Jump to content
Dogomania

Dolnośl.zapomniane pokopalniane miasto a w nim samotne psy.Szukamy WOLONTARIATU

Recommended Posts

Posted

[QUOTE]telma na pewno nie. ona jest gruba i krotko w schronie. pare mcy.[/QUOTE]Więc może akurat szybko by znalazła dom. To, że gruba do mnie nie przemawia. Grube psy też marzną....
Przemawia do mnie to, że młoda, łagodna i pewnie nie spaczona walką o byt w schronie. Dowiedz się jak możesz co ze sterylką. Oczywiście foty nie zza krat by się przydały.
Zdaję sobie sprawę, ze chodzisz do tego schronu sama a tam około 200 psów - mój post absolutnie nie ma nic wspólnego z "idź, pytaj, żądaj, zrób na już na teraz, bo mi klauzunce Telma się podoba"
Fakt, faktem uwzięłam się na nią i będę do znudzenia o niej przypominała.
Jednak nie kiwnę palcem jeśli chodzi o adopcję psa/suki bez sterylki.
Ale żeby jakieś fotki jej porobić...:cool3: Nie zza krat :cool3: Żeby cokolwiek o niej wiedzieć.
Wtedy wątek, może jakieś dt się znajdzie za karmę a tam sterylka ...
Wiem, wiem marzenia ściętej głowy....ale może akurat?:)

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dla mnie gorzej ma ten i bardziej potrzebuje ten, co jest dluzej. mirek tez mlody, lekko spaczony tym bieganiem w kolo po kojcu i skakaniem,bo niewybiegany. i to tez argument ZA.
ale tak sobie mozemy gdybac do rana :) a ja musze uciekac. bede wieczorem

Posted

[QUOTE]ale tak sobie mozemy gdybac do rana :smile: a ja musze uciekac. bede wieczorem[/QUOTE]

dokładnie, bo każdy ma swoje racje i rację ma :) więc do wieczora :)
i niech Ci się Telma śni :)

Posted

tak, masz racje, gruby tez marznie. ale tluszczyk chyba choc troche grzeje?
no i pies nie padnie z wycienczenia zima. na wytworzenie wiekszej ilosci ciepla, zuzywa chyba tluszczyk, co? a u chudzielca czego ma uzywac do rozgrzania sie?
nie potrafie tego wytlumaczyc medycznym jezykiem. zmeczona juz jestem, no i mam problem z uchem pol dnia, boli.

ok, postaram sie o fotki telmy i dowiem o sterylke, nie martw sie. ile sie uda, tyle zawsze robie.
:)

Posted

no jak zazwyczaj sie z Kora nie zgadzam to tym razem przyznam jej racje - ja tez preferuje wyciagac te co sa dluzej.
Niedawno ustalilysmy ze teraz wezmiemy kilka latwiejszych psow (bo nam adopcje stoja) ale ogolnie to bedzie trzeba wrocic do tych dzikusow nieadoptowalnych

Posted

heheh no coooos Tyyy, my sie nie zgadzamy ciagle??? eee tam :D

z trudnych mamy parowke wciaz, a kasa pomalu topnieje, do deklaracji 50zl brakuje, bo sie jeden gosc wylamal z placenia z FB. na wiosne sie juz bede martwic, ze rok w dt i kasy zero...

kama to chyba na ds zostanie w koncu u beaty, bo tez cos lipa od kwietnia... same niewypaly

kizi, trzeba Dianie kasy troche wyslac. musze bazar zrobic, moge z Twoich rzeczy jakis jakby co? albo swoje dziecinne. ale to dopiero ze swojego kompa... nie wiem,czy mi juz wslali, wiem,ze juz naprawiony. tz zalatwia, a ze mamy ciche dni to nic nie wiem...

tak, mialy teraz isc latwe, jako ze malo deklaracji stalych. ale pamietajcie, ze z trudnych jeszcze staruszek ma isc... a kasa tam nikt nie sypie, poza Gruba Berta :(

taka jednorazowa spuscizna po Rufim... no nie wiem, ktoremu... jest czas, by przemyslec. ale ja poprosze o nowe dt lub hotel.

Posted

dostalam takiego maila

Jestem zainteresowana adopcja duzej suki lagodnej dla właścicieli a zarazem takiej która byłaby dobrym strózem

Suczka musi być zdrowa ponieważ mam już owczarka niemieckiego ( suczke) którą kupiłam malutką i ma dysplazje i,muszę się nią zająć poniewaz chciałbym żeby była w jak najlepszej kondycji jak najdłużej.

Piesek byłby w drugi domu jako jedyn zwierze miałby do dyspozycji bude ocieplona i 2h ogrodu do biegania przez 24godz/.

Miałam tam do tej pory suczke owczarka niemieckiego ale niestety dwa lata temu dostała raka i odeszła 2 tyg. temu , żyła 12 lat choc oczywiście chciałoby sie żeby żyła jeszcze pare lat bo była wspaniała.spacerowała z nami po ogrodzie była grzeczna i milusińka , na obcych szczekała i straszyła posturom bo raczej nie rzuciłaby sie na człowieka.

Poniewąż zouwazyłam że za pani posrednictwem sa wystawione pieski do adopcji to prosze o informacje czy miałaby pani aktualnie psine która pasowałaby dla nas

Niewiem z jakiego miasta sa do obebrania pieski bo ja mieszkam w Krakowie

posylam lize, aze i mamuske. ktoras sunia jeszcze? dzikuska jest obronna, bo te 3 to srednio obronne... ale dzikuska nie jest za mala? bo miala byc onkowata sunia. lisice lusi wyslac?

Posted

wyslij Parowe ;)

Serio, powysylaj wszystkie co uwarzasz chodz z opis do Lizy pasuje.
Czy Lisica sie nada? Ona nie za duza przeciez

edit:

co do bazarku bierz co chcesz wedlu uznania.
Kurcze trzeba ta Kame i Parowczaka pchnac bo rzeczywiscie siedza i siedza

Posted

Ty pisalas o 2 w nocy???????? o matko i corko.....

wyslalam tamte 4, na razie bez odp. nie wiem,czy slac dalej. pcozekam chociaz do wieczora, ludzie pracuja...

z 471??? ktory to? hmmm
ahaaa a ta to nie wiem,czy jeszcze jest nawet. to dolny rzad kojcow, ja tych psow nie znam i nie oglaszam, to same dzikusy sa i agresory
a teraz tam maja remont i sa porozrzucane. nie wiem,czy ona jeszcze jest nawet...

Posted

[QUOTE]Ty pisalas o 2 w nocy???????? o matko i corko.....[/QUOTE]

tak mi łazawiły oczy, że spać nie mogłam i z przymrużonymi przeglądałam wątek w poszukiwaniu jakiejś suczy.

A zobacz czy ona tam jest bo bardzo ładna - też długo siedzi (o ile w ogóle jest).
No i wcale nie musi być agresorem.

Posted

to znaczy wiesz - zadałaś pytanie a ja przeleciałam cały wątek i ta sucz rzuciła mi się w oczy, wizualnie spełnia wymagania więc podpowiedziałam.

p.s. a jak będziesz w schronie to ja wiesz o co proszę.....;););)

zgadłaś - bingo :loveu::loveu::loveu: - Telma ;)

Posted

no, masz upierdliwcze!

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/210/sam5037.jpg/][IMG]http://img210.imageshack.us/img210/2344/sam5037.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/11/sam5035.jpg/][IMG]http://img11.imageshack.us/img11/4197/sam5035.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/35/sam5040.jpg/][IMG]http://img35.imageshack.us/img35/3876/sam5040.jpg[/IMG][/URL]

Posted

mała to ona nie jest, ze 25 kilo ma?
a jak tak siedzi przodem to mi się wydaje czy ma większe cycki?
bo jej się coś tak marszczy przy siadaniu, ale mnie tez może wyobraźnia ponosić.
p.s. dziękuję :iloveyou::iloveyou::iloveyou:

Posted

to jak już Rufiego teleportujesz i odzipniesz to poza Bostkiem na tą sucz będę parła.
Stojące foty, przede wszystkim bez krat, waga, jak w kontaktach z człowiekiem...itd...
Nie odpuszczę jej. No i dam znać kiedy będę w w-chu.

Posted

zrobilam rozliczenie u parowki i sie okazuje, ze on ma kase tylko do konca roku
jeden koles placil stala 50zl, od 4 miesiecy nie placi. a to prawie polowa calej oplaty miesiecznej przeciez.
probuje nawiazac z nim kontakt, ale wciaz bezskutecznie.
[B]trzeba szukac parowkie deklaracji. nie stac nas na szalenstwo z platnymi ogloszeniami[/B] w gazetach
zostalo mu 128zl nadplat, jednorazowych, a brak co miesiac 60zl do oplaty za hotel. wiec za 2 miesiace nie bedzie z czego placic.
extra......

skupmy sie na parowie, bo on od lutego w hotelu siedzi.
kama od kwietnia

i jak tu brac nastepnego?

jeszcze fuks, jeszcze staruszek czeka.... bez kompletu ja go nie wyciagam.

Posted

kizi, przypominam o tekstach ogloszen dla pozostalych psow. czyli Uszko?

poprawki w teksie fryderyka

Nieduży, około dwuletni Fryderyk szuka swojego miejsca na Święta.
Fredzio jest psem niewielkim ciałem za to ogromnym duchem! Pies wesoły i beztroski, kocha człowieka i wspólne spędzanie czasu. Potrafi chodzić na smyczy i bawić się zabawkami. Jeszcze ładniej podaje łapkę licząc, ze dostanie w zamian smakołyk. Przyzwyczajony do czesania. Ma gęstą sierść, ubarwieniem przypomina rasę husky.
Jest ruchliwy i aktywny, nadaje się więc dla osób aktywnych, które lubią spacerować, uprawiać sporty. Ten pies nie będzie cały dzień spał na kanapie, czekając tylko na porę karmienia.
Fredzio toleruje inne psy, jednak zdecydowanie lubi przewodzić w stadzie. Nie wiemy, jak reaguje na koty i mniejsze futrzaki.
Trafił do schroniska prawie rok temu, już tak długo czeka na dom, gubiąc się w tłumie przyjaciół niedoli. Czy sprawisz mu prezent przed nadchodzącą zimą i przygarniesz przed świetami, by razem rozdzielac prezenty spod choinki?

Pies ma komplet szczepień, posiada też identyfikacyjny mikroczip. Jest wykastrowany. Sięga głową za kolano, jest średnim psem.

Kontakt: 668 836 964
[email][email protected][/email]

usunelam,ze lubi czesanie, bo on tego nie lubi, kreci sie i wierci i chce gryzc, jak sie go dotknie nie tam,gdzie trzeba. nie mozna tez psiac,ze daje lape, siada i prosi. bo on tego nie umie. nie wiemy,czy to umie. ja pozniej nie bede sie tlumaczyc, jak pies w ds bedzie inny. pamietam wciaz akcje ze stacja benzynowa u mirka i nie chce wiecej takich zdarzen miec. z ds.

cos nam plina utknela z ogloszeniami, niedobrze......

jescze wysle mamuske i trzeba tekst dla Uszka napisac. i koniec tego pakietu. o ile bedzie skonczony.

zostaly 2 psy od obraczus. proponuje Simona i Fruzie lub Kaielowke, bo maja stare juz te ogloszenia.

[url]http://www.dogomania.pl/threads/217003-BAZAREK-OGŁOSZENIOWY!!-25-ogłoszeń-za-5zł!-Do-5.11!-Pakiety-wykupione[/url].

dawajcie szybko 2 propozycje, z tych, co oglaszamy, ktore maja juz stare ogloszenia. bo od razu bylyby robione, bo reszta psow juz w tym bazarku jest gotowa. tylko my zostalismy

Posted

wypatrzylam na morusku w dziel przygarne taka wiadomosc. pani z wroclwia

18.10.2011. po 14 latach odszedł ode mnie mój przyjaciel, moja miłość, Kacperek. Był pieskiem rasy west. Bardzo mi smutno, tęsknię. Jeśli zechcecie by do mnie wrócił to proszę o kontakt

polecic jej jakiegos psa od nas?

plina nie odpisuje, co z tymi ogloszeniami....

aha, to byla seria od azalii. mam jeszcze 50zl od droid na ogloszenia naszych psow. czyli znow wyszloby 10 pakietow :) tylko jak patrze na bazarki to po 5zl robia 20 ogloszen teraz. makabra jakas...
a moze u catangel. moze rozbije pakiet ten duzy 130 ogloszen za 15zl i zrobi 50-45 ogloszen za 5zl? napisze, zapytam.

Posted

[quote name='obraczus87']
Na dogo nie zawsze wchodze na wszystkie wątki, nie starcza mi czasu :roll:[/QUOTE]

eh skad to znam.
Oki tym razem ja sie zajme wyslaniem fot i psiakow do obraczus -kochana jestes wiesz!

Kora co do ogloszen to ty w temacie lepiej rozeznana.
Kup cos a ja wysle juz sama psy -wybiore teskty (czytaj pewnie znow napisze) i zdjecia do ogloszen.