gryzeldzia Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Czy w pobliżu przedszkola rozwieszaliście ogłoszenia z fotką. Nie każdy wie jak wygląda pies danej rasy,lepiej jak zobaczy. Może ktoś widział jak ją zabierano lub uciekła. Quote
Betbet Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Zrobiłam obiecany filmik. Chyba wyszedł średnio ...:( Jesli nie zaakceptujecie to go zdejmę. Jeśli zaś zaakceptujecie to zaczniemy go rozpowszechniać [url]http://www.youtube.com/watch?v=FiT_sbqTL3s[/url] Quote
aga34 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Podobał mi się filmik, chociaż oglądałam bez muzyki, dzieci śpią. Czy na końcu mogło bybyć Prosimy oddaj nam DAGĘ! Czy można zrobić aby momenty gdzie są same napisy były trochę dłużej, ciężko jest zdążyć wszystko przeczytać. W tytule filmu brakuje jednej litery. A tak ogólnie to się popłakałam. Czy masz jakiś pomysł jak to rozpowszechnić? Quote
aga34 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Można zamieścić, że podobnie jak u Carlosa, że zapłacimy za kupno szczeniaka Westa, nawet z rodowodem. Propozycja męża. :) Quote
Betbet Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Problem będzie w tej chwili ze zmianą treści filmu ponieważ to jest całości musiałabym robić od nowa. Literówkę w tytule poprawię. Tekst który sugerujecie zamieszczę z boku. Muzyka jest taka smętna, wolna. Będzie problem ze zwolnieniem miejsc z tekstem, ale myślę że jak ktoś chce to zatrzyma sobie filmik. Ja zawsze za krótkie je robię bo szybko czytam, znam tekst i wydaje mi się, że starczy. Przepraszam. Jak rozpropagować filmik i co po kolei robić już piszę: 1. Jeśli masz zaufanie to podaj mi w mailu login i hasło do dogomanii. Zmienię pierwszy post żeby był bardziej czytelny,a wątek lepiej odnajdowalny. Jeśli nie ufasz, to napiszę Ci po kolei co i jak, ale to będzie dwa razy więcej roboty;) 2. Masz wersję plakatu? Jeśli tak to przyślij mi na maila. Musimy go umieścić w pierwszym poście i stworzyć plik do pobrania żeby inni mogli go drukować i wieszać. 3. Link z filmikiem wrzucamy, kto może na: naszą klasę, opis w gg, facebook, mySpace. Wszędzie gdzie dawaliście ogłoszenia aktualizujemyyyy i wrzucamy link z filmem. 4. Zaraz poproszę selenicereus z naszego TPOPZ żeby powchodziła na różne fora (a ma konta na wieeelu) i poumieszczała wątki z tekstem linkiem do filmu. 5. Będę łazić po youtube i zostawiać ślad, by ludzie wchodzili i oglądali film. 6. Dawaliście jakieś ogłoszenia radiowe, płatne? Gazetowe? Quote
Betbet Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Kontynuuję plan z poprzedniej strony: aga w wolnej chwili bawisz się w detektywa google i szukasz przychodni weterynaryjnych oraz groomerów z okolic Trójmiasta: Reda, Rumia, Wejherowo, Pruszcz Gdański, Tczew, Sopot, Gdańsk ,Gdynia, Puck, Lębork, Luzino, zukowo, Kartuzy, Nowy Dwór Gdański. Wysyłasz im przygotowanego, oficjalnego maila (jesli chcesz, moge pomoc Ci stworzyć treśc) z informacją o zaginięciu z plikiem plakatu oraz koniecznie informacją o nagrodzie. Mam teraz gorączkę przedwyjazdową. Jak wyjadę to już będzie ze mną utrudniony kontakt więc nie pomogę. Aga gdzie była ogłaszana mała? Jakie portale? Wymieniaj mi tu je ciurkiem i zajrzyj na poprzednią stornę bo tam też pisałam/ Quote
aga34 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 [url]www.e-zwierzak.pl/zaginione/0,1,0,0,0,0/7076/[/url] [url]www.petworld.pl/ogloszenie/zaginione/[/url][B]zginela[/B]-[B]daga[/B]/8620 rumia.olx.pl/[B]zginela[/B]-[B]daga[/B]-iid-54171630 biuro-rzeczy-znalezionych.net/zgubione/1.2.zwierzeta.html [url]www.moja-rumia.pl/forum/viewtopic.php?t=545&sid[/url]. [url]www.utracone.pl/temp_cat-19-2/utracone/zwierzeta.html[/url] Quote
aga34 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 [url]www.mojpupil.pl/modules.php?name=Rasy&op[/url]. Quote
aga34 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 To znalezione na szybko, nie wiem czy gdzieś jeszcze, na pewno na stronie schroniska w Dąbrówce. Quote
aga34 Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Wysłałam maile na pocztę. Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc. Quote
Evelynkaa Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Jejku filmik boski Betbet jesteś wielka. Aga śliczną masz córkę. Daga musi do Was wrócić....mimo że mieszkam na drugim końcu polski to też wrzucę link w opisy. Quote
Betbet Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Aga nie wiem czy dziś dam radę się wszystkim zająć, bo mam urwanie głowy od bladego świtu. Ale najpóźniej jutro pozmieniam wszystko co trzeba, zrobimy też małej Allegro. Quote
aga34 Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 Betbet pięknie to wszystko zmieniłaś i udało się Tobie wstawić zdjęcia z czym ja miałam ogromne problemy, męczyłam się chyba ze dwa dni. Będę szukać tych osób o których pisałaś i kontaktu do nich. Po pracy jadę na Policję tym razem nie dam się wykpić, będą musieli przyjąć zgłoszenie. Jak właścicielom Carlosa udało się zainteresować redakcję "Przyjaciółki", tak sobie myślę że o Dadze też mogliby napisać. Na formu jest jeszcze jeden West, którego ukradli i tam też jast 6 letnia dziewczynka, która rozpacza po jego stracie. Może gazeta zrobiłaby artykół o tym co czują dzieci, gdy zabierze im się psa. Nie wiem, może to głupi pomysł. Quote
Betbet Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Żaden pomysł już teraz nie jest głupi. A taki artykuł może pomóc. Musicie się w nim bić w piersi ale głównie wyeksponować rozpacz julianki, która non stop mówi o psie, czeka. Jest dobry okres, idą Święta, ckliwa historia może się udać, że Julianka marzy tylko o jednym prezencie pod choinką - aby jej piesek wrócił. Quote
aga34 Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 Policja załatwiona. Faceci mnie wyśmiali ale Pani, która mnie przyjęła była miła i bardzo przeżywała sytuację, bo Jej też kiedyś zginął pies. Wypytała o parę szczegółów zapytała czy mamy kontakt do faceta który odławia psy bo może ktoś ją wyrzucić. Zapytała czy daliśmy ogłoszenia, co zrobiliśmy, zaproponowała nawet danie ogłoszenia w radio RMF MAX bo tego słuchają ludzie w Rumi. Jutro zadzwonię do radia i zapytam ile takie ogłoszenie kosztuje i co trzeba zrobić aby je zamieścić. A jak dzieci pójdą spać to sklecę jakiś liścik do Przyjaciółki, chciałabym aby napisali również Ci Państwo, którym skradziono Westa, ale nie mam do nich telefonu aby zadzwonić i pogadać. Może jak będzie kilka takich listów to się zainteresują. Quote
Betbet Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 good.ja zaraz w miarę możliwości jeszcze wrzucę gdzieś ogłoszenia Quote
pinkmoon Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Może jeśli chodzi o artykuł w gazecie, spróbować spojrzeć też pod innym kątem. Z jednej strony tak jak mówi Betbet, podkreślić to że na pieska czeka dziecko, a z drugiej... zrobić z tego historię kryminalną :diabloti: Może kogoś zaciekawi na tyle ,żeby zrobić jakieś dziennikarskie śledztwo. W Rumi kradną takie psy. Na przystankach ciągle wiszą ogłoszenia o zaginięciu młodych piesków małych, modnych ras. Quote
aga34 Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 Przygotowałam list do Przyjaciółki, skorzystałam z waszych sugestii, mam nadzieję że ich poruszy i że się zainteresują. Teraz trochę poklikam na NK, może to coś da. Quote
Betbet Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Dodałam jeszcze tu: [url]http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=388710[/url] Dziś niewiele zrobiłam, nie miałam czasu. Mówiłam o Dadze na zebraniu TPOPZ, wszyscy już wiedzą. Dawałam także komentarze na youtube zapraszając do filmiku Dagi. Quote
Pieseczkowo Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Ja również trzymam bardzo mocno kciuki,to straszne co spotkało Dagę.sama mam westa i chyba zaplakałabym sie na smierc gdyby mu sie cos stało. Raz ukradli nam psa i biedaczek siedzial w melinie narkomanów,nafaszerowany jakimis świnstwen.Na nasze szczęscie pozniej trafil do jakis pijaczków i za sporą super oddali psa,ale nigdy juz nie był taki jak przed zaginieciem.Ze swojej strony nie wiele mogę pomóc,bo mieszkam w Warszawie. Wstaw może ogłoszenie na forum westowe- [URL="http://www.westie.net.pl."]www.westie.net.pl. [/URL] Tam bardzo duzo osób zaglada.Jedynego groomera jakiego znalazłam oprocz ustki jest w Sopocie,ale na forum znajdziesz adres i telefon. Mam nadzieje,że Świety Mikołaj zrobi córce prezent i przyniesie Dage. Takich drano powinno się zamykać w więzeniach do końca życia!! Quote
Betbet Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 mamy ją już tu: [URL]http://www.westie.net.pl./modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3184[/URL] i tu: [URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=104935&start=0[/URL] w miare mozliwoci bede zakladac konta na rpzeroznych forach, czesto niezwiązanych ze zwierzętami i tam ją wciskać Quote
Ancyk Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Dziewczyny ja bardzo przepraszam, że zasmiecam wam wątek, ale widze tu kilka osób z okolic Trójmiasta, a mam prosbę, czy któraś z was, lub może znacie kogoś kto mógłby przeprowadzić wizytę przedadopcyjną w Sopocie, dla suni z watku: [url]http://www.dogomania.pl/threads/175435-Szukam-osoby-z-Sopotu-do-sprawdzenia-domku-Kaja-smutny-szczeniak-A-wiAE-tokrzyskie/page2jeszcze[/url] raz bardzo przepraszam i prosze o informację.Pozdrawiam. Quote
Pieseczkowo Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Jeszcze może na terierkowie, o ile tam ogłoszenia jeszcze nie ma :) Quote
Recommended Posts