Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z racji tej,iż zakończył się SEZON WYSTAWOWY 2009:
-gratuluję wszystkim hodowcom,wystawcom osiagniętych sukcesów wystawowych-tych większych i tych mniejszych,
-gratuluję hodowcom narodzenia się nowej "latorośli" w hodowlach -a jest czego gratulować-BRAWA:multi::loveu:.
A już w nieuchronnie zbliżajacym się NOWYM SEZONIE WYSTAWOWYM 2010:
-ŻYCZĘ WSZYSTKIM PAŃSTWU -wielu dalszych tak spektakularnych- sukcesów wystawowych i hodowlanych,mając nadzieję,że rozwój w Polsce- ukochanej przez nas WSZYSTKICH RASY- zmierza w bardzo dobrym kierunku.

WSZYSTKIM NAM-chciałabym życzyć przyjaznej i sportowej atmosfery na i wokół ringu,podejścia z dystansem do pewnych spraw i Z SZACUNKIEM DO SIEBIE WZAJEMNIE.:lol::lol::lol:
WIOLETTA:lol:

Posted

[quote name='deptusie']Oj-dziękujemy-MARTO NIE NAMAWIAJ NAS DO GRZECHU-NAS STARE BABY-TAKA MŁODA KOBIETA-TO MY POWINNYŚMY CIEBIE -BAŁAMUCIĆ-ha ha ha[/QUOTE]

Hallo Wioletto,

ciesze sei bardzo , ze sie udzielasz na Forum,bardzo tu brakowalo twoich z serca plynacych Rad i cieplych Slow:multi:

Magi

Posted

Kurcze gubię się teraz w tym forum, posty gdzieś mi uciekają. Dzisiaj jest wiekopomny dzień: debiutuję w OKULARACH DO BLIŻY! jasny gwint! Jakie te pomki są ładne! Zwłaszcza z bliska.
Cieszę się, że 2010 rok zapowiada się wyjątkowo ciekawie. Mamy faktycznie przepiękny przychówek w wielu hodowlach. Mamy sporo nowej krwi. Nie muszę mówić, jak ważne i wspaniałe jest to dla rasy pomeranianów w Polsce.
I wielki szacun dla wszystkich, którzy jeżdżą na wystawy poza granice kraju: mnie ciągle brakuje na to czasu, a jak jest czas to jest z kolei dół finansowy:). Nie wiem, kiedy się wybiorę, choć bardzo bym chciała.

Posted

Nie patrzę na wszystko w czarnych kolorach i też mi się marzy normalna atmosfera i nie tylko,ale zobaczymy co będzie czas pokarze.

Jako pierwszy pochwalę się sukcesami w sezonie wystawowym 2009 naszego SPLENDIDO SPLENDENTE del Cantico delle Creature FCI:
OTO JEGO TEGO ROCZNE OSIĄGNIĘCIA:
Champion Polski (W ZATWIERDZENIU)
Champion Serbii
Champion Macedonii
Champion Czarnogóry
Champion Bałkanów
Champion Bułgarii
Grand Champion Bułgarii

Rozpoczął:
INTERCHAMPIONAT
Championat Austrii
Championat Słowacji
Championat Chorwacji

19x Dosk.I.
4x Dosk.II.
2x Dosk.III.
19xCWC.
3xCACIB.
1xres.CACIB.
10xNDPwR.
8xBOB.
1xBOG I.
1xBOG III.
Do końca tego sezonu wystawowego zastały nam jeszcze dwie zagraniczne wystawy.
W sezonie wystawowym 2010 planujemy bardzo dużo wystaw zagranicznych,w naszym kraju może tylko:Kalisz,Gdynia,Włocławek,Łódz(klubowa),Poznań.

Posted

WOW! To był świetny rok! Fajnie, że podajesz też nie tylko I miejsca:). Czasem w pięknej stawce drugie lub trzecie miejsce jeszcze bardziej wartościowe niż to pierwsze w lichej konkurencji lub bez konkurencji. Mamy jeszcze na tyle mało pomków w klasach, że przyjęło się, iż dalsze miejsca nie mają wartości. Rozmawiałam ostatnio z babeczką, która hoduje owczarki niemieckie. Mówię wam: jak ona się cieszyła, gdy jej sunia zajęła III i II lokatę! PĘkała a dumy. A potem okazało się, że psów było 15 w klasie:) szczęka mi opadła.
Gratuluję.

Posted

[quote name='smoczepole']WOW! To był świetny rok! Fajnie, że podajesz też nie tylko I miejsca:). Czasem w pięknej stawce drugie lub trzecie miejsce jeszcze bardziej wartościowe niż to pierwsze w lichej konkurencji lub bez konkurencji. Mamy jeszcze na tyle mało pomków w klasach, że przyjęło się, iż dalsze miejsca nie mają wartości. Rozmawiałam ostatnio z babeczką, która hoduje owczarki niemieckie. Mówię wam: jak ona się cieszyła, gdy jej sunia zajęła III i II lokatę! PĘkała a dumy. A potem okazało się, że psów było 15 w klasie:) szczęka mi opadła.
Gratuluję.[/QUOTE]
Dziękuję Mariolka bardzo serdecznie.
Rok przyszły będzie jeszcze lepszy mam nadzieję hehe... zamierzam DIDKA pokazywac jeszcze więcej aby pokazac że nie tylko importy są piękne i utytułowane i że pomki urodzone w naszym kraju potrafią wygrywac na ringach w Europie.

Posted

[quote name='smoczepole']Kurcze gubię się teraz w tym forum, posty gdzieś mi uciekają. Dzisiaj jest wiekopomny dzień: debiutuję w OKULARACH DO BLIŻY! jasny gwint! Jakie te pomki są ładne! Zwłaszcza z bliska.
Cieszę się, że 2010 rok zapowiada się wyjątkowo ciekawie. Mamy faktycznie przepiękny przychówek w wielu hodowlach. Mamy sporo nowej krwi. Nie muszę mówić, jak ważne i wspaniałe jest to dla rasy pomeranianów w Polsce.
I wielki szacun dla wszystkich, którzy jeżdżą na wystawy poza granice kraju: mnie ciągle brakuje na to czasu, a jak jest czas to jest z kolei dół finansowy:). Nie wiem, kiedy się wybiorę, choć bardzo bym chciała.[/QUOTE]Też mi się marzą -zagramanicze-woyage-ha ha ha -z francuska czysto po polskiemu.
A tu,jak nie urok to s.......ka. Może ten nowy rok -jak BOZIA da zaowocuje dalszymi eskapadami.

Posted

[quote name='Magi']Hallo Wioletto,

ciesze sei bardzo , ze sie udzielasz na Forum,bardzo tu brakowalo twoich z serca plynacych Rad i cieplych Slow:multi:

Magi[/QUOTE] Dziękuję MAGI ZA MIŁE SŁOWA- OJ -Z PRZESYTEM w każdej dziedzinie -OSTROŻNIE-Małgosiu-jak to mój mąż powtarza-WIOLCIU UWAŻAJ-KAZDEGO KOTKA MOZNA NA ŚMIERĆ ZAGŁASKAĆ - odp. ale ty jesteś moim pieseczkiem-KOCHANIE-he he he- i tu brakuje mi teej cudownej emotionki z DIABŁEM.

Posted

[quote name='deptusie']Z racji tej,iż zakończył się SEZON WYSTAWOWY 2009:
-gratuluję wszystkim hodowcom,wystawcom osiagniętych sukcesów wystawowych-tych większych i tych mniejszych,
-gratuluję hodowcom narodzenia się nowej "latorośli" w hodowlach -a jest czego gratulować-BRAWA:multi::loveu:.
A już w nieuchronnie zbliżajacym się NOWYM SEZONIE WYSTAWOWYM 2010:
-ŻYCZĘ WSZYSTKIM PAŃSTWU -wielu dalszych tak spektakularnych- sukcesów wystawowych i hodowlanych,mając nadzieję,że rozwój w Polsce- ukochanej przez nas WSZYSTKICH RASY- zmierza w bardzo dobrym kierunku.

WSZYSTKIM NAM-chciałabym życzyć przyjaznej i sportowej atmosfery na i wokół ringu,podejścia z dystansem do pewnych spraw i Z SZACUNKIEM DO SIEBIE WZAJEMNIE.:lol::lol::lol:
WIOLETTA:lol:[/QUOTE]

WITAMY również serdecznie przyszłych wystawców-którzy POSTANOWILI ROZPOCZĄĆ swoją "przygodę" z POMERANIANEM. Trzymamy mocno za Was kciuki.

I może warto rownież powitać -już oficjalnie na naszym FORUM ale i w Polsce -wlaścicielkę HODOWLI PREMIERA-Panią Bożenę Borkowką-Grochalę-która po przeprowdzce z Ukrainy zasiliła już NASZE GRONO POLSKICH POMERANIARZY -z jej ślicznymi maluszkami.
Bożenko jesteś już NASZA-nie wypuścimy Cię tak SZYBKO z Polski i mamy nadzieję ,ze to juz ostateczna przeprowadzka.
WITAJ WŚRÓD NAS.

Posted

[quote name='J.G']Dziękuję Mariolka bardzo serdecznie.
Rok przyszły będzie jeszcze lepszy mam nadzieję hehe... zamierzam DIDKA pokazywac jeszcze więcej aby pokazac że[B][U] nie tylko importy są piękne i utytułowane i że pomki urodzone w naszym kraju potrafią wygrywac na ringach w Europie[/U][/B].[/QUOTE]

i bravo Jacku !!!!

popieram w całej rozciągłości :)

Posted

[quote name='deptusie']
I może warto rownież powitać -już oficjalnie na naszym FORUM ale i w Polsce -wlaścicielkę HODOWLI PREMIERA-Panią Bożenę Borkowką-Grochalę-która po przeprowdzce z Ukrainy zasiliła już NASZE GRONO POLSKICH POMERANIARZY -z jej ślicznymi maluszkami.
Bożenko jesteś już NASZA-nie wypuścimy Cię tak SZYBKO z Polski i mamy nadzieję ,ze to juz ostateczna przeprowadzka.
WITAJ WŚRÓD NAS.[/QUOTE]

Pani Bożena była na naszym forum przez bardzo krótki moment i od jakiegoś czasu znowu się nie odzywa ;(

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']Pani Bożena była na naszym forum przez bardzo krótki moment i od jakiegoś czasu znowu się nie odzywa ;([/QUOTE]
Hejka-może ponownie pojawi .
Im nas więcej tym lepiej,każdy z nas ma zapewne cos ciekawego do powiedzenia na temat naszej rasy-jak np. relacje plus fotorelacje z wystaw,problemy i ciekawe przemyslenia dotyczące hodowanej badz wystawianej przez nas rasy itp.

A teraz oficjalnie; PANI BOŻENKO -ZAPRASZAMY PANIĄ SERDECZNIE TUTAJ DO NAS.
Ja powrociłam z Mariolką-jak te dwie CÓRY MARNOTRAWNE-he he he.

Posted

Faktycznie: siostry SISTERS z domu WICHER pozdrawiają i zapraszają. Tym bardziej, że w przyszłym roku będziemy się zapewne spotykać częściej na ringach. Wiola tradycyjnie odgraża się ciastem.
Filonek i Jacek - macie rację: możemy być dumni z pomków urodzonych w Polsce. A pociech stale przybywa!
Ciekawa jestem wszystkich relacji z zagranicznych wystaw, bo na żadnej jeszcze nie byłam i nie wiem, kiedy będę. Trzymam zawsze kciuki za naszych reprezentantów. Ciekawa tez jestem atmosfery. W Bratysławie niesamowicie skonsolidowana była grupa z Rosji: z chorągiewkami, flagami, wspierający się. To robi wrażenie (przynajmniej na zdjęciach). Czy inne kraje też prezentują się tak patriotycznie? Czy to był wyjątek?

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']i bravo Jacku !!!!

popieram w całej rozciągłości :)[/QUOTE]

No Marta popierasz Jacka,a sama nic w tym temacie nie działasz.
Super,że Bożenka jest.Sezon wystawowy 2010 rozpocznie się dopiero i myślę,że spotkamy się wszyscy nie raz na ringu.

Posted

[quote name='Pencia']No Marta popierasz Jacka,a sama nic w tym temacie nie działasz.[/QUOTE]
bo ja się na wystawach jako asystent teraz częsciej będe pokazywać niż jako wystawca - poza tym Gucio ma do ukonczenia CH.PL a potem zastanowię się nad wyjazdem :)
Z jednym mi się nie opłaca jeżdzic - dlatego jak powiększe grono to będę jezdzic hurtem :)

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']bo ja się na wystawach jako asystent teraz częsciej będe pokazywać niż jako wystawca - poza tym Gucio ma do ukonczenia CH.PL a potem zastanowię się nad wyjazdem :)
Z jednym mi się nie opłaca jeżdzic - dlatego jak powiększe grono to będę jezdzic hurtem :)[/QUOTE]

Marto miłej pracy w roli asystenta .Ja jeżdżę z jednym i nie patrzę czy mi się opłaca czy nie,jadę i już.A Ty chyba nie za wiele bawiłaś się w wystawianie zwłaszcza za granicą naszych pomków,może więc czas zacząc.

Posted

Każdy z Nas zapewne bawiłby się w te przecudowne eskapady zagranicznych woyage ale Beatko niestety nie jest to tylko uzaleznione od naszych chęci ,samozaparcia i ambicji ale ograniczają nas ogromne koszty takich wyjazdów(koszt zgloszenia,paliwo,hotele,koszt wizy-jeżeli takowa jest wymagana). Ja sama 3 lata temu mialam ochotę wybrać się MWPR w Lipsku -jedyny hotel gdzie były jeszcze wolne miejsca- 120 Euro za dobę od osoby-dla kogoś o mniej zasobnym portfelu jest to wielki koszt -bywa często tak,że przy zarobkach przeciętnego Polaka -często taka wycieczka do kilku państw tydzień po tygodniu równa się z jedną miesięczną pensją. TAKIE ZYCIE i nic nie poradzimy.

Posted

ja sie wogole nie bawilam - bo na razie nie czulam takiej potrzeby.
Dla mnie arena krajowa to jak siwat i okolice :) he he he ale kto wie :) moze zwiedze jakies oscienne kraje bo mam co raz wieksza na nie ochote :) Tym bardziej ze jezdzila bym z psem wyhodowanym przeze mnie - to jeszcze wieksza duma i gratka

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']ja sie wogole nie bawilam - bo na razie nie czulam takiej potrzeby.
Dla mnie arena krajowa to jak siwat i okolice :) he he he ale kto wie :) moze zwiedze jakies oscienne kraje bo mam co raz wieksza na nie ochote :) Tym bardziej ze jezdzila bym z psem wyhodowanym przeze mnie - to jeszcze wieksza duma i gratka[/QUOTE]

Jak będziesz jechała w ościenne kraje to powiedz:lol: Niuńka Ci wcisnę:evil_lol:

Posted

Ja kocham psy to moja pasja od wielu wielu lat.Jeżdżę od lat na zagraniczne większe wystawy nawet bez psów po to żeby zobaczyc na żywo(nie w internecie) rasy,których w Polsce nie zobaczę(nawet V grupy,której jestem asystentem),podglądnąc innych jak przygotowują psy,nawiązac kontakty z innymi hodowcami,zobaczyc nowości kosmetyków,kupic czasopisma.Dla mnie to coś co chłonę z wielką przyjemnością i olbrzymią zachłannością.Pracuję po to żeby jeździc na wystawy,a mąż pracuje na dom(żart)