gops Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 [quote name='aga34']Daga nie warczała na obcych, była przyjazna do wszystkich ale po tak długim czasie mogła być nieufna. Bardzo dziękuję za informację, nie pozostaje mi nic innego jak szukać dalej, no i rozszerzyć poszukiwania. Jeśli to Ona to się cieszę że trafiła na dobrych ludzi nawet jeśli miałabym jej więcej nie zobaczyć...[/QUOTE] bardzo zaluje ze nie trafilam na ten watek wczesniej ale pozostaje nadzieja ze psiak ma sie dobrze Quote
Pieseczkowo Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Ja jestem dobrej myśli i wciąż wierzę,że trafi do Ciebie. :) Quote
Aga-taa Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Śledzę wątek od dawana i teraz postanowiłam napisać, bo naszedł mnie pewien pomysł. Mianowicie, można by spróbować poczytać fora o westach, bo może akurat jeśli ktoś ją przygarnął to się na takie zaloguje i doda fotki. :) Quote
Pieseczkowo Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Glówne forum westowe jest monitorowane i tam cisza a innych westowych to ja nie znam-o ile takie w ogole istnieja Quote
Evelynkaa Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Dokładnie pilnujemy na okrągło gdzie kto się pojawia i każdy ma w głowie zdjęcie Dagi... Quote
gryzeldzia Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 [quote name='Aga-taa']Śledzę wątek od dawana i teraz postanowiłam napisać, bo naszedł mnie pewien pomysł. Mianowicie, można by spróbować poczytać fora o westach, bo może akurat jeśli ktoś ją przygarnął to się na takie zaloguje i doda fotki. :)[/QUOTE] Nie każdy zna się na rasach,gdybym miesiąc temu zobaczyła takiego pieska to pomyślała bym o nim-śliczny biały piesek.Dla was to zapewne dziwne ale jeszcze niedawno znałam tylko kilka podstawowych ras(pekińczyk,owczarek,jamnik,bokser..) , dopiero kiedy trafiłam na dogomanię to mnie nieci oświeciło.Jeśli dali gdzieś ogłoszenie to może wcale nie napisali West tylko biała suczka,biały piesek lub jakoś tak.To tak z mojego punktu widzenia. Quote
gryzeldzia Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 [url]http://zaginionepsy.pl/obiekt,1720,Znaleziony,Jakubowice_Koninskie,Mala.html[/url] Quote
Evelynkaa Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 [quote name='gryzeldzia'][URL]http://zaginionepsy.pl/obiekt,1720,Znaleziony,Jakubowice_Koninskie,Mala.html[/URL][/QUOTE] Ojejku to na pewno nie Daga, bardziej mi to wygląda na suczkę z pseudo, bo to tam tak zazwyczaj golą na krótko, chyba ma ślady po długotrwałym noszeniu jakiejś obroży i jest pocharatana bidulka....Oby miała szczęście .... Ale jeszcze jest takie: [URL]http://zaginionepsy.pl/obiekt,2246,Znaleziony,Swidnica,NN.html[/URL] No i doszłam do ogloszenia Dagi nic więcej nie ma... Quote
gryzeldzia Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 aga34,ja naprawdę wierzę że ona się odnajdzie.Żadko się odzywam ale śledzę wątek i codziennie szukam ogłoszeń na necie.Nie dawaj za wygraną choć jeszcze przez jakiś czas. Quote
aga34 Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 Nie daję za wygraną, chociaż czasami mam chwile zwątpienia. Tym mostem wyjeżdża się z Elbląga w kierunku miasta, po drodze jest dzielnica przemysłowa i jakieś bloki, tak twierdzi moja koleżanka, która pochodzi z Elbląga, ma tam rodziców i była u Nich na święta. Muszę coś wymyślić aby się dowiedzieć czy to nie nasza Daga. Jak ktoś ma jakiś pomysł to czekam. Zalogowałam się na forum beagle (chyba tak się to pisze), wczoraj dzwoniła do mnie Pani i obiecała pomóc. Porozmieszczała już za mnie ogłoszenia na stronach o zaginięciu Dagi. Na niektórych ja już wcześniej zamieszczałam, a teraz Ona zrobiła to wczoraj po raz drugi. Te dwa ogłoszenia sprawdzałam ale to nie Daga. Ten drugi to piesek. Quote
aga34 Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 Betbet ty się znasz na zaginięciu psów, powiedz mi jak Ona mogła tak daleko zawędrować i przetrwać takie mrozy jak były. Wydaje mi się, że jeśli to Daga jest tym pieskiem złapanym pod Elblągiem to musiał ktoś jej pomóc się tam znaleźć. Weterynarz, do którego z nią chodziłam powiedział, że Ona będzie chciała do nas wrócić i może się zdarzyć że ucieknie osobie, która ją wzięła. Ale ja się na tym nie znam. Quote
Evelynkaa Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Aga nie poddawaj się...szukamy dalej.... Quote
frania77 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 o kurcze , no prosze, nie było mnie 3 dni a tu nowy ślad prócz tego sklepu w ustce, coś się przynajmiej ruszyło :-) ciągle czekam na szczęśliwy finał !!!! mam nadzieje że to już niedługo... Quote
Betbet Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 aga pies potrafi zawędrowac bardzo daleko. a to ładny pies i nie sadzę żeby się długo błakała. m oże ktoś ją wziął, potem się wystraszył ogłoszeńi gdzieś porzucił. hipotez jest mnóstwo. musisz zrobić tyle, ile starczy ci sił. żebyś potem mogła sobie spokojnie powiedzieć: zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy, szukaliśmy jak tylko pozwalał nam czas, możliwości (dwójka dzieci) itp. nikt nie gwarantuje sukcesu, ale lubię ludzi, którzy są na tyle przyzwoici aby szukać, a nie pójść i kupić kolejnego psa z pseudo ( bo wysżloby taniej) Quote
aga34 Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 Betbet dostałam maila z forum beadle żeby zrobić stronę na allegro. Nie wiem jak to powinno wyglądać. Przecież ja nic nie sprzedaję, co napisać podpowiedz. Zabieram się za wstawianie wątku o Dadze na inne fora, dostałam linki od Pani ze strony beagle. Quote
Aga-taa Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Jeśli chcesz, mogę zrobić wątek na forum o cavalierach. Quote
Betbet Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 aga zrobie Allegro le dopiero gdy wrócę do Gdańka bo tu nie mam możliwości. chyba, ze chcesz sama zrobić, wyróznione. przedmiotem sprzedaży może być elektroniczny dyplom z podziękowaniami. oczywiście nikt go nie musi kupować, ale Allegro usunie aukcje bez rpzedmiotu sprzedaży. gdyby przypadkiem ktoś kupił taki dyplom to go oczywiscie dostanie w wersji elektronicznej,a ewentualny dochód przekażesz na leczenie jakiegoś psa z dogomanii Quote
Evelynkaa Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 O allegro też pomyślałam...sporo tam ludzi wchodzi.... Quote
aga34 Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Aga-taa poprosze o wątek na cavalierach. Tam jeszcze nie zamieszczałam ogłoszenia o zaginięciu. Wczoraj zapisałam się chyba na 10 forach i na 2 rozmieściłam ogłoszenia. Dzisiaj będę zamieszczać na kolejnych. Betbet chyba poczekam na Ciebie z tym allegro. Szczerze to się nie znam na robieniu takich stron. Na allegro to jestem jako kupujący. Quote
aga34 Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Dzisiaj byłam znowu w Rumi, rozmawiałam z Panią, która też ma Westkę, mieszka niedaleko miejsca zniknięcia Dagi i obiecała że będzie się rozglądać. Jest to starsza osoba, która wychodzi z pieskiem na spacerki i zwiedza okolicę. Dałam jej ogłoszenie ze zdjęciem Dagi. Od kilku dni chodzi mi pogłowie pomysł, aby poprosić o pomoc Księży, teraz jest okres kolęd i będą wchodzić do większości mieszkań. Mogą przecież się rozejrzeć i jak zobaczą podobnego psa to zagadać co za piesek i może jakby trafili na Dagę... Nie mówię że mają mi donosić ale może ludzie, którzy ją teraz mają nawet nie wiedzą, że jej szukamy. Nie wiem jednak czy to dobry pomysł, nigdy nie byłam za blisko księży i kościoła, mój tata był wojskowym i kiedyś nie wolno było. I jeszcze jedno mi przyszło do głowy, może na allegro sprzedamy obrazki Dagi narysowane przez Juliankę, pieniądze pójdą na potrzebujące psiaki z dogo. Co o tym sądzisz Betbet. Ja postaram się za chwilkę usiąść z Julianką i coś narysować. Quote
aga34 Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Około 22.00 będę znowu przy kompie. Jak dzieci oczywiście będą spać. Quote
aga34 Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Jesteśmy też tutaj: [URL]http://forum.alaskan.malamut.org/viewtopic.php?p=134406#134406[/URL] [URL]http://forum.100pociech.com/viewtopic.php?p=15216#15216[/URL] [URL]http://forum.poranny.pl/Zaginela-Daga-West-t34731.html[/URL] [URL]http://www.forumopsach.pl/viewtopic.php?p=13210#13210[/URL] [URL]http://www.forum.biolog.pl/zaginela-daga-west-vt24548.htm[/URL] Quote
frania77 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Wiesz pomysł z księżmi wcale nie jest zły.... poprosić zawsze można, ale tak jak napisałś żeby to nie wyglądało w CBŚ , trzeba księdzu dobrze wytłumaczeć bo co niektórzy są czasem "troche" przewrażliwieni...ale porozmawiać zawsze możesz i zostawić kilka plakatów w parafii ... kto wie Quote
aga34 Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Tutaj też nas ktoś już wstawił: [URL]http://www.psiaki.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=45615[/URL] Jutro chcę podejść do naszego Proboszcza i pogadać, nie wiem tylko czy zdążę, bo biuro parafialne jest czynne do 17.30 Quote
Recommended Posts