwytu, ale jak na pytanie o żywienie odpowiedziałam, że gotowane jedzonko na codzień niestety nie wchodzi w grę, no i te kontrolne badania moczu... to powiedziała, że się jeszcze zastanowi... no i już więcej nie dzwoniła :( Quote
Kociabanda2 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 wczoraj rozesłałam sporo pw z zaproszeniami na wątek Stefanka. Niestety większość nie odpowiedziała :( Przyszła do nas za to Malawaszka :) Dzięki, że zajrzałaś :) Pojęcia nie mam co jeszcze mam zrobić, by znaleźć Stefankowi domek... Lecę zaraz dalej produkować mu nowe ogłoszenia. Quote
Sol_1 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Witajcie kochani ilekroć wchodzę na wątek, mam nadzieję na wieści o Stefankowym domku... a tu ciągle nic pytałam znajomych, reklamowałam pieska w pracy, u weterynarza... bez odzewu. Przykre. Mimo to ciagle wierzę, że domek się znajdzie, bo, co tu dużo mówić, musi, tylko niepokojący jest ten mizerny odzew na ogłoszenia. Może się wkótce coś zmieni... Pozdrawiam Stefcia z Rodzinką Quote
Kociabanda2 Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 [QUOTE]Witajcie kochani ilekroć wchodzę na wątek, mam nadzieję na wieści o Stefankowym domku... a tu ciągle nic pytałam znajomych, reklamowałam pieska w pracy, u weterynarza... bez odzewu. Przykre. Mimo to ciagle wierzę, że domek się znajdzie, bo, co tu dużo mówić, musi, tylko niepokojący jest ten mizerny odzew na ogłoszenia. Może się wkótce coś zmieni... Pozdrawiam Stefcia z Rodzinką[/QUOTE] Oby oby coś się wreszcie ruszyło... Biedny Stefanek. Nikt go nie chce :( Dziś, dzięki uprzejmości znajomego, który użyczył mi swojego konta na allegro, zrobiłam Stefankowi ogłoszenie w tym serwisie. Robiłam to pierwszy raz, więc wyszło raczej średnio, ale jest :) Już widzę jakie błędy popełniłam :( Może później uda mi się to poprawić (jak się uda to wstawię jeszcze zdjęcia między tekstem i wstawię link do filmiku). Na razie musi być tak jak jest. [B]Allegro[/B] zrobiłam na 14 dni z wyróżnieniem i pogrubieniem. Zakosztowało mnie to w sumie 15,50zł, ale cieszę się, że wreszcie mi się udało :) Zobaczcie: [URL]http://www.allegro.pl/item1033206713.html[/URL] Czy powinnam coś poprawić? Quote
Kociabanda2 Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Jeszcze jedna ważna sprawa. [SIZE=3][COLOR=Red][B]Stafanowi kończy się karma[/B]![/COLOR][/SIZE] Do tej pory ten wielki wór z jego jedzonkiem leżał na płasko w szufladzie kuchennej i nie bardzo widać było ile tej karmy jeszcze jest. Dziś zwolnił mi się jednak worek po karmie kotów i przesypałam Stefanowe jedzonko do tego mniejszego worka, by sprawdzić ile go zostało i zrobić sobie więcej miejsca w szufladzie. Okazuje się, że jest już tylko połowa 3,5 kilowego opakowania, czyli może trochę ponad 1,5kg :( Muszę mu jak najszybciej zamówić suche jedzonko, a Stefan ma na koncie już tylko niecałe 129zł :( Quote
Kociabanda2 Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 Allegro to jednak podstawa przy szukaniu domku (Stefan ma w tej chwili 88 wejść). Wczoraj Dominik miał już jeden telefon. Wprawdzie Pan dzwonił w imieniu swojego brata i bratowej i dopiero jak przekaże bratu informacje itd, to może w brat zadzwoni osobiście... no ale zawsze to już jakiś odzew, a nie głucha cisza. Pan pomaga bratu i bratowej szukać psa, bo jest w związkach kynologicznych i się bardziej zna na psach. Szukają psa, który lubi koty, bo bart i bratowa mają dwa koty. Państwo są podobno około 60tki i mieszkają gdzieś w Wawie. Niepokojące trochę jest to, że sami nie szukają i to że Pan podobno miał zawał i lekarz zalecił mu spacery. To chyba pośrednia przyczyna poszukiwań psa... W każdym razie nie odstraszył Pana fakt, że Stefan musi jeść Royala. Powiedział, że te 240zł na dwa miesiące to nie taki wielki wydatek :) Cóż czekamy, więc na telefon od brata i bratowej. No i mam nadzieję, że będą chcieli przyjechać do nas obejrzeć Stefanka :) Quote
Ma6da Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='Kociabanda2']Jeszcze jedna ważna sprawa. [SIZE=3][COLOR=Red][B]Stafanowi kończy się karma[/B]![/COLOR][/SIZE] Do tej pory ten wielki wór z jego jedzonkiem leżał na płasko w szufladzie kuchennej i nie bardzo widać było ile tej karmy jeszcze jest. Dziś zwolnił mi się jednak worek po karmie kotów i przesypałam Stefanowe jedzonko do tego mniejszego worka, by sprawdzić ile go zostało i zrobić sobie więcej miejsca w szufladzie. Okazuje się, że jest już tylko połowa 3,5 kilowego opakowania, czyli może trochę ponad 1,5kg :( Muszę mu jak najszybciej zamówić suche jedzonko, a Stefan ma na koncie już tylko niecałe 129zł :([/QUOTE] zaraz wysyłam kase;) Quote
Ma6da Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [quote name='Kociabanda2']Allegro to jednak podstawa przy szukaniu domku (Stefan ma w tej chwili 88 wejść). Wczoraj Dominik miał już jeden telefon. Wprawdzie Pan dzwonił w imieniu swojego brata i bratowej i dopiero jak przekaże bratu informacje itd, to może w brat zadzwoni osobiście... no ale zawsze to już jakiś odzew, a nie głucha cisza. Pan pomaga bratu i bratowej szukać psa, bo jest w związkach kynologicznych i się bardziej zna na psach. Szukają psa, który lubi koty, bo bart i bratowa mają dwa koty. Państwo są podobno około 60tki i mieszkają gdzieś w Wawie. Niepokojące trochę jest to, że sami nie szukają i to że Pan podobno miał zawał i lekarz zalecił mu spacery. To chyba pośrednia przyczyna poszukiwań psa... W każdym razie nie odstraszył Pana fakt, że Stefan musi jeść Royala. Powiedział, że te 240zł na dwa miesiące to nie taki wielki wydatek :) Cóż czekamy, więc na telefon od brata i bratowej. No i mam nadzieję, że będą chcieli przyjechać do nas obejrzeć Stefanka :)[/QUOTE] tak allegro jest najlepsze:) a ogłoszenie zrobiłaś bardzo profi :) Quote
Kociabanda2 Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 [quote name='Ma6da']tak allegro jest najlepsze:) a ogłoszenie zrobiłaś bardzo profi :)[/QUOTE] poważnie? ufff... no to się cieszę :) Quote
Kociabanda2 Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 [quote name='ma6da']zaraz wysyłam kase;)[/quote] dziękujemy! Quote
Kociabanda2 Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Stefan ma w tej chwili 136 wyświetleń na allegro, ale ani jednego obserwatora. Niestety lada moment skończy mu się karma :( Quote
Ma6da Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 [quote name='Kociabanda2']Stefan ma w tej chwili 136 wyświetleń na allegro, ale ani jednego obserwatora. Niestety lada moment skończy mu się karma :([/QUOTE] wczoraj pieniążki wysłałam - powinny jeszcze dzisiaj być czy ktoś się jeszcze dołoży w tym miesiącu? Quote
Kociabanda2 Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 właśnie weszłam na stronę banku. Tak. Pieniążki już są :) 50zł! Baardzo dziękujemy! :multi: Zaraz poproszę Mru, by poprawiła na pierwszej. Quote
Kociabanda2 Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Podaję odświeżone rozliczenie: [COLOR=Blue][COLOR=Black] [/COLOR][U][B]Wpłaty na Stefka (konto DT):[/B][/U][/COLOR]:loveu: 02.02.2010 - Ankekoval - [B]300 [/B]zł 12.02.2010 - Ma6da - [B]20 [/B]zł 22.02.2010 - Sol_1 -[B] 140[/B]zł 22.02.2010 - Agnieszka Karolina W-wa - [B]30[/B]zł 09.03.2010 - Ma6da - [B]20[/B]zł 10.03.2010 - Ankekoval - [B]200[/B]zł 11.03.2010 - Anna F. - [B]351[/B]zł 12.04.2010 - Ma6da - [B]20[/B]zł 10.05.2010 - Ma6da - [B]50[/B]zł ____________ [COLOR=Blue]RAZEM: [B]1131[/B]zł[/COLOR] [COLOR=Red][U][B]Obecny stan finansów Stefanka to:[/B][/U][/COLOR] [B]+[/B]1131zł - wpłaty [B]-[/B]230,48zł - wydatki z lutego -522,35zł - wydatki z marca -129,73zł - wydatki z kwietnia -69,71zł - wydatki z maja ___________ [COLOR=Blue][B]+178,73[/B][/COLOR]zł Quote
Kociabanda2 Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 no ja także mam taką nadzieję. Na razie strasznie tu cicho u Stefanka :( Quote
Kociabanda2 Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Stefanku hopsaj do góry... może ktoś Cię wypatrzy... Quote
Sol_1 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Hej, jutro (dziś niestety już nie dam rady) wyślę dla Stefanka 30 zł. Trzymaj się rudy :) Quote
Kociabanda2 Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 Dzięki Sol_1! Dostałam też wczoraj maila od Pani Agnieszki z prośbą o podanie numeru konta. Może jakoś się uskłada na to jedzonko dla niego. Karme już zamówiłam w sklepie podanym przez Ellig. Okazało się, że mają punkt odbioru dość blisko mnie :) Jest już gotowa do odbioru. Quote
Ma6da Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 no to fajnie :) powinno nam się udać zebrać kasę na jedzonko dla sierściucha :) Stefan całuję Cię w pysia :) Quote
Ewa Marta Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Pozwalam sobie rozesłać po wątkach zaprzyjaźnionych psiaków zaproszenie na bazarek książkowy, z którego dochód przeznaczony będzie na leczenie Idola i utrzymanie Rufusa. Może znajdziecie coś dla siebie do poczytania:-) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/185369-KSIĄŻKI!!!-Nowe-i-ciekawe-dla-Rufusa-i-Idola!!!-ZAPRASZAMY-do-dnia-25-maja-do-godziny?p=14654678#post14654678[/URL] Quote
Recommended Posts