Figafiga Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 w sobotę na bank go biore na sesję, Ori, tego nowego, Kusego i Kropkę Quote
gonia66 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 I co tam więcej..jakieś plany macie co do Maluszka????Bo te fotki to chyba do ogloszen- tak??Ale cos robimy???nie myslicie ze trzeba go wyciagac ze schronu??? Quote
Romka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Ja bardzo chciałabym,rozmawiałam o tym z Mamanabank!Jedyne co nas hamuje to fundusze,ktore mogą nieregularnie wpływać! Quote
gonia66 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 NO jesli zbierzecie STALE DEKLARACJE na hotelik to nie beda mogly nieregularnie splywac przecież....ja prowadze ksiegowosc kilku psow w hotelikach i jeszcze nigdy nie mialam sytuacji, zeby mi zabraklo na oplate..jak ktos nie wplaca- to sie mu przypominam...bo roznie moze byc...tylko te deklaracje trzeba zebrac i znaleźc miejsce..ale Puiszek jest malutki prawda???CHyab miejsce nie bedzie drogie..o ile znajdzie sie...no albo najlepiej darmowy tymczas.... a ogloszenia juz w ogole jakies ma??? No i banerek by sie przydal....wątek musi odwiedzac wiecej osob....wtedy ziarnko do ziarnka..:) Quote
Romka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Najpózniej w czwartek zadeklarujemy co robimy z Puszkiem!Wysylamy do domu tymczasowego Willego i wszystko sie komplikuje! Quote
gonia66 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 jeju...no to czekamy na wieści..bardzo lezy mi na sercu ten maly biedaczek....On nie da rady..a jak przyjdą mrozy..a on w takim fatalnym stanie psychicznym i fizycznym raczej tez...to nie wiem co bedzie....prosze....wyciągnijmy go stamtąd...:( Quote
zuzka Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Biedny maluszek . Trzeba tu ściągnąć więcej cioteczek Quote
Romka Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Rozmawiamy o maluchu często!Ostatnio w schronisku wspiąl sie nawet na łapki!Może da sie wyprowadzić!Potrzebujemy ogłoszeń Puszka i jego nowych zdjęć ,ale robionych przez Ciebie Figuś!Mam nadzieję,że spotkamy sie w sobotę,mogę Cie zabrać!Rozmawiamy też o hoteliku!Musimy sie podliczyć!Zobaczymy co z naszym Wilkiem i wtedy podejmiemy decyzję! Quote
gonia66 Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 No to czekamay....z niecierpliwoscia na nowe wiadomoscui.....u mnie dogo szaleje i boje sie ze nie bede mogla czytac nowosci- ale mam nadzieje, ze jednak znajde sposob jakby co, zeby niczego nie przeoczyc:D Quote
Owieczka Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Romka napisał(a):Rozmawiamy o maluchu często!Ostatnio w schronisku wspiąl sie nawet na łapki!Może da sie wyprowadzić!Potrzebujemy ogłoszeń Puszka i jego nowych zdjęć ,ale robionych przez Ciebie Figuś!Mam nadzieję,że spotkamy sie w sobotę,mogę Cie zabrać!Rozmawiamy też o hoteliku!Musimy sie podliczyć!Zobaczymy co z naszym Wilkiem i wtedy podejmiemy decyzję! Puszek to sliczny psiak ale juz starszy , jego adopcja moze potrwać lub może nie dojść do niej wcale... Trzeba to też wziąść pod uwagę :( Najlepiej by było znależć mu jakiś tymczas w którym ewentualnie dotrwa swoich ostatnich dni. Z drugiej strony malutkie piseki potrafią żyć nawet i 20 lat więc w sumie jeszcze drugie tyle przed nim :) Tylko Puszek musis ię otworzyc na ludzi a najszybciej by to zrobił własnie w DT Jak będą jego dobre zdjęcia to postaram sie go poogłaszac gdzie sie da... tylko tekst do ogłoszeń poprosze. A, i fanie by było mu zrobić zdjęcia na rękach ( o ile on na to pozwoli ) widac wtedy jego wielkość i inaczej ludzie będą go odbierać. Quote
Figafiga Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 Jutro na bank się wyciągnie go z boksu, bo te psy inne po nim skaczą i porobimy mu zdjęcia, obrobię i na wątek wrzucę....naszego, ślicznego Puszka Quote
Romka Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Tak Figuś koniecznie dobre zdjęcia Puszka!Moje "reporterskie" sa u Mamanabank ale ona nie ma dzis internetu! Quote
mamanabank Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Reporterskie zdjęcia Romki i Puszek, który ożywia się na jej widok, wcześniej nie reagował w ogóle, teraz wie, ze opłaca się dupinkę podnieść Quote
Romka Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Ten psiaczek z ciemną mordką na drugim zdjęciu obok Puszka ma już dom od około 4 dni!Próbowałam wyciągnąć Puszka z boksu na spacer ale on nie chciał w ogóle wyjść na spacer!Probowałam zrobić to także przy pomocy pracownika schroniska ale ten drugi psiaczek,ktory siedzi w boksie razem z Puszkiem ugryzł go w palec!Kiedy pracownik odszedł otworzyłam szeroko boks i próbowałam go wywołać dając kawałek parówki Puszek wyszedł z budy ale nie wyszedł z boksu!Wyszedł z boksu dopiero wtedy jak nikogo nie bylo w pobliżu(zrobilam zdjęcia)Nadal nie możemy przekonać go by chciał iść na spacer,choć obok są psiaki ktore wychodzą i on to widzi!Już na samym końcu pozwolił podrapać się(nawet dość długo )po głowie i piersi,ale potem miałam wrażenie,że przestało mu się to podobać!Pytałam o dom tymczasowy dla Puszka w pobliżu naszego domu,kto wie może pod Sochaczewem byłby taki dom u pewnej starszej pani-czekamy na wieści! Quote
Owieczka Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Biedny malec... nie chce opuszczac boksu bo nie wie co go czeka :( Trzymam kciuki bardzo mocno o ten tymczas u starszej pani . Myślę, ze Puszkowi taka starsza osoba by najlepeij odpowiadała ... Pysiu trzymaj się głuptasie !! Przecież chcemy Ci pomóc :( Quote
Figafiga Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 on jest bardzo zrezygnowany...cmokałam kicałm przy otwartym boksie...chciał podejśc, ale zobaczył więcej ludzi w drugim końcu i uciekł...wstawię parę zdjęć, które sa marne jakościowo, bo w boksie to ciemno....Ma coś z powieka i żeby mu się tylko nie pogorszyło... Quote
Owieczka Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Wstaw zdjęcia jakie masz. A wet ogladał mu to oczko ? Quote
Figafiga Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Romki trza się spytać.Dla mnie ma zapalenie trzeciej powieki.Wstawię wieczorkiem jak będę w domu. Quote
mamanabank Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Tak, wet. wie. Jedno oczko było już operowane, drugie też będzie, jeśli znajdzie się chętny... To trzecia powieka, rozmawiałam na ten temat z naszymi wet. Quote
Owieczka Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 mamanabank napisał(a):Tak, wet. wie. Jedno oczko było już operowane, drugie też będzie, jeśli znajdzie się chętny... To trzecia powieka, rozmawiałam na ten temat z naszymi wet. aha ok. jeśli jest pod opieka weta to spoko :) Quote
gonia66 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 puszku....trzymaj sie chlopaku......śnij mocno o nowym domku- to moze wyśnisz.....fajnie byloby zebys w święta grzał doopke na swoim wlasnym poslanku....:/ Quote
Figafiga Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Puszek...trzeba wymyśleć sposób, żeby cudeńko oswoić... Quote
gonia66 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Jejuuuuuu..jaki on jest sliczny....to oczko trzeba koniecznie ratowac...musi mu przeszkadzac biedakowi a nie rozumie dlaczego..:(..wyciagnijmy go...moze i Jemu nie zimno z takim futrem..ale to nie jest pies do schronu..:(..(choc przyznam, ze wielki szacun nalezy sie opiekunkom za jego i tak sliczna jak na warunki schroniskowe sierść..)Moim zdaniem Pusio- to typowy "lord" kanapowy......tylko do mieszkania- i do tulenia oczywiscie...:) Quote
gonia66 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 mamanabank napisał(a):Tak, wet. wie. Jedno oczko było już operowane, drugie też będzie, jeśli znajdzie się chętny... To trzecia powieka, rozmawiałam na ten temat z naszymi wet. Ale jesli sie znajdzie chętny na co??Na sponsorowanie operacji??jaki jest koszt takiego zabiegu??? ja dalej nie wiem co z tymi ogloszeniami...???Moze w takim razie zamiast na ogloszenia(jesli nie chcecie) to to 40 zł dolozyc do tego zabiegu oczka..??zdrowy na pewno bedzie mial wieksze szanse na domek.... Quote
Recommended Posts