ankekoval Posted March 15, 2010 Posted March 15, 2010 Biedny Stefanek-pewnie go boli . Dobrze, ze już zaczęło się leczenie tego ucha. Czekam z niecierpliwością na wyniki krwi!! Pozdrawiam serdecznie. Quote
idusiek Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 pozwolili Wam wejsc z psem do sklepu? Tez tak chce !:) Quote
Ma6da Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Stefan się już buja po centrach handlowych :) Quote
Kociabanda2 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 no jakimś cudem nikt nas nie wywalił :D W samym sklepie zapytaliśmy wcześniej czy możemy wejść z psem, bo trzeba mu te namordniki przecież poprzymierzać, więc jak inaczej? No i w sklepie pozwolili, a ochrona centrum handlowego jakoś nie zareagowała :) Quote
Kociabanda2 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 ucho Stefana już zdecydowanie lepiej wygląda i mniej się już po nim drapie :) Do niedzieli mamy mu je zakrapiać, a w niedzielę na kontrolę i zobaczymy co dalej. Mamy już komplet wyników badań Stefana, ale ani El-Wet ani Bobrowiec nie pochwalili się tym co podawali Stefanowi w ramach leczenia. Dali tylko wyniki badań bez historii leczenia... Tak sobie myślę, że skoro od początku wychodziły im w wynikach badania moczu te kulki tłuszczu, a oni przez tyle czasu nie zrobili nawet badań pod kontem tarczycy, to może faktycznie nie mają się czym chwalić... Trzeba zacząć od nowa ogłaszać Stefanka. Czy ktoś może pomóc? Mi samej to tygodnie całe zajmuje :( No i allegro trzeba nowe zrobić, a ja nie mam tam konta. Quote
Ewa Marta Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Kociabanda, w ogłaszaniu nie pomogę, bo sama nie umiem, ale naszemu Rufusowi kupiłyśmy pakiet ogłoszeń za 10 zł. Zobacz, może to jest pomysł... Stefan ma trochę zapasów finansowychm, 10 zł go nie zrujnuje:-) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/181266-bazarek-OGA-OSZENIOWY-74-strony-jedyne-10zA-na-Suri-do-31-03[/URL] Quote
Kociabanda2 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 no może to faktycznie dobry pomysł, bo ja się nie wyrabiam. Jak się nikt chętny do pomocy nie zgłosi to w tym miesiącu chyba tak zrobię. Quote
taubi Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Mam osobe zainteresowana adopcja rudego duzego psa może Stefan. Quote
Kociabanda2 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 O! super :) To może niech zobaczy ogłoszenie i zdjęcie Stefana (jest na pierwszej) i niech się ta osoba do nas odezwie (nr tel w ogłoszeniu)???? Można do nas przyjechać i obejrzeć Stefanka. A to dobry domek? Quote
taubi Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Babka już wczesniej adoptowala psa ze schroniska tylko ona mieszka daleko od Warszawy. Quote
Ellig Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='taubi']Babka już wczesniej adoptowala psa ze schroniska tylko ona mieszka daleko od Warszawy.[/QUOTE] Moim zdaniem wazne jest to zeby Stefan mial dobry , sprawdzony dom a nie to ,zeby mieszkal na Mazowszu.:) Gdzie mieszka ta Pani zainteresowana adopcja Stefana?Kto zna ten dom? Quote
Kociabanda2 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 no wiesz - tylko poza mazowieckim to tak trochę poza kontrolą, bo my nie przeprowadzimy wizyty przed ani po adopcji, a Dominik chce mieć nad tym osobiście kontrolę, bo bardzo pokochał Stefanka. Na większą odległość trzeba by za każdym razem prosić osoby trzecie o pomoc (o ile takie się znajdą). Quote
Ellig Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='Kociabanda2']no wiesz - tylko poza mazowieckim to tak trochę poza kontrolą, bo my nie przeprowadzimy wizyty przed ani po adopcji, a Dominik chce mieć nad tym osobiście kontrolę, bo bardzo pokochał Stefanka[/QUOTE] Wiem ale w takim razie nie mozna liczyc na szybka adopcje o czym juz sie przekonalismy,nie mozna tez w nieskonczonosc trzymac Stefana na DT bo bardzo Was kocha i tak bedzie mu bardzo ciezko sie z Wami rozstac....nie wiem tez , czy znajdzie sie ktos chetny do adopcji Stefana z takimi zastrzezeniami, chodzi o Dominika....Najwazniejsze moim zdaniem to to zeby Stefan mial rownie dobry dom jak u Was, sprawdzony i tylko i wylacznie w Polsce!:) Quote
taubi Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Napisałem sms do tej kobiety bo nie odbiera, pewnie jest w pracy, wysle jej link na watek i wtedy sie dopiero zobaczy . Quote
Kociabanda2 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 wiesz w ogłoszeniach nie ma zastrzeżenia, a ogłoszenia szły na całą Polskę, więc jak dotąd nie miało to żadnego znaczenia. Nikt się po prostu nie zgłaszał ani z mazowieckiego ani z skądkolwiek... Taubi, a skąd dokładnie jest ta Pani? Quote
Ellig Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='Kociabanda2']wiesz w ogłoszeniach nie ma zastrzeżenia, a ogłoszenia szły na całą Polskę, więc jak dotąd nie miało to żadnego znaczenia. Nikt się po prostu nie zgłaszał ani z mazowieckiego ani z skądkolwiek... Taubi, a skąd dokładnie jest ta Pani?[/QUOTE] W e-mailu do mnie do rozsylania bylo takie zastrzezenie:) Na watku tez jest, np. wpis Dominika, przez jakis czas bylo tez na pierwszej stronie nie wiem jak jest teraz. Rozumiem Wasze watpliwosci, tez je mam za kazdym razem jak jakis zwierzak jest adoptowany :) Quote
Kociabanda2 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 w mailu może tak (już nie pamiętam), ale w ogłoszeniach, które robiłam nic o tym nie pisałam. Na pierwszej w tej chwili też nic nie widzę. Quote
ankekoval Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 A jak tam wyniki Stefanka?? Czy już coś wiadomo co z tą tarczycą? Quote
njangu Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 [quote name='ankekoval']A jak tam wyniki Stefanka?? Czy już coś wiadomo co z tą tarczycą?[/QUOTE] Wygląda na to że tarczyca jest ok. Cholera wie skąd ten tłuszcz w moczu. Ucho ma się znacznie lepiej. Już nie jest takie czerwone, choć Stefek nadal marudzi jak mu się w nie zagląda. Na pewno jeszcze Kamila Wam wszystko dokładnie napisze. Pozdrawiam Dominik Quote
Kociabanda2 Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Rozmawiałam z Wetem. Badanie krwi wyszło dobrze :) Znaczy z tarczycą ok. Możemy więc odetchnąć. Kulki tłuszczu w moczu na razie pozostają, więc wielką niewiadomą. Nie wiem jeszcze co dalej. W niedzielę mamy się pojawić na kontrolę ucha to się może więcej dowiemy. Quote
Kociabanda2 Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Kilka filmików z pozdrowieniami od Stefanka :) [video=youtube;PNr78vGJzv8]http://www.youtube.com/watch?v=PNr78vGJzv8[/video] [video=youtube;YLbL37gsgSk]http://www.youtube.com/watch?v=YLbL37gsgSk[/video] [video=youtube;93eO7x4wj2s]http://www.youtube.com/watch?v=93eO7x4wj2s[/video] [video=youtube;itbwr9XXp5s]http://www.youtube.com/watch?v=itbwr9XXp5s[/video] [video=youtube;xQ4VpDgRY1I]http://www.youtube.com/watch?v=xQ4VpDgRY1I[/video] Quote
idusiek Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 no po prostu wzorowe pieski dwa :) tra la la ;) Quote
ankekoval Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Bardzo się cieszę, że tarczyca -ok. Kamień spadł mi z serca.... Tylko co to może oznaczać....:( A usg nerek sie odnalazło? Swoja drogą to zastanawiam sie nad tą Panią, która chce rudego, dużego psa.... Nad tymi warunkami....??? dajcie znać jak coś sie więcej okaże. I jak daleko pojechałby Stefan? Jakie warunki itd... Filmy -super. Ale Stefan jest spokojny -nie mogę uwierzyć - i jaki on delikatny w stosunku do swoich zabawek. Moze to przez te chore zęby.... W każdym razie napewno będzie strasznie tęsknił za Wami. Aż strach pomyśleć..... Quote
Recommended Posts