Jureja Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 dzięki za linka;) poczytałam i z moją Raja chyba faktycznie nie jest żle myślę ze zastrzyk pomnoże.Zapłaciłam 300zł za 2ml ale to jest cała kuracja więc nie wiem,czy to jest droższe od Bonharenu,skoro Ty też płaciłas 300zł za kurację,chyba,że 2ml to za mało... Quote
Patka Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Jureja zapytaj weta ile procentowy jest ten Hyonat?? Co do kuracji moja sucz dostała tak zwany standard przy psach z dysplazją postępuje sie nieco ibnaczej i takze jest to uzaleznione od masy ... (mam kontak z hodowczynią leonów i u niej było częściej i silniejsze dawki, ale pomogło) Quote
Jureja Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 1ml Hyonate zawiera 10mg hialuronianu sodu,czyli naraz dostanie 10mg a po 2tygodniach kolejne 10mg.W tym linku,który mi podałaś było,że na raz pies dostawał 20mg,ale też objawy były znacznie cięższe,więc chyba dobra dawka Quote
KaRa_ Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 I jak sie czuje Raja?;) `Będzie mogła biegać i bawić się z innymi psami? Quote
Jureja Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 zastrzyk dostanie dopiero w poniedziałek Quote
KaRa_ Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 [quote name='Jureja']zastrzyk dostanie dopiero w poniedziałek[/quote] No to trzymam kciuki a zeby jej pomogl;) Bo nie moge sie doczekac gdy zoabacze Raje w akcji na polance:cool3: Quote
Patka Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Jureja wyjęłam z lodówki opkaowanie i pisze co czytam: ;) bonharen - 1ml zawiera 10mg hialuronianu sodu - czyli tak samo :) wiesz my możemy tylko dociekać jeśli Twojej psince pomoże to najważnieszje ja postępuje zgodnie z intrukcjami produkującego Bonharen i dziewczyn które tak tez podawały... na razie Lilith nie kuleje, ale łapa nadal jest słabsza ... Quote
Jureja Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 mam jeszcze jedno pytanie:chce wysłać zdjęcie RTG do dr Siembiedy, wiecie cos o dr Siembiedzie,czy przyśle mi dobry opis zdjęcia,bo on ponoc także szybko podejmuje decyzje o operacji.Mój wet określił dysplazję Raji jako B,a to nie jest ciężka dysplazja. Quote
BabyCakes Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 [quote]dr Siembiedzie,czy przyśle mi dobry opis zdjęcia,bo on ponoc także szybko podejmuje decyzje o operacji.Mój wet określił dysplazję Raji jako B,a to nie jest ciężka dysplazja.[/quote] Dr Siembieda opisze Ci zdjecie, zadnej decyzji o operacji podejmowal nie bedzie, bo to jest Twoja decyzja. Zawsze warto poznac opinie innego lekarza. B to NIE JEST dysplazja!!! Quote
Jureja Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 [quote name='Patka']Jureja wyjęłam z lodówki opkaowanie i pisze co czytam: ;) bonharen - 1ml zawiera 10mg hialuronianu sodu - czyli tak samo :) czyli za 12ml bonharenu płacę tyle co za 2ml Hyonate:crazyeye: Tylko dlaczego Wy dajecie 6 dawek a ja mam podać dwie? Może te leki inaczaj działają?Ty dawałaś jednorazowo 20mg,a to dawka dla konia Quote
Patka Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Jureja włącz to gg czy masz moze skypa ?? to pogadamy :) ja bym podjęła decyzje o konsultacji z innym wetem Quote
Jureja Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 [quote name='BabyCakes']Dr Siembieda opisze Ci zdjecie, zadnej decyzji o operacji podejmowal nie bedzie, bo to jest Twoja decyzja. Zawsze warto poznac opinie innego lekarza. B to NIE JEST dysplazja!!![/quote] a masz numer do tego Pana,bo ja mam do sekretariatu ale nie wiem czy to ten:071 205346 Quote
BabyCakes Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 (0-71) 345 21 02 to jest telefon do gabinetu, ktory ma w domu, dzwon raczej po poludniu (ok.17) Quote
Nor(a) Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 [quote name='BabyCakes']Dr Siembieda opisze Ci zdjecie, zadnej decyzji o operacji podejmowal nie bedzie, bo to jest Twoja decyzja. Zawsze warto poznac opinie innego lekarza. B to NIE JEST dysplazja!!![/quote] o operacji powinien decydować chirurg - ortopeda (który przede wszystkim ZBADA dokładnie psa..a nie tylko zobaczy zdjęcie). Pewien wet zalecil natychmiastowe zoperowanie psa znajomych, widząc tylko zdjecie i opisując je jako fatalne z początkami nadwichnięcia stawów (ten opis widzialam na wlasne oczy). Pies zachowywał sie normalnie (troche brzydko biegał i krzywo siedzial). W tej chwili pies (po prawie roku) ma sie LEPIEJ niż swietnie (mimo nie posłuchania rad co do operacji w tym przypadku), nie biega brzydko i nie siedzi krzywo. Quote
Jureja Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 [quote name='Patka']Jureja włącz to gg czy masz moze skypa ?? to pogadamy :) ja bym podjęła decyzje o konsultacji z innym wetem[/quote] włącz mi sie mój nr:8828928 Quote
Jureja Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 [quote name='Nor(a)']o operacji powinien decydować chirurg - ortopeda (który przede wszystkim ZBADA dokładnie psa..a nie tylko zobaczy zdjęcie). Dr Siembieda zalecil natychmiastowe zoperowanie psa znajomych, widząc tylko zdjecie i opisując je jako fatalne z początkami nadwichnięcia stawów (ten opis widzialam na wlasne oczy). Pies zachowywał sie normalnie (troche brzydko biegał i krzywo siedzial). W tej chwili pies (po prawie roku) ma sie LEPIEJ niż swietnie (mimo nie posłuchania rad co do operacji w tym przypadku), nie biega brzydko i nie siedzi krzywo.[/quote] myślałam właśnie o Twoich znajomych.Chodzi o tożeby wet dał prawdziwy opis i tyle,a nie od razu operacja... Quote
Nor(a) Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 [quote name='Jureja']myślałam właśnie o Twoich znajomych.Chodzi o tożeby wet dał prawdziwy opis i tyle,a nie od razu operacja...[/quote] No nie zawoz raczej od razu psa do Wrocławia na operacje I napisz koniecznie jaki opis :roll: ..(moze bedzie ok..:roll: ) Quote
Jureja Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 [quote name='Nor(a)']No nie zawoz raczej od razu psa do Wrocławia na operacje [/quote] nigdy;) będzie O.K p.s wkrótce Raja b eędzie miała towarzysza,jadę do Diervilli zobaczyć seterki:loveu: Quote
KaRa_ Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 [quote name='Jureja']p.s wkrótce Raja b eędzie miała towarzysza,jadę do Diervilli zobaczyć seterki:loveu:[/quote] Ale Ci zadroszcze bedziesz mizac szczeniorki:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Nor(a) Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 [quote name='Jureja']nigdy;) będzie O.K p.s wkrótce Raja b eędzie miała towarzysza,jadę do Diervilli zobaczyć seterki:loveu:[/quote] wow!!..gratuluje wyboru rasy! :lol: ([URL="http://www.diervilla.wyzel.pl/index.php?p=malinka_galeria"]http://www.diervilla.wyzel.pl/index.php?p=malinka_galeria[/URL] ..stamtąd jest dama która mnie się baaardzo podoba ;) ) Quote
cuciola Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 a my idziemy na RTG 27 lutego na 15.30..trzymac kciuki... Quote
Jureja Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 [quote name='cuciola']a my idziemy na RTG 27 lutego na 15.30..trzymac kciuki...[/quote] Jestem z wami;) :happy1: tylko pilnuj,żeby wet podał dostateczną ilość narkozy,bo mojej Raji dał za mało i musiał robić zdjęcie jeszcze raz:shake: i tak nie wiem,czy jest dobrze zrobione... Quote
cuciola Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 to jest ortopeda ktorego polecila mi moja znajoma hodowca labkow..ona robi kilometry zeby do tej lekarki sie dostac.Jest to weterynarz z uprawnieniami do wpisu do rodowodu wiec ufam ze potrafi dobrze psa ulozyc. Boje sie...jeszcze tylko 3 dni Quote
Jureja Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 [quote name='cuciola']Jest to weterynarz z uprawnieniami do wpisu do rodowodu wiec ufam ze potrafi dobrze psa ulozyc. Boje sie...jeszcze tylko 3 dni[/quote] Wet,u którego robiłam RTG też ma uprawnienia do wpisu!!! Trzymam kciuki;) daj znać koniecznie jak będziecie juz po badaniu. p.s nie wiesz czy można dokonać wpisu na HD jeśli pies nie ma jeszcze wyrobionego rodowodu tylko metrykę?Albo czy można zrobić zdjęcie i dopiero po paru miesiącach(jak będzie rodowód)wysłać je do opisu? Mogłabys spytac się o to weta,do którego jedziesz? Quote
Recommended Posts