IKA & SONIA Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Reks to mieszaniec owczarka niemieckiego, który błąkał się kilka dni po wsi Mętków. Miał być odstrzelony przez koło łowieckie – tak sołtys wsi Mętków oraz Urząd Gminy Babice otaczają opieką bezdomne psy ze swojego terenu. Rzekomo pies błąkając się po otoczonej lasami wsi stanowił zagrożenie dla mieszkańców oraz ptactwa domowego. Dzięki państwu z Mętkowa, którzy zaoferowali mu dom tymczasowy oraz dzięki interwencji pani prezes naszej fundacji – pies żyje i od 10 października jest bezpieczny w domu tymczasowym. Tak pisze o Reksie wolontariuszka, która pojechała do domu tymczasowego aby zrobić mu zdjęcia do ogłoszeń: "Proszę mi wierzyć,gdyby ktoś zlikwidował tego psa, popełniłby zbrodnię. Owszem, swoją posturą budzi respekt, ale to najmilszy ONek jakiego miałam zaszczyt poznać. Bardzo chce być głaskany, ciągle podstawia swój grzbiecik, żeby go miziać. Podaje łapę na zawołanie. Nas widział pierwszy raz, a nie chciał od nas odstąpić. Jak przemawiał, to się nie da opisać. Trzeba zobaczyć. Kto mógł twierdzić, że on postrach sieje na wsi, kury łapie? Koty i kury mogą spokojnie obok niego przechodzić. Tymczasowi opiekunowie wołają go Reks i nawet reaguje na to imię. Ja mam wrażenie, że ktoś po prostu się go pozbył. Bez problemu wsiadł do samochodu, czyli jazda jest mu znana." Fotki Dane podstawowe Wiek przybliżony: 4 lata Płeć: pies Rasa: mix Owczarka Niemieckiego Rozmiar: średni Książeczka zdrowia Kastracja: nie Szczepienie: tak - na wściekliznę Odrobaczenie: tak Charakter: Małe dzieci: nie sprawdzono Koty: przyjazne nastawienie Psy: nie sprawdzono Kontakt w sprawie adopcji Obecna lokalizacja: małopolskie / Mętków Kontakt: 0 510-921-063 Ogłoszenia: www.petworld.pl www.ogloszenia.aleokazja.pl www.ale.gratka.pl www.kupsprzedaj.pl www.adopcjapsa.pl www.eoferty.com.pl www.kokosy.pl www.afisze.pl www.drobny.com.pl www.isu.pl www.dwukropek.pl www.owi.pl www.nasipupile.pl www.zoonet.pl www.przygarnijzwierzaka.pl www.spacerek.net www.ogloszenia.moje.pl www.karusek.com.pl www.zwierzaki.org www.ogloszenia.web-marketing.pl www.ludzie.cafeanimal.pl www.szerlok.pl www.gumtree.pl www.ćwirek.pl http://www.twojeanonse.com/ http://nowe-ogloszenie.hiperogloszenia.pl/ http://www.autogielda.pl/ http://www.ofertka.pl/gielda/twoje_ogloszenia.php Quote
Ada-jeje Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 IKA zmien prosze, Reks jest odpchlony i odrobaczony, jak rowniez zaszczepiony na wscieklizne, brak szczepien wirusowych. Na watek trzeba sciagnac osoby od Onkow, jak rowniez wiosne ona miala kilka osob chetnych na Onki. Podczas krotkiego pobytu u panstwa Reks stal sie zaborczy, nie bardzo toleruje inne psy i kotow tez nie lubi :shake: Quote
IKA & SONIA Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Tak, koniecznie trzeba go polecić. A kto jest z dogo od Onków? Quote
monika55 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Piekne psisko. Nie wiem kto jest od onkow. Quote
bela51 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Jakims cudem odczytałam PW i weszłam na wątek. Nie wiem, kto jest od ONków, jest pare osób, które kochają ONki ale nie wiem, czy uda mi sie rozesłać wątek. PW odczytuję na IE, do watkow wchodze przez FF, cud, że mnie jeszcze szlag nie trafił przez to dogo. Quote
IKA & SONIA Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Gdybym miała nicki osób z dogo to mogłabym przesłać PW. U mnie nie ma problemów z dogo. Quote
bela51 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 To ładny pies. Udało mi sie wysłac do paru osob wiadomośc. Najgorzej, że aby przeczytac odpowiedz, musze wchodzic przez inna przeglądarke, aby wyslac, przez inną. Czy on może dlugo zostac w tym DT, w którym przebywa teraz, czy trzeba będzie szukac hoteliku? Quote
Ada-jeje Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Dziekujemy wszystkim za pomoc w szukaniu DS dla Reksa. Reks moze pozostac w DT nie musimy dla niego szukac hoteliku i cale szczescie. Quote
Szarotka Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Napewno jest tu sporo osob od Onkow, np. Mal i Cantdorra. Quote
rita60 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Szarotka napisał(a):Napewno jest tu sporo osob od Onkow, np. Mal i Cantdorra. Chyba tez beka:roll: Quote
Ada-jeje Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Zapraszamy na bazarek, rowniez na naszego Reksa. http://www.dogomania.pl/threads/175040-Broszki-zapinki-klipsy-pierA-cionki-na-podopiecznych-Pro-Animals-i-j-s-do-13-12?p=13650146#post13650146 Quote
malibo57 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Czego potrzeba w tej chwili Reksowi? Oprócz DS, jasna sprawa. Quote
Ada-jeje Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 DS najwazniejsze no i karma, bo wiadomo to duzy pies, a u panstwa rencina malutka a nasza karma juz sie konczy. Quote
Szarotka Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 To moze dodajcie do tytylu, ze szukacie pieniedzy na karme dla Reksa. Quote
malibo57 Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Poproszę o nr konta i dane na PW lub adres i rodzaj karmy, to wyślę kurierem na miejsce. Quote
Ada-jeje Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 malibo nr. konta: Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom ul. Żeromskiego 6 32-500 Chrzanów PKO BP Oddz. I w Chrzanowie 24 1020 2384 0000 9502 0095 0717 Jak mamy w skarpecie pieniazki dla panstwa to kupujemy im karme ale ma chwile obecna w skarpecie jest 30 zl. Reks nie jest wybredny wiec mozesz kupic karme w/g wlasnego uznania. adres do panstwa napisze na PW. DZIEKUJEMY w imieniu panstwa z Metkowa. Quote
malibo57 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Karma dla Reksa już zamówiona. Przyjedzie "Siódemką" Podałam do kontaktu numer tel. z pierwszego postu. Nie wiem, do kogo to numer. Mam nadzieję, że do pani Danuty. Quote
IKA & SONIA Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 Malibu57 dziękujemy serdecznie w imieniu Reksia :loveu::loveu::loveu: To nr tel. do Ady-jeje, ale ona też jest w kontakcie z p. Danusią, więc nie ma problemu. Quote
Ada-jeje Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Malibo czy Ty rowniez wplacilas pieniazki dla zwierzakow?, pytam bo jest wplata na konto, z zaznaczeniem na zwierzaki, jesli to Twoja to powinna byc wpisana na watek panstwa z Metkowa. Quote
Recommended Posts