Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=&quot]Atos ma 3 lata i już od 2 lat mieszka w schronie.
Czyli ktoś pozbył sie jeszcze młodego psiaka albo tak sie zgubił, ze juz nie odnaleziono go:shake:
Wszystkie pieski w jego boksie sa 3 letni (czyli ten owczarek też).

[/FONT]

koniec lutego
Atosik wrócił z adopcji:( znów szuka domku. Ponoć zagryzł sąsiadowi kure.:angryy:
Poza tym; pie sidealny ... ach:shake:
Oczywiście była to adopcja schroniskowa (jakoś zaraz po nowym roku).Włąściciel nie chciał mieć z siąsiadem an pieńku i postanowił pozbyć sie Atosika.

TEKST DO OGŁOSZEN:

Atos jest przepięknym, młodym psem w typie setera. Oprócz charakterystycznej dla tej rasy sierści i umaszczenia ma tez myśliwska duszę i to jest powód przez który trafia do schroniska.

Atos ma 3 lata, jest wiec młodym i aktywnym psem. Dlaczego ludzie sa tak nieodpowiedzialni i adoptują myśliwskie psy a potem oddaja je gdy pies zaczyna polować np. na kury?

--Nie wiem ale Atosik jest ofiara takich ludzi.

Jego ostatnia adopcja skończyła się powrotem do zimnej, ciasnej klatki dolnoślaskeigo schroniska. Ludzie oddali go bo zaczął polować na kury sąsiada. Wybrali najłatwiejszą drogę; pozbyli się problemu – a ucierpiał jak zawsze pies!
Atos przez moment miał wszystko; ludzi, którzy go karmili, głaskali, ciepły kąt i pełną miskę. Teraz nie am nic[FONT=Wingdings].[/FONT]

Atosik ma 3 lata, jest zaszczepiony przeciw wściekliźnie i zaczipowany.
Jest aktywny, lubi ruch i zabawy. Nie nadaje się do domu, w którym hoduje się zwierzęta (kury, gołębie, kozy!).
Jest grzeczny i towarzyski. Tęskni do człowieka.

Warunkiem adopcji psa jest wizyta pzredadopcyjna jednej z wolontariuszek oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt:
664 532 841
[email protected]

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze no, nie bedzie lepszego zdjecia. Ja ostatnio jak byłam w schronie to udało mi sie zrobić tylko takie.
Dziewczyny, jest nas tylko 3, któraś z was musi sie przełamać i isc w końcu do schronu i porobic te foty. Ja na razie nie dam rady bo przez te dojazdy szkołe zawalam.

Posted

No on kudłaczem to tak średnio jest :). Raczej to właśnie w typie setera/wyżła psiak.
A czy on jest na wątku kudłaczy w potrzebie, to już sama nie wiem. Ach, my tam kudłatyc bid to już ponad setke mamy :(.

Posted

ja też myślałam ze on bardziej terierowaty i pisałam do dziewczyn na wątku ale odzewu zero. Postaram sie jeszcze w tym tyg. dokładnie go popromować i poprosic właściwe dziewczyny na dogo.