Jump to content
Dogomania

Dolnośl.zapomniane pokopalniane miasto a w nim samotne psy.Szukamy WOLONTARIATU

Recommended Posts

• 2 months later...
  • Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słonica zostala zabrana na dt i ogolona :) A jak wynika z opisu na fb, juz po 2 dniach jest spuszczana ze smyczy, skrajna nieodpowiedzialnosc i brak profesjonalizmu. Ale coz. Trzymam kciuki, jak przy kazdej takiej akcji, a byla juz niejedna, oby wszystko sie udalo i nikt nie ucierpial.

• 3 weeks later...
Posted

Nie miałam weny, a radosna nowina, że doszło nam do Skarpety 140zl z bazaru robionego przez Dominike84, ale to juz było w czerwcu :) Takie miałam zawirowania z osobistym kontem, że dopiero teraz doszłam do tej wpłaty.  No i zostało mi z tego 122zl, bo szacowny bank wzial sobie taka prowizje za utrzymywanie zamknietego juz konta, dziady cholerne. Ale trudno, moja strata.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Bono

yonTqLMl.jpg

I jego czarny, starszy kolega, bezimienny

byLscfyl.jpg

Tu znajome twarze, koleżanka Tajgera i ujadające czarne, stare cuś

1na5z5xl.jpg

Elka ma 5lat. z 2 samcami agresywnymi. Elka przytyła, kawał psa

eWwVcnDl.jpg

Posted

Sprawdziłam, gdzie to jest, bo pierwszy raz te nazwe slysze. Jak dla mnie to za daleko, żeby jechac. Jakas mala wiocha kolo Bolkowa, trzeba autem jechac. yolanowi, pisz do dogomanki Satrina, lub na fb do Adoptuj psa- z wałbrzycha. 

Poza nimi, blizej Bolkowa nikt z dogo nie mieszka. A jak mieszka to sie nie ujawnia albo nie dziala na rzecz bezdomniakow.

• 4 weeks later...
Posted

A dlaczego ja mam tylko 3str watkow? gdzie reszta, starszych? co oni wymyslili jak tak zmieniali tutaj????????//

mam maila od czacziego :) poza zyczeniami, glownie, by jak najwiecej psow domy znajdowalo to:

Nasz Pies Czaki ma się świetnie. Mam nadzieję, że wspomnienia schroniska pozostały tylko w zakamarkach pamięci. Jest zdrowym, silnym psem. Biega po naszych Beskidach, oraz łąkach w okolicy. Jesienią spędzał czas z nami na grzybobraniach. Jest szczęśliwym osobnikiem, nie ma z nim żadnych problemów, jest posłuszny, nie odbiega na spacerach i wędrówkach, opiekuńczy do dzieci i zwierząt. W domu ma kociego kompana 5 letniego Kacpra IV Szczęściarza (znajda, którą do domu przyniosła nasz córka). Oczywiście kot miał około 3-4 tygodni jak do nas przyszedł. Teraz pies i kot stanowią świetną parę razem śpią, jedzą nawzajem ze swoicj misek ;-).

Doszedł im jeszcze jeden zwierzak - mały maltańczyk Benio, którego właścicielką jest Synowa. Benek ma 8 tygodni i jak narazie wszystkie nasze zwierzaki przed nim uciekają. Maluch ma sporo energii i mleczne ząbki ostre jak szpilki. Żeby Czaki go zauważył Benek gryzie go po nogach i ogonie, oraz szczeka co wprawia naszego dużego psa w zakłopotanie i zdezorientowanie. Kacper radzi sobie lepiej bo syczy i warczy!!!, tak że Beenek nie podchodzi do kota.

Posted

chcialabym, zeby wszyscy tak pisali do mnie co swieta :) pani... nie pamietam, basia chyba... co roku do mnie pisze zyczenia i wiesci krotkie.

mam tez jednych ludzi, ktorzy nimfe ode mnie adoptowali, wykupiona z pizzerii, tez co roku zyczenia skladaja i co kilka mcy zdjecia wysylaja.

ale mamy i takich, ktorzy tel nie odbieraja, albo numer tel zmienili i nie ma z nimi kontaktu :(

a pani od lakiego wysylala smsy co okazja i juz przestala. 

• 1 month later...
Posted

oj, nie kojarze. ale ja tam rzadko bywam i w expresie. nie pomoge. nie wiem,czy mamy taka. a jechac teraz nie moge. napisz na fb do adoptuj psa, ona tam chodzi to bedzie wiedziec

• 2 months later...
Posted

ja myślę, żeby teraz wziąć psa,który siedzi długo i jest stary.będzie czekał jak keks i Simon, z rok, ale nie mamy żadnego innego,wiec może uciagniemy. Tylko na spokojnie żeby stałych uzbierać więcej,niż u tajgera.

Mam PM od faith z zielonej gory,która ma dt domowe i swojego jednego psa.bierze 11zl za dobę,ale bardzo prawdopodobne ze nic za karmę,preferuje psy mnale i średnie.

A Marta kupiła sobie PSIOWOZ :)