beria Posted October 2, 2006 Author Posted October 2, 2006 [B]Haniu[/B], sałatka jest prosta w przygotowaniu nawet dla mnie :razz: I ratuje mi tyłek, gdy muszę szybko zrobić obiad, czyli często :roll: Przepis nawet pamiętam, bo też jest mało skomplikowany :cool3: Składniki na 1 porcję: 5 kg posiekanej kapusty białej 1 kg cebuli pokrojonej w piórka 1 kg tartej marchewki 1 kg krojonej w paski papryki kolorowej wszystkie składniki wrzucamy do miski i dodajemy: 4 łyżki soli 1 1/2 szklanki octu 1 1/2 szklanki oleju 1 1/2 szklanki cukru mieszamy i zostawiamy na 2 godziny, od czasu do czasu trzeba trochę ręcami pomemłać całość potem do garnka, od momentu zagotowania, gotujemy jeszcze przez 15 min i gorące do słoików ;) Najwięcej czasu zajmuje to krojenie :razz: Kciuki będą nam potrzebne w poniedziałek rano, taki mamy termin :roll: Jutro mamy zamiar zabrać Gertrudę do fryzjera, bo zarośnięta jest jak owca, a po zabiegu nie chcę jej męczyć fryzjerem :shake: BTW przed chwilą wszystkie tytuły w galerii miałam w kolorze czerwonym :crazyeye: I dogo mi strasznie ślimaczy :angryy: :angryy: :angryy:
Vectra Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Gosiu będe trzymać kciuki :loveu::loveu: nie obawiaj się wszystko będzie dobrze :multi: mi też dogo robi różne psikusy i muli :placz::placz:
mila_2 Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 ale dzisiaj to już śmiga - nie to co wczoraj:angryy::angryy::angryy:
beria Posted October 5, 2006 Author Posted October 5, 2006 Dzień dobry wszystkim, którzy nas jeszcze pamiętają :p Jutro zrobię Gertrudzie fotki w nowej fryzurze. Ma wygolony cały brzuchol do operacji, resztki falbanki ostały się tylko na piersi :shake: I tak by jej wygolili w poniedziałek, a fryzjer zrobił to lepiej niż wet :roll: Teraz siedzę głównie na moto-allegro, moto-gratce tudzież otomoto i szukam dla siebie samochodu. Ma być mały, niewiele spalać, najlepiej diesel, z klimą i być tani :diabloti: Ale takich nie ma :wallbash: Albo już nie ma :angryy: Życie nie jest sprawiedliwe :placz:
malawaszka Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Gosia heeejjj :multi: czekamu na fotki Gerdzi i gołego brzunia - Bolo też ma goły :loveu: ;) i szkoda, że ma sisiora bo bym wycałowała :evil_lol: a szukania furki nie zazdraszczam - ja też szukam i oglądam różne giełdy - tylko że kasy na furke brak :lol:
mila_2 Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 Beria - to jak już siedzisz na tych stronach to poszukaj i dla nas. Combi, z małym przebiegiem, najlepiej diesel. Preferowany producent to VW;)
Elitesse Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 co wszytkich na te auta wzielo ? my tez planujemy kupic 4 kolka bo moja mamusia zdaje egzamin na prawko w przyszlym tyg - i skonczy sie pozyczanie autka a tu na wystawki czyms jezdzic trzeba :evil_lol: :evil_lol:
Vectra Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 [B][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS]Trzymam kciuki za Gertrude :cool1: [/FONT][/SIZE][/B]
Alicja Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 [I][B]Gosiu TRZYMAM z całych sił ;) Gerduś ;) [/B][/I]
KaRa_ Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Również trzymam kciuki za Gerde;) Będzie wszystko dobrze;)
malawaszka Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 :kciuki: Gertruda bądź dzielna :loveu: i Ty Gosiu też :razz:
leemonca Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 też trzymam kciuki, chociaż wy już napewno jesteście po ;-)
beria Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Dziękujemy wszystkim za kciuki :loveu: Gerda już po zabiegu - wysterylizowana, guzki z sutków wycięte i oddane na histopatologię, przy okazji usunięty kamień z zębów :razz: Gerda miała zrobione EKG przed zabiegiem i serduszko ma zdrowe :multi: Po badaniach i rozmowie z lekarzami oddaliśmy ją na salę operacyjną o 10:30, a przed 15 wytuptała do nas powolutku na chwiejnych i niepewnych nóżkach. Niedawno była na krótkim spcerku, zrobiła siq i qpkę, a teraz śpi. Do i z samochodu przemieszczała się na rękach TZta, ale kilka schodów do bloku pokonała sama. Już próbowała wskoczyć na łóżko :razz: Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i szybko dojdzie do formy. Za 12 dni usunięcie szwów. Samochodu nadal brak :diabloti: Wstawię stare zdjęcia, bo to galeria zdaje się :razz: Posrebrzony brzuchol Gerdy też ufocę, ale nie dzisiaj, bo nie chcę jej teraz męczyć ;) Przed fryzjerem - Gerda PON [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images3.fotosik.pl/196/0b27c2834191c08d.jpg[/IMG][/URL] Nowa fryzura [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images2.fotosik.pl/196/4a5f3a1d6fca8fec.jpg[/IMG][/URL] Co masz :cool3: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images4.fotosik.pl/160/c530a6f31c00fea2.jpg[/IMG][/URL] Fuj grzyb :watpliwy: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images2.fotosik.pl/196/247364b36a0a1c9c.jpg[/IMG][/URL]
Alicja Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 ;) [B][I]będzie dobrze ....nawet nie zauważysz a Gerda znów bedzie z wami biegać po lesie i szukać ....perfumów:p [/I][/B]
PIKA Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 No to mogę puścić kciuki :multi: A Gerdzia wroci do siebie szybciutko, juz wraca chcąc skakać na łózko :evil_lol:
malawaszka Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 :multi: :multi: :multi: suuuperrr :loveu: będzie dobrze :multi: a Gerda po fryzjerze ślicznaaa :loveu:
Pysia Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Witaj :multi: Gertruda szybciutko wróci do formy :) Tylko teraz nie użalaj się nad nią i nie przekarmiaj :mad: Buziaki od nas wszystkich dla ślicznej damy :loveu:
beria Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Na razie ciągle śpi :roll: Próbowałam dać jej wody, bo wet pozwolił dać jej około 20, ale nie chce pić. Jutro ugotuję jej ryż z mintajem, bo ona kocha rybki :razz: Musiała dać niezłe przedstawienie na Brynowie przed zabiegiem, bo oddali mi przegryzioną smycz :crazyeye:
malawaszka Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 [quote name='beria']Musiała dać niezłe przedstawienie na Brynowie przed zabiegiem, bo oddali mi przegryzioną smycz :crazyeye:[/quote] :crazyeye: hahaha no to Gertruda dała im popalić :evil_lol:
KaRa_ Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 chyba Gerda nie bardzo chciałabyć sterlizowana:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
beria Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Gertrud przyszedł ze spaceru i napił się wody :multi: Chciała więcej, ale wet powiedział, żeby dać jej tylko trochę, bo może wymiotować :roll: Wylizała bidula miskę i tak stała jak sierota czekając na więcej :shake: Posępiła też chwilkę przed szafką, gdzie trzymam dla niej biszkopty :razz: Teraz znowu śpi.
Recommended Posts