Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć!!! Będę miała jednak Cavalier King Charles Spaniela [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/new_multi.gif[/IMG] Ale nie wiem z którek hodowli...[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/shake.gif[/IMG]
Zastanawiałam sięnad hodowlą ''Złota Grota'' co o niej sądzicie?? A jeśli nie ta to jaka inna blisko dolnego śląska??

Z góry dzięki za pomoc;-)
Madzia

Posted

Gratuluję wyboru:)
Mam jednak nadzieję że wiesz że Cavaliery nie nadają się ani do budy ani do ciągłego przebywania na polu?
O ile dobrze pamiętam wcześniej pisałaś że chcesz psa na pole.

Posted

Tak... Ale przekonałam rodziców do tego żeby piesek mieszkał w domku;-) I się zgodzili ( hurra!!!)
I mam jeszcze jedno pytanie czy cena 2500 zł jest dobrą ceną??? ;-)

Posted

no trochę drogo,chyba,że myślisz nad psem na wystawy, takim bardzo wzorcowym,
bo różne są ceny, od 1500 do ... no albo domisie trochę tańsze,tak koło 1000, może trochę więcej, zależy gdzie,
a ta hodowla jest dość znana,nie znam osobiście,ale na forum cavalierkowym możesz poszukać

• 1 month later...
Posted

witaj Madzia. a dlaczego akurat Cavalier...? Słyszałaś że mają problemy z czaszkami.. mają niekiedy za duże mózgi - i się nie mieszczą... szkoda, żeby kolejny się męczył.. A cena za dobrego psa jest w porządku...

Posted

brams a co Ty wiesz o tej rasie? bo to tak jak ja bym mówiła by nie brać labów, bo słyszałam,że im łapy siadają i chodzić nie mogą,tak opisałeś tą chorobę,niezbyt poprawnie, a rasa jak rasa,każda ma jakieś schorzenia a itak ludzie kupują,zresztą ludzie też mają swoje schorzenia

Posted

[quote name='smerfetka123']brams a co Ty wiesz o tej rasie? bo to tak jak ja bym mówiła by nie brać labów, bo słyszałam,że im łapy siadają i chodzić nie mogą,tak opisałeś tą chorobę,niezbyt poprawnie, a rasa jak rasa,każda ma jakieś schorzenia a itak ludzie kupują,zresztą ludzie też mają swoje schorzenia[/QUOTE]

Obejrzyj pedigree dogs exposed. Tam jest wyjaśnione co to za choroba i ile psów na nią cierpi. W Polsce z tego co słyszałam badają cavisie na dziedziczne choroby serca.

Posted

Prawda, każda rasa ma jakąś chorobę. Nic nie wiem o tych pieskach, tylko w jakiejś kynologicznej gazecie był artykuł na ten temat, to wspomniałem.

Posted

Ja osobiście bardzo lubię calcaliery, teraz z jednym będę biegałą na agility :) Nie wiem jak jest z ich chorobami bo nie znam się na tej rasie. Najlepiej wejdź na forum tej rasy tam z pewnością wszytskiego się dowiesz ;)

Posted

nie muszę,znam i znam cavisie, mam swojego i mam wielu znajomych z cavisiami, oczywiście rodowodowymi i to co było w tym filmie jest bardzo przerysowane,przynajmniej jak się wybierze dobrą hodowlę i psy z dobrego skojażenia, a co to za choroba to wiem, na szczęście teoretycznie,odpukać,
ale bardziej bym się bała kupić jamnika, bo mają problemy z kręgosłupem, niż cavisia albo te owczarki niemieckie, które chodzą prawie przy ziemi,
oczywiście moja wypowiedź jest jak najbardziej spokojna i tylko chciałam to nadmienić, bo ten program stworzył tak mylny obraz,że szkoda gadać, pozdrawiam :)

Posted

Zgadzam się ze Smerfetką, co do filmiku. Przejaskrawiona rzeczywistość, tka bym powiedziała. Na szczęście coraz więcej mówi się o tej chorobie i zaczyna się badać psy w tym kierunku.
Złota Grotę polecam. Pani Była na forum cavalierkowym, ale pewnie ogrom pracy nie Pozwolił Jej wchodzić na to forum. Nie wnikam. A ceny cavisi już takie są od 1000< za domisia, tzn. psa niewystawowego, np: z wadą zgryzu, umaszczenia, wnętrostwo u samców> do... Zależy od hodowli i rodziców szczeniaka. Powodzenia w poszukiwaniach i zapraszam na forum o rasie.

• 1 year later...
  • 2 weeks later...