Kociabanda2 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 [quote name='Ma6da']boszee, Stefan jest boski !!! gdybym nie miała już zwierzyńca w domu - brałabym go w ciemno kiedyś kupie dom i będę takich Stefanów miała z 10 teraz mogę tylko zapytać jakiej pomocy potrzebujecie?[/QUOTE] Ma6da dzięki, że zajrzałaś do Stefanka :) On jest teraz u nas na DT. Szukamy mu DS. Póki jest jednak u nas potrzebne są pieniążki na jego utrzymanie. No i chcielibyśmy uzbierać na leczenie jego ząbków, bo (prawdopodobnie po wypadku) Stefan ma brzydko złamany kieł i może go to boleć :( Quote
Ma6da Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 no to 20 zł co miesiąc - może uda się uzbierać na leczenie jego ząbków Quote
Kociabanda2 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Dzięki!!! Już wysyłam pw :) Quote
Kociabanda2 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Podaję dotychczasowe [B]wydatki[/B] Stefana: - badanie moczu - [B]15[/B]zł - antybiotyk - [B]15,04[/B]zł - kości i uszy (smakołyki na czas naszego wyjścia do pracy) - [B]37[/B]zł - karma puszki (od 07.02.) - 7 puszek 1200g - [B]35,23[/B]zł - karma sucha + smakołyk na ząbki - łącznie 6kg karmy (zamówienie będzie lada chwila do odbioru) - [B]128,21[/B]zł _________________________ RAZEM: [B]230,48[/B]zł Zaznaczam, że zarówno karmy (mokrej i suchej), jak i uszu/kostek Stefan ma teraz zapas. Zobaczymy na jak długo wystarczy. Z 300zł wpłaconych przez Ankekoval zostało Stefankowi jeszcze [B]69,52[/B]zł wynik badania moczu i paragony: [IMG]http://images48.fotosik.pl/259/7b572cb182276b95med.jpg[/IMG] Quote
Sol_1 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Fantastyczne fotki, fantastyczna gromadka, super domek :) W nast. tygodniu przeslę Wam ok. 130 zł, może troszkę więcej, o ile znów uda się zebrać wśród znajomych. Już zazdroszczę osobie, która weźmie Stefankowego na zawsze. Ale pamietajcier, pasiak Stefan musi dostać jako posag :) Pozdrawiam serdecznie Quote
njangu Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Witajcie, Wypadałoby się z początku przedstawić. Jak by to powiedzieć.... jestem chyba częścią [B]Kociejbandy,[/B] bo niewątpliwie do bandy należę. Jak to zgrabnie ujmujecie jestem jej TŻ. Wątek obserwuję od kilku tygodni, wypada wyjść z ukrycia. Tak więc na wstępie chciałbym gorąco podziękować za Wasze wsparcie i zainteresowanie. Wszystkich związanych ze Stefkiem oczywiście zapraszamy na odwiedziny. Co do Stefka: -Stefek to faktycznie spokojny Pies....... dopóki jest w domu. Parę słów o spacerach, na które chodzi ze mną. Na spacerze potrafi pokazać "drugą twarz". Okazuje się że gdy go spuścić ze smyczy (ogrodzona z każdej strony łączka przy naszym osiedlu) potrafi być szybki (w śniegu jest szybszy od Fąfla). Jest żywy i zainteresowany całym światem. Dobrze dogaduje się z już zakumplowanymi psami z osiedla. Na smyczy potrafi pociągnąć, ale bez horroru. Nie ma za dużo siły. Ten Pies ma ciągle uśmiechniętą mordkę. Jest cudowny, łasy na pieszczoty, delikatny, i bardzo, bardzo, bardzo mądry. A wesoły jest do tego stopnia, że ciężko go zapiąć na smycz tuż przed wyjściem na spacer, bo tak się cieszy z wyjścia, że ciągle kręci oberki ;-) Jak się kręci dookoła mnie to nie mogę trafić w karabińczyk i tak to zwykle trochę trwa. Powoli przestaje......obsikiwać samochody ;-) Do tej pory najlepsze miejsce na honorowe oddanie moczu to błotniki samochodowe, nie byle jakie, o co to - to nie. Najbardziej wydaje mi się że do gustu przypadł mu pod tym względem Mercedes C-klasa sąsiada. Zmieniamy to ze względu na słabe nerwy Pana (znaczy moje). Z zębami faktycznie jest nietęgo. Jak minie okres wymaganej przerwy między narkozami spróbujemy coś z tym zrobić. Codziennie bierze teraz antybiotyk i mamy nadzieję że pozbędziemy się nadmiaru bakterii z moczu. Pije dużo, więc szansa jest. Wg. mnie ten Pies to skarb. Nie ma szans żebym oddał go komuś, kto nie będzie go jak skarbu traktował. Przyszłemu właścicielowi nie może przeszkadzać nasze późniejsze zainteresowanie Stefanem. W grę wchodzi tylko i wyłącznie woj. mazowieckie. Pozdrawiam Dominik Quote
Kociabanda2 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 no jak widać mój TZ jest już w Stefanie zakochany :D Quote
Ma6da Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 moja pierwsza deklaracja już poszła chłopak ma szczęście mając takich rodziców zastępczych :) pozdrawiam serdecznie Quote
Kociabanda2 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Dziękujemy Ma6da !! :D Miło być rodzicami zastępczymi dla takiego pieska jak Stefan :loveu: Quote
Ewa Marta Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Szczerze mówiąc wcale się njangu nie dziwię:-) Pokochać Stefana nie jest trudno:-) Mimo to bardzo wam obojgu dzieuję za tyle serca okazanego Stefanowi. Tylko dzięki temu, że wzięłiście go pod opiekę ma szanse na swój własny dom. Będąc u Was udowodnił, że doskonale dogaduje sie z innymi futrzakami, że jest mądry i bardzo przyjacielski. Aż mi się twarza do monitora smieje, kiedy widzę jak się zakumplował z Fąflem:-) A i Fąflowi pewnie jesr raźniej z kolegą w czasie Waszej nieobecności. Piękny pies, wspaniały DT i tak trzymać!!! Quote
Kociabanda2 Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Kurde blaszka, ale nas Stefan dzisiaj załatwił :roll: O drugiej nad ranem zaczoł łobuz skamleć... W pierwszej chwili myślałam, że już rano i że on chce siku. Obudziłam Dominika. Ten wstał ubrał się, a ja patrzę na zegarek... a to kurna wcale nie rano! Dopiero druga! Jak już Dominik był ubrany to poszedł z psami. Co było robić? My o 7 .30 w sobotę wstajemy, bo Dominik jedzie na trening, ja za to kłaczogród posprzątać muszę, więc teraz oczywiście niewyspani chodzimy, a Stefek w najlepsze śpi :angryy::roll: Quote
Ma6da Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 niezły z niego "kiwaczek" wszystkich wykiwał i poszedł w kimono coraz bardziej mi się podoba ten Stefan :) Quote
Ellig Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 [quote name='Ma6da']niezły z niego "kiwaczek" wszystkich wykiwał i poszedł w kimono coraz bardziej mi się podoba ten Stefan :)[/QUOTE] I rudzielec jak Twoja wiewiorka:) Quote
Kociabanda2 Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Rudy lisek :D [IMG]http://images42.fotosik.pl/172/37f5d1b1502d02c8.jpg[/IMG] Quote
Ma6da Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 faktycznie:) wiewióra z niego jaki on piękny z przodu i z tyłu :) kolega zresztą też Quote
Ma6da Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 czy dobrze widzę? szykują się do spania? łózio przygtowane :) Quote
Kociabanda2 Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 tak :D łóżko gotowe, ale póki co to u nas w łóżkach śpią dwunożni domownicy :D Fąfel ma swoje posłanko, a Stefan ma wełniany kocyk, po którym właśnie (na zdjęciu) chłopcy depczą. Obaj tak się kręcili wokół wyrka, bo na nim szwagierka bawiła się z kotami :) Quote
Ellig Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [quote name='Kociabanda2']Rudy lisek :D [IMG]http://images42.fotosik.pl/172/37f5d1b1502d02c8.jpg[/IMG][/QUOTE] Fantastyczne zdjecie:):):) Pozdrowienia dla calej Kociabandy:) Quote
ankekoval Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Witam Wspaniale, ze Stefan ma takich opiekunów i wesołych kumpli -futrzaków! Życ nie umierać! Na budowie zaspy za kolana i cisza.... Jak tylko będzie Stefan gotowy na zrobienie nowych zębów dajwajcie mi znać. Pokryjemy część kosztów 200zł.:) Dzięki raz jeszcze - on jest taki szczęsliwy - uśmiecha sie na tych zdjeciach:) Quote
Kociabanda2 Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 To prawda - wygląda na szczęśliwego :) Na razie z robieniem zębów trzeba poczekać co najmniej miesiąc. Quote
Kociabanda2 Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Ma6da przyszła wpłata :) Dziękujemy!! Quote
Ma6da Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 ale ma powodzenie ten przystojniak:) a jak jeszcze zrobi sobie ząbki .... Quote
Recommended Posts