Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich miłośników psów w typie husky - w naszym schronisku we Włocławku czekają na adopcję w tej chwili dwa śliczne psiaki husky w schronisku-od 18.10.2009 7406/391/09 pies brązowo-biały ok.1,5roku, niebieskie oczy husky w schronisku-od 11.10.2009 7389/374/09 pies ok.5 lat - stalowo-biały ( wbrew zdjęciu) niebieskie oczy

Posted

To zależy co Cię interesuje

Obydwa zostały znalezione na terenie Włocławka. Stalowo-biały jest starszy ma ok.5 lat ( tak został określony przez weta) jest bardziej kontaktowy niż brązowy, co do jego reakcji w stosunku do innych psów trudno powiedzieć jak wychodzi na smyczy jest spoko. Ponieważ ma braki w ruchu i jest niewybiegany na smyczy ciągnie -nie próbowałam go puszczać ze względu na możliwość ucieczki;
brązowy strasznie awanturuje się z psem obok-trudno powiedzieć czy to jest niechęć do tego jednego psa czy do wszystkich- jest w stosunkach człowiek - pies bardziej oschły,można go pogłaskać,wyjść na smyczy ale żadnych innych ruchów w stosunku do ludzi.No i jest młodszy ok 1,5 roku.

Żadnego zainteresowania ze strony mieszkańców - nikt takich akurat nie szukał - trudno powiedzieć czy są z Włocławka czy z okolic.

Stalowego doprowadzili mieszkańcy z centrum, brązowy przywieziony był prze nas właściwie z obrzeży miasta.

Jak masz jakieś pytania to odpowiem jeżeli oczywiście będę mogła na nie odpowiedzieć.

Poza tym mamy jeszcze dwa w typie husky,ale czekamy może właściciele się objawią... :-)

• 1 month later...
Posted

Witam Czy już nikt nie chce zaopiekować się hasiorem ze schroniska? Gdyby Ktoś chciał zaopiekować się takim psiakiem z wszystkimi jego zaletami i wadami zapraszam do Włocławka Schronisko dla Zwierząt ul. Przemysłowa 16 Włocławek tel. 54 233 20 21 kom. 602 58 72 64 e-mail: [email protected] ewentualnie podaję mój prywatny mail ,odpowiem na wszystkie pytania oczywiście jeżeli będę wstanie na nie odpowiedzieć [email protected] Pozdrawiam wszystkich

• 3 weeks later...
Posted

jezeli mam im szukac domu, to bede potrzebowala lepsze zdjecia to po pierwsze bo z tymi to marne szanse, jezeli jestes wstanie to dowiedz sie jaki jest stosunek psow do kotow, dzieci i do suczke :) bo do psow to moze byc roznie i lepiej nie ryzykowac

Posted

[quote name='Dora']jezeli mam im szukac domu, to bede potrzebowala lepsze zdjecia to po pierwsze bo z tymi to marne szanse, jezeli jestes wstanie to dowiedz sie jaki jest stosunek psow do kotow, dzieci i do suczke :) bo do psow to moze byc roznie i lepiej nie ryzykowac[/QUOTE]

Co do zdjęć - wiem,że są kiepskie - niestety na "pawilonie", już myślałam wczoraj jak zrobić lepsze - samemu ciężko a w pracy ograniczenia pracownicze - postaram się jak najprędzej zrobić lepsze.
Co do psów - niestety nie są towarzyskie,nie sprawdzałam bezpośrednio z psami,ale przez siatki kicha.
Co do kotów jak będę robić inne fotki przejdę się przy kociarni to zobaczę reakcję a przy okazji przetestuję na "naszych" sukach stosunek do innej płci. :evil_lol:
Z dziećmi może być gorzej - :cool3: brak takich na "składzie" a za zimno i szkoła,żeby testować na swoich :cool3:

Postaram się zrobić to wszystko w tym tygodniu ale nie obiecuję :oops:

Pozdrawiam

Posted

Tak jak obiecałam - chociaż jeden.Wiem,że wygląda niespecjalnie.Jest trochę brudny-siedzenie w boksie ,i niestety zakłaczony.Co do kotów- wszystkie się zbuntowały,tylko jeden do nas wyszedł-pies był zainteresowany,ale bez innych zapędów-może to być zwodnicze bo cieszył się ,że wyszedł,

na suki nie reagował ,zainteresowany ale bez agresji

Posted

Tak jak obiecałam - ale tylko jeden - husky w schronisku-od 11.10.2009 7389/374/09 pies ok.5 lat - stalowo-biały ( wbrew zdjęciu) niebieskie oczy ,
na koty - miauczący kot zwrócił jego uwagę,zainteresowanie bez innych objawów,ale może być to zwodnicze bo się cieszył,że wyszedł na spacer,
na suki - zainteresowanie,machanie ogonem,ale może być tak samo jak z kotami,
inne psy - przez siatki duże zainteresowanie, bez cech agresji (machanie ogonem)
na smyczy - klasyka - ciągnie,ale zna smycz i obrożę

na zdjęciach trochę brudny - kojec,i zakłaczony - linieje

Posted

Tak jak obiecałam - ale tylko jeden - husky w schronisku-od 11.10.2009 7389/374/09 pies ok.5 lat - stalowo-biały ( wbrew zdjęciu) niebieskie oczy ,
na koty - miauczący kot zwrócił jego uwagę,zainteresowanie bez innych objawów,ale może być to zwodnicze bo się cieszył,że wyszedł na spacer,
na suki - zainteresowanie,machanie ogonem,ale może być tak samo jak z kotami,:roll:
inne psy - przez siatki duże zainteresowanie, bez cech agresji (machanie ogonem) ;)
na smyczy - klasyka - ciągnie,ale zna smycz i obrożę :p

na zdjęciach trochę brudny - kojec,i zakłaczony - linieje :oops:

kurde co się dzieje,nie mogę nic wpisać ,wkleić

Posted

następne fotki tego samego psa ,drugi odmówił wyjścia na spacer

reakcja na koty:

na inne psy:

A tak się prezentuje po małym czesaniu:

Niestety czesać trzeba go jeszcze wiele razy,ale stoi nawet grzecznie,chyba,że ma już dość ale dopiero po 1/2 godziny :-)

Posted

3 haskowaty w naszym schronisku - trafił do nas 25 listopada 2009, został znaleziony przez osobę która go przyprowadziła przywiązany w lesie do drzewa. Pies ok.2 lat, bardzo żywotny ,potrzebujący bardzo dużo ruchu, ma wadę chodzi po siatkach, ale dzięki temu wiemy ,że z niektórymi psami się zgadza ( wybór jest zagadką) - zawsze znajdowaliśmy psa na korytarzu lub u innego psa,teraz siedzi w boksie z siatkądo samej góry. Nie bardzo lubi psy w typie labradora ( jego nr w naszym rejestrze 7455/440/09 )

szaleństwo na śniegu

tak wygląda z bliska

a tak z drugiej strony

zobaczyłem koleżankę

sprawdzamy psią pocztę

poszalało by się a tu robią zdjęcia

reakcja na psy na wybiegu

Tak wygląda to w skrócie
pies jest bardzo kontaktowy

Posted

[quote name='Dora']a to on nie jest moze bardziej w typie malamuta ??[/QUOTE]

może i tak,jest dość duży i potężny

ale za to jaki kochany

co prawda gościa,który go znalazł ugryzł w rękę ,ale to było w trakcie odwiązywania
nie wiem jak był przywiązany i czym bo nie ja go przyjmowałam-przywiózł go późnym wieczorem,ale my nie mieliśmy z nim od początku problemów

Posted

niestety z brązowym mam problemy- nie chce wyjść ,przy próbie zapięcia na smycz próbuje chlastać,ale będę próbować dalej.Ten jest najgorszy w kontakcie z nami,zupełnie taki "bezpłciowy"