leemonca Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [QUOTE][URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images2.fotosik.pl/227/2528a0c1fc716ccf.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] wow, co za bestia :razz: jaki dziki wzrok :shake: :eviltong: Quote
zuzolandia Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [COLOR=Teal][I][B]Witankooooo w mroznyyy sniegowyyy wieczorekkk ;-) Zaliczylismy juz dzisiaj spacer po sniegu ...kulki na łapach ...i odmrazanie w wiaderku z ciepła wodą ... takie sa uroki posiadania kudłatego ;-) psa ...heheeheh Całuski dla miodziowego faflunka ;-) [/B][/I][/COLOR] Quote
Imbirka Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Zuza my już też dzisiaj jesteśmy po śniegowym spacerku:multi: Quote
e.v.a Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [quote name='Imbir1']Zuza my już też dzisiaj jesteśmy po śniegowym spacerku:multi:[/quote] ja tez dopiero co wrocilam z bieganka:razz: nie wiem kto bardziej zmarz jaa stojaca i tuptajaca w miejscu czy Tigra biegajaca i tarzajaca sie w tym marnym sniegu :roll: :evil_lol: Quote
Imbirka Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 ja chodziłam razem z Imbirkiem, ale najbardziej zmarzł mi tyłek (ciekawe dlaczego, przecież o majtkach pamiętałam:cool3::evil_lol:) Quote
e.v.a Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [quote name='evaxon']ja tez dopiero co wrocilam z bieganka:razz: nie wiem kto bardziej zmarz jaa stojaca i tuptajaca w miejscu czy Tigra biegajaca i tarzajaca sie w tym marnym sniegu :roll: :evil_lol:[/quote] :evil_lol: a bo trzeba frotowe majty zakladac:evil_lol: Quote
Imbirka Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 zapomniałam:oops:, a babcia mówiła....:nono: Quote
Medorowa Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Dobry wieczorek:multi: :multi: :multi: Musimy Wam powiedzieć, że Medorek nie ma dysplazji:multi: :multi: :multi: :multi: , jedynie albo aż zwyrodnienie stawu biodrowego:shake: Narazie będziemy się leczyć, a potem powtórzymy badanie i zobaczymy jak to będzie, trzymajcie łapeczki i kciuczki:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
Imbirka Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 to w sumie nieźle:multi: Madzia, a jakieś leki na zwyrodnienia stawów dostał? Imbir bierze ArthroFos:cool3: Quote
e.v.a Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 no to super ze nie ma dysplazji:multi: a ja sie zamartwiam o ta krostke co Tigra ma na pysiu :shake: niepodoba mi sie teraz jest czerwona twarda (odstajaca) ehhh co to moze byc:hmmm: Julcia nastepnym razem trzeba posluchac babci:evil_lol: Quote
Imbirka Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 no tak mogłam założyć dzisiaj barchany to by mi poopka nie zmarzła:evil_lol: Ewcia ja bym poszła z Tigierką to weta. Imbir ma coś nieładnego na wewnętrznej stronie uda. Też ide z nim, żeby wet obejrzał:cool3: Quote
e.v.a Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [quote name='Imbir1']no tak mogłam założyć dzisiaj barchany to by mi poopka nie zmarzła:evil_lol: Ewcia ja bym poszła z Tigierką to weta. Imbir ma coś nieładnego na wewnętrznej stronie uda. Też ide z nim, żeby wet obejrzał:cool3:[/quote] echh no wlasnie chyba sie wybiore aczkolwiek pewnie to nic :shake: Quote
Imbirka Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Nie szkodzi, na zimne trzeba dmuchać. Justyna ostatnio też znalazła jakąś gulkę na nodze u Tysia i też idzie. Quote
e.v.a Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [quote name='Imbir1']Nie szkodzi, na zimne trzeba dmuchać. Justyna ostatnio też znalazła jakąś gulkę na nodze u Tysia i też idzie.[/quote] to pewnie pryszcze:evil_lol: no ale pojde z nia pojde:shake: Quote
Medorowa Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [quote name='Imbir1']to w sumie nieźle:multi: Madzia, a jakieś leki na zwyrodnienia stawów dostał? Imbir bierze ArthroFos:cool3:[/quote] Tak dostał:shake: Ale nie będziemy ich podawać:shake: Bo właśnie czytam o ich, nawet śmiertlenych skutkach ubocznych:angryy: Rimadyl:angryy: ... Quote
Imbirka Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 hehe, Ewcia, faktycznie zapomniałam, że Tigra to nastolatka:evil_lol: kup jej klerasil (czy jak to się pisze:cool3:) Madzia, spokojnie, Rimadyl jest przeciwbólowy i przeciwzapalny. Imbit też go brał i pomogło. To jest naprawde dobry środek, tylko musisz obserwować Medorka. A co na same stawy dostał, może coś na odbudowe? Quote
e.v.a Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [quote name='Imbir1']hehe, Ewcia, faktycznie zapomniałam, że Tigra to nastolatka:evil_lol: kup jej klerasil (czy jak to się pisze:cool3:)[/quote] :lol: takk to dobry pomysl :lol: zrobilam fotki zaraz wstawie do siebie:razz: Quote
e.v.a Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [quote name='Imbir1']oki, zaraz lece:evil_lol:[/quote] :evil_lol: ale to beda foty pryszcza:evil_lol: Quote
Imbirka Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 mogą być młodociane pryszcze:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
e.v.a Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [quote name='Imbir1']mogą być młodociane pryszcze:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] :evil_lol: no to fruu do mnie:evil_lol: Quote
Medorowa Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 [quote name='Imbir1']Madzia, spokojnie, Rimadyl jest przeciwbólowy i przeciwzapalny. Imbit też go brał i pomogło. To jest naprawde dobry środek, tylko musisz obserwować Medorka. A co na same stawy dostał, może coś na odbudowe?[/quote] nie ja nie będę go podawać, zaduzo się teraz naczytałam:eviltong: Na stawy Mamy zamiar zakupić, właśnie Arthroflex. A Rimadyl zastąpimy ludzkimi lekami, już własnie dyskutuję na ten temat:p , a jutro jeszcze zadzwonię do innego weta:lol: a mamusia <ale ja jestem koffana>:p zaciągnie porady znajomej farmaceutki . Quote
Imbirka Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Madzia, nie panikuj, Rimadyl dla zwierząt jest troche inny niż dla ludzi (dla ludzi został podobno wycofany). Występują krwawienia z układu pokarmowego, ale to przy długim podawaniu. Moim faflakom nic nie było po tym. Te wypadki które są opisane to się zdarzają, nie są regułą. To tak jak mój TZ nie może brać aspiryny bo uczulają go salicylanty, a większość ludzi to stosuje:cool3:. Gdyby z Rimadylem było źle to też zostałby wycofany. Widzisz, ja do wszystkiego podchodzę z pewnymi własnymi przemyśleniami. Staram się zasięgnąć kilka opinii i z różnych źródeł. I po rozmowach nam tak wyszło. Imbir dostał tylko 7 tabletek, więc nic wielkiego mu się nie stało, a pomogło i nie kuleje, a ludzke leki nie są odpowiednie dla zwierząt (nie wszystkie oczywiście, ale nie zawsze jest tam odpowiedni skład dla zwierzęcia). Piszę to, nie żeby cię odwodzić od podjętej decyzji tylko dlatego, że na dany problem można mieć wiele spojrzeń. Ja mam takie. Quote
Medorowa Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 :shake: Muszę się z tym przespać:shake: :shake: Idę go ucałować/ wycałować , bo kruszynka jeszcze do siebie nie doszła po narkozie:loveu: Quote
Imbirka Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Madzia buziaczki dla Medorka :loveu:, bedzie dobrze:lol: A ja mówię wszystkim dobranoc:lol: Quote
Recommended Posts