Sol_1 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Artykuł o Stefanie: "Kiedy Anna Kowalprzeniosła się do nowego miejsca pracy w Warszawie,natychmiast zwróciła uwagę na rudego kundelka za płotem. Obok był ogrodzony plac budowy,wszędzie wisały tablice ostrzegająceprzed wejściem na jego teren, a w środku samotny pies pilnujący... gruzu. -Na poczatku myslelismy, że jest groźny, bo kto przylepę zatrudnia do pilnowania budowy? Ale okazał się zwierzakiem lgnącym do ludzi. Przez kilka miesięcy karmilismy go przed siatkę. Nic nie wskazaywało, że ktos do niego przychodzi, nie udało się tez skontaktowac z nikim z budowy. Po kilku miesiącach zaczęlismy szukac mu domu - opowiada Anna Kowal. W końcu któregosd dnia stefan - bo tak go nazwano - wydostał sie na zewnątrz i potrącił go samochód. Ania Kowal znalazla go leżącego pod płotem i skamlącego. Magda, wolontariuszka współpracujaca z Azylem Pod Psim Aniołem, która szuka domu dla wyleczonego juz Stefana, uważa, ze takie psy sa szczególnie poszkodowane - nikt nie zwraca na nie uwagi. Wszyscy myslą - skoro jest za tym płotem, to na pewno ktos go dogląda..." Jak widać, brak fotek, brak telefonu, nawet nazwy miejsca gdzie przebywa. Fajny artykuł, tak (bo namawia do pomocy psom porzuconym na budowach), ale nic w kwestii szukania domku dla pieska w nim nie ma. Quote
Sol_1 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Dobranoc najpiękniejszy Stefanku. Pewnie miło spędzsz wieczór ze swoja rodziną :) a my za toba tęsknimy, bo cię od czasów Bobrowca nie widzieliśmy... :( Ech, żebyś ty wiedział, jak potrafisz skraść serce, kudłaczu Quote
Kociabanda2 Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 [quote name='Sol_1'] Jak widać, brak fotek, brak telefonu, nawet nazwy miejsca gdzie przebywa. Fajny artykuł, tak (bo namawia do pomocy psom porzuconym na budowach), ale nic w kwestii szukania domku dla pieska w nim nie ma.[/QUOTE] No właśnie, a my się spodziewaliśmy, że ten artykuł pomoże mu trochę w szukaniu domu... Wygląda na to, że Stefanowi w niczym nie pomoże :( Telefon milczy... Dzięki, że chciało Ci się przepisać dla nas tekst artykułu :) Quote
Kociabanda2 Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 [quote name='Sol_1']Dobranoc najpiękniejszy Stefanku. Pewnie miło spędzsz wieczór ze swoja rodziną :) a my za toba tęsknimy, bo cię od czasów Bobrowca nie widzieliśmy... :( Ech, żebyś ty wiedział, jak potrafisz skraść serce, kudłaczu[/QUOTE] Przypominam, że Stefanka można odwiedzić do czego zachęcamy :razz: Quote
Ma6da Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 a sierściuch nie wybiera się przypadkiem do Gliwic? na jakąś wycieczkę? Quote
Kociabanda2 Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 [quote name='Ma6da']a sierściuch nie wybiera się przypadkiem do Gliwic? na jakąś wycieczkę?[/QUOTE] Niestety nie planujemy w najbliższym czasie żadnych podróży ze Stefankiem :) Quote
mru Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 ej! ja nie jestem z psiego anioła :P !!! jak ktoś się uprze to uderzy do Psiego Anioła i może mu podadzą tam nr do kamili... Quote
Kociabanda2 Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 [quote name='mru'] ej! ja nie jestem z psiego anioła :P !!! jak ktoś się uprze to uderzy do Psiego Anioła i może mu podadzą tam nr do kamili...[/QUOTE] Wątpię... :/ Tym bardziej, że taka osoba pewnie szukałaby w Psim Aniele MAGDY, która szuka domu dla Stefana... Takiej chyba tam nie znajdzie... Szkoda gadać Quote
Sol_1 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Wątpię, czy ktoś się aż tak uprze, skoro nie widział nawet zdjęć Stefana, nic o nim nie wie... No, chyba że chce tylko psa z budowy i będzie tylko takiego szukał, ale - uwaga - może to byc podejrzane. Takie mam obawy... Quote
Kociabanda2 Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 No właśnie... przecież tam nawet jedno zdjęcie Stefana się nie ukazało... Quote
mru Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 magde w aniele znajdzie i ona bedzie Stefana kojarzyła... ale boże! macie racje... :/ nawet foty nie ma... ależ to bzdura wszystko... Quote
Ma6da Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 No, chyba że chce tylko psa z budowy i będzie tylko takiego szukał, ale - uwaga - może to byc podejrzane. dobre:) może ktoś szuka psa z doświadczeniem - teraz tak trudno o wykwalifikowaną kadrę :) popłakałam się ze śmiechu - oczywiście nie z Ciebie Sol_1 tylko z całej sytuacji ogłoszenie jest rzeczywiście baardzo pomocne Quote
Sol_1 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Faktycznie napisałam komicznie, teraz tez się popłakałam Ma6da :) :) a co, Stefanek jest wszechstronny, zna się na wszystkim! Quote
Kociabanda2 Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 :D :D Dobre! Stefan budowniczy - pożądana kadra wykwalifikowana :D Swoją drogą zanim Ellig dała link do fragmentu artykułu i zanim Sol_1 go nam ładnie tutaj przepisała, próbowałam szukać go poprzez wyszukiwarkę google. Wpisałam jakoś tak: Stefan budowniczy czy Stefan pies budowniczy. Nie uwierzycie co wyskakuje po takim wpisie... Wygląda na to, że kościół ma jakiegoś Stefana Budowniczego w swoich szeregach.... :D :D ale ten artykuł... [URL]http://nowezycie.archidiecezja.wroc.pl/numery/782001/11.html[/URL] Matko! Nie doczytałam do końca, ale pierwsze zdania mi już wystarczyły by się ostro zbulwersować :angryy: Quote
njangu Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 .....Właśnie dlatego Skarbie 3 razy w tygodniu uczę się jak rozmawiać z ludźmi. Przykładam się do tego najlepiej jak potrafię. Techniki retoryki, wyszukane uniki, cięte riposty ;-). Z takimi nie da rady inaczej.... Z takimi trzeba rozmawiać:angryy: PO MOJEMU:angryy: Dobro mieszka w kościele - największa hipokryzja średniowiecznego i współczesnego świata, która ogłupiła miliony. Ale weź i powiedz jak wytłumaczyć głupiemu... że jest głupi? Quote
Kociabanda2 Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 taaaa... Jakby się ktoś nie zorientował to mój TZ - njangu mówi o lekcjach boksu... retoryka stosowana :roll: Quote
Ma6da Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 wow, Ktoś się napracował :) pozdrawiam Stefana i całą "Kociabandę" Quote
Ma6da Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 zastanawiam się jak tam Stefan i koty do niedawna dzieliliśmy z mężem nasze mieszkanie i życie z małą chihuahua i kotem dachowcem od września mamy 8-letniego Kubę - z Dogo zresztą o ile sunia zaprzyjaźniła się z Kubusiem to kocicy nawet namyśl to nie przyszło leje tego Kubę niemiłosiernie, a ostatnio Kuba (który jest dużym psem) nie pozostaje jej dłużny awantury zaczynają się codziennie około godz. 23 i trwają do północy powtórka następuje około godz. 5 i trwa już do 7 mam nadzieje, kot w końcu przekona się do Kubusia Quote
mru Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 a na Hena się w ogóle MP wypiął :placz:siedzę i ryczę jak dzieciak :placz: Quote
Ellig Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 [quote name='mru']a na Hena się w ogóle MP wypiął :placz:siedzę i ryczę jak dzieciak :placz:[/QUOTE] Mru o czym Ty mowisz?Przepraszam bo albo jestem zmeczona albo nic nie rozumiem? Quote
Ellig Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Zajrzyjcie, warto dobry przyklad dla ludzi..... [url]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=936060945[/url] Quote
mru Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 do Kamili mowie ;) Hen to moj sznaucer ślepy [url]http://www.dogomania.pl/threads/174435-niewidomy-sznaucer-Hen-w-hotelu-CZY-NAPRAWDAE-SPAE-DZI-TAM-RESZTAE-A-YCIA[/url] miał być w MP ale.... jednak nie będzie. Quote
Kociabanda2 Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 [quote name='Ma6da']zastanawiam się jak tam Stefan i koty do niedawna dzieliliśmy z mężem nasze mieszkanie i życie z małą chihuahua i kotem dachowcem od września mamy 8-letniego Kubę - z Dogo zresztą o ile sunia zaprzyjaźniła się z Kubusiem to kocicy nawet namyśl to nie przyszło leje tego Kubę niemiłosiernie, a ostatnio Kuba (który jest dużym psem) nie pozostaje jej dłużny awantury zaczynają się codziennie około godz. 23 i trwają do północy powtórka następuje około godz. 5 i trwa już do 7 mam nadzieje, kot w końcu przekona się do Kubusia[/QUOTE] No u nas awantur nie ma, ale Stefek potrafi czasem nastraszyć koty. Niby już nawet śpią razem, ale jak się Stefan z nienacka poderwie to koty dają drapaka :/ My Stefana karcimy za każdy pomysł podbiegnięcia za kotami i Stefan tego właściwie już nie robi. Koty natomiast przyzwyczajone są do psów, bo się z Fąflem wychowywały, więc nie przyszło im do głowy by lać Stefana. One wiedzą, że pies to takie dziwne stworzenie co merda ogonem jak się głupio cieszy :D :D Nie wiem co mogłabym Ci poradzić na zaczepnego kota ... :( Może na noc rozdzielajcie ich jakoś? My Stefana do tej pory nie zostawiamy samego z naszymi kotami. Na noc i na czas kiedy jesteśmy w pracy Stefan zamykany jest w sypialni. [B]Mru![/B] Nie wiem co powiedzieć... :( Ja się czuję zawiedziona MP ze względu na Stefana i Hena :( :( Też miałam nadzieję, że im to coś pomoże i wydaje mi się to nie w porządku, że ktoś w MP takie nadzieje w ludziach walczących o te zwierzaki rozbudza, a potem... Chciałam nawet zrobić tam ogłoszenie Stefanowi, ale jak zobaczyłam ceny to mi przeszło :/ [B] Dogo ledwo mi chodzi[/B], więc sobie tu z Wami nie popiszę... Walczę o zamieszczenie tego postu od 30 minut :/ wrrr.... Quote
Recommended Posts