kizimizi Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 [FONT="]Atos ma 3 lata i już od 2 lat mieszka w schronie. Czyli ktoś pozbył sie jeszcze młodego psiaka albo tak sie zgubił, ze juz nie odnaleziono go:shake: Wszystkie pieski w jego boksie sa 3 letni (czyli ten owczarek też). [/FONT] koniec lutego Atosik wrócił z adopcji:( znów szuka domku. Ponoć zagryzł sąsiadowi kure.:angryy: Poza tym; pie sidealny ... ach:shake: Oczywiście była to adopcja schroniskowa (jakoś zaraz po nowym roku).Włąściciel nie chciał mieć z siąsiadem an pieńku i postanowił pozbyć sie Atosika. TEKST DO OGŁOSZEN: Atos jest przepięknym, młodym psem w typie setera. Oprócz charakterystycznej dla tej rasy sierści i umaszczenia ma tez myśliwska duszę i to jest powód przez który trafia do schroniska. Atos ma 3 lata, jest wiec młodym i aktywnym psem. Dlaczego ludzie sa tak nieodpowiedzialni i adoptują myśliwskie psy a potem oddaja je gdy pies zaczyna polować np. na kury? --Nie wiem ale Atosik jest ofiara takich ludzi. Jego ostatnia adopcja skończyła się powrotem do zimnej, ciasnej klatki dolnoślaskeigo schroniska. Ludzie oddali go bo zaczął polować na kury sąsiada. Wybrali najłatwiejszą drogę; pozbyli się problemu – a ucierpiał jak zawsze pies! Atos przez moment miał wszystko; ludzi, którzy go karmili, głaskali, ciepły kąt i pełną miskę. Teraz nie am nic[FONT=Wingdings].[/FONT] Atosik ma 3 lata, jest zaszczepiony przeciw wściekliźnie i zaczipowany. Jest aktywny, lubi ruch i zabawy. Nie nadaje się do domu, w którym hoduje się zwierzęta (kury, gołębie, kozy!). Jest grzeczny i towarzyski. Tęskni do człowieka. Warunkiem adopcji psa jest wizyta pzredadopcyjna jednej z wolontariuszek oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt: 664 532 841 [email protected] Quote
kora78 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 łśiczny poies, naprawdę, wyżlowaty. cudny myśliwy Quote
kizimizi Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Kto pomoże Atosowi wyżełkowi? Quote
Panca Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 wyzelek to to nie jest ale slicznosciowy bardzo potrzebuje lepsze zdjecia zeby go pokazac swiatu Quote
kizimizi Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Kurcze no, nie bedzie lepszego zdjecia. Ja ostatnio jak byłam w schronie to udało mi sie zrobić tylko takie. Dziewczyny, jest nas tylko 3, któraś z was musi sie przełamać i isc w końcu do schronu i porobic te foty. Ja na razie nie dam rady bo przez te dojazdy szkołe zawalam. Quote
Onaa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 A on troszke jak seter nie jest przypadkiem ? Quote
kora78 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 właśnie dla mnie tak, ale maść nie oasuje. ja szukałam wśród seterów i taka maść tam nie pasuje... może niech mądrzejszy się wypowie Quote
kizimizi Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 JA ogladalam munsterlandy (male) i mi przypasował ale nie te kolory Atosek ma. Quote
Onaa Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Przecież seterki są w takich kolorkach :). Quote
kizimizi Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Dogo07 czy Atos am robione przez was ogłoszenia (jako kidłacz) czy mam prosic kogos innego? Quote
kora78 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 hop slicznoto szczerzysz kiełki do braci, gdy się kłócicie o rękę ludzką, ale jak ją już dostaniesz to jesteś miodzio... Quote
Onaa Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 No on kudłaczem to tak średnio jest :). Raczej to właśnie w typie setera/wyżła psiak. A czy on jest na wątku kudłaczy w potrzebie, to już sama nie wiem. Ach, my tam kudłatyc bid to już ponad setke mamy :(. Quote
kizimizi Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 ja też myślałam ze on bardziej terierowaty i pisałam do dziewczyn na wątku ale odzewu zero. Postaram sie jeszcze w tym tyg. dokładnie go popromować i poprosic właściwe dziewczyny na dogo. Quote
Panca Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 on jest przesliczny wiec jak bedzie dobra promocja to dom sie znajdzie ja go wstawie na facebooka Quote
kora78 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 mam jeszcze jego foty sprzed kilku tygodni- w locie... więc się nie nadaje :( a na razie na nowe się nie zapowiada :( wiemy,że śliczny :) Quote
Panca Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 odezwala sie do mnie znajoma ze jej tata mysliwy szuka psa - trudno powiedziec czy Atos bylby polujacym psem - uswiadomie kolezanke Quote
Panca Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 jeszcze pytanie:w jakim miescie jest Atos? Quote
kora78 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 posłałąm na pm :) czekamy na wieści :) atosek ząbki ma, oj ma Quote
Recommended Posts