Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety maleńka Myszeńka odeszła .....
Walczy czarny mały kotek .
To wirusówka kocia odpowiednik psiej parwowirozy .
Zabiłabym tego ,kto odebrał kocicy te maleństwa i wyrzucił ....
Tyle dobrze ,ze umarła kochana.....
Ja mam dość .....

Posted

[quote name='Aimez_moi']Oczka jeszcze widac.....:) bo lapcie to sie chyba z brzusiem zrownaly......:):)[/QUOTE]

Marcelek przecież kulturysta....:lol:

Posted

Dziewczyny jest problem i to spory ....
Dzisiaj sąsiadka urzadziła mi aferę ,ze ma dosyc szczcekania ...ze nie śpia przez moje psy ze osiem razy wstawała ,!!!Ma tego dosyć ....Mam coś z tym zrobic bo jak nie ....
Jestem roztrzęsiona i znerwicowana przez ta starą ...lapę i nie wiem co zrobie .,...
Marcel jest niestety straszny pod tym względem ...Ja dzisiaj nic nie słyszałam .A sen mam lekki więc nie wiem ...
Ale wiem ,ze on potrafi w nocy nawet dawać ....
Myslałam ,zeby się kłócić ale sie uspokoiłam ...
Nie wiem co to bedzie z tym ...Bo problem będzie narastał ....

Posted

No to może być nieciekawie....Moja sąsiadka nie lubi żadnych zwierząt, a moich w szczególności.Koty przegania, a kiedy zaczyna szczekać któryś pies, bardzo szybko otwiera okno i wali laską w parapet- blaszany z okrzykiem " do budy". Moje koty bezczelnie włażą jej na okna, a przez psy- nie sypia.

Posted

[quote name='ranias']No to może być nieciekawie....Moja sąsiadka nie lubi żadnych zwierząt, a moich w szczególności.Koty przegania, a kiedy zaczyna szczekać któryś pies, bardzo szybko otwiera okno i wali laską w parapet- blaszany z okrzykiem " do budy". Moje koty bezczelnie włażą jej na okna, a przez psy- nie sypia.[/QUOTE]
Boje się nocy ....

Posted

Dzisiaj około 1 w nocy zerwalam sie i na bosaka pobiegłam do boksu do Marcela bo zaczynał poszczekiwać i zabralam go do domu .Ale inne psy sąsiadów szczekały nadal bo jak to we wsi zawsze coś tam jest do obszczekania .
Ale na stałe nie moze spac w domu bo mam koty i inne psy .Marcel musi mieć swoje miejsce bo on rzuca sie nawet na suke jak podejdzie do jego miski lub budy .Ma silne poczucie swojej własnosci i walczy jak lew !

Nie wiem co bedzie bo topór wojenny został podniesiony więc wesoło nie bedzie ,(podejrzewam ,ze Policja niedługo zjawi sie u nas )
Myslalam o obrozy antyszczekowej tej co pryska w nos sprayem przy szczekaniu ale jest strasznie droga ....
Moze jednak warto by było ja kupic bo teen stres i cisnienie jakie temu towarzyszy jest spore.
Mam sporo rzeczy na bazarek ,mogłabym porobic foty i komuś podesłać .
Mysle ze trzeba się za to wziąc ....

Posted

[quote name='funia']Dzisiaj około 1 w nocy zerwalam sie i na bosaka pobiegłam do boksu do Marcela bo zaczynał poszczekiwać i zabralam go do domu .Ale inne psy sąsiadów szczekały nadal bo jak to we wsi zawsze coś tam jest do obszczekania .
Ale na stałe nie moze spac w domu bo mam koty i inne psy .Marcel musi mieć swoje miejsce bo on rzuca sie nawet na suke jak podejdzie do jego miski lub budy .Ma silne poczucie swojej własnosci i walczy jak lew !

Nie wiem co bedzie bo topór wojenny został podniesiony więc wesoło nie bedzie ,(podejrzewam ,ze Policja niedługo zjawi sie u nas )
Myslalam o obrozy antyszczekowej tej co pryska w nos sprayem przy szczekaniu ale jest strasznie droga ....
Moze jednak warto by było ja kupic bo teen stres i cisnienie jakie temu towarzyszy jest spore.
Mam sporo rzeczy na bazarek ,mogłabym porobic foty i komuś podesłać .
Mysle ze trzeba się za to wziąc ....[/QUOTE]

no to mamy kłopot...

Posted

Od 350 zł do 1000zł ....
Wyczytalam ,ze te pryskane mogą nie zdać egzaminu przy grubej i dłuzszej sierści ...a taka właśnie ma Marcel .
Tak musialaby byc drgająca lub wysyłająca impuls ,który jest przenoszony na psa w postaci szczypnięcia lub tym podobnego .
Nie jestem za takimi metodami ,ale jeestem w kropce a chyba to lepsze niż zmiana jego miejsca pobytu bo cięzko by mu było i to przecież weteran.
Ale musicie mnie zrozumieć nie mam wyjścia .Mysle ze gdyby sie oduczył z taką obroża mozna by było na przyszłosc jej nie uzywać .
Oczywiście mówimy o porzadnych obrożach z atestami ,któire są gwarantem jakości i bezpieczenstwa.
Moja znajoma z Wa-wy kiedys musiała taka kupić bo groziła jej eksmisja .
Jej pies dawał non stop przez 3 godziny .Poszły skargi do wspólnoty ,potem na policje i uratowała ja obroża.
Byla tak zdesperowana ,ze szukała mu juz domu nowego .Ale teraz jest okey .

Posted

Jest jeszcze i taka opcja...nie wiem na ile jest skuteczna...znalazłam tutaj:
http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/obroza_antyszczekowa?gclid=CJ6Fl4HJ4bcCFclZ3godaFIAIA

[TABLE]
[TR]
[/TR]
[TR="class: text, bgcolor: #ffffff"]
[TD="colspan: 3"] [/TD]
[/TR]
[/TR]
[TR="class: text"]
[TD="bgcolor: #ffffff"][/TD]
[TD="bgcolor: #ffffff, align: center"]

[TABLE]
[TR]
[TD="bgcolor: #ffffff, colspan: 5"] (3 ocen / y)
[/TD]
[/TR]
[TD="colspan: 2"] PetSafe Antibell Ultradźwiękowa stacja antyszczekowa [/TD]
[/TR]
[TD="colspan: 2"]Do skutecznego wychowywania psów za pomocą ultradźwięków, do umocowania na drzewach itp.
[/TD]
[/TR]
[TR="class: text"]
[TD="bgcolor: #ffffff"]- Stacja antyszczekowa do montażu na zewnątrz[/TD]
[TD="bgcolor: #ffffff, align: center"] wcześniej 299,00 zł
teraz 249,00 zł [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Posted

I jeszcze zamieszczę komentarz kogoś kto to kupił: "super urządzenie: Produkt naprawdę działa. Mój hałaśliwy pies wreszcie całą noc był cicho. To była pierwsza od wielu tygodni przespana noc. Dziekuję" . Poza tym to jest tańsze niż obroża.
Funia jak masz fanty to wyślij zdjęcia na [email protected] to zrobię bazarek.
Też coś dołożę.

Posted

dZI,EKUJE.tYLKO NIE WIEM KIEDY SIĘ ZBIORE BO MAM NA dT KOCIAKI maleństwa strasznie chore sieroty .Dwa juz zgasły .Dwa walczą...
Sprawa pilna więc musze się zebrac .Ale na pewno nie wystarczy z tych moich fantów na takie kwoty ....

Posted

Wybrałabym tą ,ale nie wynika z opisu czy jak pies jest sam to urządzenie samo sie uruchomi na szczekanie czy trzeba uzyc pilota ...Bo jesli trzeba uzyc pilota to odpada .Bo przecież nie będe w nocy latac z pilotem .Potrzebne jest takie urzadzenie ,które na dzwiek szczekania skrci psa w tej sekundzie wtedy efekt jest pelny i pies skojarzy to od razu.

Posted

I jak noc minęła? Marcelino koncertował? Jakoś ta obroża antyszczekowa mnie przeraża, no ale problem jest i trudno udawać,że go nie ma.Wpłacę po 20 czerwca 100zł, może wspólnymi siłami jakoś poradzimy....:roll: